• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve içerken hangi bardağı kullanıyorsunuz? Porselen / Cam

Tercihiniz

• Porselen Bardak / Kupa

Oy: 123 51.0%
  • Cam Bardak / Kupa

Oy: 114 47.3%
  • Metal mug / Termos

Oy: 4 1.7%

• Kullanılan toplam oy
    241

Juxtapose

Barista
İsim
Ongun
Daha fazla  
İsim
Ongun
Değirmen
Timemore C3
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti Venus 4 cup
Herkese selamlar,
Ben genel olarak kupa aşığı ve evde çeşit çeşit kupaları olan bir insan olarak kahvemi her daim porselen kupada tercih ediyorum. Ancak dışarıda içtiğim yeni nesil demleme kahveler ise, özellikle V60 ve chemex, sıklıkla cam bardak ile servis ediliyor.

Bu noktada sizlerin görüşlerini de merak ettim. Sizce bardak kullanımının kahvenin içimine ve tadına etkisi var mı? Siz hangi bardağı kullanıyorsunuz.

Ben düşüncem ise şu, ben genellikle asiditesi düşük ve yoğun gövdeli kahveler tercih eden biriyim. Bu sebeple kahvenin ilk sıcaklığı ile oluşan yoğun aromasından daha çok keyif alıyorum. Bu sebeple porselen bardağı da yeri geldiğinde ısıtarak kullandığım zaman kahvenin o sıcaklığını ve yoğun aromasını daha uzun süre koruyabildiğini düşünüyorum. Cam bardakta daha çabuk soğuyor sanki ve asidik özellikleri daha çabuk ortaya çıkıyor gibi geliyor :)

Şu çift katmanlı bardaklardan (Zwilling 355ml) tercih ediyorum genelde. Çelik termos kupalar kadar olmasa da çok uzun süre sıcak tutuyor. Ama Huskee 355ml olan kupayı da haftada 1-2 kullanırım. Onun yeri ayrı çünkü.

daha önce de yazdım, tamamen alışma meselesi. önceden porselen kupada içerdim, artık camda içiyorum. arada porselende de içtiğim oluyor, 3-4 seferde alışıyor insan. cam ile porselenin tat olarak hiçbir farkı yok ama termoslar kesinlikle tadını bozuyor.

Eskiden porselen kupada içerdim artık genelde viski bardağında içiyorum hem kahveyi görebilmem, hem de ılıma süresinin kısa olması açısından daha çok hoşuma gidiyor diyebilirim

Ben de viski bardaklarını tercih eder oldum. Hem kahveyi görebilmem hem de tutuş ergonomilerini çok seviyorum.

Evet görüş bildiren katılan herkese teşekkürler :) İkisi arasında beklediğimden daha eşit bir dağılım oldu aslında ben cam bardak ağır basar sanıyordum ki hemen hemen eşit hatta porselen kupa bir tık önde çıktı.

Viski bardaklarının genel olarak kullanımını sevdiğim için belki bir tane de kahve için edinsem iyi olucak, kupa ile değişmeli kullanırım :)

Kruve kullanıyorum normalde, değişiklik istediğimde de viski bardağı veya acme kullanıyorum

1616787603325.png
Şu tarz çift cidarlı bir cam bardağım var, görüntüsünü ve diğer bardaklara göre birazcık daha uzun süre sıcak tutmasından ötürü bunu tercih ediyorum genelde. Bazen de içeceğim miktara ya da o anki moduma göre farklı porselen bardakları kullanıyorum.

Viski bardaklarından vazgeçemiyorum. Ara sıra da Zwilling çift cidarlı kullanıyorum.
https://ty.gl/vb9owetn linktekileri de yeni aldım.

Bende de Zwilling ve Tchibo'nun çift camlı bardakları var, bilgisayar başında usun süre geçirdiğimden ve içindeki kahveyi görmek hoşuma gittiğinden cam bardak kullanmayı seviyorum. Ama tabi 1 2 tane de hem görüntüsünden hem de içiminden hoşlandığım porselen kupam var kullandığım.

Filtre kahvemi mutlaka cam bardakta içiyorum, rengine vs. hakim olabilmek adına.

Espresso için henüz cam bardağım olmadığından porselene yapıyorum.

ben el yapımı seramik mug kullanıyorum, asiditeyi ve canlılığı o kadar güzel açığa çıkarıyor ki, bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210326-233151.png
    Screenshot_20210326-233151.png
    430.5 KB · Görüntüleme: 84
Zwilling çift cidarlı ( 355 ml ) bardağını kullanıyorum. Hem estetik açısından hoşuma gidiyor bardak , birde kahvenin görünümünü seviyorum ayrıca kahveninin ısısını seramik veya cam bardaklara göre iyi muhafaza ediyor. Ara sıra Huskee de kullanırım.

Son düzenleme:
Geri