• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeni gelen anaerobik Brezilya çok temizmiş maşallah. Bütün gün içsen içilir.

Kavrumdan sonraki 40. günde Kenya'yı demledim. Ben genelde yüksek acılıkla karışık yüksek asidite veya tatlılık ve sönük sonuçlar almıştım bu kahveden. Dedim bu sefer de kötü sonuç çıkarsa Kafein Kültür konusuna kötü yorum yazarım artık :d Neyse ki çok düşük acılık orta-yüksek asiditeyle birlikte güzel bir sonuç çıktı. Yine de bu kahve biraz yordu ve üzdü beni :) Dışı siyaha çalan bir koyulukta ama açık kavrum yine de sanıyorum.

Tanairi'de tat temizdi ama onda da kokuda ve azcık da tatta çilek yakalayabildim. Genelde düz sonuç çıktı ama immersiyon da deneyeceğim.

Kavrumdan sonraki 40. günde Kenya'yı demledim. Ben genelde yüksek acılıkla karışık yüksek asidite veya tatlılık ve sönük sonuçlar almıştım bu kahveden. Dedim bu sefer de kötü sonuç çıkarsa Kafein Kültür konusuna kötü yorum yazarım artık :d Neyse ki çok düşük acılık orta-yüksek asiditeyle birlikte güzel bir sonuç çıktı. Yine de bu kahve biraz yordu ve üzdü beni :) Dışı siyaha çalan bir koyulukta ama açık kavrum yine de sanıyorum.

Tanairi'de tat temizdi ama onda da kokuda ve azcık da tatta çilek yakalayabildim. Genelde düz sonuç çıktı ama immersiyon da deneyeceğim.
Geri dönüşünüz için teşekkürler. Denediğiniz parametreler nasıldı acaba? Ve hangi suyu kullandınız? Gelişimi oldukça kısa kahvelerden birisi ve Lighttells renk değerleri örtüşmedikçe servis etmiyoruz kahveyi. Ancak genel bir memnuniyetsizlik varsa başka kahvelerle değiştirebiliriz elinizdeki kahveleri.

Geri dönüşünüz için teşekkürler. Denediğiniz parametreler nasıldı acaba? Ve hangi suyu kullandınız? Gelişimi oldukça kısa kahvelerden birisi ve Lighttells renk değerleri örtüşmedikçe servis etmiyoruz kahveyi. Ancak genel bir memnuniyetsizlik varsa başka kahvelerle değiştirebiliriz elinizdeki kahveleri.
Teşekkür ederim. Herhangi bir değişime gerek yok bence, bunu teklif etmeniz yeter. Kahvelerde büyük bir problem yok sadece Kenya demlemesi zor geldi. Daha önce parametreleri konuşmuştuk. Kipa suyu minerallendiriyordum, bu sefer Erikli kullandım. Son 85 gramım kaldı son demlediğim şekilde demleyip geçeceğim artık.

"Kafein Kültür konusuna kötü yorum yazarım" derken de yanlış anlamayın. Herkes çok güzel sonuç aldığına göre demek ki ben beceremiyorum diyecektim :)

Geri dönüşler içerisinde en değerli olanlar en eleştirel olanlardır. Hem kavurucuya fikir verir hemde kaybedilen müşteriyi geri kazanma fırsatı olur. ben beceremiyorum doğru bir yaklaşım değil bence.

Teşekkür ederim. Herhangi bir değişime gerek yok bence, bunu teklif etmeniz yeter. Kahvelerde büyük bir problem yok sadece Kenya demlemesi zor geldi. Daha önce parametreleri konuşmuştuk. Kipa suyu minerallendiriyordum, bu sefer Erikli kullandım. Son 85 gramım kaldı son demlediğim şekilde demleyip geçeceğim artık.

"Kafein Kültür konusuna kötü yorum yazarım" derken de yanlış anlamayın. Herkes çok güzel sonuç aldığına göre demek ki ben beceremiyorum diyecektim :)
Estağfurullah. Becerememek kelimesini kullanmayalım, damak tadınıza hitap etmemiş de olabilir. Böyle bir durumda elimizden geldiğince değişim teklif etmeye devam edeceğiz tabi ki. Kahve günümüzde, ülkemizde maalesef makul fiyatlı bir keyif unsuru olmaktan uzaklaştı malum ekonomik şartlar sebebiyle. En azından böyle karşılıklı anlayış ve paylaşımlarla damak tadımızı zengin tutalım, keyfimizi koruyalım hep birlikte. 😇

25 Kasım kavrum tarihli Caballero #5'i bugün Moccamaster'da demledik karıştırarak. Dolu dolu oldu. Hem içerken hem de damakta bıraktığı tat ile keyif verdi şükür.
Bu kahve, diğer KafeinKültür kahvelerinden daha çok dinlendirilmeli sanırım @orkunustel ? Kenya yahut Brezilya'yı 15-20 günün ardından rahatlıkla içebiliyorum. Bu ise 30-40 gün aralığında çok lezzetli oluyor.

