• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

Selamlaaar,

Vakum konusunda belli bir parametre bulan var mıdır?

Örneğin:
5x5 poşetler ~ 50 gram kahve alıyor
10x10 poşetler ~ 125 gram kahve alıyor.

250 gram kahveler için ve özellikle 50 - 100 gram kahveler için poşet boyu çözmeye çalışıyorum.

Selamlaaar,

Vakum konusunda belli bir parametre bulan var mıdır?

Örneğin:
5x5 poşetler ~ 50 gram kahve alıyor
10x10 poşetler ~ 125 gram kahve alıyor.

250 gram kahveler için ve özellikle 50 - 100 gram kahveler için poşet boyu çözmeye çalışıyorum.
Cok dikkat etmedim ama 25*30 posetler yaklasik 400 gr civari aliyor olmasi lazim. Cogunlukla paketi 3 e boluyorum gramajlarim 100-150 arasinda oluyor

Yaklasik 6 aydir buzlukta santrifuj tupleri ve vakumlu posetlerle kahve sakliyorum. Arasinda tat aroma kaybi oluraka bir fark goremedim. Santrifuj tupleri buzlukta cok yer kapliyor. Yer problemi olmazsa tek porsiyonluk cikar kullan cok pratik oluyor. Tupleri buzluktan cikartip direkt degirmende ogutebiliyorum ama vakumlanmis fazla miktarli kahvelerde nemlenme probleminden oda sicakligina gelmeden paketi acmamaya gayret ediyorum. Buzluk haricinde de oda ortaminda zaman zaman 1-3 hafta boyunca tuplerde beklettigim oluyor ondan da cok memnunum. Hem ucuz hem kullanmasi pratik herkese tavsiye ederim.

Ben 28 lik rulo kullanıyorum.

28x9 = 125gr zorlarsak 140 gr
28x5.5 bunu da ikiye böldüğümde. Single doz 15gr zorlarsak 20 gr.

Yaklasik 6 aydir buzlukta santrifuj tupleri ve vakumlu posetlerle kahve sakliyorum. Arasinda tat aroma kaybi oluraka bir fark goremedim. Santrifuj tupleri buzlukta cok yer kapliyor. Yer problemi olmazsa tek porsiyonluk cikar kullan cok pratik oluyor. Tupleri buzluktan cikartip direkt degirmende ogutebiliyorum ama vakumlanmis fazla miktarli kahvelerde nemlenme probleminden oda sicakligina gelmeden paketi acmamaya gayret ediyorum. Buzluk haricinde de oda ortaminda zaman zaman 1-3 hafta boyunca tuplerde beklettigim oluyor ondan da cok memnunum. Hem ucuz hem kullanmasi pratik herkese tavsiye ederim.
Tüpleri tamamen dolduruyor musunuz? 15 gr kahve koysam birazcık boşluk kalsa sıkıntı olur mu?

Ben buzluğa hiç atmıyorum, genelde orijinal paketinde serin ve karanlık bir ortamda bekletiyorum (en fazla 50-60 gün içinde tüketiyorum zaten) eğer açmayacaksam degass sürecine göre 10-30 gün sonra valfi bantlıyorum. Paketi açınca 14 gr lık porsiyonlara bölüp falkon tüplerine koyuyorum, eğer pakette durursa her gün aç kapa yapmaktan paket bitene kadar aromalar kayboluyor ama falkon tüplerde paketi açtığım ilk gün gibi duruyor kahve. Buzluğa karşı mesafeliyim, tadını değiştiriyor gibi geliyor bana, sizce nasıl? Falkon tüpü buzluktan çıkarınca kahvenin tadında değişim algılıyor musunuz?

Son düzenleme:
Kahveyi saklamakla alakalı bir sorum olacak.

Ben kahvelerimi orijinal paketinde saklıyorum. Hızlı tüketilmesi açısından 250 gram alıp bitmeye yakın tekrar alıyorum. Degass süresini bekledikten sonra tüketmeye başlıyorum. Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Niji Coffee'den Guetamala Rio Azul kahvesini aldım ve degass süresinden sonra ilk kahvemi V60 aracılığıyla demledim. Gerçekten güzel bir kahve içtim. Zipperı kapatarak içindeki havayı valfinden boşalttım. Lakin aynı su ve su derecesi, aynı kahve miktarı ve öğütüm boyutu, aynı su miktarı ve su dökümü ile toplam süreyi de aynı tutmama rağmen bir daha aynı çıktıyı alamadım. Hiç bir değişiklik yapmamama rağmen aynı güzellikte bir fincan elde edemedim. Sorun ne olabilir?

