• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@orkunustel bey merhaba. 26.05 kavrum test kavurmasını yeni açtım. Öğüttüğümde ve demlerken her yeri kavun mu desem kayısı mı desem böyle sarı meyvelerden reçel kaynatıyormuş gibi tatlı mı tatlı bir koku. Demlerken zaten koku Nirvana oldu. 60x4 dökül 2.26 saniye bitiş 92-93 derece su. İlk tadım da garip şekilde sert ama kahve gibi kahve tadı sonrasında bildiğiniz tatlı mayhoş şarabımsı bir tat…acaba bu nedir diye sorsam çok saçmalamış olur muyum?
Pardon kavrum 26.06

Deneme paketi sipariş etmiştim, o elime ulaşmadan La Loba'da 3 kahveyi deneme fırsatı elde ettim (İzmir'de yaşayanların kesinlikle uğraması gereken bir kahve noktası). Kahveler; eski dostum Sitio Pedro, Caballero Amazonas ve Peru Cedros.

Sitio Pedro'nun ilk içtiğim hasatını çok beğenmiştim ve açıkçası bu hasadı denemeden ilkinde yakaladığım tadı yakalayamayacağım endişesi taşıyordum fakat formundan hiçbir şey kaybetmemiş. Halen o vişneli brownie :) ve temiz.

Caballero Amazonas daha açılıştan limonla başlayıp soğuyarak devam ediyor, eski Caballero'lardan aroma olarak biraz geride ama kesinlikle çok daha temiz.

Peru Cedros ise uzun zamanın sürprizi oldu. Daha önce 2 adet yıkanmış Peru denemiştim. İkisi de keyifli fakat herhangi bir kompleksitesi olmayan kahvelerdi. Bu Peru'yu bilmesem deneysel olduğunu düşünebilirdim. Frambuaz nokta atışı olmuş tadım notası olarak. Bu kahveyi barista arkadaşlarla beraber butik şaraplara benzettik. En vurucu nokta ise bu tatlara rağmen kahvenin temiz bir çıktıya sahip olması.

Denemediğim 2 adet kahve kaldı Betulia ve Ruanda onları da artık evde içeceğiz. Yine güzel bir seçki olmuş, çizgi hiç bozulmamış aynı tatlardan devam.

@orkunustel bey merhaba,26.06 tarihli test kavrumu çok iyidi. 16159 numarasıyla yeni sipraiş verdim.Test kavrumunu yine ekledim :) Ayrıca eski sürpriz yıldızlardan sitao pedro ve tadım notlarıyla dikkatimi çeken Betulia ve Cedros .

Bu espresso seçenekleri abonelik olmadan satışa sunulacak mı? Daha çekirdeklerin tadını bilmeden 3 aylık abonelik risk teşkil ediyor :)
İki tarafı da makul çıkarda buluşturacak şekilde bir formül için çalışıyoruz. Direkt satışa açma yapmayacağız şu an için çünkü espresso talebi, son kullanıcı da özellikle nitelikli kahvede maalesef az. O sebeple bize zayiatı az, sizlere de denemesi bol bir çözüm bulmak için çalışıyoruz. 🙏

@orkunustel bey merhaba,26.06 tarihli test kavrumu çok iyidi. 16159 numarasıyla yeni sipraiş verdim.Test kavrumunu yine ekledim :) Ayrıca eski sürpriz yıldızlardan sitao pedro ve tadım notlarıyla dikkatimi çeken Betulia ve Cedros .
Afiyet olsun! Sitio Sao Pedro eski yeni yıldız. 🙂 Bence geçen hasattan daha keyifli. Cedros da peşi sıra yanında rekabet edecek gibi. 🙂

Yıkanmış olup, Kenya gibi Kolombiya olması sebebiyle Betulia açık ara benim favorim şu an.

13 haziran kavrumlu burundi rama'yı 7 temmuz'da ilk demlemeyi yaptım.

v60 için konuşursam eğer gerek demleme esnasındaki kokusu olsun, gerek fincandaki sonucu olsun çok net mahlebi andırdı bana. benim koku hafızam da güçlü değil. baharatımsı kokular o kadar yoğundu ki bir baharat dükkanına gidip ellerindeki baharatları ayrı ayrı koklasam eminim çağrıştıracak başka şeyler de çıkar bu kahve için.

aromatik zenginlik açısından hangi burundi kahvesi deseler bu derim. severek içtik, emeğinize sağlık kafein kültür ekibi :)

