• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

@teyyaredenkahve kıymetli yorumların ve yardımın için çok teşekkür ederim

saklamak konusu değil ama arkadaşlar ile kahve paylaşmak için boş valfli ambalajdan lazım. sizin aldığınız bir yer var mı ?

1.5-2 aya kadar paketinde saklamanızda bir sakınca görmüyorum. Ben de o şekilde kullanıyorum. Elimde kahve fazlaysa ya da özel bir kahveyse, vakumlu saklama kabı, vakum ve buzluk metodunu kullanıyorum.

Sağlık açısından yorum yapmak zor. Piyasada bir sürü farklı ambalaj üreticisi var ve hepsinin gerekli onaylarının olduğunu düşünüyorum.

Herşey için tekrar teşekkür ederim,soru soruyu doğuruyor.konuştuğumuz süreler öpütülmüş kahve içinde geçerli midir yoksa yalnızca çekirdek için mi[kahve öğütükdüğünde daha hızlı bozulduğunu biliyorum].

Birde yorumunuzda bahsetmiş olduğunuz youtube ve instagram adresleriniz yada sayfa isiminiz nedir @teyyaredenkahve

Herşey için tekrar teşekkür ederim,soru soruyu doğuruyor.konuştuğumuz süreler öpütülmüş kahve içinde geçerli midir yoksa yalnızca çekirdek için mi[kahve öğütükdüğünde daha hızlı bozulduğunu biliyorum].

Birde yorumunuzda bahsetmiş olduğunuz youtube ve instagram adresleriniz yada sayfa isiminiz nedir @teyyaredenkahve
Evet, bunlar çekirdek kahve için. Öğütülmüş kahve de bir süre dayanır ama maalesef aromalar çabuk kayboluyor.

En fazla 1-2 hafta keyifle içilir desem, sanırım çok yanılmam. Bu da sürekli açılıp kapandığını varsaymazsak.

Tabii ki buradaki "keyifle" kısmına herkes katılmayabilir, çünkü demlemeden hemen önce öğütülen kahvenin keyfi, hiç bir şeyde yok.

Sosyal medya linkleri imzamda mevcut.

Evet, bunlar çekirdek kahve için. Öğütülmüş kahve de bir süre dayanır ama maalesef aromalar çabuk kayboluyor.

En fazla 1-2 hafta keyifle içilir desem, sanırım çok yanılmam. Bu da sürekli açılıp kapandığını varsaymazsak.

Tabii ki buradaki "keyifle" kısmına herkes katılmayabilir, çünkü demlemeden hemen önce öğütülen kahvenin keyfi, hiç bir şeyde yok.

Sosyal medya linkleri imzamda mevcut.

Bazen insanlar bana kızıyorlar belkide henüz acemliğimden 100 tl karşılığında da alınmış olsa bir değirmen almak lazım sözü çok yanlış değil,bende öyle yaptım ve açıkçası hem demleme sürecine öğütüm aşamasından dahil olmak bana keyif veriyor hemde çekirdeği sağlıklı saklayabilmek için çekirdek almaya devam,kısa bir süre sonra maddi durumum molent gibi yada timemore gibi öğütücükere geçmek için daha elverişli olacak.

Sosyal medyaları takip etmeye başladım.Kıymetli paylaşımlar ve bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim

Hario böyle bir saklama kabı piyasaya sürmüş. Vakumlu gibi. Timemore'lara benzer gözüküyor.

Forumla hario'nun arasının iyi olduğu göz önüne alındığında bir toplu alım yapılabilir belki..

Vakumlama için alternatif araştırırken böyle bir ürünle karşılaştım. Kullanan oldu mu acaba aranızda hiç?

Vakumlu poşet

Hario böyle bir saklama kabı piyasaya sürmüş. Vakumlu gibi. Timemore'lara benzer gözüküyor.

Forumla hario'nun arasının iyi olduğu göz önüne alındığında bir toplu alım yapılabilir belki..
Fuarda Gelburan'ın standında inceleme fırsatı buldum. Vakumlu saklama kabı üç ayrı boyu var. Görünüşte ve elimde aldığım ilk hissiyatta benim hoşuma gitti ama tabi uzun süre kullanan birilerinden fikir almak lazım.

Uzun ömürlü olmayacağını ve ilerisi için buna uygun poşetlerin tedariğinde sorun olacağını düşünüyorum. Direk vakum makinesi veya vacu vin daha mantıklı gibi.
Hem tekrar kullanım hem de vakumlandıktan sonra buzdolabında saklayabilme seçeneğinden dolayı mantıklı geldi. Ama dediğiniz gibi kalitesi konusunda benim de şüphelerim var.

Paşabahçe zest glas clik vakumlu saklama kabı özdilekte kampanya var 700 cc 35tl kahve saklama için düşünüle bilir..1480 cc 50 tl

Ekli dosyalar

• 20211010_195052.jpg
    20211010_195052.jpg
    113.6 KB · Görüntüleme: 77
  • 20211010_194927.jpg
    20211010_194927.jpg
    92.9 KB · Görüntüleme: 77
Merhaba, benim şöyle bir sorum olacak. Acaba kahveyi degassing bittikten sonra vakum poşetine vakumlayıp buzluğa değil de normal oda sıcaklığında bir ortama kaldırsam ne kadar süre dayanır? Benim için birkaç aylık süre yeterli, uzun uzun buzlukta beklemeye ihtiyaç duymadan tüketeceğimi düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse beni çok sevinirim.

