• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Espresso için ve V60 için basit formul ya da su önerisi olan varsa çok sevinirim :)

Tesekkur ederim.
Tabi bu soyledikleriniz benim icin malesef bir sey ifade edemiyor. Bilgim hic yok.
.

İlk mesajda her şey yazıyor 😬

Ben o zaman cok önerilen buzdagini almaya calisayim.
Aroma icin iyi bir secim mi Buzdagi?
Suyun bu kadar etkili olacağını hic düşünmemistim.

Buzdağı olur, Abant olur, belli başlı markalar gerek bu konuda gerek anket konusunda bahsedilmiş sanırım.

@Kahveciningalaksirehberi Kahve için ideal su hazırlığına girmiştim bende. Evimde İhlas su arıtma sistemi var. Resimdeki malzemeleri edindim ancak Kalsiyum klorür dihidrat bulamadım yaşadığım yerde. İnternette de en düşük 1 kiloluk satılıyor ve kargo ile fiyatı yüksek geldi gözüme. Alınca hepsini de tüketemeyeceğim. Acaba diğer malzemelerle hazırladığım su kahve için yeterli olur mu? Fikrinizle ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. 281122.jpg

@Kahveciningalaksirehberi Kahve için ideal su hazırlığına girmiştim bende. Evimde İhlas su arıtma sistemi var. Resimdeki malzemeleri edindim ancak Kalsiyum klorür dihidrat bulamadım yaşadığım yerde. İnternette de en düşük 1 kiloluk satılıyor ve kargo ile fiyatı yüksek geldi gözüme. Alınca hepsini de tüketemeyeceğim. Acaba diğer malzemelerle hazırladığım su kahve için yeterli olur mu? Fikrinizle ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. Ekli dosyayı görüntüle 11616

Merhabalar, maalesef kalsiyum kaynağı için CaCl2 şart, sadece ingiliz tuzu ve bikarbonatı ile yapılan tarifler de var, ama kalsiyumlu tarif kadar güzel değil, açıkça belli oluyor bir şeylerin eksik olduğu.

Ben de 1 kg'lık aldım ve ömür boyu kullanırım diye düşünüyorum :D

Merhabalar, maalesef kalsiyum kaynağı için CaCl2 şart, sadece ingiliz tuzu ve bikarbonatı ile yapılan tarifler de var, ama kalsiyumlu tarif kadar güzel değil, açıkça belli oluyor bir şeylerin eksik olduğu.

Ben de 1 kg'lık aldım ve ömür boyu kullanırım diye düşünüyorum :D
Hepsiburada dan haftasonu kargo bedava kampanyası bulunca CaCl2 aldım bende. Ters osmoz su için olan tarifinzi hazırladım. Ölçme imkanım yok ama kahve suyu olarak kullanmaya başlayacağım. Merak ettiğim konu bu karışımı normal içme suyu olarak kullanabilir miyiz? Yani içilir her türlü ama değerleri güzel içme suyu standartlarında mı acaba? Çünkü bir yudum içtim damakta pudramsı bir his bıraktı bende.

Hepsiburada dan haftasonu kargo bedava kampanyası bulunca CaCl2 aldım bende. Ters osmoz su için olan tarifinzi hazırladım. Ölçme imkanım yok ama kahve suyu olarak kullanmaya başlayacağım. Merak ettiğim konu bu karışımı normal içme suyu olarak kullanabilir miyiz? Yani içilir her türlü ama değerleri güzel içme suyu standartlarında mı acaba? Çünkü bir yudum içtim damakta pudramsı bir his bıraktı bende.

Ben evde bu karışımdan çok çok az miktarda koyuyorum, içilebilir olduğuna inanıyorum ama inanın kesinlik veremem 😆

kahveci genclik, sayfalarca okudum ama anlayamiyorum sanirim. basit bir cevaba ihtiyacim var benim. koydugum degerlerdeki suyu kullaniyorum espresso icin. ve inanilmaz asidik sonuclar aliyorum. sorunun suda oldugunu surdan anladim, daha once kullandigim suyla(su an ulasamiyorum) yada musluk suyuyla yapinca olagan ustu bitter aci tatlar aliyorum ayni setup ile. bana migrosta filan bulabilecegim bir su markasi onerebilir misiniz? yada hangi degerlerine bakayim suyun daha az asidite icin.SAVE_20210505_224215.jpg

Damacana pompasıyla her gün yorulmamak, ve 5 litrelik alıp da plastik atık çıkarmamak için ikeanın şu musluklu 5 litrelik tezgah-üstü kavanozundan almayı düşünüyorum. Bittikçe damacanadan buna aktararak kullanmak için.

Ne dersiniz? Bu haznede durması ve ketılımıza bu musluktan geçmesi suyumuzu olumsuz etkiler mi?

20210506_003651.jpg

Ben evde buzdağı kullanıyorum ama dışardayken kuzeyden su ile demleme durumunda kalmıştım. Oldukça güzel gelmişti. Daha sonradan deneyemedim ve su ile ilgili bilgim yok ama şans verilebilir bence.

Dün yayında spada yetkilisi kuzeyden su ile iyi sonuç aldığını söyleyince bugün kuzeyden su alıp cascavel denedim.
Asidite bakımından fakir tatlılık içermeyen hafif bitter bir kahve aldım.
Bu bana ppm yüksekliğini gösteriyor.Üzerinde 88 ppm yazıyor.
Kahve icin uygun olduğunu düşünmüyorum.Yine de deneyin isterseniz ama en iyisi buzdağı.

Geri