• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sitionun degass süresi konusunda yaklaşık bir tahmini olan var mı?
Ayrıca bağlantılı mı bilmem ama 17.07 tarihli kavrumdan aşırı bitter tatlar alıyorum.
91 C su ,15 gr kahve, 60/150/240 döküş ve 2:05 bitiş.
C3 14 klik.(v60 için orta-ince ayar denilebilir.)
Sırma su damacana.
th-3 filtre ve 1:55 bitiş.
13 günlük bir degass süresinin ardından çok rahat bir şekilde diyebilirim ki;
Sitio efsanesi devam ediyor🔥🔥🔥
Bu tarif ile üzerinde ne yazıyorsa veriyor.
Kesinlikle süreye dikkat edin, üzebilir:)

C3 14 klik.(v60 için orta-ince ayar denilebilir.)
Sırma su damacana.
th-3 filtre ve 1:55 bitiş.
13 günlük bir degass süresinin ardından çok rahat bir şekilde diyebilirim ki;
Sitio efsanesi devam ediyor🔥🔥🔥
Bu tarif ile üzerinde ne yazıyorsa veriyor.
Kesinlikle süreye dikkat edin, üzebilir:)
Sitio gerçekten hiç düşüş yaşamamış performans olarak. Genelde bu tarz kahvelerde sonraki tarihli olan hayal kırıklığı olabiliyordu fakat bu kahvede tam tersi.
Ben önyargıyla içmeme rağmen bu hasatı çok daha beğendiğimi söyleyebilirim.

Peru Cedros'ta gerçekten Santa Rosa'da bazen ortaya çıkan o sevimsiz tat var. Kahveyi tam çözemedim galiba tatlılık da düşük. Yalnız kuruluk da var.

Ne yapalım? @orkunustel :D

Orta öğütüm, 18/290, buzdağı 94 derece, 4 döküş süre 2.15
Videoyu izleyip bir demleme yaptım .Sıcaklığı 3 derece düşürüp su miktarını 10 ml arttırdım. Kahve daha bir tatlı oldu ama santa rosa'da "pembe" imgesi yaratan ve bu kahvede de çıkan o tat kayboldu. Açıkçası o pembe tadın kaybolmasını değil kırmızıya dönüşmesini istiyorum ben :D

@orkunustel benim demlemelerimin bazılarında dilde yakıcılık hissi veren ama içi boş, meyvemsi de keyifli de olmayan bir tat ortaya çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Kahveyi fazla ve yanlış ajite etmek mi, yanlış su seçimi mi veya başka bir şey mi?

Videoyu izleyip bir demleme yaptım .Sıcaklığı 3 derece düşürüp su miktarını 10 ml arttırdım. Kahve daha bir tatlı oldu ama santa rosa'da "pembe" imgesi yaratan ve bu kahvede de çıkan o tat kayboldu. Açıkçası o pembe tadın kaybolmasını değil kırmızıya dönüşmesini istiyorum ben :D
Santa Rosa'daki pembe imgesi yaratan ve Cedros'ta çıkan pembe olarak kastedilen tadı anlamadım. :cry: Kırmızıdan kasıt ise orman meyveleri ise benim deneyimimde V60 reçetemde ben alıyordum. Ama konu damak olunca bire bir aynı notaları alabilmek ortaklaşa kalibrasyon çalışmasına girmeyi gerektiriyor, o sebeple benim hissettiğimin bire bir aynısını karşı tarafın da hissetmesi benzer deneyimleri yaşamış olma şansımızla alakalı oluyor genellikle.

@orkunustel benim demlemelerimin bazılarında dilde yakıcılık hissi veren ama içi boş, meyvemsi de keyifli de olmayan bir tat ortaya çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Kahveyi fazla ve yanlış ajite etmek mi, yanlış su seçimi mi veya başka bir şey mi?
Yanlış su seçimi de olabilir, profile uymayan bir su olabilir. Fazla çözünme kaynaklı da olabilir (Over Extraction). Ajitasyondan kasıt kaşıkla karıştırma, çalkalama gibi dıştan su harici müdahelelerse eğer, tabana toz partiküllerin yapışmasını en yüksek seviyeye çıkartmadığı müddetçe yakıcı, acı, boş hissiyat yaratacak kadar bir çözünme farkı yaratmaz normalde. Hatta bununla ilgili bi SSS videom vardı sanırım. Parametreler tek başlarına az az ekstraksiyona oransal müdahelede bulunuyorlar. Uzun lafımın kısası su da olabilir, demlemede fazla çözünme kaynaklı da olabilir. :)