Bu uygulamadan ben hiç verim alamadım,belki de bir tür plasebodur ancak icerideki gazlarla birlikte uçucu aromatikleri de paketten uzaklaştırıyormuşum gibi geliyor.
O zaman ne yapmak gerekiyor. Bana da buzlukta saklamak sanki psikolojik olarak tatmin ediyor gibi geliyor

O zaman ne yapmak gerekiyor. Bana da buzlukta saklamak sanki psikolojik olarak tatmin ediyor gibi geliyor
Kavrulduktan 2 sene sonra buzluktan çıkardığım kahvenin blooming yapmasını nasıl açıklayacağız o zaman 😎

Kavrulduktan 2 sene sonra buzluktan çıkardığım kahvenin blooming yapmasını nasıl açıklayacağız o zaman 😎
O zaman 3. nesil kahveciler buzluk bulundurmalı. Rafta bekleteceklerine buzlukta bekletmeliler. Gerçi hızlıca satıyorlar ama yine de buzlukta saklanmalı ise derin dondurucu şart. Tavsiye verelim, paketleme yöntemlerinin yanlış olduğunu belirtelim. Çünkü belli ki bunu atlamışlar. Daha evvel araştırmalar yapmıştım ve bir makaleye rastlamıştım. Aşağıda da o makaleden bir parça var.

"Kahve çekirdekleri donduğunda, kahve yağı kristalleşebilir ve kahvenin aromasını kaybedebilir. Bu nedenle, kahve çekirdeklerinizi buzlukta saklamamalısınız. Sonuç olarak, filtre kahve çekirdeklerinizi doğru saklama koşullarında saklamak, kahve tazeliğini korumak için önemlidir."

Yanlış anlaşılmasın lütfen. Amacım polemik yaratmak vs değil. Herkes kendine göre saklama yöntemi geliştiriyor. Yanlış ya da doğru, herkes kendince haklı. Bir ekmeği de alıp buzluğa atıp çıkarıp yiyenler var. Fakat şu unutulmamalıdır ki dondurulmuş bir gıda taze bir gıda gibi asla olamaz. Dondurulmuş meyve ile taze meyveyi tadarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Kahveyi saklamakla alakalı bir sorum olacak.

Ben kahvelerimi orijinal paketinde saklıyorum. Hızlı tüketilmesi açısından 250 gram alıp bitmeye yakın tekrar alıyorum. Degass süresini bekledikten sonra tüketmeye başlıyorum. Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Niji Coffee'den Guetamala Rio Azul kahvesini aldım ve degass süresinden sonra ilk kahvemi V60 aracılığıyla demledim. Gerçekten güzel bir kahve içtim. Zipperı kapatarak içindeki havayı valfinden boşalttım. Lakin aynı su ve su derecesi, aynı kahve miktarı ve öğütüm boyutu, aynı su miktarı ve su dökümü ile toplam süreyi de aynı tutmama rağmen bir daha aynı çıktıyı alamadım. Hiç bir değişiklik yapmamama rağmen aynı güzellikte bir fincan elde edemedim. Sorun ne olabilir?
Birkaç gün önce espresso ile ilgili bir başlığa yazmıştım aynısını. Niji'den aldığım honduras espressoyu 3-4 gün keyifle içtim, 20-30 gün sonra alakasız çıktılar almaya başladım. Plasebo olacağını düşünmüyorum zira kötü bir çıktı alırım niyetiyle demleme yapmadım. Bazı çekirdeklerde paketin sonuna kadar aynı çıktıyı aldım. Sanırım çekirdeğine ve işlenme yöntemine göre değişiyor.

Saklama konusu tam bir muamma. İşin üstatları dahil farklı görüş ortaya koyanlar çok fazla.

Yanlış anlaşılmasın lütfen. Amacım polemik yaratmak vs değil. Herkes kendine göre saklama yöntemi geliştiriyor. Yanlış ya da doğru, herkes kendince haklı. Bir ekmeği de alıp buzluğa atıp çıkarıp yiyenler var. Fakat şu unutulmamalıdır ki dondurulmuş bir gıda taze bir gıda gibi asla olamaz. Dondurulmuş meyve ile taze meyveyi tadarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Hocam iki paket kahve alın birini buzluğa birini de dışarıda 1 sene bekletin, sonra ikisini deneyin, buzluğun güzelliğini tadarsınız, amaç taze tüketmekse zaten buzluk işine girmesin kimse bir paket alsın tüketsin sonra ikinciyi alsın, aroma olarak da taze kahveyi ve buzluktakini puanlarsak, taze 10 da 10 sa, buzluktaki 10 da 8 falandır, denemek bedava 😂

Geri