Evden çalıştığım için sabahları v60 gibi görece vakit alan kahve demlemelerine vaktim oluyor. Sabahları 9-10 gibi hanımla ikimize o anki ruh halimize göre v60 ya da vestel brew 50'de filtre kahve yapıyorum iki kişilik. V60'ta 30gram kahveye 500ml su, filtre kahve makinesinde 35gram kahveye 600-625ml su (makinede 5 cup ayarı). Şu an Montag'dan aldığımız kahveleri yapıyoruz, 2 haftaya yaklaştı çekirdekler, tatlar muazzam.
Öğleden sonra günün ikinci kahvesi olarak yine o an canımız ne çekerse, v60 ya da espresso. Havalar ısınmaya başladığı için daha çok iced americano. 17gram kahve, 25-35 saniye aralığında 35-45 gram espresso elde edecek şeklinde öğütücüde çekirdeği ayarladıktan sonra o şekilde yapıyorum artık ölçü almadan o çekirdeği.
Günde 3 kahveye çıkmıyorum neredeyse hiç. Sağlık vs sebeplerden değil de bana iki kahve yetiyor günde.
Öğleden sonra günün ikinci kahvesi olarak yine o an canımız ne çekerse, v60 ya da espresso. Havalar ısınmaya başladığı için daha çok iced americano. 17gram kahve, 25-35 saniye aralığında 35-45 gram espresso elde edecek şeklinde öğütücüde çekirdeği ayarladıktan sonra o şekilde yapıyorum artık ölçü almadan o çekirdeği.
Günde 3 kahveye çıkmıyorum neredeyse hiç. Sağlık vs sebeplerden değil de bana iki kahve yetiyor günde.