Sao Pedro güzel kahve olmuş. Geçen yıllarda bu kahvenin pek fanı değildim hala değilim ama içimi bu sefer farklı ve hoş. Kokuda fermentelik belirgin. Kakaomsu, hafif kuruyemişimsi, tatlı ve aynı zamanda şarapsı bir asiditeye sahip. Bayılmadım ama beğendim diyebilirim.

Nordik kahveleri arasında ise şu anda en beğendiğim Ruanda Gitesi #5 oldu (Honduras hariç, almadım). Kolay çözünüyor ve güzel bir meyvemsiliğe sahip klasik bir Ruanda. Sezy'den içtiğimiz Muraho ile benzer hissettirdi ama ondan ancak 1 gömlek üstün diyebilirim.

Merhaba,

Bugün Sitio'yu demleyerek Nordic Approach setinin tamamını denemiş oldum. En çok beğendiğim Ruanda oldu. Çok dengeli ve temiz bir asiditesi var. Tekrar alacağım bir kahve. Peru'yu farklı demlemelerle farklı güzel fincanlar alınabildiği için onu da beğendim. Sitio'da fermente tatlar öncekine göre daha belirgin ama rahatsız etmiyor. Kolombiya'da henüz iyi bir sonuç alamadım. Videolu tarifi deneyeceğim bir de.:) Honduras ise Caballero #5 karakteristiğinde. Elinize sağlık, güzel set.

Kolombiya villa betulia #1
Nordik setinden ilk denemeyi test kavrumunu denediğimi tahmin ettiğim villa betulia ile yaptım 😬 aradaki farkı görmek çok hoş oldu.

Cmd 21 klik 93 derece kuzeyden su
hario 40'lı filtre plastik v60
15/250
40 gr suyla 30 sn blooming ardından 70+70+70 demleme bitişi 2:45

Bu kahvenin aşığı çok olur... Yıkanmış kahve insanı sayılmam ama bu kahveye ba-yıl-dım.
Süreye bağlı olarak tatlılık yerinde. Tatlı portakal, sarı elma gibi. Ilık haline geldim geliyorum derken elmadayken bitti cok hızlı içirdi kendini. Aftertaste icin bir sey söylemek gerekirse uzun kalıcılığı var, genizde narı andırıyor.
Bu arada, evet Kolombiya 😅🤣

Yeni video, yeni reçete. :)

Honduras Caballero Amazonas 2'yi bu reçeteyle demledim. Bardakta ikinci dakikada tatlı limon çıktı ortaya gerçekten de. Biraz daha soğuyunca sarı elma, yeşil üzüm ve fındık geldi. Karamel bende yoktu. Kızım elma ve limonla birlikte dilini damağına yasladığında tarçın tadı aldığını söyledi :) Çok temiz ve güzel bir kahveymiş, biz beğendik.

Kolombiya Vila Betulia'yı bir de Tiamo 185 (düz taban) ile demledim ve 18/300 (16.5) orana rağmen oldukça gövdeli, çok tatlı ama meyvemsiliğinden de bir şey kaybetmemiş bir çıktı verdi. Kokudaki o Kenya havası fincanda daha çok ortaya çıktı ki bu asiditeden çok baharatsılık ve hafif çiçeksilik anlamında söylüyorum.

Günaydın. Ruanda Gitesi #5'in tadım notalarına (kurutulmuş meyveler, şeftali, siyah çay,) ev yapımı soğuk çayı eklemek isterim. Bana şeftali gelmedi bir de :) Günlük kahvem olmazdı, ama güzelmiş değişik.

evet yine kafein kültür, yine şahane yeni keşifler.

