• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Ethiopia Ana Sora (Natürel) Tadım Notları ve Reçeteler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Ethiopia Ana Sora - Natürel İşleme

Ülke / Country :
Ethiopia
Çiftlik Sahibi : Israel Degfa
Çiftlik Bölgesi : Guji
Rakım / Altitude : 1950 m - 2350 m
Türü / Type : Yabani / Wild
Yöntem / Method : Natürel Yöntem / Natural Process
Kurutma : 16-18 gün güneş altında hamaklarında kurutuldu
Tatlılık : Yüksek tatlılık
Asidite : Orta seviye malik (elmanınkine benzer) asidite
Gövde : Filtre'ye uygun kavurmada orta, espresso'da yüksek gövde

Öne çıkan tatlar : Orman Meyveleri, Yaban Çileği, Siyah Üzüm

NNTWZJCKUN428202022511_anasora_2.jpgKIIVBGLNCO4282020225015_anasora_africanbed.jpg

Arkadaşlar kolay anlaşılır olması açısından tarifinizi yazarken Metin editöründeki üç noktaya basarak alıntı kutucuğunun içeriğine aşağıdaki gibi yazarsak daha güzel olur.

Kavrum Tarihi:
Kavrum Profili:
Değirmen: örnek: comandante 23 klik timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 13.3 gr/200 ml
Su: 94° Saka su arıtma vb
Demleme süresi:
Tadım notları:
 
Son düzenleme:
Kavrum Tarihi: 14.05.2020
Kavrum Profili: City plus
Değirmen: Sözen 1,5-2 tur
Demleme yöntemi: V60+Lilydrip 3 parçalı döküş
Oran: 26gr kahve 420ml su
Su: 92° arıtma su
Demleme süresi: 03.50

Tadım notları:
Az önce eşimle birlikte demleyip tadına bakma şansı bulduk. İlk kez lilydrip kullanmanın gazıyla biraz fazla ince öğütülmüsum (clik sormayın maalesef hayaller commandande hayatlar Sözen) tozu azaltmak amacıyla kağıt havludan geçirdim yinede 4 dkya yakın demleme oldu. 1:16 oranında kullandım.
Sonuç olarak mükemmel tatlılık, siyah üzüm, pekmezimsi ve tam ayrım yapamadığımız kompleks kırmızı mevye notaları aldık. Fincan sonlarına doğru yaban mersini, kizilcikla güzel bir bitiş oldu.
Kavurum olarak çok beğendik. Asididesi ve gövdesi dengeli geldi.
Eline sağlık tekrardan emeği geçen herkese.
 
Son düzenleme:
Ben Anasora ve yeni aldığım commandante ile kaç gündür yaşadığım 4-5dk lik kabus gibi demlemelerden sonra sorunu kendi başıma çözemeyince soluğu Togay beyin yanında aldım. Sorunun bendeki Hollanda yapımı v60 filtresinden olduğunu anlamış olduk ve demlemeyi aynı filtre ama bu sefer melodriple yaptık. O 5dk lik demlemeler 2.30dk.ya düştü. Melodriple evde yaptığım demlemeden sonra en verimli olan reçete şu oldu;
Comandante 21 klik
Kuvars su:91 derece
20/300 1/15
2.40sn demleme zamanı
50sn melodiripsiz 60gr 40sn blooming, sonrasında melodirip ile 60x4 parçalı döküş.
Çok net şekerli bir kahve tadımı ve buna eşlik eden sarı meyveler. İnanılmaz tropik ve tatlı bir koku. Melodrip ten çok memnun kaldım V60 için filtre derdim de kalmadı.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Ben Anasora ve yeni aldığım commandante ile kaç gündür yaşadığım 4-5dk lik kabus gibi demlemelerden sonra sorunu kendi başıma çözemeyince soluğu Togay beyin yanında aldım. Sorunun bendeki Hollanda yapımı v60 filtresinden olduğunu anlamış olduk ve demlemeyi aynı filtre ama bu sefer melodriple yaptık. O 5dk lik demlemeler 2.30dk.ya düştü. Melodriple evde yaptığım demlemeden sonra en verimli olan reçete şu oldu;
Comandante 21 klik
Kuvars su:91 derece
20/300 1/15
2.40sn demleme zamanı
50sn melodiripsiz 60gr 40sn blooming, sonrasında melodirip ile 60x4 parçalı döküş.
Çok net şekerli bir kahve tadımı ve buna eşlik eden sarı meyveler. İnanılmaz tropik ve tatlı bir koku. Melodrip ten çok memnun kaldım V60 için filtre derdim de kalmadı.

