• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

İlginçtir bu dönemden önce denedigim kahve sayısı cok az bu dönem,genelde bu civarlarda tüketiyorum çekirdekleri çok memnunum."Acaba büyük paket kullanıyorsunuz da açma kapama sonucu mu bu durum meydana geliyor?" diye bir düşünmedim değil.
Hocam belki aç-kapa yapmaktan dolayı aromalar uçup gidiyor olabilir. 2. haftasında çok net aldığım aromalar 4. haftada büyük bir ölçüde azalıyor ve kahvenin kokusu ticari kahve kokusuna dönüyor, aroma tatta oldukça azalıyor ve koku kısmında ise neredeyse tamamen yok oluyor.

Hocam belki aç-kapa yapmaktan dolayı aromalar uçup gidiyor olabilir. 2. haftasında çok net aldığım aromalar 4. haftada büyük bir ölçüde azalıyor ve kahvenin kokusu ticari kahve kokusuna dönüyor, aroma tatta oldukça azalıyor ve koku kısmında ise neredeyse tamamen yok oluyor.
O halde valfinin çalıştığına emin olduğunuz birkaç 100-250 Gr paketlere 1 aylık tüketiminize yakın stoklamalar yapıp çekmecede saklarken 1 ayı geçeceğini düşündüğünüz kısmı vakumlayip buzluga kaldırabilirsiniz.

bu gomax markasını yaklaşık 1 hafta kadar önce aldım. Bence işini gayet güzel yapıyor. 1 haftadır vakumladıklarımda gerek buzlukta olsun gerek dışarda bıraktıklarımda olsun salma, hava alma gibi bi durum olmadı henüz. Uzun kullanımda ne olur onu bilemeyeceğim. Uzun süredir kullanan arkadaşlar varsa bende öğrenmiş olurum.
Ben de Gomax yazandan sipariş oluşturdum şimdi. Teşekkür ederim. Hep Kumtel, Vestel konuşulduğundan böyle ucuz makinelerin varlığından bile haberdar değildim. Kahveye çok para yatırmayı, ekipman kirliliği yapmayı hiç sevmiyorum ama bence bir vakum makinesi artık şart. En büyük sıkıntı, zaten evdeki ekipmanlarla mutfakta az da olsa kendime alan ayırabildim ama, hiç yer olmayan buzlukta da yer hakkı iddia edince bakalım ne olacak. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

O halde valfinin çalıştığına emin olduğunuz birkaç 100-250 Gr paketlere 1 aylık tüketiminize yakın stoklamalar yapıp çekmecede saklarken 1 ayı geçeceğini düşündüğünüz kısmı vakumlayip buzluga kaldırabilirsiniz.
Hocam 20x25 poşet alsam, bu poşetleri bölebiliyor muyuz? Atıyorum 2 tane 10x12.5 poşet elde etmek gibi? Nasıl yapıyoruz bir de? :D

Hocam 20x25 poşet alsam, bu poşetleri bölebiliyor muyuz? Atıyorum 2 tane 10x12.5 poşet elde etmek gibi? Nasıl yapıyoruz bir de? :D
Tabii ki,gönlünüzce kesip kestiginiz yeri muhurleyip yeni olculer elde edebilirsiniz.Ben en büyük ölçüde alıyorum, bir tane kesme aparatim var rulo şeklinde,onda tikistiracagim pakete sigacak şekilde kesiyorum poşeti, mühürlüyorum,içine kahveyi koyup vakumlayip o poşeti de valfli bir pakete koyup buzluğa kaldiriyorum.Valfli paket şart değil,ben üstüne isim yaziyorum daha derli toplu oluyor siz gönlünüzce kesip yeni olculer olusturabilirsiniz ama.

Ben de Gomax yazandan sipariş oluşturdum şimdi. Teşekkür ederim. Hep Kumtel, Vestel konuşulduğundan böyle ucuz makinelerin varlığından bile haberdar değildim. Kahveye çok para yatırmayı, ekipman kirliliği yapmayı hiç sevmiyorum ama bence bir vakum makinesi artık şart. En büyük sıkıntı, zaten evdeki ekipmanlarla mutfakta az da olsa kendime alan ayırabildim ama, hiç yer olmayan buzlukta da yer hakkı iddia edince bakalım ne olacak. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
hayırlı olsun bu arada. :) Ben şöyle yaptım şahsen kavrumunu 1 ayı geçmiş kahveleri vakumladım. Yakın zamanda tekrar tüketeceklerimi buzluğa hiç atmadım. Çekmeceye koydum. Uzun süre dokunmam galiba dediklerimi buzluğa attım. Yer sıkıntınız varsa belki sizde böyle bi yol izleyebilirsiniz

Acaba bu poşetleri tekrar kullanabiliyor muyuz? Dondurucudan çıkartıp ağzını kestiğim poşete tekrar kahve koyup vakumlarsam ne olur?

Acaba bu poşetleri tekrar kullanabiliyor muyuz? Dondurucudan çıkartıp ağzını kestiğim poşete tekrar kahve koyup vakumlarsam ne olur?
Poşet tekrar makineye girecek kadar uzunsa ve delik yoksa hiçbir şey olmaz kullanabilirsiniz.

Merhaba, aklıma bir soru geldi.

Gomax markalı gibi ucuz ev tipi vakum cihazlarla kavurcudan aldığımız valfli paketleri tekrar mühürlemek (hatta vakumlamak) mümkün mü sizce? Cihaza zarar vermeden

Sanırım kavurcuların kullandığı mühürleme yapan cihazlar aynı mantıkla çalışıyor, doğru mu?

Edit: sebep? Bazen paketi açmadan önce havayı geçirmiyor ama açıldıktan sonra zipten hava kolayca kaçıyor. Bir de o paketleri geri kullanmak hoş olur, hem estetik hem de ekolojik, hemde ışık geçirmiyor. Valf ile veya valfsız olabilir, bulunduğu konuma göre... Alüminiyum tabakası içeren paketlerle deneyen oldu mu aranızda?

Son düzenleme:
Gomaxta 2 tuş var, alttaki sadece mühürlemek için, fakat poşeti ikiye bölüm mühürlemek istediğimde makine mühürleme yapmak yerine eritiyor orayı.

Nasıl yapılacağını anlayabilecek bir forumdaş varsa memnun olurum.

Antalya'da yaşadığım için özellikle şu sıralar aşırı sıcaklardan çekirdeklere bir zarar gelmesinden korkuyorum 😂 paketleri klimalı odada mı saklayayım, yoksa özellikle öğlenleri ısınan mutfakta güneş almayacak şekilde mi yahut buzdolabında mı? Önerilerinizi bekliyorum.

3 gün önce dondurucudan vakumladığım bir paket çıkardım. Null MAM 20 Şubat 2021'de atmışım buzluğa. Nerdeyse 3.5 yıl olmuş. Arada bazı badirelerde atlattı, buzdolabı bozuldu başka buzdolabına taşındı filan. Ama tadım olarak hiçbir sıkıntısı yok. Yeni kavrulmuş gibi

Arkadaşlar vakumlayıp buzluğa attığım kahveyi çıkardıktan sonra vakumu bozmadan tekrar buzluğa atmam da sakınca var mıdır?

Arkadaşlar vakumlayıp buzluğa attığım kahveyi çıkardıktan sonra vakumu bozmadan tekrar buzluğa atmam da sakınca var mıdır?
Hayır yok istersen iç tekrar vakumla at sorun olmaz

Geri