• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

İki sorum olacak dondurulmuş çekirdeklerle alâkalı.

Birincisi, degass süresinden sonra mı dondurmalıyız? Buzluğa atılınca degass duruyor mu?

İkincisi ise dondurulmuş bir çekirdek için herhangi bir süre kısıtı var mı? Ne kadar süre saklayabiliriz?

Birincisi, degass süresinden sonra mı dondurmalıyız? Buzluğa atılınca degass duruyor mu?

İkincisi ise dondurulmuş bir çekirdek için herhangi bir süre kısıtı var mı? Ne kadar süre saklayabiliriz?
Degas bittikten sonra vakumlanmalı. Süreç devam ederken vakumlanırsa pakette şişme olabilir. (Vakumlayıp hemen deepe atmamanızı öneririm. 1 2 gün gözlemleyin. Hem degas için, hem de hatalı paketleme olmuş olabilir. Bazen çekirdekler de pakete zarar verebiliyor)
1 yıl önce dondurduğum çekirdekler var hiçbir sıkıntı yok, aynı kalitede. Çekirdek özelinde de fark gösterir bu durum tada etki anlamında.

%100 diyemem ama %99 dan fazla kimyasal reaksiyonlar duruyor. Degass da buna dahil.

Sürede hiçbir sıkıntı yok. 3 4 senedir buzlukta kahvem var hala blooming yapıyor.

arkadaşlar detayları vermiş küçük bir not ekleyelim, vakumu açar açmaz demleme yapmayın, kahve 1-2 gün normal kahve poşetinde beklesin. Vakum poşetinde hava olmadığı için kahve çekirdeği içindeki aromaların ortaya çıkıp toparlanması bir kaç günü buluyor, denenmiştir.

Bir ekleme daha yapayım şimdi aklıma geldi. Deepten direk dışarıya oda ısısına almıyorum. Önce 1 gün buzdolabında bekletip sonra oda ısısına alıp vakumu açmadan yarım gün gibi de dışarıda bekletiyorum. Sonra açıp @DragonFly ında dediği gibi 1 günde vakumlu saklama kavanozunda (veya siz ne kullanıyorsanız) tutuyorum. Vakumdan çıkarıp içmem 2 3 günlük bir süreci buluyor.
Deneyimlerim sonucu bulduğum en sağlıklı yöntem şimdilik bu

Bir ekleme daha yapayım şimdi aklıma geldi. Deepten direk dışarıya oda ısısına almıyorum. Önce 1 gün buzdolabında bekletip sonra oda ısısına alıp vakumu açmadan yarım gün gibi de dışarıda bekletiyorum. Sonra açıp @DragonFly ında dediği gibi 1 günde vakumlu saklama kavanozunda (veya siz ne kullanıyorsanız) tutuyorum. Vakumdan çıkarıp içmem 2 3 günlük bir süreci buluyor.
Deneyimlerim sonucu bulduğum en sağlıklı yöntem şimdilik bu
Degass zamanında kahve paketi valflı mi olması gerekir. Yoksa fark etmez mi. Bazı firmalar valfli bazı firmalar valfsiz paket gönderiyor

Degass zamanında kahve paketi valflı mi olması gerekir. Yoksa fark etmez mi. Bazı firmalar valfli bazı firmalar valfsiz paket gönderiyor
Fark eder. Valf paketin içinde oluşan gazın (tek taraflı) dışarıya atılmasını sağlar, paket şişmez. Çoğunlukla valfli geliyor bazen de bozuk valfli 😄
Valf sağlamsa problem yok. Valf bozuksa veya gelen paket valfsiz ise paketi açarak bu işlemi bizim yapmamız ve sonrasında tekrar kapatmamız gerekir.

Arkadaşlar kahve saklamak adına, şişe ve içerisindeki havası alınabilir kapakların mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu konu hakkında satılan ürünlerin isimlerini veya linklerini paylaşabilir misiniz? Atıyorum 5 şişe alsam beyaz renkli olmayan, 5 kapak alsam dönüşümlü kullanırım veya vakum cihazı alıp sürekli her aldığım kahve anında dolaba atılabilir.