Deneme seti almıştım ve ilk olarak Peru Cedros ile başladım. Çok aromatik ve lezzetli bir kahve çıktı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bir ara Clean Cup’tan aldığım Kolombiya Santa Rosa’ya çok benziyor. Elinize sağlık.
Hocam Santa Rosa'ya benziyor dedin ve beni almadığım için çok üzdün :(
Santa Rosa benim hatıramda hep kalacak bir kahve. Gelecek ay Peru için rota oluşturuldu.
-
Bu arada denediğim ilk kahve ;
07.07 kavrumlu Amazonas
c3 13 klik, 15 gr kahve
96C Sırma su damacana.
th-3 filtre
4x60 2:35 bitiş

Tüm tadım notalarını alabileceğiniz kompleks bir ıhlamur çayı olmuş:)
Yani yaklaşık 14 günlük bir bekleme süresi yeterli duruyor, bir değişiklik olacağını sanmıyorum ve tarif fazlasıyla yeterli.
Rahatsız etmeyen bir asiditesi var ve özellikle fındık notasını kim yakaladıysa isabet olmuş.

Hocam Santa Rosa'ya benziyor dedin ve beni almadığım için çok üzdün :(
Santa Rosa benim hatıramda hep kalacak bir kahve. Gelecek ay Peru için rota oluşturuldu.
-
Bu arada denediğim ilk kahve ;
07.07 kavrumlu Amazonas
c3 13 klik, 15 gr kahve
96C Sırma su damacana.
th-3 filtre
4x60 2:35 bitiş

Tüm tadım notalarını alabileceğiniz kompleks bir ıhlamur çayı olmuş:)
Yani yaklaşık 14 günlük bir bekleme süresi yeterli duruyor, bir değişiklik olacağını sanmıyorum ve tarif fazlasıyla yeterli.
Rahatsız etmeyen bir asiditesi var ve özellikle fındık notasını kim yakaladıysa isabet olmuş.
Hocam bence Santa rosa'dan biraz farklı çünkü narenciye tadı da var Peru da. Santa Rosa olsa duramazdık 😂😂😅

Benimki 07/07 kavrum. 4-5 deneme yaptım ancak frambuaz ve portakalımsı bir asidite eşlik ediyor, tatlı ve kirli bir natürel ama şarapsılık hiç yoktu 😅😅

Sitionun degass süresi konusunda yaklaşık bir tahmini olan var mı?
Ayrıca bağlantılı mı bilmem ama 17.07 tarihli kavrumdan aşırı bitter tatlar alıyorum.
91 C su ,15 gr kahve, 60/150/240 döküş ve 2:05 bitiş.

Sitionun degass süresi konusunda yaklaşık bir tahmini olan var mı?
Ayrıca bağlantılı mı bilmem ama 17.07 tarihli kavrumdan aşırı bitter tatlar alıyorum.
91 C su ,15 gr kahve, 60/150/240 döküş ve 2:05 bitiş.
Sitio’nun bu versiyonu uzatılmış fermente olduğundan bekletmenizi öneririm, en azından bir 14 gün civarı.KK kahveleri geç açılanlardan, hele ki Sitio…

Ben bildiğim bir kahve olduğu için bilinçli olarak erken açtım. Süreçteki değişiklikleri gözlemlemek amacıyla.
Karşıma çıkan bitterlik sadece beklentinin çok üzerindeydi. Cevaplar için teşekkür ederim 🙏
Hocam biraz erken demlemişsin. Yaklaşık bir hafta bekle bence ☺️
Sitio’nun bu versiyonu uzatılmış fermente olduğundan bekletmenizi öneririm, en azından bir 14 gün civarı.KK kahveleri geç açılanlardan, hele ki Sitio…

Arkadaşlar selamlar.

Reçeteler ve dinlenme süreleriyle ilgili bilgi paylaşımları, destekleşmeler olmuş. Bir yoğunluk içerisindeydik okuduysam da yazamadım maalesef. Bu hafta itibari ile reçete çalışmalarına ve video çalışmalarına başlıyorum. Umuyorum iki hafta içerisinde hepsini bitirmiş olacağım. Genel tavsiyem natürellerde 90-92 C arası görece kalın öğütümle 1/16,5-1/17 oranında kısa süreli demlemeler, yıkanmışlarda 1/15,5-1/16,5 arasında 92-95 C arası 02:20-02:45 arası demlemeler.

Bu mesajla birlikte hatırlatma da yapmış olayım. Nordic Approach lansman indirimi 26 temmuz bitimi itibariyle bitiyor olacak. Set dahil denemek, yenilerle tanışmak isteyenlerin dikkatine sunarım.

Herkese keyifli haftalar diliyorum.

Geri