Merhabalar hocam, filtreyi ters çevirip kullanabilirsiniz. Akışı hızlandıracaktır. Bir nebze çözüm olabilir.
 
Ben Anasora ve yeni aldığım commandante ile kaç gündür yaşadığım 4-5dk lik kabus gibi demlemelerden sonra sorunu kendi başıma çözemeyince soluğu Togay beyin yanında aldım. Sorunun bendeki Hollanda yapımı v60 filtresinden olduğunu anlamış olduk ve demlemeyi aynı filtre ama bu sefer melodriple yaptık. O 5dk lik demlemeler 2.30dk.ya düştü. Melodriple evde yaptığım demlemeden sonra en verimli olan reçete şu oldu;
Comandante 21 klik
Kuvars su:91 derece
20/300 1/15
2.40sn demleme zamanı
50sn melodiripsiz 60gr 40sn blooming, sonrasında melodirip ile 60x4 parçalı döküş.
Çok net şekerli bir kahve tadımı ve buna eşlik eden sarı meyveler. İnanılmaz tropik ve tatlı bir koku. Melodrip ten çok memnun kaldım V60 için filtre derdim de kalmadı.
Dün yazmiştim ama bir sonraki hamleniz melodrip diye :)
 
Arkadaşlar kolay anlaşılır olması açısından tarifinizi yazarken Metin editöründeki üç noktaya basarak alıntı kutucuğunun içeriğine aşağıdaki gibi yazarsak daha güzel olur.

Kavrum Tarihi:
Kavrum Profili:
Değirmen: örnek: comandante 23 klik timemore 20 klik
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 13.3 gr/200 ml
Su: 94° Saka su arıtma vb
Demleme süresi:
Tadım notları:
 
Kavrum Tarihi:14.05.2020
Kavrum Profili: City plus
Değirmen: Comandante 28 klik
Filtre: Hario Japon 40'lık
Demleme yöntemi: V60/0:00-0:45sn. 50ml Bloom, 0:45 - 01.10 125ml, 01:30 - 02:00 175ml
Oran: 21 gr/350 ml
Su: 90° Buzdağı
Demleme süresi:3:40
Tadım notları:

Öğütürken ve demledikten sonra burunda çilek hatta çilek reçeli tatlılığı var ama damakta doğrudan çilek tatlığı alamadım. İlk fark edebildiğim yabanmersini, siyah üzüm hatta bunların kabuklarındaki burukluk (balzamik sirke diyeceğim neredeyse) ve greyfurt asiditesi oldu. Sonrasında kompleks bir baharat kokusu almaya başladım, oradan siyah çaya döndü. Tatlılığı ağdalı, pekmezimsi bir tatlılık. Temiz içimli, orta gövdeli bir kahve. Net bir şekilde tarif edemiyorum kahveyi zira o kadar kompleks bir yapısı var ki.

Not: Çekirdeklerin direnci oldukça fazla demleme uzun sürüyor, hızlı filtre kullanmanızı, dökümü fazla bölmemenizi ve normalden belirgin daha kalın çekim yapmanızı öneririm.
 
