• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Bu tarifle hazırladığım kahve kesinlikle daha iyi oldu, ama gaz yaptı, soda içmiş gibiyim. Seyreltmem mi lazım, başka bir şey mi acaba?
Güncel Buzdağı damacana ile bu tarifi denedim. 190 ppm çıktı. Oldukça yüksek.

Uzun zamandır denemek istiyor ve üşeniyordum. Bulunduğum ilçede Buzdağı damacana getirmeyi bırakınca nihayet deneyebildim. :)
2. postta anlatıldığı gibi 4gr karbonat ve 16gr mgsülfat ı 500ml safsuya karıştırdım. Sonrasında bu karışımın 20 gramını 5litrelik Abant Bolu şişesine döktüm. Son suyun tadına baktığımda hiç hoşuma gitmedi, baskın bir tad var. Ama v60 demlemesini yapınca şu an içtiğim paketin en iyi demlemesi çıktı ortaya. Çok beğendim fincanı. Umarım direk suyun etkisidir, eğer öyleyse çok düşük bir maliyetle kahve lezzeti ancak bu kadar artırılabilir. :)
Hocam saf kuyu kaynatıp mı kullandınız?

1 Tane TDS ölçer Alarak Suyunuzu 70 Ppm civarlarınıza çekebilirsiniz Kızılay - Erzincan yada Beypazarı Soda En uygunları bu iş için çok mükemmel bir su elde edemezssiniz belki ama güzel kahve çıkarabileceginiz bir su vaat ediyor size.
Hocam şu soda su olayını açar mısınız biraz? Hangi su ile kullanıyorsunuz mesela ya da ne kadar kullanıyorsunuz ?

Güncel Buzdağı damacana ile bu tarifi denedim. 190 ppm çıktı. Oldukça yüksek.
Bilgi için teşekkür ederim. 👍

Edit (tecrübe paylaşımı): İşte tam da o suyla yapılan kahve, vücutta detoks etkisi yapıyor. Kahve keyfi gidiyor, yerine sağlıklı olma hissi geliyor bir vakit sonra.

Son düzenleme:
Hocam şu soda su olayını açar mısınız biraz? Hangi su ile kullanıyorsunuz mesela ya da ne kadar kullanıyorsunuz ?
Ben Pirsu 5 Lt ile kullanıyorum. Ege bölgesinde rahatça bulabileceginiz bir su markası ve baya olumlu sonuç alıyorum. Soda Olarak Kızılay Erzincan yada Beypazarı tercih ediyorum kahvesine göre 65-75 TDS Aralıgına çekiyorum tds ölçer ile kontrol ederek.

TDS ölçer alıp denemelere devam ettim. Buzdağı suyun ppm değerini artırdıkça kahveyi daha iyi çözüyor, daha yoğun aromalar alıyorum. Ama magnezyum sülfat - sodyum bikarbonat çözeltisinin kahveye kattığı tat bunu gölgede bırakıyor. :( O tadı kahvemde istemiyorum. Bir de bu çözelti, suyu istemediğim kadar alkali hâle getiriyor. Ucuz da olsa boşa giden bir yatırım oldu benim için. Başka çözümler arıyorum... Önerilere açığım.

TDS ölçer alıp denemelere devam ettim. Buzdağı suyun ppm değerini artırdıkça kahveyi daha iyi çözüyor, daha yoğun aromalar alıyorum. Ama magnezyum sülfat - sodyum bikarbonat çözeltisinin kahveye kattığı tat bunu gölgede bırakıyor. :( O tadı kahvemde istemiyorum. Bir de bu çözelti, suyu istemediğim kadar alkali hâle getiriyor. Ucuz da olsa boşa giden bir yatırım oldu benim için. Başka çözümler arıyorum... Önerilere açığım.
Kaç ppm'e kadar çıkarıyorsunuz?

Normalde kaç ppm Buzdağı bilmiyorum 65 sanırım ama bence yeni bir su deneyin. Buzdağına erişiminiz kolay diye sanırım bunda ısrar ediyorsunuz ama zaten mineralce zengin bir suya tekrar mineral eklemek onu çok daha güzel yapmıyor. Mümkünse kipa suyu minerallendirin, bir tadın derim.
😞doğru, haklısınız. Bir de öyle yapayım.

