• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
16 Gram Kullandım.

Yıkanmış Cabelloro 5 olanı benim sonuç alamayıp bu şekilde yaptıgım. Gerçekten Çok Tatlı bir kahve çıktı sanki naturel bir kahve içiyorum derecesinde tatlıydı. Bir demleme yöntemi değişikligi kahveyi ne kadar değiştirebilirin kanıtı niteligindeydi :D
Metodlar gerçekten değiştiriyor bir çok şeyi, standart tariflerde bile. Yine de eski dost v60 benim için candır. 🙂 Clever'ın yeri de başka ama.

Evet. Özenle ve mutlulukla çekimlerine başladığım insanlarla üretimde yaptığım kalite kontrolleri paylaştığım Üretim Arkası serisinin ikinci bölümünü yayına aldım sonunda. :)

Bu bölümde bir çok insanın severek tükettiği Honduras Caballero La Tanairi'nin künye ve kalite kontrol bilgilerini paylaşıyor, kahvenin hikayesini anlatıyorum.

Keyifli seyirler. :)

Evet. Özenle ve mutlulukla çekimlerine başladığım insanlarla üretimde yaptığım kalite kontrolleri paylaştığım Üretim Arkası serisinin ikinci bölümünü yayına aldım sonunda. :)

Bu bölümde bir çok insanın severek tükettiği Honduras Caballero La Tanairi'nin künye ve kalite kontrol bilgilerini paylaşıyor, kahvenin hikayesini anlatıyorum.

Keyifli seyirler. :)

Selamlar üstad, eline emeğine sağlık. Sipariş verdik sabırsızlıkla bekliyoruz ☺️

Herkese selamlar.

Güncelleme siteye aktarılmadan önce duyurusunu önden bildirme sorumluluğu hissettim.

Ücretsiz kargo için limit fiyatta güncelleme yapılacak bugün veya yarın sistemde arkadaşlar. Limit 200 liraya çıkarılacak. Sebebi malumunuz kargo fiyatları. Toplu alımda eski fiyatlandırmadan devam etmiştik sizlere zorluk yaşatmaması namına. Artık yeni fiyatlandırmaya geçmek durumundayız.

Kargoları karton kutuyla gönderilmesi konusunda ikinci kez geri bildirim aldım. Karton kutuya geçiş muhtemelen hemen olmayacaktır ama araştırmaya başlayacağız. Hem maliyet konusunda üzmeyecek hem paketlerin sağlamlığı konusunda hiç sorun yaşatmayacak ortalama bir ürün araştıracağız. Paketleme konusunda geri bildirimleriniz varsa geçiş ya da karton poşet ile gönderime devam edilmesi konusunda buradan fikirlerinizi alabilirim.

Herkese keyifli akşamlar dilerim.

Herkese selamlar.

Güncelleme siteye aktarılmadan önce duyurusunu önden bildirme sorumluluğu hissettim.

Ücretsiz kargo için limit fiyatta güncelleme yapılacak bugün veya yarın sistemde arkadaşlar. Limit 200 liraya çıkarılacak. Sebebi malumunuz kargo fiyatları. Toplu alımda eski fiyatlandırmadan devam etmiştik sizlere zorluk yaşatmaması namına. Artık yeni fiyatlandırmaya geçmek durumundayız.

Kargoları karton kutuyla gönderilmesi konusunda ikinci kez geri bildirim aldım. Karton kutuya geçiş muhtemelen hemen olmayacaktır ama araştırmaya başlayacağız. Hem maliyet konusunda üzmeyecek hem paketlerin sağlamlığı konusunda hiç sorun yaşatmayacak ortalama bir ürün araştıracağız. Paketleme konusunda geri bildirimleriniz varsa geçiş ya da karton poşet ile gönderime devam edilmesi konusunda buradan fikirlerinizi alabilirim.

Herkese keyifli akşamlar dilerim.
Paketlerde zaman zaman patlama veya kesilme gibi sorunlar ortaya çıkabileceğinin farkında olarak ben karton kutu kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu zararları karşılamak sizin için kutu temin etmekten daha maliyetli oluyorsa sizin açınızdan tam tersi mantıklı olabilir. Kutular geldiği gibi çöpe atıyorum ve bu durumu pek sürdürülebilir bulmuyorum.