Son düzenleme:
Kavrum Tarihi: 14 Mayıs
Kavrum Profili: filtre
Değirmen: örnek: timemore 19 klik
Demleme yöntemi: V60 50gr 40sn blooming kalan su 2 parça halinde döküm
Oran: 18 gr/240 ml
Su: 92°
Demleme süresi: 2:15


Günün kahvesi başlığındaki ilk Guji Ana sora mesajimdaki notlar:
Mayıs ayı alımından, Etiyopya Guji Ana Sora.
Şöyle diyeyim, gözüm kapalı içsem bana hangi kahve diye sorsanız, Etiyopya Shawntawene derim!
Floral tatların yoğun olduğu complex ve tatlı bir kahve. Espressoda denemek icin sabırsızlanıyorum ama ancak bayram sonrası.
Teşekkürler @SerifBasaran hocam, çok güzel kahve.
 
bir sonraki demlemede nasıl demlediğimi paylaşacağım şuan unuttum ancak daha önce içtiğim bir gardelli kahvesine o kadar benzettim ki. Birebir aynı bile diyebilirim. Çok çok beğendim. Gardellinin neredeyse yarı fiyatına aynı tadları, aromaları hissetmek gerçekten muhteşemdi.
 
Shawntewene içemediğim için çok üzülmüştüm. Ana sora sayesinde içeceğim demek ki. Kim Ana sora içse shawntewene gibi diyor. Üzüldüğüm nokta sadece 250 gr aldım bu kahveden.
 
Çekirdek:Etiyopya Guji Anasora
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen:Comandante 10 klik
Demleme yöntemi:Türk kahvesi
Oran:180/155-0.86
Su:Başlangıç 65 derece bitiriş kahve kabartma anı
Demleme süresi: 2:25
Kahve kabarinca buz ile soğutulmuş bardağa doldurdum 3dk bekleyip ilk yudumu öyle aldım. Damak sonlarımda tatlı gövdeyi hissettiğim değişik bir deneyim oldu benim için. Şöyle ki, ilk defa bu kadar meyveli bir Türk kahvesi içmiş oldum. Güzel diye tanımlama yapamıyorum o yüzden olsa olsa benim için enteresan demek daha doğru olur. Bu kavrum da böyle bir çekirdeği ilk defa Türk kahvesi olarak denemiş oldum ve yazarken de içiyorum bir yandan;soğudukça biraz ekşi/acı bir tat profili çıkıyor ortaya ve bu benim için daha da güzel oluyor demek Türk kahvesinde.
Son yudum son not:İçerken damak ve tat profili değişti ve sonuçta mükemmel canlı, her yudumda farklı tat sunan harikulade bir Türk kahvesi içtim, bu kahve Türk kahvesine uygunmudur bilmiyorum ama bana çok uydu.
 
bir sonraki demlemede nasıl demlediğimi paylaşacağım şuan unuttum ancak daha önce içtiğim bir gardelli kahvesine o kadar benzettim ki. Birebir aynı bile diyebilirim. Çok çok beğendim. Gardellinin neredeyse yarı fiyatına aynı tadları, aromaları hissetmek gerçekten muhteşemdi.

Gardelli de Ana Soraya benzer kahveler 18-20 euro bandında 135Tl yapar kargo Vergi TR ye geliş hariç Ana sora 29 tl ye geldi beşte biri 😊
 
Kavrum Tarihi: 14.05.2020
Kavrum Profili: City Plus/Filtre
Değirmen: örnek: Comandante 24 Klik
Demleme yöntemi: Kalita (185lik Beyaz Kağıt Filtre)
Oran: 20 gr/ 310 ml - 50ml Bloom + 150ml + 110ml
Su: 91° Nestle Purelife
Demleme süresi: 2'45"
Tadım notları: Tatlılık , Asiditeye göre daha ön planda , Siyah Üzüm tadı ön planda olmak üzere bitişte az da olsa çilek tadı kalıyor.

Kavrum Tarihi: 14.05.2020
Kavrum Profili: City Plus/Filtre
Değirmen: örnek: Comandante 24 Klik
Demleme yöntemi: V60 Beyaz Kağıt Filtre
Oran: 20 gr/320 ml - 50ml Bloom + 150ml + 120ml
Su: 90° Nestle Purelife
Demleme süresi: 3'05"
Tadım notları: Yukarıda paylaştığım Kalita ya göre V60 da aromalar biraz daha belirgin, tatlılık asiditeye göre yine ön planda, içimi daha rahat, temiz, az da olsa Kalita da bitişte gelen bitter tad yok denecek kadar az, 3-5 gün sonra çekirdek biraz daha dinlendikten sonra daha farklı sonuçlar alınabilir, genelde 10-15 gün beklemeden sonra ilk haftaya göre daha iyi sonuçlar alıyorum, bu şekilde bir beklentim var.
 
