• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En az 02:30 tavsiyem zaten. Buzdağı su ile yaptığım denemelerde kahvenin ekstraksiyonu kavurmahanenin arıtma suyunun çözme performansına göre de düşüktü. Kavurmahanedeki su ile bir miktar daha fazla ekstrakte edebiliyorum kahveleri Buzdağına göre. Ama Buzdağı şu an arıtması olmayanlar için gerçekten güzel bir alternatif. 96 derece civarında su sıcaklığı ile çoğu kahvede güzel sonuç veriyor.

Kahvelerinizi hiç Kasuya ile demlediniz mi? Sonucu merak ettim o konuda.

Hazır muhabbet halindeyken de yeni etkinliği duyurayım. :)

Bu hafta sonu çevrimiçi cupping etkinliği yapacağız. Elinde 1 kahvemiz olanlar da katılabilir etkinliğe ancak yan yana tadım olup daha verimli bir atölye olabilmesi adına en az iki kahvesi olanlar daha verimli bir bilgi deneyim alışverişi yapacaktır yayında benimle. :)

Elinde kahve olmayanlara da katılmak isterlerse tadım setlerinden birini almalarını tavsiye ederim.

Detaylar gönderide.

Etkinlikte görüşmek üzere. :)

Kahveleri ilk sipariş verenlerden olduğum için yeterince deneme yaptıktan sonra birkaç şey yazmak istedim. Sitenin açıldığı gün La Tanairi ve Kenya sipariş etmiştim. İndirim ben sipariş verdikten sonra açıklandığı için Orkun Bey diğer hafta tüm kahvelerden oluşan bir deneme seti gönderdi. Kahvelerin kavrumları çok homojen görünüyor ayrıca herhangi bir defekte de rastlamadım. En güzel demlemelerimi Buzdağı/Peak 97 derece su, Comandante 20-21 click, CAFEC Traditional ve TH-3 ile bloomingdeki su miktarını fazla tutacak şekilde 4 döküşle toplam demleme süresi 2:30-2:40 olacak şekilde yaptım. Kenya ilk günden beri harikaydı, çok beğendim. La Tanairi'de ilk demlemelerde hafif bitter tatlar alınca 1 hafta daha degassing için bekledim ve onu da beğendim. Kahveler bekledikçe açılıyor, sanırım açık kavrumun etkisi. Üzerindeki tadım notları kolayca alınabilen ve tavsiyelere uyulduğunda çok iyi sonuçlar veren kahveler her ikisi de.

Yeni bir firma olduğu için kendi adıma umutlarımı da belirtmek isterim. Umarım Orkun Bey kavurmaları uzun süre kendi yapmaya devam eder ve kalite kontrolden ödün verilmez. Ayrıca kahve seçkisini de canlı tutarsa düzenli olarak sipariş vereceğimi düşünüyorum (Bu konuyla ilgili Orkun Bey ne sıklıkta yeni kahveler ekleyeceklerini söyleyebilir belki). İlerleyen zamanlarda daha üst seviye çekirdekler gelirse fiyatı yüksek olsa dahi forumdan alıcısını çok olacaktır. Son olarak yıl içerisinde minimum sayıda indirim yapılmasını, indirimlerin kısa süreli olmasını ve fiyatların insanları indirim beklemeye itmeyecek şekilde olmasını diliyorum. Bazı firmalardan alışveriş yapmayı düşündüğümde sürekli indirim yaptıklarını düşünerek beklemeyi tercih ediyorum.

Kahveleri ilk sipariş verenlerden olduğum için yeterince deneme yaptıktan sonra birkaç şey yazmak istedim. Sitenin açıldığı gün La Tanairi ve Kenya sipariş etmiştim. İndirim ben sipariş verdikten sonra açıklandığı için Orkun Bey diğer hafta tüm kahvelerden oluşan bir deneme seti gönderdi. Kahvelerin kavrumları çok homojen görünüyor ayrıca herhangi bir defekte de rastlamadım. En güzel demlemelerimi Buzdağı/Peak 97 derece su, Comandante 20-21 click, CAFEC Traditional ve TH-3 ile bloomingdeki su miktarını fazla tutacak şekilde 4 döküşle toplam demleme süresi 2:30-2:40 olacak şekilde yaptım. Kenya ilk günden beri harikaydı, çok beğendim. La Tanairi'de ilk demlemelerde hafif bitter tatlar alınca 1 hafta daha degassing için bekledim ve onu da beğendim. Kahveler bekledikçe açılıyor, sanırım açık kavrumun etkisi. Üzerindeki tadım notları kolayca alınabilen ve tavsiyelere uyulduğunda çok iyi sonuçlar veren kahveler her ikisi de.

