• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveden çıkan taş

balikim30

Yeni Üye
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Merhaba,

Uzun zamandır sessiz bir forum üyesiyim. Yakın zamanda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen ayki toplu alımdan @meetlabcoffee meetlab'dan bir miktar kahve aldım. Çok beğendim ve aynı ay indirimi kaçırmadan ikinci bir sipariş verdim. Ocak ayı başlarındaydı, kahveyi Baratza değirmene koyup öğütmeye başladım. Gelen kahve paketinin içinden 50 gr tartıp değirmene attım. Normalde de hiç yapmadığım gibi, kahvenin içine "taş var mı" diye bakmadım. Öğütmenin sonlarına doğru acayip bir ses gelmeye başlayınca makinayı durdurdum. Kocaman bir taş! Gözden kaçması mümkün değil ama kaçmış, olabilir. Öğütücüm zarar gördü. Firmaya konu ile ilgili mail attığımda, gördüğüm tavır oldukça ters. "Bizim kahvelerimizden böyle bir taş çıkma ihtimali yok, gözden kaçmaz, bu taş parçalanmamış, öğütücünüzü paramparça etmesi gerekirdi" vs.vs. Kaldı ki, ben onlara sadece durumu anlattım, maddi zararım oldu tabi ama bunu onlardan talep etmedim. Buna rağmen gösterdikleri tepkiden çok rahatsız oldum. Benim yazdığım mail ve aldığım cevabı da aşağıda paylaşıyorum.

Benim mailim:

Merhaba,

Öncelikle kahvelerinizden ve kavrumlarınızdan hatta paketlemenizden bile, dün akşama kadar, çok memnun olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Ancak dün akşam Peru Cafe del Futuro içinden çıkan, ekte de göreceğiniz taş, bütün keyfimi kaçırdı. Maalesef kahve değirmenimi mahvetti, dişlilerine epey bir hasar verdi. Çıkardığı sesten şüphelenip durdurmasam paramparça olacaktı muhtemelen. Tekrar öğütme denediğimde, parça büyüklüklerinde de farklılıklar oldu. Böyle bir hatayı nasıl yaptığınızı anlayamıyorum. Bu taş gözden kaçacak küçüklükte değil.

Gelen Cevap:

Merhabalar Burak Bey ,

Bu kadar büyük bir taş bizim kahvemizden çıkma ihtimali yok. Birincisi taş ayıklayacı kullanıyoruz 10 da 1 büyüklükte taşı bile ayıklıyoruz. Kaldıki bu kadar büyük bir taş bizim paketlemeye girme ihtimali yok. O kadar büyüklükte bir taş değirmende belli olurdu ayrıca o taş bıçakları paramparça eder ses çıkmadan önce. Taşta parçalanmamış görünüyor. İletişim numaranızı paylaşırmısınız arkadaşlarımız arayacak sizi.

İletişim bilgilerimi paylaşmama rağmen arayan olmadı.

Foruma yazmak için bu kadar beklememin sebebi de, sağolsun @kahveanalisti konu ile ilgili iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştı. Kendisi devreye girdi ve firmanın beni arayacağını söyledi. Ancak ne arayan var, ne maile dönen var.

Ben kötü bir niyetle yaklaşmadım, ve bugüne kadar da gerçekten onlardan haber almayı bekledim. Ancak bu firma bırakın maddi zarar karşılamayı teklif etmeyi, kendi hatalarını kabul edip de bir özrü bile çok gördüler, üstüne bir de taşı benim koyduğumu ima ettiler. Her türlü hata olabilir ancak karşılığında insanca bir yaklaşımla özür dilenmeli.

Firmanın tavrıyla ilgili sizleri de bilgilendirmek istedim.

Herkese selamlar.