Gardelli de Ana Soraya benzer kahveler 18-20 euro bandında 135Tl yapar kargo Vergi TR ye geliş hariç Ana sora 29 tl ye geldi beşte biri 😊
Benzerlikler var, oldukça aromatik olduğu da kesin, ben de sevdim Ana Sora'yı ama aynılar demek ve o anlamda kıyas yapmak Shawntawene'ye haksızlık olur bence... Ana Sora fiyat performans olarak çok iyi ama bence aynı sınıfta değiller... bir paket Ana Sora'yı yeni bitiren biri olarak düşüncem bu...
 
Kavrum Tarihi: 14.05
Kavrum Profili: City Plus
Değirmen: Smoothie Makinesi(James Hoffmann taktiği)
Demleme yöntemi: V60, Tek döküş, 1.15'te bitiş
Oran: 15gr/255ml
Su: 91° Vakıf Taşdelen
Demleme süresi: 02:57

Bu kahve baştan sonra Hasbean - Nicaragua Limoncillo Red Pacamara nasıl olmalı onu gösteriyor sanki. Her yudumda kırmızı meyve cümbüşü, inanılmaz tatlılık ve düşük asidite. Soğudukça daha da tatlılaşıyor dudak ısırdatıyor insana zevkten :) Hayatımda içtiğim en iyi kahvelerden biri kesinlikle. Comandante sahibi dostlar kıskanacak ama öğütüm tutarlılığını da paylaşıyorum 🤪

8a519591-a3ae-4c78-b349-8a84c6de3315.jpg6c072ce1-7cdd-49eb-a8c3-4ce63e3fa178.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Benzerlikler var, oldukça aromatik olduğu da kesin, ben de sevdim Ana Sora'yı ama aynılar demek ve o anlamda kıyas yapmak Shawntawene'ye haksızlık olur bence... Ana Sora fiyat performans olarak çok iyi ama bence aynı sınıfta değiller... bir paket Ana Sora'yı yeni bitiren biri olarak düşüncem bu...

Shawntawene 250gr içtim ocak aylarında, Ana sora 400 gr bitirdim. Tatlılık ve meyvemsiliğin belirginliği açısından Shawtenanca derim. Sıcaklık değişimi ile tad profilinin değişmesi gövdesi ile Ana Sora derim. İçme fırsatınız oldu mu bilmiyorum geçen yıl costa rica san francisco isimli bir çekirdek vardı. Mesela o çekirdek shawntawene bile daha iyiydi benim damak zevkime göre. Sınıf olayını nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence bu fiyat ile sınıf lideri Ana Sora. Rafta bu fiyatlar ile görsem paket paket ana sora alırım :).

Birde şunu unutmamak lazım o parayı ödediğinizde iyi kahve bulabiliyorsunuz yani iyi paraya iyi kahve içmiş oluyorsunuz. Ama kişisel fikrim olarak yazıyorum bu fiyatlara böylesine bir kahve bulmak bardaktan aldığım keyfi inanılmaz artırıyor.
 
Tamamen tercih... sınıftan kastım tat kompleksligi tabii ki, aynı zamanda paketin başından sonuna fincan performansı... mesela Ana Sora başta çok iyiydi ama giderek bir acı tat oluştu paketin ikinci yarısında... shawntawenede boyle birşey yaşamadım mesela... ayrıca tat profilleri de aynı degil, shawntawene de müthiş bir lavanta aroması vardı, Ana Sora da oldukça aromatik ama bu kadar karakteristik bir aroması yok... iyinin daha iyisi her zaman var, benim de Shawntaweneden daha çok sevdiğim kahveler var ama kiyasi o ikisi arasında yapan siz olduğunuz için ben de onları kıyasladım... kaldı ki bu benim fikrim, o sizinki... Bence aynı sınıfta değiller...
 
