Espresso sever arkadaşlar, ana espresso olarak Brezilya Pink Star'ı sonunda satışa açtık.
Detaylar gönderi de var ama buradan da belirteyim. Pazartesi kavurma günü olduğu için pazartesiye kadar kavrulur kavrulmaz gönder siparişleri toplandıktan sonra kavrulup, salı günü siparişler çıkarılacaktır.
Tavsiye ettiğim gaz salınım süresi en az 2 haftadır.
Reçete videosu da gelecek ama gelene kadar alacaklar için çalıştığım kalibrasyonu yazayım.
18 gram kahve
40 mililitre espresso çıktısı
30-32 saniye demleme süresi
Daha detaylı bilgileri videoda veriyor olacağım. Denemelerimi Lelit Bianca'da, kalibrasyonu Lelit William değirmende yaptım. Bianca'da basınç değişimi yapmadım tam açık ayarda çalıştı basınç. Bianca'da da kavurmahanemizdeki Mara X'te olduğu gibi EB Lab duş başlığı ve portafiltre sepeti var. Kalibrasyon tarifleri cihazdan cihaza, sepet ve duş başlığından duş başlığına değişiklik gösterecektir. Kalibrasyon videosu Mara X ve DF 64 ile çekilecek, o video özelinde de kalibrasyonda minör değişiklikler olacaktır.
Şimdiden espresso sever dostlara keyifli kalibrasyonlar.
*Alternatif espresso için tavsiye almaya devam ediyorum kesin karar vermedim henüz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.