• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilgim dışında gelişen bir olay olmuş. Durum için kusura bakmayın, toplu alım sırasında mı denk geldi bilmiyorum ama belki stokların tükendiği bir an yapılmış olabilir diye tahmin ediyorum.

Bugün bana forumdan özelden yazın lütfen isim soyisim telefon ve adres, bugün yeni bir kargo çıkarayım size. Durum için tekrardan kusura bakmayın lütfen.

Eğer böyle bir durumu başkaları da yaşadıysa Gelbura çekilişini kazananlardan, lütfen bana ulaşın, bugün düzeltme kargolamalarınızı ben yapacağım arkadaşlar.
Teşekkür ederim

Kelloo Haru'yu deneme imkanını bugün buldum. 24 Ocak kavrumlu paketi bugün açtım. Vaad ettiğini veren bir kahveymiş. Klasik bir yıkanmış Etiyopya kahvesi. Temiz, canlı; aromalar arka planda seziliyor. Tam oynamalık kahve. Farklı demleyiciler ile farklı tepkiler vereceğini, eğlenceli bir oyun alanı oluşturacağını düşünüyorum. Elinize sağlık 👍

Kelloo Haru'yu deneme imkanını bugün buldum. 24 Ocak kavrumlu paketi bugün açtım. Vaad ettiğini veren bir kahveymiş. Klasik bir yıkanmış Etiyopya kahvesi. Temiz, canlı; aromalar arka planda seziliyor. Tam oynamalık kahve. Farklı demleyiciler ile farklı tepkiler vereceğini, eğlenceli bir oyun alanı oluşturacağını düşünüyorum. Elinize sağlık 👍
Afiyet olsun Oğuzhan. 🙏😇 Öyle kesinlikle. Çoğunluğun alternatif ekipmanı Etiyopya dahil çoğu kahvelerimiz için Aeropress ve Clever sanırım. Deneyince paylaşırsın deneyimlerini, bekleriz. 😇

Tam oynamalık kahve.
Orta üstü kalına doğru öğütüm, 96 derece sıcaklık, 23-330 oran ile en dengeli fincanlarımı aldım. Süre uzarsa uzasın deyip ince de denemek istedim şeftali kokuları bariz arttı. İnce için fazla deneme yapma şansım kalmadığından şeftali baskın reçeteyi bulamadan bitti kahve.

Orta üstü kalına doğru öğütüm, 96 derece sıcaklık, 23-330 oran ile en dengeli fincanlarımı aldım. Süre uzarsa uzasın deyip ince de denemek istedim şeftali kokuları bariz arttı. İnce için fazla deneme yapma şansım kalmadığından şeftali baskın reçeteyi bulamadan bitti kahve.
Benim hazırladığım reçeteden verim alamadınız mı yoksa denemediniz mi? Gerçi 15 gram'dan hazırlıyorum reçeteleri genellikle. İki kişi için ise 23 gram ona çok iyi çıkmasını sağlayacak kesin tavsiyelerim çok kolay olamayabiliyor. Gramaj arttıkça değişken ve hata payları da değişiyor artıyor çünkü.

İndirimin son gününde aldığım pink starı 1 hafta kadar dinlendirebildim kullanmaya başladım. Açtığımdan beri hiç rahatsız edici bir ekşilik almadım, kaymak gibi bir kremayla çok güzel shotlar aldım. Başlarda pürüzsüz akan soğudukça daha asidik olan bir kahve oldu. Elinize sağlık.

Ekli dosyalar

• 49ED8ED1-F680-462B-878B-312369A5D700.jpeg
    49ED8ED1-F680-462B-878B-312369A5D700.jpeg
    85.2 KB · Görüntüleme: 34
Etiyopya Kelloo Haru , 2-3 hafta dinlendikten sonra çok iyi sonuçlar vermeye başladı. Baya iyi çekirdek hoşuma gitti. Önerilir.

İndirimin son gününde aldığım pink starı 1 hafta kadar dinlendirebildim kullanmaya başladım. Açtığımdan beri hiç rahatsız edici bir ekşilik almadım, kaymak gibi bir kremayla çok güzel shotlar aldım. Başlarda pürüzsüz akan soğudukça daha asidik olan bir kahve oldu. Elinize sağlık.
Etiyopya Kelloo Haru , 2-3 hafta dinlendikten sonra çok iyi sonuçlar vermeye başladı. Baya iyi çekirdek hoşuma gitti. Önerilir.
Çok teşekkürler. :) Beğenmenize sevindim kahveleri. Afiyet olsun çok!