Ana Sora ile ilk karşılaşmamız bu ayın başında, 6 Mayıs kavrumlu ilk paketimle oldu. Ben degassing için kahvelerimi bir köşede tutan kahvecilerden değilimdir. Paket elime ulaşır ulaşmaz demlemelerimi yapıp denemeyi severim. Tecrübelerime binaen Ana Sora Şerif ağabeyin de ifade ettiği üzere kendisine bir hafta içerisinde geliyor ve 250 gr.'lık tüketim görüşüme göre zirve performansına 10. günden sonra ulaşıyor. Zamanında demiştim ki, "Başıma bir iş gelmeyecekse Ana Sora ile Gardelli Shawntawene'yi kardeş çekirdekler ilan ediyorum" diye, forumda sevgili dostlarımın da benzer ifadelerle bu iki çekirdekle ilgili tadım duygularına ulaşmaları çok hoşuma gitti. Tabii burada unutmamamız gereken şey, estetik bazen istatistiğin önüne geçebiliyor. Fincanımızın içinde yakaladığımız duygusal notalarımız kahvenin üretim sürecindeki teknik, kimyasal detayların yerini alabiliyor. Yani bazan marka değeri değil, parka değeri... Belki de dünyanın bir başka köşesinde de diyorlardır ki, "Yahu bu Gardelli tam da Coffee Factory'nin Ana Sora'sı gibi yav" :D Olamaz mı, olabilir 😊

Demleme detaylarıma gelecek olursak, aslında hem Shawntawene'de hem de Ana Sora'da çok da detaylı ve karmaşık bir demleme yöntemim olmadı. Çünkü bence bu iki çekirdeği de kötü demleyebilmek için ekstra çaba sarfetmemiz lazım. Ya da şöyle diyeyim, basit, sade bir şekilde, kafanız rahat, detaylara boğulmadan demlemeniz kafi. Ben böyle yaptım. Özellikle Petra'nın Chire Samii'sinden sonra... (Chire'den iyi bir fincan alabilmek için döküş hızına, sıcaklığa, hıza, öğütüme, havanın nemine (!), suyun cinsine kırk takla attırdığımı hatırlıyorum 🙈 Olmadı, olmadı..)

Kavrum Tarihi: 13 Mayıs 2020
Kavrum Profili: Filtre
Değirmen: Comandante 26 klik
Demleme yöntemi: V60, 40'lı Japon filtre
Oran: 18 gr. kahve 300 gr. su
Su: 90 derece Buzdağı
Demleme süresi: Süreyi inanın ölçmüyorum. Başlarda 02.30'u hedefliyordum ama 03.00'lerde bile bitebiliyor. Hiç takılmıyorum.
Tadım notları: Detaylar aşağıda ⬇

Hızlı bir döküş ile 40 gr. su ile blooming. Sonrasında 00.40'dan başlayarak 01.20'ye kadar tek seferde 300 gr.'a tamamlıyorum. Hafif bir çalkalama ile demlememi sonlandırıyorum.

Peki Blues bey neler hissetti bu demlemeden? Tabii ki yine zaman yolculuğuna çıktı... 28 Ağustos 2019'da Bayramiç pazarında Sevinç ablasından aldığı Kazdağı çileklerini hatırladı. Ateş kırmızısı, daha önce kokladığı hiçbir çileğe benzemeyen... O akşam köyle kenti birleştirip çilekleri Nutella'ya banıp yemişti :ROFLMAO: İşte bu fincandan aldığı ilk yudum tam olarak buydu 🍓🍫 Kahvesi soğudukça Nutella yerine çikolata yoğunluğu daha az ama çiçeksiliği fazla bir rayiha geliverdi. Portakal aromalı çikolatalı draje gibi ama kakaosu baskın olmayan.. Bayramlarda çocukluğundan beri en sevdiği şey olan...

Nitelikli kahve kasabasının Şerif'i zaman makinesini bulmuş, haberi yok 😄 Ellerine sağlık onun.

Hepinize afiyetler olsun.