Paketlerde zaman zaman patlama veya kesilme gibi sorunlar ortaya çıkabileceğinin farkında olarak ben karton kutu kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu zararları karşılamak sizin için kutu temin etmekten daha maliyetli oluyorsa sizin açınızdan tam tersi mantıklı olabilir. Kutular geldiği gibi çöpe atıyorum ve bu durumu pek sürdürülebilir bulmuyorum.
Durum hep böyle olmuyor elbet. Bine yakın siparişin arasından kayıp kargoları ve zedelenme, patlamaları sayarsam toplamda 30 sipariş civarıydı. Oran az ama birden fazla kez geri dönüş alınca ortak karar alalım istedim. Bakalım toplamda fikir ne çıkacak.
Kargo poşetinin içine direkt atılması kesinlikle hoş değil ancak Kafein Kültür'ün karton çantanın içine koyup göndermesi bence yeterliydi. Ben karton kutu taraftarıyım ama karton çantayı da destekliyorum.
Size karton poşetsiz gelmedi dimi? Normalde poşetimiz kalmaz ise patpatlı naylona sarıp yolluyoruz kargoları zedelenme olmaması için. Zedelenme oranı yoğun siparişe oranla baktığımızda az. Ama çoğunluk karton kutu derse çalışacağız iyi ve uygun bir çözüm bulmak için.
Kargo poşetine olduğu gibi atılması bence de hoş değil. Maliyeti bizlere çok yansımayacak şekilde :D mümkünse geri dönüştürülebilir karton çanta veya kutu daha iyi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Bir de ocak kampanyasında tüm seçki deneme seti aldım sizden, önceden belirtildi evet ama 100 gr'lık paketleriniz de vakumlu olsa keşke. 600 gr kahve var elimde üstelik 6 tane farklı türde. Tek başıma bitirene kadar bayatlamadan muhafaza etmek zor olacak benim için. Son olarak kahveleriniz gerçekten şahane, onları ancak alkışlarım. Emeğinize sağlık.
Karton torba ile geliyor normalde siparişleriniz, bildiğim kadarıyla herhangi bir gıda ya da yabancı madde ile bulaşı olmazsa geri dönüştürülebilir malzemelerin geri dönüşümü sağlanıyor.

Vakum talebini ilk söyleyen kişisiniz. Bu yönde de talep çok gelirse eğer bu talebi gerçekleştirmek için çalışmaya da başlarız tabi.

Beğenmenize sevindim kahveleri. 🙏

Kişisel olarak karton poşet ile bir alıp veremediğim yok. Bir aksilik yaşanması hâlinde de zaten mağduriyeti gideriyorsunuz.

Karton kutunun bir gereklilik olmaktan ziyade, işinizin imajını yükselteceğini düşünüyorum. Kargo paketini açınca karton poşete sarılmış kahve paketleriyle karşılaşmak yerine daha estetik bir kutu ile karşılaşmak illaki güzel bir etki oluşturacaktır.
Tabii bu bir gereklilik değil, yapılabilir mi, ne kadar tutar, sürdürülebilir mi falan; bunların hesapları size kalmış Orkun beyciğim. Kavurma kaliteniz düşmesin, zamanla daha da daha da kendinizi geliştirin; bunlar bendenize yeterli.

Size karton poşetsiz gelmedi dimi? Normalde poşetimiz kalmaz ise patpatlı naylona sarıp yolluyoruz kargoları zedelenme olmaması için. Zedelenme oranı yoğun siparişe oranla baktığımızda az. Ama çoğunluk karton kutu derse çalışacağız iyi ve uygun bir çözüm bulmak için.
Yok öyle geldi. Ben başka bazı firmalardaki uygulamaya dikkat çektim. Şahsen bir özen görmek istiyorum paketlemede. Bu da karton çanta olarak yeterli. Yalnız paketleriniz ince olduğundan dayanıklılık anlamında karton kutuya göre geride olabilir.

