• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ekim Ayı Toplu Alımı Null Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Barista
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Ekim ayı toplu alım firması sizlerin oyları rekor bir oran ile Null Coffee olarak belirlenmişti. Sevgili arkadaşlarımız Teoman @Kahveciningalaksirehberi, Türker @mtgg, Ozan @coffeebean ve Uğur @mvscoffee un ciddi emek verdikleri organizasyonun detayları belli oldu. Cihan Bey @CihanBaspinar kahve kulübü üyelerine özel çok güzel paketler hazırladı. Pakelerde özellikle yeni gelen kahvelerin olmasına özen gösterildi. Umarım tartışmasız herkes için keyifli bir kahve alımı olur. 31 Ekime kadar sipariş linki açık olacak. Siparişler geldikçe kahveler kavrulup gönderilecek.

Kahveler sadece çekirdek olarak gönderilecek arkadaşlar

Ayrı Ayrı Linkler:

Hatırlatma: Ekim ve Kasım ayı toplu alım ile ilgili lütfen aşağıdaki duyuruya bakmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar selam konu başlığını iş yoğunluğumuzdan kaynaklı @NoDRaC açmıştı sağolsun ne kadar alım süreçlerini bizler izlesekte bir ekip olarak değil aile olarak hareket edip eksik noktaları hep beraber tamamlıyoruz. Yazılanların çoğunu okumaya çalıştım açıkçası direndim fakat çok tartışma ortamı olmuş bian kendimi 32. Gün programında hissettim kusura bakmayın koşturmacalardan yetişemiyoruz ama sağolsun değerli arkadaşlarımız bizlerin görüşü olabilcek yorumları yönlendirmiş. Sizlerden bir ricamız var alım ekibi olarak lütfen her bir sorun olduğunu düşünen forum üyesi arkadaşlarımız bizlere özel mesaj yolu ile ulaşsın. Şundan kaynaklı şikayetim var, şu tartışmadan kaynaklı şikayetim var vb. Biz ekip olarak onca mesajdan ayıklama...
Pahalı geldiği için paket 1'i paylaşmayı düşünüyorum. Balıkesir'de yaşıyorum, diğer illere kargoyla gönderebilirim ortak olmak isteyen çıkarsa.

Sorun alıp alamamak değil fiyat dengesinin kahvecinin kendi sitesinden ziyade benzer nitelikte kavurucular ile kıyaslamak ve fikir beyan etmek. Bunun da referans olması sakıncası yoksa.
208 ₺ ile de Null’den 1kg alarak daha uygun birim fiyatla almak mümkün. Kaldı ki aradaki fark da o kadar çok değil 216₺ yerine 235₺/900 gram fiyatı. Hepsini geçtik bu hizmet ücretsiz ve seçimle yapılıyor. Bu tarz (sadece sizin yorumunuz ile alakalı sanmayın lütfen) negatif yapıcı olmayan eleştirler, hiç bir maddi beklentisi olmaksızın değerli vaktini harcayan insanlara ayıp oluyor bence. Uymuyorsa koşullar kimse satın almak zorunda değil. Bak yine aynı kişiler gelecek ay için kaffebox gibi firmalardan dahi ucuza muhteşem kahveler ayarladılar. Enerjilerini düşürmekten ileri gitmiyor yıkıcı eleştiriler.

Bu tür toplu alımları yönetmek ve organize etmek gerçekten zor. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bir diğer konu ise arkadaşların yaptığı fiyat eleştirilerini yöneticilerin veya forumdan diğer arkadaşların üzerine alınmasına gerek yok diye düşünüyorum. Sonuçta arkadaşlar kavurucuya yönelik bir eleştiride bulunuyorlar, fiyatları belirleyenler de onlar. Anladığım kadarıyla ham fiyatların sitedeki diğer kahvelere nazaran daha yüksek olduğu söyleniyor. Bu kahveler sonuçta yeni ve 2-3 ay içinde döviz fırladı, bir sürü değişiklik oldu. Fiyatların aniden yükselmesinin sebebi bu olabilir ama kavurucu bu konuda bir açıklama yaparsa her şey daha da netleşir. Tüketici, üreticiye istediği konuda soru sorma hakkına sahip diye düşünüyorum.

budur. Konuyu yönetici arkadaşlarımızın üstlenmesine hiç gerek yok. Emeklerine sonsuz teşekkürler. Ancak kavurucular da buradaki potansiyeli belirleyip iki tarafı da üzmeyecek ona uygun bir politika izlemeliler diye düşünüyorum. Neyse kavurucudan cevap gelirse gerekirse özrümüzü dileriz.

2020 hasat nitelikli Etiyopya ya da Afrika kahvelerinin fiyatlarını umarım takip edenler vardır.... 100 tl üstü tabi ki ülkemiz için pahalı, ama o kahve özelinde değerlendirirsek, anaerobik işlem görmüş özel bir çekirdek.

Keşke ucuz olsa hepimiz içebilsek. Fiyatla ilgili eleştirileri kesinlikle anlıyorum, ben de aynı parayı ödüyorum. Maalesef 2020 kur ve fiyatlar açısından güzel bir sene değil.