0E476610-AE83-48E5-8F9C-05E8C3E600AC.jpeg47874806-8263-4549-A22F-48590BA63693.jpeg
 
Son düzenleme:
Ana Sora ile ilk tanışmamız bu ayın başında, 6 Mayıs kavrumlu ilk paketimle birlikte başladı. Ben degassing için kahvelerimi bir köşede tutan kahvecilerden değilimdir. Paket elime ulaşır ulaşmaz demlemelerimi yapıp denemeyi severim. Tecrübelerime binaen Ana Sora Şerif ağabeyin de ifade ettiği üzere kendisine bir hafta içerisinde geliyor ve 250 gr.'lık tüketim görüşüme göre zirve performansına 10. günden sonra ulaşıyor. Zamanında demiştim ki, "Başıma bir iş gelmeyecekse Ana Sora ile Gardelli Shawntawene'yi kardeş çekirdekler ilan ediyorum" diye, forumda sevgili dostlarımın da benzer ifadelerle bu iki çekirdekle ilgili tadım duygularına ulaşmaları çok hoşuma gitti. Tabii burada unutmamamız gereken şey, estetik bazen istatistiğin önüne geçebiliyor. Yani fincanımızın içinde yakaladığımız duygusal notalarımız kahvenin üretim sürecindeki teknik, kimyasal detayların önüne geçebiliyor. Yani bazan marka değeri değil, parka değeri... Belki de dünyanın bir başka köşesinde de diyorlardır ki, "Yahu bu Gardelli tam da Coffee Factory'nin Ana Sora'sı gibi yav" :D Olamaz mı, olabilir 😊

Demleme detaylarıma gelecek olursak, aslında hem Shawntawene'de hem de Ana Sora'da çok da detaylı ve karmaşık bir demleme yöntemim olmadı. Çünkü bence bu iki çekirdeği de kötü demleyebilmek için ekstra çaba sarfetmemiz lazım. Ya da şöyle diyeyim, basit, sade bir şekilde, kafanız rahat, detaylara boğulmadan demlemeniz kafi. Ben böyle yaptım. Özellikle Petra'nın Chire Samii'sinden sonra... (Chire'den iyi bir fincan alabilmek için döküş hızına, sıcaklığa, hıza, öğütüme, havanın nemine (!), suyun cinsine kırk takla attırdığımı hatırlıyorum 🙈 Olmadı, olmadı..)



Hızlı bir döküş ile 40 gr. su ile blooming. Sonrasında 00.40'dan başlayarak 01.20'ye kadar tek seferde 300 gr.'a tamamlıyorum. Hafif bir çalkalama ile demlememi sonlandırıyorum.

Peki Murat neler hissetti bu demlemeden? Tabii ki yine zaman yolculuğuna çıktı... 28 Ağustos 2019'da Bayramiç pazarında Sevinç ablasından aldığı Kazdağı çileklerini hatırladı. Ateş kırmızısı, daha önce kokladığı hiçbir çileğe benzemeyen... O akşam köyle kenti birleştirip çilekleri Nutella'ya banıp yemişti :ROFLMAO: İşte bu fincandan aldığı ilk yudum tam olarak buydu 🍓🍫 Kahvesi soğudukça Nutella yerine çikolata yoğunluğu daha az ama çiçeksiliği fazla bir rayiha geliverdi. Portakal aromalı çikolatalı draje gibi ama kakaosu baskın olmayan.. Bayramlarda çocukluğundan beri en sevdiği şey olan...

Nitelikli kahve kasabasının Şerif'i zaman makinesini bulmuş, haberi yok 😄 Ellerine sağlık onun.

Hepinize afiyetler olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 2403Ekli dosyayı görüntüle 2404
En leziz kahve aynı zamanda bağ kurabildiğimiz kahvedir, o anın, çağrışımların çok etkisi var, afiyet olsun! 😎👍🏻 bu arada Chire Samii konusunda hem fikiriz, yakın dönemin hayal kırıklığı oldu bende... bir kaç demleme hariç paketin çoğu beklentimin çok altında kaldı maalesef...
 
Geri
Üst