Merhaba, benim şöyle bir sorum olacak. Acaba kahveyi degassing bittikten sonra vakum poşetine vakumlayıp buzluğa değil de normal oda sıcaklığında bir ortama kaldırsam ne kadar süre dayanır? Benim için birkaç aylık süre yeterli, uzun uzun buzlukta beklemeye ihtiyaç duymadan tüketeceğimi düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse beni çok sevinirim.
Ben de bu soruyu forma sordum malesef cevap alamadım ama kendim sonradan edindiğim tecrübeye göre oda sıcaklığında vakumlu yada kendi ambalajında saklamak hiçbir şekilde farketmiyor çekirdek kahvenin bozulma süreleri aynı gibi.. vakumlayıp buzluğa kaldırmadığımız sürece (şahsi tecrübem)

Ben de bu soruyu forma sordum malesef cevap alamadım ama kendim sonradan edindiğim tecrübeye göre oda sıcaklığında vakumlu yada kendi ambalajında saklamak hiçbir şekilde farketmiyor çekirdek kahvenin bozulma süreleri aynı gibi.. vakumlayıp buzluğa kaldırmadığımız sürece (şahsi tecrübem)
Teşekkürler yanıtınız için. Bakalım belki bu sefer yanıt bulabiliriz sorumuza:)

Mehmet Efendi Colombian 250g vakumlu öğütülmüş filtre kahve folyo paket içinde tuğla gibi sert oluyor. İlk açıldığında mükemmel lezzet veriyordu.

Buradan sıkı bir vakumun oda sıcaklığında bile iyi saklama yöntemi olduğunu anlıyoruz.

Belki vakumlama, koruyucu atmosfer(nitrojen) ile yapılmıştır.

Mehmet Efendi Colombian 250g vakumlu öğütülmüş filtre kahve folyo paket içinde tuğla gibi sert oluyor. İlk açıldığında mükemmel lezzet veriyordu.

Buradan sıkı bir vakumun oda sıcaklığında bile iyi saklama yöntemi olduğunu anlıyoruz.

Belki vakumlama, koruyucu atmosfer(nitrojen) ile yapılmıştır.
Öğütülmüş kahveler azotla paketleniyor onu biliyorum fakat vakumlulara da bence öyle bir işlem yapılıyordur. Vakumlu halde oda sıcaklığında 2 hafta aromaları kaybetmeden içebiliyoruz, raf ömrü ise 6-9 ay arası yani yine içilir fakat aroma beklemeyin. Bu bilgileri yabancı bir kaynaktan aldim. Link birakayim.

Ben degassing için 10-15 gün (kavurucu daha fazla öneriyorsa daha fazla) bekleyip sonrasında porsiyonlar halinde vakumluyorum. bir kısmını buzluğa atıp diğer kısmını gün geçtikçe değişen tadını deneyimlemek için dışarıda saklıyorum.

Kendi paketinde saklamanın hiçbir mantığı yok çünkü hava alıyor ve okside oluyor dolayısıyla aromada çok dramatik değişim oluyor ve aroma namına bir şey kalmıyor benim için. Vakumlayıp oksijen ile ilişkisini kestiğim kahvelerden hep daha uzun süre aroma koruduğunu gördüm. Fakat altını çizmem gerekiyor bu da çok uzun süreler değil kesinlikle.
Kısa sürede tüketecekseniz vakumla dışarıda saklamak kesinlikle kendi paketinde saklama seçeneğine göre daha iyi. Bir süre vermem gerekirse 1-2 hafta belki (kahvesine göre çok değişiyor, bazen biraz daha uzun). Daha uzun sürelerde buzluğa atmakta fayda var. Vakumsuz sakladığım kahvelerde ilk 1-2 günkü o vurucu aromalar çok hızlı kayboluyor, fakat vakumladığımda bir miktar kayıp olsa da vurucu diye tabir ettiğim net ve lezzetli aromalar daha fazla korunuyor.

Bunlar tamamen kişisel görüşlerim tabii ki. yoksa 1 yıl sonra kahveden aynı şekil aroma aldığını söyleyenler de var. Ben her zaman hızlı tüketmek yoksa buzluğa atmak, demlerken de öğüttüğüm anda demlemeye başlama taraftarıyım.

Merhabalar,

Kahve çekirdeğini vakumlayıp buzluğa atmak için nasıl bir vakumlu poşet kullanmak lazım. 3 kg kahveyi çekirdek halinde vakumlayıp buzluğa koymak için önerebileceğiniz vakumlu poşet, ambalaj artık adı her ne ise önerilerinizi alabilir miyim? ve bunları nerden tedarik edebilirim.

Teşekkürler

Geri