Ama bunlar çözüm bulabileceğimiz konular değil. Kavurucu ile anlaşılmış, belli bir iskonto alınmış.

Geçen ay alımda da böyleydi, ilk alımda da böyleydi.

Biraz da yapıcı öneriler lazım. Unutmayalım ki gönüllü bir organizasyon bu. Alımı yöneten de aynı parayı verip alıyor. Tek isteğim arkadaki emeği ve zamanı düşünerek eleştirelim.

208 ₺ ile de Null’den 1kg alarak daha uygun birim fiyatla almak mümkün. Kaldı ki aradaki fark da o kadar çok değil 216₺ yerine 235₺/900 gram fiyatı. Hepsini geçtik bu hizmet ücretsiz ve seçimle yapılıyor. Bu tarz (sadece sizin yorumunuz ile alakalı sanmayın lütfen) negatif yapıcı olmayan eleştirler, hiç bir maddi beklentisi olmaksızın değerli vaktini harcayan insanlara ayıp oluyor bence. Uymuyorsa koşullar kimse satın almak zorunda değil. Bak yine aynı kişiler gelecek ay için kaffebox gibi firmalardan dahi ucuza muhteşem kahveler ayarladılar. Enerjilerini düşürmekten ileri gitmiyor yıkıcı eleştiriler.

Eleştiri sanki burada karşılıksız emek veren arkadaşlara yapılmış gibi lanse etmişsiniz, fakat ilk soru direkt olarak kavurucuyu ilgilendiren bir soruydu. Fiyatları belirleyen kavurucuya sorulmuş bir soruya herkes bu kadar defansif yaklaşmasa belki olay bu kadar uzamayaktı.

Hangi kahveyi baz aldığınızı bilmiyorum ama null'da bana uyan tek kahve bildiğim için Wachu, diğer firmadakileri tattığım için yüksek seviyede memnun kaldım. 180 liraya Brazilya da var null'da hani..
Ayrıca kimsenin emeğini boşa saymıyorum neden taktir gördüğü kadar eleştiriye maruz kalınması bu kadar can sıkıcı sizin için, ki bu durum bizim için emek harcayan arkadaşlar için geçerli bir yorum değil. Her firmanın kendi fiyat politası. Kendi düşüncemi yazdım benzer kalitede bir firmayla kıyasladım kendi damak tadıma göre. Referans yorum yapmayı bizim için emek gösterenlere eleştiri olarak almayın bence..

Emeği geçen herkese teşekkürler; gerçekten ciddi bir zaman ayırıp elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Bu şüphesiz ki takdir edilmesi gerektiren bir çabadır. Eleştiri yönelten arkadaşların bu durumu göz önünde bulundurarak biraz daha yapıcı olmasında fayda görüyorum. Bununla birlikte "pahalı geldiyse almazsınız"; "yaptım, oldu" vs. gibi diktatöryel yaklaşımlar malesef ki bu emeğe gölge düşürüyor. Herkes için güzel bir alım olması dileği ile sevgiler.

Teşekkür ederim; çok hoşuma gitti, levhalık.
Rica ederim, beğendiyseniz ne mutlu 😊 Kahveyle ilgili kitapların özellikle forumumuzda incelenmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu kitabın bütününün altından kalkabilecek seviyede değilim

Bana pahalı geldi açıkçası.

Paket 2'nin fiyatı 196 lira, %20 indirim yapılmışsa normalde fiyatı 245 olmalıydı. Yandaro'nun fiyatını biliyoruz, 75 lira. Diğer 2 kahve, yani wachu washed ve el penon normalde toplam 170 lira mı?

Aynı şeyi paket 3 için düşünelim. Paket 3 fiyatı 104 lira, %20 indirim yapılmışsa normalde fiyatı 130 olmalıydı. Yandaro fiyatını biliyoruz, 75 lira. Yani MAM 55 lira. (problem yok)

Paket 1 için düşünelim, %20 indirimli 196 lira, normal fiyat 245 demektir. MAM 55 liraysa diğer 2 kahve, yani etiyopya worka ve wachu washed normalde toplam 190 lira mı?

Fazla hesap yaptığımı düşünebilirsiniz ancak yapmak zorundayım kusura bakmayınız.
Bana da pahalı geldiği için etkinliğe katılamayacağım.

Aynen bende umuyorum.

Bu ayki alımı, gelecek Kasım efsanesi ve mevcut kahve stok durumu göz önünde bulunarak boş geçiyorum. Birde Muttley & Jack's mevzusu var tabi. 😊
Antep’te kahveler. Adrese gelmelerini beklemem gider alırım normalde de bu defa fırsat bulamadım, ama hafta sonu olmadan bir şekilde almayı umuyorum ve ben de bu ayı pas geçiyorum.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Geçen aylarda Yandaro ve Giheri denemiş ve çok beğenmiştim. Bu açıklanan kahveler insanı daha da heyecanlandırıyor. Bu ay hem Null hem Circulor var, ekmek bulamazsak kahve mi yiyelim ne yapalım şimdi 😅. Null coffee ile alımı planlayan arkadaşlara bir sorum var bu kahvelerin alımını ay sonlarına bıraksak stok ile ilgili bir sorun yaşar mıyız?

Geri