• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Etiyopya yıkanmış kahve olduğu için gövdesinin düşük olacağını tahmin etmiştim ama belki çekirdeğin kendi yapısından belkide kavrumundan türk kahvesindeki gövdesine bayıldım.Honduras Cabellero'nu da denedim hemde natural olanı aynı tatminkar gövdeyi alamadım.
Yarın mokapotta karşılaştırmalı bir reçete ile karşında olabilirim sevgili @orkunustel

Her zamanki samimiyetin için çok teşekkür ederim,iyi ki varsın 🙏
Damak tadına daha çok Etiyopya uymuş olabilir direkt diyebileceğim tahminim bu. 🙂 Her kahvenin kendine has kavurmayla belirginleşen bir karakteri var sonuçta, temel öğeleri ne olursa olsun belirli bir damak tadına hitap ediyor hepsi. ✌️

Ben teşekkür ederim asıl. Sen de dahil buradaki nezaketli, anlayışlı tüm forum arkadaşlarımız da iyi ki varsınız. 🙏🙏

Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:9[1 Tam Tur'dan önceki Step]
Çekirdek Miktarı: 36,5 Gram
Su Miktarı:350 Gram
Çekirdek: Kenya Ichuga AB
İşleme:Yıkanmış
Kavrum Profili:Filtre
Kavrum Tarihi:05/11/2021
Su Sıcaklığı:65°C - 70°C
Porsiyon: 2 Kişilik
Süre: 4 Dakika 25 Saniye

Demleme Notları:
Tahta kaşık ile 5-6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en kısık gözünde köpük doyuma ulaştığında ocaktan alarak buzdolabında soğutmuş olduğum fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Öncelikle korktuğumuz gibi bir asidite bombası olmadı.Gövdesi etiyopya gibi yüksek değildi.Sıcakken sanki böyle limon yada portakal kabuğunu ısırdığınızda damağınızda kalan ekşiliğin getirdiği bir acılığa sahip after taste sahip.Soğudukça bu acılığın gittiğini hissediyorsunuz lakin kumkat ve limon'un ekşiliği kalıyor.İlk yudumundan son yudumuna kadar iyiki tatmışım dediğim bir kahve oldu çok farklı bir deneyimdi benim içim.Eline emeğine sağlık 🙏 🙏 sevgili @orkunustel

Süre hususunda şunu söylemeliyim ki kullandığım cezvenin ve kahve/su miktarlarının yüksek olduğunu ve yine kullandığım cezvenin tabanının bir nebze kalın olduğunu söyleyeyim.Bu nedenle süre aklınızı karıştırmasın.

Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Öğütüm Derecesi:9[1 Tam Tur'dan önceki Step]
Çekirdek Miktarı: 36,5 Gram
Su Miktarı:350 Gram
Çekirdek: Kenya Ichuga AB
İşleme:Yıkanmış
Su Sıcaklığı:65°C - 70°C
Porsiyon: 2 Kişilik
Süre: 4 Dakika 25 Saniye

Demleme Notları:
Tahta kaşık ile 5-6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en kısık gözünde köpük doyuma ulaştığında ocaktan alarak buzdolabında soğutmuş olduğum fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Öncelikle korktuğumuz gibi bir asidite bombası olmadı.Gövdesi etiyopya gibi yüksek değildi.Sıcakken sanki böyle limon yada portakal kabuğunu ısırdığınızda damağınızda kalan ekşiliğin getirdiği bir acılığa sahip after taste sahip.Soğudukça bu acılığın gittiğini hissediyorsunuz lakin kumkat ve limon'un ekşiliği kalıyor.İlk yudumundan son yudumuna kadar iyiki tatmışım dediğim bir kahve oldu çok farklı bir deneyimdi benim içim.Eline emeğine sağlık 🙏 🙏 sevgili @orkunustel