IMG_6211.jpg

Merhaba,

Uzun zamandır sessiz bir forum üyesiyim. Yakın zamanda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen ayki toplu alımdan @meetlabcoffee meetlab'dan bir miktar kahve aldım. Çok beğendim ve aynı ay indirimi kaçırmadan ikinci bir sipariş verdim. Ocak ayı başlarındaydı, kahveyi Baratza değirmene koyup öğütmeye başladım. Gelen kahve paketinin içinden 50 gr tartıp değirmene attım. Normalde de hiç yapmadığım gibi, kahvenin içine "taş var mı" diye bakmadım. Öğütmenin sonlarına doğru acayip bir ses gelmeye başlayınca makinayı durdurdum. Kocaman bir taş! Gözden kaçması mümkün değil ama kaçmış, olabilir. Öğütücüm zarar gördü. Firmaya konu ile ilgili mail attığımda, gördüğüm tavır oldukça ters. "Bizim kahvelerimizden böyle bir taş çıkma ihtimali yok, gözden kaçmaz, bu taş parçalanmamış, öğütücünüzü paramparça etmesi gerekirdi" vs.vs. Kaldı ki, ben onlara sadece durumu anlattım, maddi zararım oldu tabi ama bunu onlardan talep etmedim. Buna rağmen gösterdikleri tepkiden çok rahatsız oldum. Benim yazdığım mail ve aldığım cevabı da aşağıda paylaşıyorum.

Benim mailim:

Merhaba,

Öncelikle kahvelerinizden ve kavrumlarınızdan hatta paketlemenizden bile, dün akşama kadar, çok memnun olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Ancak dün akşam Peru Cafe del Futuro içinden çıkan, ekte de göreceğiniz taş, bütün keyfimi kaçırdı. Maalesef kahve değirmenimi mahvetti, dişlilerine epey bir hasar verdi. Çıkardığı sesten şüphelenip durdurmasam paramparça olacaktı muhtemelen. Tekrar öğütme denediğimde, parça büyüklüklerinde de farklılıklar oldu. Böyle bir hatayı nasıl yaptığınızı anlayamıyorum. Bu taş gözden kaçacak küçüklükte değil.

Gelen Cevap:

Merhabalar Burak Bey ,

Bu kadar büyük bir taş bizim kahvemizden çıkma ihtimali yok. Birincisi taş ayıklayacı kullanıyoruz 10 da 1 büyüklükte taşı bile ayıklıyoruz. Kaldıki bu kadar büyük bir taş bizim paketlemeye girme ihtimali yok. O kadar büyüklükte bir taş değirmende belli olurdu ayrıca o taş bıçakları paramparça eder ses çıkmadan önce. Taşta parçalanmamış görünüyor. İletişim numaranızı paylaşırmısınız arkadaşlarımız arayacak sizi.

Foruma yazmak için bu kadar beklememin sebebi de, sağolsun @kahveanalisti konu ile ilgili iyi niyetle yardımcı olmaya çalıştı. Kendisi devreye girdi ve firmanın beni arayacağını söyledi. Ancak ne arayan var, ne maile dönen var.

Ben kötü bir niyetle yaklaşmadım, ve bugüne kadar da gerçekten onlardan haber almayı bekledim. Ancak bu firma bırakın maddi zarar karşılamayı teklif etmeyi, kendi hatalarını kabul edip de bir özrü bile çok gördüler, üstüne bir de taşı benim koyduğumu ima ettiler. Her türlü hata olabilir ancak karşılığında insanca bir yaklaşımla özür dilenmeli.

Herkese selamlar.

Ekli dosyayı görüntüle 31493
Bu taş değil ki, kaya. Ömrü hayatımda kahvede ilk defa bu kadar büyük bir taş görüyorum. Hocam atmadan nasıl fark etmediniz o taşı. Geçmiş olsun. 🙁 Adamlar da haklı. Çünkü bu kadar büyük bir taşın gözden kaçması sanırım milyonda bir olur.

Bu taş değil ki, kaya. Ömrü hayatımda kahvede ilk defa bu kadar büyük bir taş görüyorum. Hocam atmadan nasıl fark etmediniz o taşı. Geçmiş olsun. 🙁 Adamlar da haklı. Çünkü bu kadar büyük bir taşın gözden kaçması sanırım milyonda bir olur.
Teşekkürler. Nasıl görmediğim konusunda, paketin dibinde kalan son kahveydi. Yaklaşık 50 gr kalması gerektiğini de biliyorum. Baratza Encore'u biliyorsanız eğer, kahvenin öğütümden sonra döküldüğü plastik çok koyu renkli, orada tarttım 52 gr geldi, şüphelenmedim. 2 gr fark eski tartımlardan farketmiştir diye. Direkt attım içine o yüzden.

Hicbir kavurucu kabul etmez tas cikmasini ama yaklasim farkli olabiliyor. Neyse ki ben farkettim ogutmeden. Koppiden tas cikti , coffeevine dan gelen kahvede, hemen iletisime gectiler. Koppi de bikac gun sonra mail atti, ozur dileyip sabotajdan suphelendiklerini yazdilar ve yeni bir paket gondermek istediler. Gonderdiler ve geldi de dun.