Arkadaşlar kahve saklamak adına, şişe ve içerisindeki havası alınabilir kapakların mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu konu hakkında satılan ürünlerin isimlerini veya linklerini paylaşabilir misiniz? Atıyorum 5 şişe alsam beyaz renkli olmayan, 5 kapak alsam dönüşümlü kullanırım veya vakum cihazı alıp sürekli her aldığım kahve anında dolaba atılabilir.
Kişisel görüşümdür:
Estetik köstetik kaygılarım yok. O yüzden vakum ve valfli zipli poşet candır benim için. Vakum+buzluk zati zamanı durdurmakta. Bu bağlamda biten kahvelerin valfli zipli poşetlerini atmıyorum. Vakumun ardından, kullanacağım zaman usulüne uygun olarak kahveyi bu poşetlere alıyorum, kavanoz, kutu vb zımbırtıların ekstra yer gereksinimi, kırılma riski, cüzdan inceltmeleri vs vs gibi dertleri ile uğraşmıyorum. Ayrıca plastik (şekli değişir anlamda) olmadığı için, bu kavanoz tipli kapların içinde, poşet vakumlamaya göre daha fazla hava kaldığını düşünüyorum. Elbette farklı düşünenler olacaktır.

Kişisel görüşümdür:
Estetik köstetik kaygılarım yok. O yüzden vakum ve valfli zipli poşet candır benim için. Vakum+buzluk zati zamanı durdurmakta. Bu bağlamda biten kahvelerin valfli zipli poşetlerini atmıyorum. Vakumun ardından, kullanacağım zaman usulüne uygun olarak kahveyi bu poşetlere alıyorum, kavanoz, kutu vb zımbırtıların ekstra yer gereksinimi, kırılma riski, cüzdan inceltmeleri vs vs gibi dertleri ile uğraşmıyorum. Ayrıca plastik (şekli değişir anlamda) olmadığı için, bu kavanoz tipli kapların içinde, poşet vakumlamaya göre daha fazla hava kaldığını düşünüyorum. Elbette farklı düşünenler olacaktır.
Söyledikleriniz tamamen tecrübe ben hiç tecrübe etmediğim için fikir araştırıyorum bahsettiğiniz yöntem gayet mantıklı diğer yiyecekler içinde yararlı olacaktır açıkçası. Fiyat/performans olarak değerlendireceğim seçenekleri. İlginize teşekkür ederim.

Zipli vakum çok pratik ve yüksek miktarlarda vakumlama imkanı sunuyor zipli Poşetli vakum tavsiye ederim

Zipli vakum çok pratik ve yüksek miktarlarda vakumlama imkanı sunuyor zipli Poşetli vakum tavsiye ederim
Ben tırsıyorum.

Özellikle bol defektli (kırıklı çıkıklı) kahvelerde. Poşeti diğerine göre pahalı, kahvenin yırtma dürtme olasılığı fazla.
Ama uzun vadede daha ucuza geliyor, o da ayrı bir gerçek.

Acep kalite kahveleri bu yöntemle, dandikleri 300 liralık trendyol vakum şeysi ve ucuz poşetle halletmek olamaz mı? 🤔

1 ayda içeceğin kadar tencerede kavurup basitçe ihtiyaç kadar bim kavanozuna koyup 2 gün açık 2 gün kapalı dinlendirmek sonra içmeye başlamak ucuz bir alternatif.

Merhabalar, sizce bu ürün kahve saklama için işimi görür mü? Emin olamadım. Benzer ürünler 100 eurodan başlıyor. Daha uygun saklama alternatifleri arıyorum.

Bu ürün bir kavanozla farkı yok, havayı dışarıya atmıyor, sadece sağlam kapanıyor, içine hava hapseden her ürün aynı düşünebilirsiniz.

Geri