• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Tüketim Alışkanlıkları, Miktarlar ve Biçimler

Evden çalıştığım için sabahları v60 gibi görece vakit alan kahve demlemelerine vaktim oluyor. Sabahları 9-10 gibi hanımla ikimize o anki ruh halimize göre v60 ya da vestel brew 50'de filtre kahve yapıyorum iki kişilik. V60'ta 30gram kahveye 500ml su, filtre kahve makinesinde 35gram kahveye 600-625ml su (makinede 5 cup ayarı). Şu an Montag'dan aldığımız kahveleri yapıyoruz, 2 haftaya yaklaştı çekirdekler, tatlar muazzam.

Öğleden sonra günün ikinci kahvesi olarak yine o an canımız ne çekerse, v60 ya da espresso. Havalar ısınmaya başladığı için daha çok iced americano. 17gram kahve, 25-35 saniye aralığında 35-45 gram espresso elde edecek şeklinde öğütücüde çekirdeği ayarladıktan sonra o şekilde yapıyorum artık ölçü almadan o çekirdeği.

Günde 3 kahveye çıkmıyorum neredeyse hiç. Sağlık vs sebeplerden değil de bana iki kahve yetiyor günde.

Her gün 2 espressom garanti (sabah ve öğleden sonra), eşim ve gelen giden misafirleri de eklersemki misafirler genelde Latteyi tercih ediyorlar, neredeyse 2 kg yakın aylık bir tüketim rahat oluyor.

Geri