• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar herkese selamlar.

Bir duyuru yapmak istiyorum. Kasım ayındaki faiz kararı sonrasındaki dövizdeki yükselmeye karşılık, geri çekilme ihtimalini düşünerek doları 12'ye sabitleyerek yeni zamları fiyatlamıştık. Ancak zam yaptığımız günden bugüne ortalama üç haftalık seyrin durumunu hepimiz maalesef yaşıyoruz. Ocak ayında durumun gidişatına bağlı olarak fiyatlarda tekrar bir güncelleme yapmamız gerekiyor üzülerek söylüyorum bu durumu. Bu gidişatta hepimizin alım gücü düşüyor, yerine ikame ürün koyma durumumuz da gün geçtikçe daha fazla tehlikeye giriyor. Kahve ihtiyacı olan arkadaşlar ihtiyacınız doğrultusunda genel olarak kendim için söylemiyorum sadece, sevdiğiniz kavuruculardan alışverişlerinizi yapın. Önümüzdeki iki üç ay daha sert geçeceğe benziyor durum çünkü.

Haftaya bu kadar karamsar başlamak istemezdim. Ufak tefek içimizi açacak haberler de vereyim. Abonelik sistemini işleyiş olarak hem sizi hem bizi makul anlamda gözetecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Bittiğinde şu süreçlerde bir miktar rahatlatır diye umuyorum hepimizi bu sistem.

İkinci bildirim reçete videolarımız tamamlandı, reçete videolarını çok beklettiğim için, eşim Duygu sağolsun çok yüksek eforla destek verdi bana ve iki videoyu da kısa bir sürede tamamladık. İlk video Etiyopya Kelloo Haru 2 için çıktı. Yaklaşık bir saate La Tanairi videosu da çıkmış olacak onu da buradan paylaşacağım. Bu videolarla en azından kahveleri aldığınızda iyisini bulana kadar zayiatınızı azaltmak adına da bir katkı sağladığıma inanıyorum. Sizlere de faydalı geliyordur umarım. Bundan sonra kahvelere dair üretim kalite kontrol süreçlerini anlattığım videoları çekmeye başlayacağım. Bu videolarla da kalite kontrolü hep beraber açık bir şekilde birbirimizle paylaşıyor olacağız. Yeni seri ile de katma değeri olan bir iş üreteceğime de inanıyorum. Desteklerinizi rica ediyorum naçizane. :)

Not: La Tanairi videosuda çıktı arkadaşlar.

Son düzenleme:
Şu tatsız geçen günlerde, Etiyopya Kelloo Haru'dan yudumlamak ilaç gibi geliyor gerçekten. Uzun zamandır bu kadar temiz içimli bir kahve içmemiştim. Ellerine, emeğine sağlık. @orkunustel

Şu tatsız geçen günlerde, Etiyopya Kelloo Haru'dan yudumlamak ilaç gibi geliyor gerçekten. Uzun zamandır bu kadar temiz içimli bir kahve içmemiştim. Ellerine, emeğine sağlık. @orkunustel
Maalesef aşırı tatsız günler. Afiyet olsun beğenmenize sevindim. İyi ürün ithal edip, iyi üretebilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. ☺️

Herkese selamlar.

Umuyorum herkes iyidir, sağlığı yerindedir.

Bugün doların dünden bugüne 2 lira civarı artışı ve iki kez 17 lira seviyesini zorlaması sebebiyle acil karar değişikliğine gitmemiz gerekti arkadaşlar. Karar değişikliğine gittiğimiz konular fiyat güncellemesi tarihi değişikliği ve fiyat güncellemelerindeki kur meselesi.

Fiyat güncellemesini yapacağımız tarihi ocak ayı diye duyurmuştuk, kurun daha da zarar vermemesi adına tarihi önümüzdeki hafta pazartesi gününe aldık güncellemeyi. (20 Aralık)

İkinci karar değişikliğimiz sabit kur meselesi. Sabit kur kabul edip fiyat belirleme politikamızı değiştirme kararı aldık. Aksi halde senede tek fiyat güncellemesi için sabit dolar kurunu 25 lira gibi bir rakam kabul etmemiz gerekecek ki bu döviz rakamlarını da bir seneden evvel göreceğiz bu gidişatla. Bu sebeple dolara bağlı güncellemeler yapacağız, sabit kur fiyatlandırmasını bırakıyoruz.