Yeni bir firma olduğu için kendi adıma umutlarımı da belirtmek isterim. Umarım Orkun Bey kavurmaları uzun süre kendi yapmaya devam eder ve kalite kontrolden ödün verilmez. Ayrıca kahve seçkisini de canlı tutarsa düzenli olarak sipariş vereceğimi düşünüyorum (Bu konuyla ilgili Orkun Bey ne sıklıkta yeni kahveler ekleyeceklerini söyleyebilir belki). İlerleyen zamanlarda daha üst seviye çekirdekler gelirse fiyatı yüksek olsa dahi forumdan alıcısını çok olacaktır. Son olarak yıl içerisinde minimum sayıda indirim yapılmasını, indirimlerin kısa süreli olmasını ve fiyatların insanları indirim beklemeye itmeyecek şekilde olmasını diliyorum. Bazı firmalardan alışveriş yapmayı düşündüğümde sürekli indirim yaptıklarını düşünerek beklemeyi tercih ediyorum.
Selamlar Fatih Bey.

Samimiyetle, içten yorumlar yapmışsınız. Hem kahveleri beğenmenize hem bu samimi güzel yorumlarınıza çok sevindim.

Öncelikle gaz salınım süresi hakkında, evet profil kaynaklı. Kahveler ne denli açık kavrulursa kabaca anlatmam gerekirse eğer yapısı daha az değişime, bozulmaya uğradığından kahveden karbondioksit çıkışı daha yavaş oluyor, çünkü yapısı daha sert sağlam. (Bahsettiğim gibi kabaca anlatım.) Açık kavurmalarda bu gaz salınım süresini yavaşlatırken, bir yandan artı olarak da lezzet ömrü uzuyor. Pakette iyi koşullarda saklanırsa kahveler ikinci ayında bile lezzet verebiliyor. En az 1,5-2 hafta tavsiye ediyorum zaten dinlendirme süresini ancak en az kelimelerininin altını çizmek isterim. 🙂 Üçüncü dördüncü haftada kahveler oldukça keyifli bir hal alıyor.

Tadım notlarını kolayca alınması konusunda da siz de dahil çok güzel yorumlar aldım. Ne mutlu bana. 🙂

Marka hakkında beklentilerinizi, umutlarınızı paylaşmanız çok değerli. İşler yoğunlaştıkça ekip genişlemesi üretimde paketleme üzerine artacaktır. Ben herşeyden evvel kavurucuyum, bırakmak da istemem. İleride illa ki kavurucu bir kişi daha almamız gerekirse eğer benimle aynı bilgi birikimine sahip birini ekibimize dahil etmek isteriz ya da ben birebir eğitimle yetiştiririm gelecek kişiyi ancak bu çok ileriki yılların konusu. 🙂

Kalite kontrol konusunda güveniniz tam olsun. Daha markanın kuruluşunda en büyük yatırım yaptığımız ürün gruplarından birisi kalite kontrol ekipmanları. Ve bu ekipmanlarla ölçümlediğimiz değerleri sadece bizim dökümanlarımızda kayıtlı tutmayıp sizlerle paylaşıyor olacağız. Reçete videolarında referans tds, ekstraksiyon bilgilerini paylaşıyor olmam bahsettiğim planın başlangıcı. Reçete videolarını tamamladıktan sonra üretim başlığı altında kavurma profili değerlerini paylaştığım, kahveyi anlattığım seri de olacak. Amacım kahvelerimizi tüketen insanları özellikle kalite kontrol konusunda bilinçli, markamızın paydaşları haline getirmek. Ki bir problem olduğunda gerçekten samimi, güven ortamı içerisinde teorik ve pratik bir yaklaşımla problemi birlikte çözelim. 🙂

Kahve seçkisi konusunda;

Ne çok hızlı, ne çok yavaş tükenecek bir stok çektik. Ondan bu beş kahvenin en azından 5-6 ay bizimle olmasını ön görüyorum. Tabi toplu alımı kazanma durumumuz olursa bu beş kahve elbette daha hızlı tükenecektir. Çözüm senaryolarımızı ona göre hazırlamış durumdayım.