Buzdağı 1,5 litre petlerde 90ppm şu sıralar. Mevsim ve suyun şişelenme tarihine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ben düzenli olarak kuzeyden ve buzdağı kullanıyorum. Özellikle yıkanmış kahvelerde drip metodlarda iyi sonuçlar alıyorum.

Tds ölçer im bugün geldi ve Abant su üzerine eklediğim minerallerle memnun olduğum karışımı ölçtüm. 116ppm çıktı normal midir? Google da ideal ppm e 150 diyor, daha fazla mgsülfat mi eklemeliyim?

Kahvede su konusunu gördükçe, sonradan görme kahve sever olarak şaşıyorum.

Ben Kazdağlarından gelen Edremit şebeke suyu ile Burhaniyenin artezyenden çıkarılan şebeke suyunu ayırabilecek kadar anlıyorum kahvede su konusundan.
Sırma, Pınar vs sular doldurulduğu kaynaklara ve mevsime göre değişseler de benim için aynılar. Umarım bu seviyede kalırım da diğer konularda olduğum gibi işin b.knu çıkartmam.

10 sene daha erken bu konuyla ilgilenmeye başlasaydım benim de durumum dumandı.

R/O, karbonat sertliği, karbondioksit ile Ph ı 4 e düşürme vs kahveden farklı konularda çok uğraşmışlığım olmuştu. Yapura ve Tapajos nehirleri, Tanganyika ve Malawi gölleri sularını dahi elde etmeye çalışmıştım bir zamanlar. Şimdi aklıma bunlar geldi.

Tds ölçer im bugün geldi ve Abant su üzerine eklediğim minerallerle memnun olduğum karışımı ölçtüm. 116ppm çıktı normal midir? Google da ideal ppm e 150 diyor, daha fazla mgsülfat mi eklemeliyim?

Aldığınız ne marka ne malı kalibrasyon imkanı var mı bilemiyorum ama bu cihazlara pek güvenmeyin. Güvenilir olanlar 3-4 bin dolar.

Pardon +3000 dolar olanlar yüzlerce eriyiğin ne olduklarını ve miktarlarını gösteriyor.
Tam olarak şimdi fiyatları bilmiyorum ama kalibrasyon sıvıları olanlar sanırım birkaç yüz dolar olabilir.
Şimdi bu tür ürünlerin fiyatları da düşmüş olabilir.

PPM'in çok fazla birşey ifade ettiği yok (hatta neredeyse hiçbir şey ifade etmiyor diyebilirim). Ben genelde 110-150ppm arası su kullanıyorum. Bazı kahvelere 80-90ppm civarı ayarladığım oluyor. 116 ile keyif almanız gayet normal.

Petrol Ofisi’nden 4 liraya saf su aldım. Kıymetli bir arkadaşımızın ikazı üzerine minerallendirmekten vazgeçtim. Gıda olarak tüketime uygunluğu şüpheliymiş zira. Bize yine RO planları gözüktü. Allah da o arkadaşımızdan RO diyelim 😅

Son düzenleme:
Petrol Ofisi’nden 4 liraya saf su aldım. Kıymetli bir arkadaşımızın ikazı üzerine minerallendirmekten vazgeçtim. Gıda olarak tüketime uygunluğu şüpheliymiş zira. Bize yine RO planları gözüktü. Allah da o arkadaşımızdan RO diyelim 😅
Kipa Su Neredeyse saf su ayarında 7 Tds felan geliyor bi bakın isterseniz :)

PPM'in çok fazla birşey ifade ettiği yok (hatta neredeyse hiçbir şey ifade etmiyor diyebilirim). Ben genelde 110-150ppm arası su kullanıyorum. Bazı kahvelere 80-90ppm civarı ayarladığım oluyor. 116 ile keyif almanız gayet normal.
Bahsettiğim 116ppm lik 5 litre karışımım bitti. Yeni bir Abant 5litre alıp yine içine aynı mineralleri ekledim. Ama ppm bu sefer 116 yerine 75 çıktı ilginç bir şekilde 🤔 acaba damacanalar arası farktan mı yoksa içine 20gr eklediğim safsu+mineral çözeltim dolapta beklerken mineraller dibe çöktü de yeterince karışmadı mı bilmiyorum.

Geri