Pozo Azul ile ilgili de bir çok yazılar yazılmış (olumlu ve olumsuz), ona da değinmek isterim :
Bir çok şirket benim gibi kahveleri tadıp, sonradan ithalatını yapıyor Türkiye'de. Tarafıma gelen numune kahve sayısı yıllık 300-400 civarıdır. Pandemi olmadığı zamanlarda yurtdışına kendim gidip de tattığım kahve sayısı da bir o kadardır (8 günlük Orta Amerika turunda yaklaşık 120 kahve tattırılıyor bize). 3 hafta önce Ethiopia'da 80 kahve sundular tarafıma.
Pozo Azul numunesi ilk geldiğinde ve kavurduğumda önce fragransına hayran kaldım, sonra demleyip içince de aroma ve tatlarına bir daha hayran kaldım. Kişisel bir hayranlık, benim favori kahve tanımlamasında bu kahve son 10 yılın ilk 5 kahvesi içerisinde yer bulur. Bu kahve henüz daha satışa bile çıkmadan canlı yayında dedim ki "love it or hate it" kahvesi. Ortası yok. Bu kahveyi Brezilya veya Colombia'da "yerel" bir kahveciye tattırsan (kooperatif tadımcısı, çiftlik sahibi) kahve "over fermented" diye çöpe atar. Ancak geçen yıl Hartmann'dan bir Anaerobic Panama denediğimde tam da bu tatları almıştım. O Hartmann Bükreş'teki Alex'te 250 gramı 400 TL'ye satılıyordu. (yeşil kilosu 120 euro civarıydı). Experimental olarak geçiyordu.
Tartaric ve Malic asidite, çok tatlı (şeker oranı yüksek), gövdeli bir kahve. Dengeli bir kahve değil, çok kompleks. Bu kahveyi bu kadar severek içmemim bir nedeni, sürekli aynı kahvelerden sıkılmış olabilme gerekçesi de yatıyor olabilir.
3 x 100 gram yapma sebebimiz de zaten bu, dene.... beğenmezsen 250 gramını alma. beğenirsen al.
Satışlara gelirsek : Pozo Azul en çok rağbet gören kahvemiz (açık ara farkla)... değişik bir kahve. Sevmeyip eleştirin, severek paylaşın.
Yeşil Çekirdek aynı tat Pozo Azul bulsam bu yıl, kilosu Exwork 25 Euro'ya kadar 10 çuvala talibim, buradan da duyurulur.