Süre hususunda şunu söylemeliyim ki kullandığım cezvenin ve kahve/su miktarlarının yüksek olduğunu ve yine kullandığım cezvenin tabanının bir nebze kalın olduğunu söyleyeyim.Bu nedenle süre aklınızı karıştırmasın.
Aslında şahsen ben sitrik bir zest acılığını seviyorum. Kumkat, greyfurt gibi notalar Kenyalarda ondan çok hoşuma gidiyor. Buradaki o sitrik acılığı olumsuz dahi yorumlamayabiliriz aslında. 🙂 Tabi içenin damak zevkine göre değişir bu. Çok sevindim zorlayıcı bir deneyim yaratmamış, güzel bir deneyim olmuş. Ellerine sağlık. ✌️✌️

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Su Sıcaklığı: 88°C - 89°C

Demleme Notları:
Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Tıpki espresso kavrumunda olduğu gibi filtre kavrumda da kadife gibi bir çekirdek ama espresso kavrum çok ipeksi.İlk olarak öğütülmüş çekirdeğin kokusundan bahsetmek istiyorum.Düşük rakımlı bir çekirdek olmasına karşın koku oldukça hissedilir lakin espresso kavrumunda koku daha yukarıda idi,bu da bence espresso kavrumdaki başarına delalettir sevgili @orkunustel
Daha evveli mokapotta denediğim naturalde olsa filtre kavrumlarda dilediğim gövde hiç yakalayamadım ve bunun edişesi ile ince öğüttüm.İlk olarak 40 Gram öğüterek başladım baktım kahve sepeti dolmadı 5 Gram daha öğüttüm baktım hala yeterli değil 10 Gram daha öğüttüm lakin bu kezde fazla geldi 😂 😂 Bu yüzden kullandığım gramajdan çok emin değilim üzgünüm.
Kahveyi düzleştirdikten sonra üstünde kalan kahveyi gerçekten içim yana yana yana lavaboya dökmek zorunda kaldım :cry: 😞😩🥺
Korktum bitterliği ve asiditesi yüksek olacak diye.Kahve haznesine akan kahve oldukça akıcı idi yani demlemelerimde nasıl devam etmem gerektiği hususunda bana ip ucu veren akış son derece akıcı idi ve bu akış endişelerimi gidermeye yetti ve hatta beklentimi yükseltti ama yinede temkinliydim.Başarısız filtre kavrum çekirdekler ile olan denemelerimde herşey yolunda görünüyordu.Fincanlara servis ettim ve aldığım ilk yudumda kafamdan aynen şunlar geçti;keşke korkaklık etmeyip 2 step daha kalın öğüterek hem tadım notalarını daha ön plana çıkarabilirdim hemde kullandığım çekirdek gramajını 50 Gram - 51 Gram civarında tutarak gövde kaybınıda engelleyebilirdim.
Aldığım çıktının gövde yoğunluğu beni son derece tatmin etti ve özellikle kahve sıcakken damağımda bıraktığı after taste beni inanılmaz etkiledi.Oldukça canlı bir kahve içtim,tatlılık oldukça ön planda idi.
Benim 6Cup bir mokapot'um var,eğer gramajı yeterli gelir ise cumartesi kitabımın yanına eşlikçisi olarak daha kalın öğütüm ile deneyeceğim ve eğer deneyebilirsem akşam ki buluşmada deneyimlerimi paylaşıyor olurum.

Kavrumların ve seçkilerin ile ezberimi bozuyorsun sevgili @orkunustel ,sayende gerçekten farklı deneyimler yaşıyorum.

Etiyopya'nıda yine türk kahvesi olarak tüketmeyi istiyordum lakin onda da yeterli gramajım kaldı ise 6Cup'lık mokapot'umda deneyeceğim.Bunuda çok merak ediyorum,türk kahvesi olarak oldukça tatlıydı :=))