Çok zor zamanlar. Bu süreci en azından kahve reçeteleri videoları, üretim/kalite kontrol videoları, zoom toplantıları gibi kahveye dahil interaktif hizmetlerle anlamlı ve keyifli hale getirmeye çabalamaya devam edeceğiz.

Herkese anlayışı için şimdiden teşekkür ederim.

22 Kasım kavrumlu Caballero #5'i bu ayın 11'inde içmeye başlamıştım. Bariz bir is tadı vardı. "Neyse, milletin kafası karışık, bu seferlik biraz hata yapmış Orkun bey herhalde, olur öyle." dedim kendi kendime, devam ettim.

Kahve bugün bir açıldı, oy. Neredeyse alakası yok ilk içtiğim hâliyle. Lezzetli, nazsız, "iç beni gözüğü yidiğim" diyor.
Yanisi kahveniz gelir de böyle bir durumla karşılaşırsanız biraz kendi hâline bırakın, gün sayısına çok takılmayın, kafasını dinlesin, üstüne gitmeyin, mutlu olacaksınız inşallah. 😊

Şaşırtmadın @orkunustel teşekkür ederim 👏

22 Kasım kavrumlu Caballero #5'i bu ayın 11'inde içmeye başlamıştım. Bariz bir is tadı vardı. "Neyse, milletin kafası karışık, bu seferlik biraz hata yapmış Orkun bey herhalde, olur öyle." dedim kendi kendime, devam ettim.

Kahve bugün bir açıldı, oy. Neredeyse alakası yok ilk içtiğim hâliyle. Lezzetli, nazsız, "iç beni gözüğü yidiğim" diyor.
Yanisi kahveniz gelir de böyle bir durumla karşılaşırsanız biraz kendi hâline bırakın, gün sayısına çok takılmayın, kafasını dinlesin, üstüne gitmeyin, mutlu olacaksınız inşallah. 😊

Şaşırtmadın @orkunustel teşekkür ederim 👏
Haha güzel anlatı olmuş. 🙂 Gaz salınım süresi böyle kahvelerde oldukça önemli. Deneyiminiz de bunu kanıtlar nitelikte olmuş. Kahvelerimizde genel olarak saklama koşulu da iyiyse iki aya kadar lezzet alınabiliyor. Elbette tadın üst seviyeye ulaştığı haftaları gibi olmuyor ikinci ayının içerisinde ancak bir ayın ilk dakikalarını gördü kahve lezzeti bitti gibi bir durum olmuyor. 🙃

I'm not a Barista kahveleriniz yolda. Bir de yeni Brezilya'ya bakarsınız artık. 😇

Afiyet olsun çok. 🙂

Orkun hocam selamlar, döviz kuru önümüzdeki haftalarda şu an oldugu yerlere sabitlenirse, fiyatlarda bir düşüş olur mu ?

Orkun hocam selamlar, döviz kuru önümüzdeki haftalarda şu an oldugu yerlere sabitlenirse, fiyatlarda bir düşüş olur mu ?
Selamlar Umut Bey. Döviz piyasası belirli bir periyotta sakin giderse evet yeni güncelleme fiyatlar için yukarı doğru değil aşağı doğru olacak. Sebebi artık dövize bağlı güncelleme kararı almış olmamızdır. Detaylı bir açıklamasını döviz ile alakalı konuda yapmıştım oraya da bakabilirsiniz arzu ederseniz. Döviz sakin giderse eğer kahve harici bize paket üretiminde yansıtılan zamlar geri çekilmeyeceği için dövizin o anki sakin kalan fiyatı üzerinden bir düşüş olur sadece.

Öncelikle döviz kurundaki düşüşünü hemen yansıtmamızı bekleyenler vardı ise geçtiğimiz günlerde beklettiğim için kusuruma bakmayın. Bir kaç gün de olsa kurun gidişatını izlemek zorunda kaldık, dönemin güvensiz ekonomisi gereği. Döviz kuruna bağlı güncellemeler geleceğini söylemiştim daha önceden. Fiyatları Euro'ya bağlı güncelleme kararına geçtik. Sebebi bir kaç hafta içerisinde ürünlerimizi yurtdışında da satmaya başlıyor oluşumuzdan kaynaklı biraz. Euro'yu şu an öyle olmasa da kuru 13,5 olarak fiyatlandırıp, fiyatlarımızda aşağı doğru güncellemeyi sitemizde yayınladık. Euro daha da düşüş gösterirse bir kaç gün yine serbest piyasa kurlarını izledikten sonra yeniden fiyat çekilmesi yapacağız. Amacım da güncel kurdan aşağıda tutmak mümkün mertebe gücümüz yettiğince fiyatlandırma güncellerken. Hepimizin alım gücü düştü, sonuna kadar farkındayım. Bunu destekler nitelikte hiç birimizi yıpratmayacak şekilde çalışmaya gayret edeceğiz her zaman.