Orkun Bey ben Coffee Collective abonesiyim ve şu ana kadar kahve poşetlerini hep direkt korumasız bir zarfın içine koyarak gönderdiler. Gümrük memurları insan kalabildiği müddetçe de hiç sorun yaşamadım. Yani siz tüm önlemleri tüm iyi niyetinizle alsanız bile o paketleri falçatalayan ya da fırlatıp atan memurlar olduğu sürece bu fireler verilecek maalesef. Bence kutuya gerek yok, yazık. Sizinle ilgilenen kargo şubesine sizin yaptığınız işin hassasiyetiyle ilgili bir ayar çekmeniz ve patpatlı poşete sarıp göndermeniz kanımca kafi.

kutular daha sağlam hissiyatı veriyor; ancak ben rahatsız olmadım kağıt çantadan. ben en çok kargo poşetlerindeki veya ambalajlardaki kokulardan rahatsız oluyorum. özellikle yurtiçi kargo'nun kullandığı bazı poşetlerde vanilya gibi parfümsü kokular oluyor. bu da haliyle kahve paketlerine siniyor. tabii bugün teslim aldığım pakette böyle bir durum yoktu.

Selamlar hem özelden hem buradan belli görüşler aldım. Yazan, fikir belirten çoğunluk karton poşetin kalması yönünde hem fikir gördüğüm kadarıyla.

Yurtiçi kargo paketi konusunda evet naylonu vanilya, şeker gibi kokular taşıyor yapay. Kartona geçiyorsa bile kokusu kahve paketine geçmiyor olarak deneyimledik. O yapay koku poşetleri yaptırdıkları firma ile alakalı sanırım. Bazı poşetleri de kokmuyor dediğiniz gibi.

Baloncuklu poşet maliyeti sarım turuna bağlı değişebiliyor. Önceliğimiz karton poşetti ondan. Ama baloncuklu naylonu da stabil bir duruma getirebilirsek eğer sarım ve maliyet olarak karton poşet yerine ona geçebiliriz belki, ama belki. 🙂

Evet, kargo durumu öncelikli olarak kargocuların ve memurların insafında maalesef. Düzgün iş yapan düzgün yapıyor yapmayan mahvediyor. Engel olunamıyor, paketi mahveden kargocu kutuda da mahvedebiliyor.

Kalite düşmez, gelişim, öğrenme ve öğretme paylaşma devam eder. ✌️

Fikir veren herkese teşekkürler. 🙏🙏

Belki ödeme kısmında ücreti karşılığında kutu talebi olabilir, ben bu seçeneğin hem size hem de tüketici için faydalı olacağını düşünüyorum. Kargocunun insafına kalmış birşey ne geleceği süpriz.

Paketi açtığımda da karton çantanın alt tarafı yırtıktı, sanki bir yere sıkışmışta çekiştirerek almışlar gibi. Özet olarak ya üstüne birşey düştü ya da biri basmış. Vakumlamak için 4 paketide açtığımda 2 paketin üst kısmındaki çekirdeklerin ezilmiş, kırılmış olduğunu farkettim.

Şimdi bunu suçu olmadığı halde değişim için, 2x kargo bedeli + çekirdek ile Orkun Bey mi ödemeli ? Yoksa toplamda 150-200 gram kırık çekirdek için özel aracımla kargoya giden ben mi ? Kutu olunca da %100 sağlam gelecek demiyorum elbette ama üstünden araba geçmediği sürece daha korunaklı olur. Bu arada ilk siparişimde 5 paket sorunsuz gelirken, 2. siparişte böyle bir durum oldu. Yanlış anlaşılma olmasın @orkunustel değişim ve iade talebim yoktur.

Karton kutu plastik kargo poşetine nazaran geri dönüşümü kolay bir malzeme.
Benim tavsiyem belli bir hacmin üstündeki siparişlerde (1kg ve üstü mesela) karton kutuyla yollamanız dolayısıyla daha az kargo / daha az plastik poşete teşvik / yönlendirme. 2x250 olarak iki defa plastik poşet kullanmak yerine 4x250 olarak karton kutuyla yollamak ama en azından plastiği azaltmak. Her halükarda çevreye zarar gelecekse bunu nasıl en aza indirgeriz hesabı yapılabilir.

