Firma:
Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:
Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Değirmen:
1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:
2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı:
50 Gram
Çekirdek:
Brezilya Pink Star
İşleme:
Natural
Kavrum Profili:
Filtre
Kavrum Tarihi:
05/11/2021
Su Sıcaklığı:
88°C - 89°C
Demleme Notları: Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.
Tadım Notlarım: Tıpki espresso kavrumunda olduğu gibi filtre kavrumda da kadife gibi bir çekirdek ama espresso kavrum çok ipeksi.İlk olarak öğütülmüş çekirdeğin kokusundan bahsetmek istiyorum.Düşük rakımlı bir çekirdek olmasına karşın koku oldukça hissedilir lakin espresso kavrumunda koku daha yukarıda idi,bu da bence espresso kavrumdaki başarına delalettir sevgili
@orkunustel
Daha evveli mokapotta denediğim naturalde olsa filtre kavrumlarda dilediğim gövde hiç yakalayamadım ve bunun edişesi ile ince öğüttüm.İlk olarak 40 Gram öğüterek başladım baktım kahve sepeti dolmadı 5 Gram daha öğüttüm baktım hala yeterli değil 10 Gram daha öğüttüm lakin bu kezde fazla geldi

Bu yüzden kullandığım gramajdan çok emin değilim üzgünüm.
Kahveyi düzleştirdikten sonra üstünde kalan kahveyi gerçekten içim yana yana yana lavaboya dökmek zorunda kaldım

Korktum bitterliği ve asiditesi yüksek olacak diye.Kahve haznesine akan kahve oldukça akıcı idi yani demlemelerimde nasıl devam etmem gerektiği hususunda bana ip ucu veren akış son derece akıcı idi ve bu akış endişelerimi gidermeye yetti ve hatta beklentimi yükseltti ama yinede temkinliydim.Başarısız filtre kavrum çekirdekler ile olan denemelerimde herşey yolunda görünüyordu.Fincanlara servis ettim ve aldığım ilk yudumda kafamdan aynen şunlar geçti;keşke korkaklık etmeyip 2 step daha kalın öğüterek hem tadım notalarını daha ön plana çıkarabilirdim hemde kullandığım çekirdek gramajını 50 Gram - 51 Gram civarında tutarak gövde kaybınıda engelleyebilirdim.
Aldığım çıktının gövde yoğunluğu beni son derece tatmin etti ve özellikle kahve sıcakken damağımda bıraktığı after taste beni inanılmaz etkiledi.Oldukça canlı bir kahve içtim,tatlılık oldukça ön planda idi.
Benim 6Cup bir mokapot'um var,eğer gramajı yeterli gelir ise cumartesi kitabımın yanına eşlikçisi olarak daha kalın öğütüm ile deneyeceğim ve eğer deneyebilirsem akşam ki buluşmada deneyimlerimi paylaşıyor olurum.
Kavrumların ve seçkilerin ile ezberimi bozuyorsun sevgili
@orkunustel ,sayende gerçekten farklı deneyimler yaşıyorum.
Etiyopya'nıda yine türk kahvesi olarak tüketmeyi istiyordum lakin onda da yeterli gramajım kaldı ise 6Cup'lık mokapot'umda deneyeceğim.Bunuda çok merak ediyorum,türk kahvesi olarak oldukça tatlıydı :=))