Güncel fiyatlar 250 gram ve 1 kilogram için yenilendi. Deneme setlerinin fiyatlarını henüz güncelleyemedik. Deneme seti almak isteyenler var ise aranızda lütfen biraz daha beklesin bugün içerisinde deneme setlerine de güncelleme gelecek aşağı doğru.

Şimdi fiyatlar dışında yeni bir uygulamaya geçtiğimizi de duyurmak isterim. Aslında küreselde de çeşitli nitelikli kahveciler tarafından yapılan bir uygulama bu, Türkiye'de başka yapan meslektaşlarımız da vardır muhtemelen. Biz yeni geçiyoruz bu uygulamaya ekonomik şartlar gereği.

Artık 1 kilogramlık paketler olarak yeni gelen kahvelerimizin test profillerini test profili adı altında satışa çıkaracağız. Burada amaç düşük bir kar, yeşil fiyatı maliyeti ne olursa olsun sabit fiyat ile yeni gelen kahvelerin test profillerini zayiat(tüketemeyeceğimiz miktarda ziyan da diyebiliriz) oluşturmamak ve en iyi performansı olmasa bile herkese temiz, kaliteli bir kahveyi kilogramlık fiyatta insanlara ulaştırabilmek. Test profili diye de yanıltma olmasın, içilemez durumdaki bir üretim test profili paketinin içerisine asla girmeyecek. İçilebilir lezzette ama ana profilimiz olmaya hak kazanamamış ürünler test profili adı altında olacak. Ve ana profile geçiş olduğunda test profili satışı durdurulacak. Her yeni kahve geldiğinde bu uygulamayı sınırlı bir sürede satışa açacağız.

Kimler test profilini tercih edebilir sorusuna gelirsek de, ofislerde kahve tüketenlere tercih olarak iyi olabilir, yeni kahvenin ne olduğunu merak eden ve makul bir fiyata almak isteyenlere iyi bir tercih olabilir. İçerisine sabit fiyatta 10 dolarlık kahve de girebilir bu paketin zaman içerisinde 25 dolarlık kahve de girebilir. Amaç bahsettiğim gibi bu uygulama ile kahveyi ziyan etmeyi bırakmak büyük hedefte maliyeti kapatmak. Ve insanlara uygun fiyata kahve sunabilmek.

Zor zamanlar, hepinizin anlayışını rica ediyor, ve karşılıklı anlayış, dostluk, muhabbet geliştirebildiğimiz tüm kahve severlere teşekkür ediyorum.

Öncelikle döviz kurundaki düşüşünü hemen yansıtmamızı bekleyenler vardı ise geçtiğimiz günlerde beklettiğim için kusuruma bakmayın. Bir kaç gün de olsa kurun gidişatını izlemek zorunda kaldık, dönemin güvensiz ekonomisi gereği. Döviz kuruna bağlı güncellemeler geleceğini söylemiştim daha önceden. Fiyatları Euro'ya bağlı güncelleme kararına geçtik. Sebebi bir kaç hafta içerisinde ürünlerimizi yurtdışında da satmaya başlıyor oluşumuzdan kaynaklı biraz. Euro'yu şu an öyle olmasa da kuru 13,5 olarak fiyatlandırıp, fiyatlarımızda aşağı doğru güncellemeyi sitemizde yayınladık. Euro daha da düşüş gösterirse bir kaç gün yine serbest piyasa kurlarını izledikten sonra yeniden fiyat çekilmesi yapacağız. Amacım da güncel kurdan aşağıda tutmak mümkün mertebe gücümüz yettiğince fiyatlandırma güncellerken. Hepimizin alım gücü düştü, sonuna kadar farkındayım. Bunu destekler nitelikte hiç birimizi yıpratmayacak şekilde çalışmaya gayret edeceğiz her zaman.