17 temmuz kavrumlu peru cedros 1'i ilk 2 ağustos'ta denedim. bu, v60 için aldığım ve içtiğim ilk peru kahvesi oldu aynı zamanda. aslında gözüme ilk petra'nın şimdi seçkisinde olan 2 peru kahvesini kestirdim ama ilk deneyim kafein kültür'e oldu :D -bir tanesi salınım bekliyor gerçi petra'nın, sitio sao pedro'dan sonra sıra ona geliyor :D-

ben beğendim. baya baya kırmızı üzüm suyunu andırdı bana. arkadaşım da önceden bir yerde peru kahvesini içmiş, başta tereddütlü yaklaştı yaaa nidalarıyla ama dedim bu kafein kültür'ün, bu bambaşka :D o da çok beğendi.

evet... sevmeyeni varsa az olduğu, benim de ilk defa deneyimlediğim efsane sitio sao pedro. öncelikle hızlı demlenen ve bana göre demlenmesi kolay olan bir kahve. bazı hızlı demlenen kahveleri ben kolay demleyemiyorum açıkçası.

yine aynı tarihli kavrum, pazartesi günü demledim ilk defa. kahveyi kim içtiyse çok çok beğendi. meyvemsi aromalığı, farklılığı hissedildi kahvenin. ben anaerobiklere karşı mesafeliyim fazlasıyla, bu yıl içtiğim 2. anaerobik kahve bu oldu, eminim çok iyileri var içip beğeneceğim ama iyi böyle. bunu kaçırmamak olmazdı, tanıştığımıza memnun oldum sevgili sitio sao pedro :)

iki kahve için konuşursam hario japon üretim 40'lık, cafec'in abaca ve th3'ü ile denedim kahveleri ama filtreler arası bir tadım-koku-demleme süresi farkı gözlemlemedim.

emeğinize sağlık kafein kültür ailesi, her zaman hep daha iyiye :)

evet yine kafein kültür, yine şahane yeni keşifler.

17 temmuz kavrumlu peru cedros 1'i ilk 2 ağustos'ta denedim. bu, v60 için aldığım ve içtiğim ilk peru kahvesi oldu aynı zamanda. aslında gözüme ilk petra'nın şimdi seçkisinde olan 2 peru kahvesini kestirdim ama ilk deneyim kafein kültür'e oldu :D -bir tanesi salınım bekliyor gerçi petra'nın, sitio sao pedro'dan sonra sıra ona geliyor :D-

ben beğendim. baya baya kırmızı üzüm suyunu andırdı bana. arkadaşım da önceden bir yerde peru kahvesini içmiş, başta tereddütlü yaklaştı yaaa nidalarıyla ama dedim bu kafein kültür'ün, bu bambaşka :D o da çok beğendi.

evet... sevmeyeni varsa az olduğu, benim de ilk defa deneyimlediğim efsane sitio sao pedro. öncelikle hızlı demlenen ve bana göre demlenmesi kolay olan bir kahve. bazı hızlı demlenen kahveleri ben kolay demleyemiyorum açıkçası.

yine aynı tarihli kavrum, pazartesi günü demledim ilk defa. kahveyi kim içtiyse çok çok beğendi. meyvemsi aromalığı, farklılığı hissedildi kahvenin. ben anaerobiklere karşı mesafeliyim fazlasıyla, bu yıl içtiğim 2. anaerobik kahve bu oldu, eminim çok iyileri var içip beğeneceğim ama iyi böyle. bunu kaçırmamak olmazdı, tanıştığımıza memnun oldum sevgili sitio sao pedro :)

iki kahve için konuşursam hario japon üretim 40'lık, cafec'in abaca ve th3'ü ile denedim kahveleri ama filtreler arası bir tadım-koku-demleme süresi farkı gözlemlemedim.

emeğinize sağlık kafein kültür ailesi, her zaman hep daha iyiye :)
Beğeniniz ve güzel yorumlarınız için teşekkürler. :) Bir ufak bilgilendirme yapayım. Sitio Sao Pedro'nun eski hasatı Anaerobik iken, içtiğiniz Sitio Sao Pedro Uzatılmış Natürel. Ne olduğuna dair kabaca, örnekleriyle reçete videosunda da bahsetmiştim bakabilirsiniz. :) Afiyet olsun!

Her zaman dediğiniz gibi daha güzele, daha keyifliye, daha iyiye! :coffee::coffee:

Geri