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Su Sıcaklığı: 88°C - 89°C

Demleme Notları:
Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Tıpki espresso kavrumunda olduğu gibi filtre kavrumda da kadife gibi bir çekirdek ama espresso kavrum çok ipeksi.İlk olarak öğütülmüş çekirdeğin kokusundan bahsetmek istiyorum.Düşük rakımlı bir çekirdek olmasına karşın koku oldukça hissedilir lakin espresso kavrumunda koku daha yukarıda idi,bu da bence espresso kavrumdaki başarına delalettir sevgili @orkunustel
Daha evveli mokapotta denediğim naturalde olsa filtre kavrumlarda dilediğim gövde hiç yakalayamadım ve bunun edişesi ile ince öğüttüm.İlk olarak 40 Gram öğüterek başladım baktım kahve sepeti dolmadı 5 Gram daha öğüttüm baktım hala yeterli değil 10 Gram daha öğüttüm lakin bu kezde fazla geldi 😂 😂 Bu yüzden kullandığım gramajdan çok emin değilim üzgünüm.
Kahveyi düzleştirdikten sonra üstünde kalan kahveyi gerçekten içim yana yana yana lavaboya dökmek zorunda kaldım :cry: 😞😩🥺
Korktum bitterliği ve asiditesi yüksek olacak diye.Kahve haznesine akan kahve oldukça akıcı idi yani demlemelerimde nasıl devam etmem gerektiği hususunda bana ip ucu veren akış son derece akıcı idi ve bu akış endişelerimi gidermeye yetti ve hatta beklentimi yükseltti ama yinede temkinliydim.Başarısız filtre kavrum çekirdekler ile olan denemelerimde herşey yolunda görünüyordu.Fincanlara servis ettim ve aldığım ilk yudumda kafamdan aynen şunlar geçti;keşke korkaklık etmeyip 2 step daha kalın öğüterek hem tadım notalarını daha ön plana çıkarabilirdim hemde kullandığım çekirdek gramajını 50 Gram - 51 Gram civarında tutarak gövde kaybınıda engelleyebilirdim.
Aldığım çıktının gövde yoğunluğu beni son derece tatmin etti ve özellikle kahve sıcakken damağımda bıraktığı after taste beni inanılmaz etkiledi.Oldukça canlı bir kahve içtim,tatlılık oldukça ön planda idi.
Benim 6Cup bir mokapot'um var,eğer gramajı yeterli gelir ise cumartesi kitabımın yanına eşlikçisi olarak daha kalın öğütüm ile deneyeceğim ve eğer deneyebilirsem akşam ki buluşmada deneyimlerimi paylaşıyor olurum.

Kavrumların ve seçkilerin ile ezberimi bozuyorsun sevgili @orkunustel ,sayende gerçekten farklı deneyimler yaşıyorum.

Etiyopya'nıda yine türk kahvesi olarak tüketmeyi istiyordum lakin onda da yeterli gramajım kaldı ise 6Cup'lık mokapot'umda deneyeceğim.Bunuda çok merak ediyorum,türk kahvesi olarak oldukça tatlıydı :=))
Emeklerine sağlık Vural. Sayende bu başlık altında kahvelerimize oldukça verimli bir Moka Pot rehberi çıktı. Ne kadar teşekkür etsek azdır. 🙏 Afiyetler diliyorum. ☕☕

Rica ederim sevgili @orkunustel benim için bir zevk bir onur vesilesi,eğer ufacık bir katkım oldu ise mutluluk duyarım.Seninde eline emeklerine sağlık 🙏 :)

Sevgili @orkunustel pink star (filtre)15 kasım kavrumlu 1 kg sipariş verdim. Heralde yarısı bitmiştir. Moccamaster,clever, mokapot ile defalarca demledim. Her demleme çok lezzetli fakat gerçekten @NoPainNoCoffee ‘de dediği gibi mokapot bambaşka oluyor . Ellerinize sağlık.

Selamlar @Eliff

Beğenmiş olmana sevindim çok potasiyelli bir çekirdek ve çok naif.Umarım paylaşımlarım demlemelerinde yardımcı olmuştur.

