• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam Şerif Hoca diğer kahvelerden bahsediyordu, sanırım 3 kahve daha gelecekti. Onlar geldi mi ya da ne zaman gelir?

Ocak ayının 2. haftası itibariyle her an gelecek şekilde bekliyor olacağız. Anasora'nın analiz süresi tahminimizden daha uzun sürmüştü. O sebeple kesin tarih vermek yerine ocak ikinci hafta ile şubat birinci hafta arası bir tarihte satışa hazır hale gelebilir diyoruz.

Ana sora 25 Aralık espresso kavrum, bugün de meyvemsi değil, tadı-kokusu fena değil ama Etiyopya gibi değil de Amerika kahvesi gibi...
Kavrum güzel görünüyor ama bence kahvenin karakteristiği bu yıl özelinde söylemem gerekirse, kişisel deneyimime göre kesinlikle meyvemsi bir deneyim sunmuyor. Filtre kavrumu da öyle. Espresso kavrumu kakao, baharat, kavrulmuş kuruyemiş hissiyatı veriyor. 25 Aralık kavrumdan satın alan olup da meyvemsi deneyim yaşayanların paylaşımlarını görmek faydalı olabilir. Belki ben beceremedim. Farklı tarih kavrum alanların da deneyimlerini merak ediyorum.

Ana Sora ve Colombia Paraiso aldım, çok övülen ilk Ana Sora'yı içmediğim için karşılaştırma yapamayacağım, ne iyi ne kötü, standart geldi bana.
Colombia ise içtiğim en kötü kahve pandemi döneminde. Yorumlarım kişisel, bir başkası için keyifli kahveler olabilir, bilemem.

Ayrıca zipsiz paketlerinden dolayı petra gömülürken kahve fabrikasına kimsenin yorum yapmamış olması ilginç.

Ana Sora ve Colombia Paraiso aldım, çok övülen ilk Ana Sora'yı içmediğim için karşılaştırma yapamayacağım, ne iyi ne kötü, standart geldi bana.
Colombia ise içtiğim en kötü kahve pandemi döneminde. Yorumlarım kişisel, bir başkası için keyifli kahveler olabilir, bilemem.

Ayrıca zipsiz paketlerinden dolayı petra gömülürken kahve fabrikasına kimsenin yorum yapmamış olması ilginç.
Ben de geçen hafta 4x100 gr tadım paketini almıştım. İçerisinde Uganda yerine Brezilya kahvesi vardı. Colombia paraiso benim de damak tadıma hiç uymadı, 100grlık kahveyi bitiremedim. Brezilya Fazenda ise tam tersi yuvarlak, tatlımsı, hindistan cevizli kurabiye notalarıyla bitmesini hiç istemediğim bir kahve oldu.

Hesabınıza ulaşabildiniz mi? yardımcı olmamı istediğiniz bir konu var mı?
Merhabalar, Evet ulaştım çok teşekkür ederim. Stoklarımı toparlayıp ana sora ve kochere siparişi geçmeyi düşünüyorum. Kochere yi deneyen var mı?

@Beytbaba Ana Soranın Künye bilgilerini sayfasında bulamadım rica etsem paylaşabilir misiniz? Çiftlik-Üretici vs

@Beytbaba Ana Soranın Künye bilgilerini sayfasında bulamadım rica etsem paylaşabilir misiniz? Çiftlik-Üretici vs
Tabii ki.

Kahve Profili
Asidite: 8
Gövde: 7
Tatlılık: 9
Bölge: Güney Guji
Tedarik: Seife's Coffee
Lot: SE-E1-029
Varyete: Yabani
İşleme Yöntemi: Natural
Hasat: 2020-2021
Profil: Orman Meyveleri, Kırmızı Elma, Pembe Sakız

Tabii ki.

Kahve Profili
Asidite: 8
Gövde: 7
Tatlılık: 9
Bölge: Güney Guji
Lot: SE-E1-029
Varyete: Yabani
İşleme Yöntemi: Natural
Hasat: 2020-2021
Profil: Orman Meyveleri, Kırmızı Elma, Pembe Sakız
dün demlediğim Ana sora önceki alımdaki kahvelerde ciddi farklıydı. bilmiyorum belki sudan (Peak Water 4) kaynaklı bir durumda ama önceki kahvenin tatlılığı bu kahvede çok az. pembe sakız tadı bariz ama meyvemsi tatlar çok gelmedi. yarın da pınar su ile denicem.

Paraiso için kalın öğütüm yapmayı ve 89-90 derece su ile demlemeyi dener misiniz? Toplu alımda almıştım ve en iyi sonucu bu şekilde çıkarmıştım. Umarım işe yarar.

Geçen yıl toplu alımda aldığımız Ana Soranın tedarikçisi farklıydı sanırım. Mercanta - Coffee Hunters olarak hatırlıyorum.

Sanırım Çiftliklerde farklı. Geçen sene Israel Degfanın kahvesi satılmış.

Şuan Ana Sora içiyorum geçen seneki çekirdekle Alakası yok.

Orman Meyvelerini felan hiç alamadım. Daha Çok Kahvefabrikasının geçen seneki sattıgı Etiyopya Kochereye benziyor.

Geçen yıl toplu alımda aldığımız Ana Soranın tedarikçisi farklıydı sanırım. Mercanta - Coffee Hunters olarak hatırlıyorum.

Sanırım Çiftliklerde farklı. Geçen sene Israel Degfanın kahvesi satılmış.

@SerifBasaran Şerif abi ile konuştum. Seife Coffee Guji bölgesinin ilk kahve satıcılarından bir tanesi imiş. Hasbean Merchanta vb alıcılara kahve satan kişiymiş. Bu sene ki lot Ana Sora Bölgesine ait ama Israel Degfa ya ait olup olmadığı net olmadığı için çekirdek sayfasına yazılmamış.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.37.27.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.37.27.jpeg
    117.6 KB · Görüntüleme: 59
  • WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.32.24.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.32.24.jpeg
    130.7 KB · Görüntüleme: 59
Geri