Güncel fiyatlar 250 gram ve 1 kilogram için yenilendi. Deneme setlerinin fiyatlarını henüz güncelleyemedik. Deneme seti almak isteyenler var ise aranızda lütfen biraz daha beklesin bugün içerisinde deneme setlerine de güncelleme gelecek aşağı doğru.

Şimdi fiyatlar dışında yeni bir uygulamaya geçtiğimizi de duyurmak isterim. Aslında küreselde de çeşitli nitelikli kahveciler tarafından yapılan bir uygulama bu, Türkiye'de başka yapan meslektaşlarımız da vardır muhtemelen. Biz yeni geçiyoruz bu uygulamaya ekonomik şartlar gereği.

Artık 1 kilogramlık paketler olarak yeni gelen kahvelerimizin test profillerini test profili adı altında satışa çıkaracağız. Burada amaç düşük bir kar, yeşil fiyatı maliyeti ne olursa olsun sabit fiyat ile yeni gelen kahvelerin test profillerini zayiat(tüketemeyeceğimiz miktarda ziyan da diyebiliriz) oluşturmamak ve en iyi performansı olmasa bile herkese temiz, kaliteli bir kahveyi kilogramlık fiyatta insanlara ulaştırabilmek. Test profili diye de yanıltma olmasın, içilemez durumdaki bir üretim test profili paketinin içerisine asla girmeyecek. İçilebilir lezzette ama ana profilimiz olmaya hak kazanamamış ürünler test profili adı altında olacak. Ve ana profile geçiş olduğunda test profili satışı durdurulacak. Her yeni kahve geldiğinde bu uygulamayı sınırlı bir sürede satışa açacağız.

Kimler test profilini tercih edebilir sorusuna gelirsek de, ofislerde kahve tüketenlere tercih olarak iyi olabilir, yeni kahvenin ne olduğunu merak eden ve makul bir fiyata almak isteyenlere iyi bir tercih olabilir. İçerisine sabit fiyatta 10 dolarlık kahve de girebilir bu paketin zaman içerisinde 25 dolarlık kahve de girebilir. Amaç bahsettiğim gibi bu uygulama ile kahveyi ziyan etmeyi bırakmak büyük hedefte maliyeti kapatmak. Ve insanlara uygun fiyata kahve sunabilmek.

Zor zamanlar, hepinizin anlayışını rica ediyor, ve karşılıklı anlayış, dostluk, muhabbet geliştirebildiğimiz tüm kahve severlere teşekkür ediyorum.
Test profili, satırlarını okurken tam mesaide içmelik olabilir diye içimden geçirmiştim. Abonelik sisteminin ayrıntılarını da merakla bekliyorum.

Instagram'da IAmNotABarista'nın düzenlediği oyunda ödül kazanmıştım. Dediler ki "KafeinKültür sana bedava kahve gönderecek." Sevindim, ettim. Bugün kahveler bir geldi ki, Orkun bey tam 1 kg kahve göndermiş. Kenyalar Honduraslar. 😳🥳

Bir de yeni Brezilya kahvesini ilk tadanlardan olacağım inşallah. 🤩

Teşekkürler @orkunustel cömert insansın vesselam.

Instagram'da IAmNotABarista'nın düzenlediği oyunda ödül kazanmıştım. Dediler ki "KafeinKültür sana bedava kahve gönderecek." Sevindim, ettim. Bugün kahveler bir geldi ki, Orkun bey tam 1 kg kahve göndermiş. Kenyalar Honduraslar. 😳🥳

Bir de yeni Brezilya kahvesini ilk tadanlardan olacağım inşallah. 🤩

Teşekkürler @orkunustel cömert insansın vesselam.

I am not a Barista dost kuruluş sayılır artık, Micky de öyle. Lezzetleri servis ettiğimiz insanlar da öyle. 🙂 Canı gönülden yaptığım ortaklaşa bir etkinlik oldu bu o sebeple. Afiyetle tüketin. ☕☕