Zaten kafein Kültür çekirdekleri uzun degassing süreleri tavsiye edilen, dolayısıyla bu gibi yüksek hacimli alımlarda sıkıntı yaratmayacak çekirdekler.

Belki ödeme kısmında ücreti karşılığında kutu talebi olabilir, ben bu seçeneğin hem size hem de tüketici için faydalı olacağını düşünüyorum. Kargocunun insafına kalmış birşey ne geleceği süpriz.

Paketi açtığımda da karton çantanın alt tarafı yırtıktı, sanki bir yere sıkışmışta çekiştirerek almışlar gibi. Özet olarak ya üstüne birşey düştü ya da biri basmış. Vakumlamak için 4 paketide açtığımda 2 paketin üst kısmındaki çekirdeklerin ezilmiş, kırılmış olduğunu farkettim.

Şimdi bunu suçu olmadığı halde değişim için, 2x kargo bedeli + çekirdek ile Orkun Bey mi ödemeli ? Yoksa toplamda 150-200 gram kırık çekirdek için özel aracımla kargoya giden ben mi ? Kutu olunca da %100 sağlam gelecek demiyorum elbette ama üstünden araba geçmediği sürece daha korunaklı olur. Bu arada ilk siparişimde 5 paket sorunsuz gelirken, 2. siparişte böyle bir durum oldu. Yanlış anlaşılma olmasın @orkunustel değişim ve iade talebim yoktur.
Karton kutu plastik kargo poşetine nazaran geri dönüşümü kolay bir malzeme.
Benim tavsiyem belli bir hacmin üstündeki siparişlerde (1kg ve üstü mesela) karton kutuyla yollamanız dolayısıyla daha az kargo / daha az plastik poşete teşvik / yönlendirme. 2x250 olarak iki defa plastik poşet kullanmak yerine 4x250 olarak karton kutuyla yollamak ama en azından plastiği azaltmak. Her halükarda çevreye zarar gelecekse bunu nasıl en aza indirgeriz hesabı yapılabilir.

Zaten kafein Kültür çekirdekleri uzun degassing süreleri tavsiye edilen, dolayısıyla bu gibi yüksek hacimli alımlarda sıkıntı yaratmayacak çekirdekler.
Oldukça değerli görüşler yine kesinlikle. Sağolun çok. Üzerine önümüzdeki hafta bu değerlendirmeleri toplayıp bir toplantı yapacağız içimizde. Bu tarz deneyimler ve geri dönüşler oldukça değerli.

Gökhan Bey yanlış anlaşılma asla yok. Böyle durumlarda da yanlış anlaşılma gibi bir şey hiç bir zaman olmaz. Siz dahil herkesin böyle kargo durumlarında değişim hakkınız mevcut. Şu zor zamanlarda hepimiz lezzet keyfimizi korumaya çalışıyoruz, birbirimizi anlayarak, anlaşarak, paylaşarak korumaya devam edeceğiz kesinlikle. 🙏

@Globally nin instagram çekilişini kazanmıştık. Saolsunlar kahve gönderdiler ama keşke 4 ay önceki kavrumu göndermeselerdi, daha da bayatlamasın diye çekiliş ile dağıtmışlar sanırım

@Globally nin instagram çekilişini kazanmıştık. Saolsunlar kahve gönderdiler ama keşke 4 ay önceki kavrumu göndermeselerdi, daha da bayatlamasın diye çekiliş ile dağıtmışlar sanırım
Bilgim dışında gelişen bir olay olmuş. Durum için kusura bakmayın, toplu alım sırasında mı denk geldi bilmiyorum ama belki stokların tükendiği bir an yapılmış olabilir diye tahmin ediyorum.

Bugün bana forumdan özelden yazın lütfen isim soyisim telefon ve adres, bugün yeni bir kargo çıkarayım size. Durum için tekrardan kusura bakmayın lütfen.

Eğer böyle bir durumu başkaları da yaşadıysa Gelbura çekilişini kazananlardan, lütfen bana ulaşın, bugün düzeltme kargolamalarınızı ben yapacağım arkadaşlar.

Geri