Benim hazırladığım reçeteden verim alamadınız mı yoksa denemediniz mi? Gerçi 15 gram'dan hazırlıyorum reçeteleri genellikle. İki kişi için ise 23 gram ona çok iyi çıkmasını sağlayacak kesin tavsiyelerim çok kolay olamayabiliyor. Gramaj arttıkça değişken ve hata payları da değişiyor artıyor çünkü.
ilk bakmadan standart demlememi yaptım pek verim alamadım ama sıcaklığın yetersiz geldiğini düşünmüştüm. Sonra sizin reçetenize baktım sıcaklığın 96 olduğunu görünce kendi reçetemi düzenledim. Öğütüm ekipmana göre çok göreceli olduğundan kendime göre kalına doğru yazdım yoksa genel olarak sizin tarife yakın tarifim. Aslında tarif oldu ama sırf meraktan indim İnceye. Şeftali çok öne çıktı kokuda kalına göre. Ama çok deneyemeden bitti :)

Kelloo Haru'yu demlemekte zorlanıyordum. Süre inanılmaz uzuyordu. Hatta süreyi kısaltmak için Lilydrip ile demleme yaparken, Lilydrip'i düşürüp kırmıştım. Bu sabah Comandante'de 22klikte öğüterek demleme yaptım. Fark inanılmaz. Eski değirmenim Timemore C2. Değirmenin demlemeye bu derece fark ettireceğini düşünmüyordum. En azından Timemore C2 vs Comandante kapsamında.

aynı şekilde Kelloo Haru da süreler gerçekten uzuyor ,hele Rao spin gibi yatağa müdaheleler yapınca 3 dk yı geçen süreler elde ediyordum. bende bugün Cafec TH-1 ile yeni bir demleme yaptım. Süre yine 3dk civarında olmasına rağmen Abaca filtreye göre kesinlikle daha aromatik bir tat vardı.

Kelloo Haru'yu demlemekte zorlanıyordum. Süre inanılmaz uzuyordu. Hatta süreyi kısaltmak için Lilydrip ile demleme yaparken, Lilydrip'i düşürüp kırmıştım. Bu sabah Comandante'de 22klikte öğüterek demleme yaptım. Fark inanılmaz. Eski değirmenim Timemore C2. Değirmenin demlemeye bu derece fark ettireceğini düşünmüyordum. En azından Timemore C2 vs Comandante kapsamında.
Timemore C2 orta segment model en nihayetinde, Comandante ise üst segment. Çok normal aradaki performans farkı. :)
aynı şekilde Kelloo Haru da süreler gerçekten uzuyor ,hele Rao spin gibi yatağa müdaheleler yapınca 3 dk yı geçen süreler elde ediyordum. bende bugün Cafec TH-1 ile yeni bir demleme yaptım. Süre yine 3dk civarında olmasına rağmen Abaca filtreye göre kesinlikle daha aromatik bir tat vardı.
Kelloo haru ile 7 dakikayı görmüştüm bir kez :)
Etiyopya Kelloo'da hem yoğunluğun yüksek olması, hem profil anlamında diğerlerine göre oldukça açık olması sebebiyle, suya direnci çok fazla kahvenin. La Tanairi'nin tam zıttı.

Akışı bir çok parametre belirliyor aslında. Kahvenin varyetesi, yoğunluğu, kavurma profili ve tabi ki öğütümün partikül dağılım oranları ve son olarak da filtreler. Uzun süreler gördüğünüzde kahve La Tanairi ya da Sitio Sao Pedro değilse çekinmeyin. Zira kendi referans reçetemde de 2:50 lerde toplam demleme süresi Kelloo'da. :)

Daha önce birçok arkadaş da yazdı, ben de eklemiş olayim. Hem Kelloo Haru, hem de Sao Pedro Türk kahvesi olarak demlendiklerinde çok güzel sonuçlar veriyor. Özellikle Sao Pedro gerek yoğunluğu, gerek mevyemsiliği, gerekse fincandaki dengesiyle benim çok hoşuma gitti. Genel olarak anaerobik işlenmiş kahvelerin Türk kahvesi olarak çok iyi fincanlar çıkarttığı kanaatindeyim. Yakın zamanda farklı firmalardan denediğim Damo buna başka bir örnek. Sanırım Damo'yu da filtreden çok Türk kahvesi olarak tüketmişimdir. Sao Pedro için de sanırım benzer durum. Demleme için @kahvekolik.barista nın paylaştığı reçeteyi kullanıyorum.

Daha önce birçok arkadaş da yazdı, ben de eklemiş olayim. Hem Kelloo Haru, hem de Sao Pedro Türk kahvesi olarak demlendiklerinde çok güzel sonuçlar veriyor. Özellikle Sao Pedro gerek yoğunluğu, gerek mevyemsiliği, gerekse fincandaki dengesiyle benim çok hoşuma gitti. Genel olarak anaerobik işlenmiş kahvelerin Türk kahvesi olarak çok iyi fincanlar çıkarttığı kanaatindeyim. Yakın zamanda farklı firmalardan denediğim Damo buna başka bir örnek. Sanırım Damo'yu da filtreden çok Türk kahvesi olarak tüketmişimdir. Sao Pedro için de sanırım benzer durum. Demleme için @kahvekolik.barista nın paylaştığı reçeteyi kullanıyorum.

Ellerinize sağlık ve yorumlarınız için teşekkürler! :) Sitio'yu denemedim, Kelloo oldukça iyi çıkıyor ama kesinlikle seve seve ben de evde deniyorum Kelloo'yu Türk Kahvesinde. Şu sıra Caballero 5 ile de denemeye başladım Türk Kahvesini o da iyi çıkıyor. Evde müsait bir zamanımda Sitio'yu da Türk Kahvesi deneyeceğim tavsiyeniz üzerine. :)

Geri