Konu içindeki mesaj 'Günün Kahvesi' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-210328

Koppinin maili:

Hello!

I thought I should reach out and apologise for the stone that you found in our Monte Copey. I am very sorry about that!

We were actually shocked to find several stones in one of the 69kilo bags from Monte Copey. We have
worked with them for over 10 years and this is the first time it has happened. We contacted them right away and asked what might have happened. They were equally shocked and very upset. And of course very apologetic.

All coffee is dried on raised beds so there should not be any contact with stones in the first place. They are not uncommon in coffees dried on concrete patios but should be very rare when the coffee has been on raised beds.
We have started suspecting that it might be sabotage at the dry-mill. Since all coffees go through a de-stoner and colour sorting machine that cleans out defects there shouldn’t be any objects ending up in the bags.

Either way i am very sorry about the stone. We would of course be happy to send you a new bag. We are now roasting a different lot but it is equally great. And since this happened we have been super careful going through every batch making sure this was a one time issue.

Let me know if you would accept a new bag and I will send it over to you. Just let me know which address to send it to.

Warm regards

Hicbir kavurucu kabul etmez tas cikmasini ama yaklasim farkli olabiliyor. Neyse ki ben farkettim ogutmeden. Koppiden tas cikti , coffeevine dan gelen kahvede, hemen iletisime gectiler. Koppi de bikac gun sonra mail atti, ozur dileyip sabotajdan suphelendiklerini yazdilar ve yeni bir paket gondermek istediler. Gonderdiler ve geldi de dun.

Konu içindeki mesaj 'Günün Kahvesi' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-210328

Koppinin maili:

Hello!

I thought I should reach out and apologise for the stone that you found in our Monte Copey. I am very sorry about that!

We were actually shocked to find several stones in one of the 69kilo bags from Monte Copey. We have
worked with them for over 10 years and this is the first time it has happened. We contacted them right away and asked what might have happened. They were equally shocked and very upset. And of course very apologetic.

All coffee is dried on raised beds so there should not be any contact with stones in the first place. They are not uncommon in coffees dried on concrete patios but should be very rare when the coffee has been on raised beds.
We have started suspecting that it might be sabotage at the dry-mill. Since all coffees go through a de-stoner and colour sorting machine that cleans out defects there shouldn’t be any objects ending up in the bags.

Either way i am very sorry about the stone. We would of course be happy to send you a new bag. We are now roasting a different lot but it is equally great. And since this happened we have been super careful going through every batch making sure this was a one time issue.

Let me know if you would accept a new bag and I will send it over to you. Just let me know which address to send it to.

Warm regards
İnanın tek beklediğim içten bir özürdü. Firmanın yaklaşımı zaten canımı sıkan. Yoksa taş çıkabilir, çıkabilir derken de, ben 39 yaşındayım, herhalde 30 yaşımdan beri iyi kahve içmeye çalışıyorum. İlk defa başıma geldi.

Bana da Gardelli paketinden çıkmıştı. Çok önemsememiştim. Elbette taş çıkabilir, ama beklenen en azından mahçup bir özür dilenmesidir.
Gelen mail'in alt metni şu bence: Taş parçalanmamış, bıçaklarınızı paramparça etmemiş, siz elinize bir taş almış, bize çamur atıyorsunuz.
İşte bu kabul edilemez bir tavırdır.

Geçmiş olsun. Benim de fobimdir değirmenime taş koymuş olma ihtimali. Tüylerim diken diken oldu. Bu arada bu taş değil, taş dediğiniz kahve tanesi ile aynı boyutlarda olur, hani öyle gözden kaçar. Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu bir kayadır.

Geçmiş olsun. Zaten kara listedeydi, tasdiklendi. Zararınız bilmükabele fazlasıyla çıksın inş. Bu saatten sonra dilenecek özrün samimi olması mümkün değil. Aynısını bir firma daha yapmıştı, gerçi yapıcak birşey yok, insanlık meselesi !.

Son düzenleme:
Bu taş değil kaya. Bu konuda meetlab kesinlikle özür dileyip zararı karşılamalı.

ya şu tavır insanı çileden çıkartır cidden, ihtimal yok bizim pakete giremez şu bu, ee girmiş? girmiş işte? çok mu ağır geliyor hatayı kabul edip özür dilemek?
insanların hiç işi gücü yok siz ulu, kutsal, yüce kavuruculara çamur atmakla uğraşacak. taşın sağ alt köşesinde bıçak izi, kopma görünüyor ama taş parçalanmamış ah pardon ya...

