teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
UV üreten ışıklardan uzak tutmakta fayda var.Kahveyi sadece güneş ışığından mı korumak lazım yoksa yapay ışıklar da zarar verir mi?
UV üreten ışıklardan uzak tutmakta fayda var.Kahveyi sadece güneş ışığından mı korumak lazım yoksa yapay ışıklar da zarar verir mi?
Merhabalar, çok sorulan sorulardan bir tanesiydi. Konuyla ilgili kısa bir video çektik. Umarım faydalı olur.
Eksikler varsa şimdiden kusura bakmayın. Teknik detaylara boğmada bir özet vererek, farkındalık yaratmak istedik.
6-7dk lık bir video.
Okumak isteyene hızlı bir inceleme de burada.
Kavrum tarihi üzerinden 1 aya kadar sorun olacağını zannetmiyorum ama daha bilgili arkadaşlar daha net bir şey söyleyebilirler.Selam dostlarım
Öğütücü aldığım zaman hemen kahve içeyim diye çekirdek almıştım, sonra öğütücüyü bir sorun yüzünden değişime yolladım fakat baya bir süredir gelmedi bir süre daha gelmicek sanırım stok olmadığı için. 10 gün falan oldu çekirdekleri hiç açmadım walf yerine bant yapıştırdım. Bu şekilde saklayarak aromalarını kaç gün tutar, bilgisi olan var mı? veya çözüm yöntemi olan?
walf yerine bant neden yapistirdin ?adamlar walfi yanlis mi takmislar pakete ?Selam dostlarım
Öğütücü aldığım zaman hemen kahve içeyim diye çekirdek almıştım, sonra öğütücüyü bir sorun yüzünden değişime yolladım fakat baya bir süredir gelmedi bir süre daha gelmicek sanırım stok olmadığı için. 10 gün falan oldu çekirdekleri hiç açmadım walf yerine bant yapıştırdım. Bu şekilde saklayarak aromalarını kaç gün tutar, bilgisi olan var mı? veya çözüm yöntemi olan?
Valfler ne yazık ki az da olsa hava kaçırıyor.walf yerine bant neden yapistirdin ?adamlar walfi yanlis mi takmislar pakete ?
Selam dostlarım
kısa notlar
1 aya kadar açılıp kapanacaksa: valfli zipli paketinde
2 aya kadar açılıp kapanacaksa: vakumlu kaplarda
2 aya kadar hiç açılmayacaksa: valfli zipli paketinde
Ayrıca bu firma bazı diğer ekipmanların yanı sıra 1zpresso'yu da getirmiş: https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/1zpresso
Bu değirmenler fiyat olarak biraz daha geri cekilirse orta segmente cok rahat oturur.Çok kaliteli değirmenler digerlerinin yanındaBodum'un şöyle bir ürünü varmış: https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/bodum/saklama-kabi-2li
Kilitli ya da vakumlu olduğunu sanmıyorum, yakından görmek gerek.
Ayrıca bu firma bazı diğer ekipmanların yanı sıra 1zpresso'yu da getirmiş: https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/1zpresso
Konusunu açmak istemedim, kendileri foruma üye olup firmalarını ve ürünlerini tanıtırlarsa daha iyi olur kanaatindeyim.
1zpresso jx benim de radarimda olan ve yurtdışından getirtmeyi düşündüğüm bir üründü. Fiyat biraz daha makul olursa yurtiçinden almak çok daha mantıklı olur.Bu değirmenler fiyat olarak biraz daha geri cekilirse orta segmente cok rahat oturur.Çok kaliteli değirmenler digerlerinin yanında
Bildiğim kadarıyla jx modelinde her sayı arasında 2 ara basamak, jx pro da ise 3 ara basamak var.Ayar mekanizmasını anlamadım 1zpresso'nun. Numara başına klik sayısı, rotasyon başına klik sayısı vs. derken bu değirmenlerin toplam ayar sayısı kaç yani sonuç olarak?
Levent abi gördüğüm kadarıyla değirmen arayışında olan birçok kişi var. Aslında firma ile iletişime geçip forumda da konusu açılırsa belki talep üzerine toplu alimda güzel bir indirim yakalayabiliriz.Selamlar Çağrı, Kahve Masası son bölümünde @PepukKahve ile bundan da bahsetmeye çalıştık. Distribütörlüğü almışlar ve bazı ürünlerin satışı da başlamış. Dems coffee Hario dahil farklı ekipman üreten markaların distribütörlük ve bayiliklerini yapıyor. İlgi olursa özel indirim de sorarım kendilerine. El değirmeni savaşları kızışıyor![]()
Sonuç olarak, toplam KAÇ KLİK?Bildiğim kadarıyla jx modelinde her sayı arasında 2 ara basamak, jx pro da ise 3 ara basamak var.
Onu yazmamisim pardonSonuç olarak, toplam KAÇ KLİK?![]()
Burada yazan 192 klik falan ne onu anlamadım ben neyse boşver hocamOnu yazmamisim pardonjx: 30 - jx pro: 40
Hocam anladigim kadariyla 1 rotasyon dedigi 1 tur oluyor. 1 tur'da 40 klik atabildigin icin 4.8 tur'da bu sayi 192'ye cikiyor.Burada yazan 192 klik falan ne onu anlamadım ben neyse boşver hocam