• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve içerken hangi bardağı kullanıyorsunuz? Porselen / Cam

Tercihiniz

• Porselen Bardak / Kupa

Oy: 123 51.0%
  • Cam Bardak / Kupa

Oy: 114 47.3%
  • Metal mug / Termos

Oy: 4 1.7%

• Kullanılan toplam oy
    241
Prag'tan çok severek aldığım bir emaye bardağım var. Sabah kahvemi onla içiyorum. Güzel oluyor. Gün içinde de ya porselen kupayı ya da viski bardağını kullanıyorum. Viski bardağının teknik olarak bir olayı var mı bilmiyorum ama güzel ve havalı duruyor :)

Ben bu kupaya alıştım, memnunum kendisinden.

Ekli dosyalar

• ABDCA1C7-2D7E-4045-87D1-C3F8D482F828.jpeg
    ABDCA1C7-2D7E-4045-87D1-C3F8D482F828.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 120
Son düzenleme:
v60 demlemelerimde çift cidarli bardak kullaniyorum, cold brewde viski bardağı, digerlerinde seramik eger disaridaysam termos

Masal hanım paylaşımınız için teşekkürler. Ben tam bir bardak sevdalısıyım. Çok çeşit çeşit kupalara sahip olmanın yanında, biraz genişçe bir alkol bardağı koleksiyonum var çok uzun senelerdir yaptığım onun da fotoğrafını ekledim :) Fotoğraflarda kupalarda da kolesksiyonda da eksikler var ama olsun 😅
Gönderinizdeki fancy bardaklardan soldaki ikilinin ve üçüncü kupanın modelini paylaşabilir misiniz :) Hatta link atarsanız çok memnun olurum.
bardak 2.jpegbardak 1.jpeg

Bu sorunun yeri burası değil ama çoğu kişi bardağı ısıtıp kullandığında daha uzun süre sıcak tutuğunu söylüyor. Ama ben tam tersini yapıyorum bardağı olabildiğince soğuk tutuyorum. Hayatta sıcak birşey içemem yapımdan mi kaynaklı bilmiyorum ama herkesin normal içtiği sıcak bir içeceği ben içtiğimde dilime deydiği an dilim benim deyiminle haşlanır ve beni 1-2 gün rahatsız eder bu sebeple genelde moka pot kullanırken hafifletmek için üzerine su koyuyorum bu suyun az da olsa bir kısmı oda sıcaklığında su oluyor bunun tada bir etkisi olur mi

Masal hanım paylaşımınız için teşekkürler. Ben tam bir bardak sevdalısıyım. Çok çeşit çeşit kupalara sahip olmanın yanında, biraz genişçe bir alkol bardağı koleksiyonum var çok uzun senelerdir yaptığım onun da fotoğrafını ekledim :) Fotoğraflarda kupalarda da kolesksiyonda da eksikler var ama olsun 😅
Gönderinizdeki fancy bardaklardan soldaki ikilinin ve üçüncü kupanın modelini paylaşabilir misiniz :) Hatta link atarsanız çok memnun olurum.
Ekli dosyayı görüntüle 10630Ekli dosyayı görüntüle 10632
Orada unicorn mu gördüm 😍 Kupalar çok sevimli. Eğlenceli kategorisine dahil edilebilecek gibiler ☺

Fancy grubundakilerin ilk üçü Porland. En sondaki düş kapanlı olan Mudo'dan birkaç yıl önce alındı maalesef linki yok 🤷🏻‍♀️ Mantar tabanlı beyaz kupa da bana hediye geldi linkini bilmiyorum, Porland'ın sitesinde olabilir.

Ankara ve İzmir'in linklerini verebilirim.

Bu sorunun yeri burası değil ama çoğu kişi bardağı ısıtıp kullandığında daha uzun süre sıcak tutuğunu söylüyor. Ama ben tam tersini yapıyorum bardağı olabildiğince soğuk tutuyorum. Hayatta sıcak birşey içemem yapımdan mi kaynaklı bilmiyorum ama herkesin normal içtiği sıcak bir içeceği ben içtiğimde dilime deydiği an dilim benim deyiminle haşlanır ve beni 1-2 gün rahatsız eder bu sebeple genelde moka pot kullanırken hafifletmek için üzerine su koyuyorum bu suyun az da olsa bir kısmı oda sıcaklığında su oluyor bunun tada bir etkisi olur mi
Kahve soğudukça fincandaki asidite daha belirginleştiği için kahve soğudukça fincandan aldığınız ekşi tadlar artabilir. Bu soğuma işleminin hızlanması da genel olarak fincandan aldığınız keyfi belki azaltabilir. En fazla bu kadar etkisi olur diye tahmin ediyorum.

Hocam bu cevabınız nasıl dikkat çekmemiş şaşırdım, acaba sizden başka kadehte kahve içen var mıdır merak ettim 😁
Aromayı odaklama hedefiyle yapıldığı için kullanmak mantıklı aslında kullanan da var, tek sıkıntı ısının çok hızlı düşmesi (aslında o nedenle ucuz kadeh daha ideal olabiliyor kahve için)

Geri