İyi esnaf olmak herkesin harcı değil maalesef.

bu tavrı beklemezdim ve gerçekten yakıştıramadım. hayal kırıklığı ile karışık öfkeliyim.
nasıl olduğu, mümkün olup olmaması beni ilgilendirmiyor. o taş o paketten çıktı mı? çıktı. kusura bakmayın ayırıcı atlamış, toplu alım yoğunluğunda gözümüzden kaçmış artık çok daha dikkatli olacağız vs demek yeterli olurdu...
olayı başından beri biliyorum ve iyi niyete şahidim. şu başlığa ''taş'' yazmak bile başlı başına iyi niyet göstergesi...

Yetkililere haber verelim bulundu, bulundu.

bu taş ayıklayıcı makinelerin bu kadar büyüklükte bir taşı ayıramamış olma ihtimali var mı? (yani taşın büyüklüğü ve ağırlığı sebebiyle ayıklama yapamamış olmasından bahsediyorum)

Geçmiş olsun hocam. Öğütücü kullanılmayacak halde mi?
Arkadaşların da dediği gibi taş değil kaya resmen. Ona rağmen ne firmanın ne sizin fark edememiş olmanız da büyük şanssızlık olmuş.
Muhtemelen firma taşın büyüklüğünden dolayı öyle bir cevap verdi ama ne olursa olsun o tarz bir cevabı ben de kabul etmezdim.

Üzücü. Geçmiş olsun. Her zaman çekirdekleri farklı bir kapta tartıyorum ve içinden dökülene bakıyorum. En başlangıç seviye değirmenler bile 3-4k civarı olmuşken ekipmana zarar gelsin istemem.

Firmanın tavrı ise ayrı üzücü..

Merhaba,

Benim mailim:

Merhaba,

Gelen Cevap:

Merhabalar Burak Bey ,

Herkese selamlar.

Ekli dosyayı görüntüle 31493
öncelikle çok geçmiş olsun. Meetlab ile ilgili toplu alım başladığında iletişim dilinden rahatsız olup o ay tepki olarak alım yapmayacağımı belirtmiştim. İlk değilsiniz ilgili firmanın iletişim bozukluğuna taraf olan ama ne yazık ki bu tarz firmaların bu yaklaşımını benimseyen ve makul gören ciddi bir taraftar kitlesi de olduğu kesin. O zaman da şahsi düşüncem olarak söylemiştim şimdi de sizin başınıza gelenden sonra söylüyorum. kahve tutkunluğumdan vazgeçerim ama bu tarz firmadan kahve almam.

Geçmiş olsun. Gerçekten üzücü bir durum. Kahveye yeni başlayan biri olarak daha dikkatli olmam gerektiğini öğrenmiş oldum. İki tarafın da böyle bir taşı gözden kaçırmış olması kötü olmuş

Buna konu başlığı olarak benzese de çap olarak zerresi nispetinde bir taş da benim paketten çıkmıştı. Tabi yıllar oldu ama firmaların davranış biçimine örnek teşkil etmesi bakımından söylemek istiyorum.

Baristocrat firmasından o meşhur Damo’lardan almıştım. Sadece bilgileri olsun, sonraki siparişlerde daha dikkatli olunsun diye çıkan taşı onlara gönderdim. Anında yeni paketi eve kargoladılar.

Ekli dosyalar

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    99.8 KB · Görüntüleme: 261
  • aac99631-86e4-4e70-8670-86e8407d9b3c.jpeg
    aac99631-86e4-4e70-8670-86e8407d9b3c.jpeg
    114.3 KB · Görüntüleme: 264
Çok geçmiş olsun. Firmaların toplu alımda ekstra titiz olmaları şart oğlu şart. Telafisi olmayacak zarara yol açıp bir özrü dahi kendine yük gören firmadan hassasiyet beklememek lazım. Her firma bir Ultra olamıyor ne yazık ki. Ultra örneğin toplu alım döneminde titizliğinden en ufak taviz vermemişti ve kargoları günlerce geciktirmişti bu sebepten. Nihayetinde süreci herkesin beğenisini alarak tamamladı. Ben bu titizlikte çalışacağı izlenimini almadığım firmalara oy vermiyorum. Alımlarına katılmıyorum.

Geri