Selamlar @Eliff

Beğenmiş olmana sevindim çok potasiyelli bir çekirdek ve çok naif.Umarım paylaşımlarım demlemelerinde yardımcı olmuştur.
Kesinlikle oldu. Gövdesi yoğun kahve sevmen çekirdek seçimlerim de yol gösteriyor . Notlar alıyorum bu bende denemeliyim Yazılarını köşe yazısı günlük okumak gibi deneyimlerini kendine has uslupla çok hoş aktarıyorsun .Merakla bekliyorum . Teşekkürler 🙏🏻

Etiyopya Kelloo Haru'yu bugün demledim. 32 gram kahve ile 7 dakika sürdü demlemem. Sanırım filtrede sorun var, kahve yıkanmış olduğu için tıkanmasını beklemiyordum çok. Yeni aldığım th-3 filtrelerin de yapısı değişik gelmişti.
Melodrip ile denediniz mi? Süreyi çok fazla etkiliyor. Filtre tıkanmasının önüne geçiyor özellikle bazı kahvelerde iki dakikadan fazla fark oluyor.

Kesinlikle oldu. Gövdesi yoğun kahve sevmen çekirdek seçimlerim de yol gösteriyor . Notlar alıyorum bu bende denemeliyim Yazılarını köşe yazısı günlük okumak gibi deneyimlerini kendine has uslupla çok hoş aktarıyorsun .Merakla bekliyorum . Teşekkürler 🙏🏻

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim,paylaşmak ve yazmak benim en için yaşam şekli aslında.Böyle güzel takdir edikmekte bunun mükafatı benim için,çok teşeklür ederim 🙏

500gr Brazilya Pink star espreso bitmek üzere. Bu sene içtiğim en iyi espressolar arasına girdi. Abonelik netleşrse kesin abonesi olurum.

Bir ara internette "First World Problems" adıyla memeler dolaşıyordu. Aynı onun gibi "Sorumlu Kavurucunun Problemleri" şeklinde bir meme serisi hazırlanabilir Orkun bey ve benzer mentalitedeki kavurucular için.

Dün akşamki Zoom yayınında Orkun bey bir ara "Sorunuz var mı?" diye sordu, hepimiz sustuk; garip, rahatsız edici bir sessizlik oluştu.
"E abi bütün soruları cevaplıyorsun zaten, soru kalmadı ki?"

Sorumlu Kavurucunun Problemleri Vol.1 😢

Sevgili @orkunustel pink star (filtre)15 kasım kavrumlu 1 kg sipariş verdim. Heralde yarısı bitmiştir. Moccamaster,clever, mokapot ile defalarca demledim. Her demleme çok lezzetli fakat gerçekten @NoPainNoCoffee ‘de dediği gibi mokapot bambaşka oluyor . Ellerinize sağlık.
Afiyet olsun Elif Hanım, beğenmenize sevindim. :) Gayet temiz, günün her anı özellikle sabahları keyifle tüketilebilecek bir kahve. Şanslıyız ki en çok çuvalı Brezilya Pink Star'da almıştık. En az yarım yıl daha bizimle. Aksi halde şu an benzeri Brezilya'lar iklim krizi sebebiyle çarpı 2-3 katı zamlanmış durumda Avrupalı tedarikçilerde. :(

Ayrıca katılıyorum sevgili Vural'ın forumda yazdığı tüm yazılar gazetede bir köşe yazısıymışcasına profesyonel ve keyifli anlatıma sahip. Ayrıca tüm paylaşımları için tekrar tekrar teşekkür etmiş olayım ben de Vural'a. :) @NoPainNoCoffee

Bir ara internette "First World Problems" adıyla memeler dolaşıyordu. Aynı onun gibi "Sorumlu Kavurucunun Problemleri" şeklinde bir meme serisi hazırlanabilir Orkun bey ve benzer mentalitedeki kavurucular için.

Dün akşamki Zoom yayınında Orkun bey bir ara "Sorunuz var mı?" diye sordu, hepimiz sustuk; garip, rahatsız edici bir sessizlik oluştu.
"E abi bütün soruları cevaplıyorsun zaten, soru kalmadı ki?"

Sorumlu Kavurucunun Problemleri Vol.1 😢
:) Değişik bir an olmuştu cidden. Neyse iletişimsizlik olmasın da tüm soruları cevaplamaktan sessizlik doğsun dimi. :)

Geri