25 Kasım kavrum tarihli Caballero #5'i bugün Moccamaster'da demledik karıştırarak. Dolu dolu oldu. Hem içerken hem de damakta bıraktığı tat ile keyif verdi şükür.
Bu kahve, diğer KafeinKültür kahvelerinden daha çok dinlendirilmeli sanırım @orkunustel ? Kenya yahut Brezilya'yı 15-20 günün ardından rahatlıkla içebiliyorum. Bu ise 30-35 gün aralığında çok lezzetli oluyor.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun. :) Profillerden dolayı gaz salınımı daha uzun süre istiyor kahvelerimiz kesinlikle. Paket açılmadıysa hiç 1,5 2 ay rahatlıkla dayanıyor lezzeti kahvelerin. Kavrulur kavrulmaz alan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle bahsettiğiniz gibi 1,5-2 hafta dinlendirmeleri kahveleri ki kahveler 3.-4. haftalarında lezzet olarak iyi bir seviyeye ulaşıyor. :)

3 tane kahvelerini denedim, tekrar alırım dediğim yok..
etiyopya'yı misafirlerle haftalar önce tüketmiştim, hatırlamıyorum.
kenya asidik ortalama bir kahve.
caballero'yu beğenmedim.

bunları beğenmemiş olsam da ileriki aylarda başka kahvelerini tekrar denerim <3
Benimde görüşlerim Aynı şekilde kötü diyebilecegim bir kahve yok iyi diyebilecegim bir kahve belki Kenya. Cabalerroyu bende beğenmedim aynı şekilde. Tekrar alırım dedigim bir kahvede Kenya haricinde yok.

3 tane kahvelerini denedim, tekrar alırım dediğim yok..
etiyopya'yı misafirlerle haftalar önce tüketmiştim, hatırlamıyorum.
kenya asidik ortalama bir kahve.
caballero'yu beğenmedim.

bunları beğenmemiş olsam da ileriki aylarda başka kahvelerini tekrar denerim <3
Benimde görüşlerim Aynı şekilde kötü diyebilecegim bir kahve yok iyi diyebilecegim bir kahve belki Kenya. Cabalerroyu bende beğenmedim aynı şekilde. Tekrar alırım dedigim bir kahvede Kenya haricinde yok.
Deneyim paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Daha iyi kahvelerle ilerleyen süreçte görüşmek üzere diyelim. 🙂

Deneyim paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Daha iyi kahvelerle ilerleyen süreçte görüşmek üzere diyelim. 🙂
Cabelloro çok farklı kahve Normal V60 Demlemesinde ne yaparsam yapayım hiç iyi bir kahve çıkartamımıştım. Bugün İmmersion V60 ile bir demleme yaptım aynı kahve mi dedim :D

Reçete:İmmersion V60 ı Önce güzelce ısıtın
Sonrasında Switchi kapatıp 94 Derece Ben 70 Ppm lik bir su kullandım ve Hızlı bir filtre. Suyu 255 Gram doldurun. Üstüne Normalden daha kalın çektiginiz Timemore C1 20 Click. Cabelloruyu dökün ve güzelce spin oluşacak şekilde karıştırın. 1.30 da Switch'i Açın 1.45 gibi bitiyor. Bu şekilde demleyince dedim ki bu aynı kahve olamaz :D

Cabelloro çok farklı kahve Normal V60 Demlemesinde ne yaparsam yapayım hiç iyi bir kahve çıkartamımıştım. Bugün İmmersion V60 ile bir demleme yaptım aynı kahve mi dedim :D

Sonrasında Switchi kapatıp 94 Derece Ben 70 Ppm lik bir su kullandım ve Hızlı bir filtre. Suyu 255 Gram doldurun. Üstüne Normalden daha kalın çektiginiz Timemore C1 20 Click. Cabelloruyu dökün ve güzelce spin oluşacak şekilde karıştırın. 1.30 da Switch'i Açın 1.45 gibi bitiyor. Bu şekilde demleyince dedim ki bu aynı kahve olamaz :D
Kaç gr kahve hocam? Ben v60 ta kendi sitesindeki tarifle gayet verim aldım ama döküşleri 15-20 sn gibi yavaş dökerek yaptım, aksi taktirde fermente tatlar biraz baskın oluyor.

Yanıma seyahat sebebiyle Clever aldım ama La Tanairi almamıştım. Dönünce Clever'da deneyeyim bu şekilde çıkacak şekilde. Gerçi hızlı filtre yok Clever için ama öğütmeyle yakın bir değer çıkartmaya çalışırım. 👍 Teşekkürler paylaşım için.

Kaç gr kahve hocam? Ben v60 ta kendi sitesindeki tarifle gayet verim aldım ama döküşleri 15-20 sn gibi yavaş dökerek yaptım, aksi taktirde fermente tatlar biraz baskın oluyor.
16 Gram Kullandım.
Yanıma seyahat sebebiyle Clever aldım ama La Tanairi almamıştım. Dönünce Clever'da deneyeyim bu şekilde çıkacak şekilde. Gerçi hızlı filtre yok Clever için ama öğütmeyle yakın bir değer çıkartmaya çalışırım. 👍 Teşekkürler paylaşım için.
Yıkanmış Cabelloro 5 olanı benim sonuç alamayıp bu şekilde yaptıgım. Gerçekten Çok Tatlı bir kahve çıktı sanki naturel bir kahve içiyorum derecesinde tatlıydı. Bir demleme yöntemi değişikligi kahveyi ne kadar değiştirebilirin kanıtı niteligindeydi :D

yikanmis catuai muthis bir cekirdek, suan turkiyedeki en iyilerden bence
Aynı Tarifle şimdi Naturel olanı yaptım oda çok iyi oldu. Düz demlemelerde bu kadar verim alamamıştım. Honduraslar'da

Geri