Bugün yeni bir kahve saklama yöntemine geçiş yaptım. Havayla teması minimum olduğu ve açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre koruyacağı için daha küçük porsiyonlara bölüp saklıyorum. Bunun için de Coffeerem’den Hakan Bey’e koyu renkli ecza şişelerini temin etmemi sağladığı için çok teşekkür ederim.
Bu yöntem için ilk başta 50 gramlık porsiyonlar düşünsem de o hacimde şişeleri perakende olarak satan bir yer olmadığı için Hakan Beyle kendi kullandıkları yaklaşık 90-100 gram çekirdek alabilen cam şişelerden satın almak için iletişime geçtim, sağolsun kırmadı ve siteye şişe için link ekledi.
Bu yöntemin avantajı şu olacak: 250 gramlık bir paket aldığım zaman 2 şişe yani yaklaşık 190 gram açılmadığı sürece tazeliğini uzun süre koruyacak kahve + 60 gram da tadımlık bekleyen kahvem olacak. Böylece bir kaç farklı çekirdek satın almış olsam da hem hepsinden tatmış olacağım hem de şişelediklerim hava ışık ve nemden uzak bir şekilde bekleyecekler.
Bu yöntem paketi hiç açmadan bekletmekten daha iyi çünkü şişeye doldurduğum çekirdekleri masaya hafif hafif vurarak aralarındaki boşlukların iyice azalmasını sağlıyorum böylece hava maruziyeti azalıyor + valf derdi yok + cam olduğu için kahve paketinin iç kaplamasının neden olduğu kötü koku yok. Kendi paketinde bile 2 ay sonunda halen güzelliğini koruyan çekirdekler, bu yöntemle yaklaşık 3-4 ay kendinden çok fazla ödün vermeden kalabileceklerdir diye tahmin ediyorum.
Tabi bu yöntem vakumlayıp buzluğa atmanın bir alternatifi değil. Sadece işi çok da abartmadan

(
@Kahveciningalaksirehberi) basit bir şekilde kahvelerini biraz daha uzun süre taze tutmak isteyenler için. Aslında Vacu vin (
@Cihan) bundan daha verimli bir yöntem hakkını vermek lazım ama bu şişeler bana hem estetik olarak hem de kullanım pratikliği, doldurup boşaltma kolaylığı olarak daha keyifli geliyor.
Şişelerden satın almak isterseniz Coffeerem ekipman kısmından kahve siparişlerinizle birlikte istediğiniz sayıda satın alabilirsiniz.
Ayrıca kahve alışverişlerinde süresiz geçerli olan %10 indirim kodu da varmış, Hakan Bey’e forumumuzdan bahsettim, burada da paylaşabileceğimi söyledi:
coffeeremx10
(Coffeerem ile bir bağlantım yok, sadece sürecin başından sonuna kadar yaklaşımlarından çok memnun kaldığım için paylaşmak istedim.)
Ekli dosyayı görüntüle 765 Ekli dosyayı görüntüle 766