Dünya Şampiyonam sonrasında Dubai yolculuğu var. Procolombia ile beraber Kolombiya kahvelerinin seçimi, ithalat işleri için Dubai'ye gidiyor olacağım. Deniz aşırı ülkelerden gemi ile gelen ürünler aksilik çıkmadıkça iki ila üç ayda geliyor. Kolombiya ithalatı gerçekleştikten itibaren de hedefim Tim Wendelboe ve Coffee Collective'in yaptığı gibi abonelere özel ayrılan stokların da dahil edildiği seçki paketlerle abonelik başlatmak. Bu sistem haricinde de ana stoklarımızda genel olarak iç pazarda bulunmayan kahveleri sizlere sunmak yine ana hedefimiz. İlk ithalatımızla bu hedefimizin ilk adımını atmış olduk. Genel olarak yeşil çekirdek tedariği konusunda iletişimim, bağlarım verimli, iyi, samimi diyebileceğim bir düzeyde. Bu bağları hepimizin faydasına olacak şekilde her zaman kullanma isteğim var doğal olarak. 🙂

Son olarak fiyatlar konusu;

Şu anki güncel fiyatlarımızı, buna dair geçtiğimiz aylardaki çalışmamızı da dahil ederek söyleyeceğim genel olarak fiyatlandırma bakış açımız sizinle aynı. Ülke şartlarını hepimiz birincil elden yaşıyoruz, buna engel olabilecek durumumuz malesef yok. Gücümüz el verdiğince tüm olumlu şartları olumsuz şartları azaltacak şekilde kurgulayarak fiyatlandırma çalışması gütmeye devam edeceğiz. Sizlere sunduğumuz fiyatların içinde sadece kahve değil aynı zamanda devamlı olarak gelecek videolar, içerikler, çeşitli makul fiyatlı veya ücretsiz olacak atölyeler ile kahvelerin toplam fiyat performansını maksimize etmeye çalışıyorum. Bu çalışmalarımda ve isteğimde ısrarcı olmaya devam edeceğim. 🙂

Samimiyetle yazdığınız beklentilerinize, fikirlerinize, genel olarak akıllarda doğacak sorulara umuyorum karşılık verebilmişimdir. ✌️

Amacım kahvelerimizi tüketen insanları özellikle kalite kontrol konusunda bilinçli, markamızın paydaşları haline getirmek. Ki bir problem olduğunda gerçekten samimi, güven ortamı içerisinde teorik ve pratik bir yaklaşımla problemi birlikte çözelim.
Tebrik ederim, bu hedefin sizi pazarda kısa sürede hak ettiğinizi düşündüğüm üst sıralara taşıyacağı inancındayım. Ekonomik olarak pek parlak dönem yaşamıyoruz, bu sıkıntı vatandaştada esnaftada maalesef mevcut fakat şahsen ben sadece çeşitli indirim, kampanyalar....vb. ticari reflekslerin kavurucuyu belli bir yere taşıyacağına inanmıyorum, bu kararında olmalı ayrıca öncelikde kalitede olmalı, ucuz etin yahnisi gibi olmamalı, bu tür yaklaşımlarla bir müddet müşteri kitlesini tutarsınız veya dar kemik müşteri grubuyla devam etmeye çalışırsınız, dediğiniz gibi tüketicinin güvenini kazanmak, teorik ve pratik bir yaklaşımla konunun içine bir şekilde katabilmek, hem tüketicide hemde sizde farklı bakış açılarınıda getirecektir, yoksa 5 adet Etiyopya, 3 adet Güney Amerika,... kahvesi getirdim çokta iyi kavururum, buyrun alın, tüketici vadedileni bulamamışsa da, biz denedik gayet iyi ve severek tüketiyoruz veya ya evet o haftaki kavrumlar biraz sönük diyip geçiliyor, sonuç...... yok! Sonrada ben şu kadar indirim yaptım buyrun gelin, her kavurucuyu kastetmesemde çoğunlukla yaşanan böyle.
Sonuç olarak şahsen masanın iki değil üç tarafında (tüketici - profesyonel demleyici - kavurucu) bulunmanın sizin için büyük kazanç olduğunu ve attığınız adımlarla çok başarılı olacağınız inancındayım, biz tüketiciler içinde başta konulara şeffaf yaklaşımınız, dürüstlüğünüz ve tecrübenizlede bir kazanç olarak görüyorum