🙏🧿👍

Elimdeki bir miktar anaerobic Brezilya kahvesinin test kavrumunu deneme fırsatım oldu. Beğendiğim bir kahve oldu açıkçası. Brezilya ön yargısına girmemek gerek. Kaliteli işlenmiş bir kahve.
Test kavrumu olmasına rağmen çoğu anaerobik kahveden temizdi. Çok tatlı ve lezzetliydi. Özellikle anaerobic kahvelerden hoşlananların beğeneceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Elimdeki bir miktar anaerobic Brezilya kahvesinin test kavrumunu deneme fırsatım oldu. Beğendiğim bir kahve oldu açıkçası. Brezilya ön yargısına girmemek gerek. Kaliteli işlenmiş bir kahve.
Test kavrumu olmasına rağmen çoğu anaerobik kahveden temizdi. Çok tatlı ve lezzetliydi. Özellikle anaerobic kahvelerden hoşlananların beğeneceğini düşünüyorum.
Afiyet olsun Ali Bey. ☕☕

Bununla birlikte bir duyuru daha yapmak istiyorum. Döviz düşüşünü üç gün daha izleyerek bir fiyat güncellemesi daha yapacağız aşağı yönde. Bundan dolayı kahve ihtiyacı olup almak isteyen arkadaşların pazartesiyi beklemesini tavsiye ederim.

Herkese selamlar.

Selamlar herkese.

İlk haberimizi paylaşmak isterim. Fiyatlarda bir düşüş daha yaptık. :) Euro kurunu 12,5 baz alıp, kahveler arası fiyatlandırdırmada dengelemeye gittik. Umuyorum hepimize faydası dokunur, döviz uzun bir süre sakin kalır ve hepimiz için sakin ve güzel günler geri gelir. :)

İkinci haberim Kolombiya kahveleri için gittiğim Dubai seyahatinden getirdiğim kahvelerin tadımı ve kavurması ile alakalı vlog videom da yayına girdi. Videolar arasında en zayıf kalan videolar maalesef vlog videoları ama sektörün nasıl çalıştığının, neler yapıldığının, nasıl işlediğinin anlaşılması adına bu üretim tüketim kültürünün paylaşımı adına faydalı olduğuna inanıyorum. Desteklerinizi rica ediyorum özellikle vlog videoları için. :)

Keyifli seyirler!

Son düzenleme:
Selamlar herkese.

İlk haberimizi paylaşmak isterim. Fiyatlarda bir düşüş daha yaptık. :) Euro kurunu 12,5 baz alıp, kahveler arası fiyatlandırdırmada dengelemeye gittik. Umuyorum hepimize faydası dokunur, döviz uzun bir süre sakin kalır ve hepimiz için sakin ve güzel günler geri gelir. :)

İkinci haberim Kolombiya kahveleri için gittiğim Dubai seyahatinden getirdiğim kahvelerin tadımı ve kavurması ile alakalı vlog videom da yayına girdi. Videolar arasında en zayıf kalan videolar maalesef vlog videoları ama sektörün nasıl çalıştığının, neler yapıldığının, nasıl işlediğinin anlaşılması adına bu üretim tüketim kültürünün paylaşımı adına faydalı olduğuna inanıyorum. Desteklerinizi rica ediyorum özellikle vlog videoları için. :)

Keyifli seyirler!

Selam Orkun bey.
Natural Purple caturrayı daha önce deneyimleme fırsatı bulmuş birisi olarak seçkinizde olmasını diliyorum.
Umarım beğenmişsinizdir :)

Selam Orkun bey.
Natural Purple caturrayı daha önce deneyimleme fırsatı bulmuş birisi olarak seçkinizde olmasını diliyorum.
Umarım beğenmişsinizdir :)
Videoyu izleyenler yorumlamaya başladı. Ne mutlu. 🙂

Beğendim evet ama iki durum söz konusu.

1. Mor Caturra stoğu bitmiş. 🥲
2. Güncel ekonomik şartlar ve stoğumuzda bulunan altı çeşit kahve sebebiyle ithalatı erteledik.

Elimizdeki kahvelerden en az biri stok dışı kalırsa kalmasına yakın ithalata başlayacağız. Muhtemelen bu 2022 birincil hasatında olur. Umarım bu günlere hızlıca geliriz desteklerinizle. 😇

Selamlar herkese.

Keyifli seyirler!

Valla zayıf video diye düşünmeyin hatta cupping yapma sahnelerinizi kesmeden bile koysanız izlerim, vlog videolari da hoş oluyor bence, yeni kahveleri de gördüm biri hatta uzun süre fermente olduğundan rengarenk olmuş, kokusu güzel dediniz ama videodan alamadım kokusunu 😂

Geri