Son düzenleme:
Tebrik ederim, bu hedefin sizi pazarda kısa sürede hak ettiğinizi düşündüğüm üst sıralara taşıyacağı inancındayım. Ekonomik olarak pek parlak dönem yaşamıyoruz, bu sıkıntı vatandaştada esnaftada maalesef mevcut fakat şahsen ben sadece çeşitli indirim, kampanyalar....vb. ticari reflekslerin kavurucuyu belli bir yere taşıyacağına inanmıyorum, bu kararında olmalı ayrıca öncelikde kalitede olmalı, ucuz etin yahnisi gibi olmamalı, bu tür yaklaşımlarla bir müddet müşteri kitlesini tutarsınız veya dar kemik müşteri grubuyla devam etmeye çalışırsınız, dediğiniz gibi tüketicinin güvenini kazanmak, teorik ve pratik bir yaklaşımla konunun içine bir şekilde katabilmek, hem tüketicide hemde sizde farklı bakış açılarınıda getirecektir, yoksa 5 adet Etiyopya, 3 adet Güney Amerika,... kahvesi getirdim çokta iyi kavururum, buyrun alın, tüketici vadedileni bulamamışsa da, biz denedik gayet iyi ve severek tüketiyoruz veya ya evet o haftaki kavrumlar biraz sönük diyip geçiliyor, sonuç...... yok! Sonrada ben şu kadar indirim yaptım buyrun gelin, her kavurucuyu kastetmesemde çoğunlukla yaşanan böyle.
Sonuç olarak şahsen masanın iki değil üç tarafında (tüketici - profesyonel demleyici - kavurucu) bulunmanın sizin için büyük kazanç olduğunu ve attığınız adımlarla çok başarılı olacağınız inancındayım, biz tüketiciler içinde başta konulara şeffaf yaklaşımınız, dürüstlüğünüz ve tecrübenizlede bir kazanç olarak görüyorum
Samimi ve değerli yorumlarınız için teşekkürler Eyüp Bey. Evet öncelikli olarak nicelik değil niteliktir önemli olan. Bundan dolayı zaten girer girmez düşündüğüm abonelik sistemini başlatmadık ki, öncelikle elimizdeki belli stoklarla stabil gidişatı olan, çoğunluk memnuniyetini sağlayabildiğimiz bir düzen oturduğunda yine çoğunluk memnuniyetini sağlayabileceğimiz bir abonelik sistemi kurabilelim. Yine bundan dolayı toplu alım içinde ilerleyen aylarda seçim listesine girme talebim var. Ki güzel bir hizmet verebilelim.

Honduras Caballero #5 ve Kenya'yı tüketiyorum bir süredir (son april v60 tarifi ile).
Tertemiz kahveler. Elinize sağlık.
Afiyet olsun. Beğenmenize sevindim. 🙂 Patrik Rolf genel reçetesi ile denememiştim kahveleri hiç. Merak ettim nasıl çıktıklarını. Geçtiğimiz günlerde denerim dediğim bir çok şeyi yoğunluktan deneyemedim henüz ama bunu da denenecekler listeme yazıyorum.

Süreci keyifle takip eden birisi olarak kahvelerinizden hoşuma gideceğini düşündüğüm iki tanesini aldım :) umarım heyecanınızı ve enerjinizi hep korursunuz
Afiyetler şimdiden. Reçetesini paylaştığım videolara, videosu olmayan kahvelerin reçetelerine bu konu başlığı altında yazdığım reçetelere bakabilirsiniz aldığınız kahveler için. Ayrıca genel tavsiyelerim için de video çektim yarın akşam yayında olacak video tahminen. Ona da göz atabilirsiniz. :)

Ben bu heyecanı ve enerjiyi koruyacağıma inanıyorum. Sizlerin inançları, destekleri ve samimiyetiyle de hep birlikte güzel işler üreteceğimize inanıyorum. Çünkü iyi işler destekleyeni olmadan üretilmiyor. :)

Ufak bir kargo faciası yaşadım lakin Orkun bey sağolsun hızlı çözüm buldu, iletişimi ve çözüm odaklı yaklaşımı harikulade. Hediye kahveler de göndermiş. Kendisini Youtube ve forum üzerinden severek takip ediyordum, gün geldi kendi kavurduğu kahveleri deneme de fırsatı bulduk. Henüz sadece yıkanmış Honduras’ı deneyebildim, gerçekten de bitki çayı gibiydi, keyifli bir deneyimdi. Tekrardan hayırlı olsun, yolunuz açık olsun :)

Ufak bir kargo faciası yaşadım lakin Orkun bey sağolsun hızlı çözüm buldu, iletişimi ve çözüm odaklı yaklaşımı harikulade. Hediye kahveler de göndermiş. Kendisini Youtube ve forum üzerinden severek takip ediyordum, gün geldi kendi kavurduğu kahveleri deneme de fırsatı bulduk. Henüz sadece yıkanmış Honduras’ı deneyebildim, gerçekten de bitki çayı gibiydi, keyifli bir deneyimdi. Tekrardan hayırlı olsun, yolunuz açık olsun :)
Siz sağolun desteğiniz ve bizi tercih ettiğiniz için. 🙂 Araya haftasonu girmesi ile malesef aslında çok hızlı olamadı çözümümüz ama çözebildik elden geldiğince en hızlı hali ile. 🙂

Afiyet olsun çok. Beğenmenize sevindim. Hemen her kahvede yazdığımız tadım notlarının yorum yazan müşterilerimizin tamamınca kolayca alınıyor ve iyi sonuç alınabiliyor olmadı beni çok mutlu ediyor. ✌️

Geri