• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MARYSABEL CABALERO ile cumartesi günü yapılacak canlı oturum bence gördüğüm en başarılı etkinlik.
Kahve serüvenimde her aşamada amatör olarak bulundum diyebilirim.
Ama şuana kadar hiç bir üreticiyle bu denli bir etkileşim yaşamadım.
Bu buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Sorularımızı GOOGLE a sorduk, BİR BİLEN'e sorduk, kahveklubündeki DENEYİMLİLER'e sorduk, USTALAR'a sorduk. Fakat bizzat ÜRETİCİ'ye sormak ve cevapları canlı dinlemek hatta onların süreçte yaşadıklarını dinlemek beni oldukça heyecanlandırıyor. Sabırsızlıkla bu etkinliği bekliyorum.
Yazarın imza günü gibi bir etkinlik olacak. Hem endüstriyel yaklaşımlar hem de akademik dokunuşlar olacak gibi.

Çok güzel yorumlar yazmışsınız. :) Ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu tarz çiftçi/kahve tarımı etkinlikleri çok ilgi çekmese bile yine de ilerisi için de çok değerli kaynaklar oluyor bizler için. Yarın ki yayın da öyle olacak.

Katılmayı düşünen, Caballero kahvesi almış arkadaşlar unutmadan orkunustel@kafeinkultur.com adresine isim ve soyisimlerini yazarlarsa sevinirim. Katılamayanlar için de etkinlik Youtube'da yayında olacak.

Arkadaşlar oldukça güzel, bu markayı daha en başında kurma anından beridir planladığım etkinliği paylaşmaktan mutluluk duyuyorum!

İlk kahve dükkanı vb işletmelerin misafir ağırlaması yasakları başladığında, tarladan fincana konseptiyle yayınladığım Talks with Coffee People serisini müşterilerle üreticiler arası iletişim konseptine taşımak istemiştim.

İlk etkinlik Caballero ailesi ile olacak.

Bu konseptte seçkimizdeki kahveleri üreten ulaşabildiğimiz çiftçi ve istasyon yöneticileri ile o kahveleri alıp tüketen müşteriler canlı yayında buluşup, tüketici olarak üretimi dinleyip, soru sorup, fikir alışverişi yapabilecek.

İlk yayınımızda Caballero kahvelerini alanlar, demleyenler Caballero ailesi ile buluşacak. Etkinliğe katılım için Caballero kahvelerini alan müşterilerimizden orkunustel@kafeinkultur.com e postasına isim ve soyisimlerini yazdıkları bir e posta rica ediyorum ki ben de sistemden kontrol edip, sizlere çevrimiçi toplantı linkini paylaşabileyim.

Bu kahvelerden almayanlar da yayındaki bilgilerden faydalabilmesi için yayını Youtube üzerinden de yayınlıyor olacağım.

Cumartesi gününe kadar Honduras kahvelerinizden bir fincanlık da olsa saklayın derim 🙂, çiftçi anlatırken o kahveleri tüketmek ayrı bir keyif ve onur verici olacak çünkü. 😇

Katılacaklar ve soruyu düzenleyip benim sormamı isteyen, katılamayıp sonradan izleyecek üretime dair merakı olan arkadaşlar Caballero kahvelerinin üretimine dair sorularınız varsa bana Instagram'dan, özelden ya da forumda bu konu altına yazabilirsiniz. :)

ORKUN Bey, daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığım için soruyorum. Konuşmalar tercüman ile mi çeviri yapılıyor yoksa siz mi yardımcı oluyorsunuz bu konuda?

Arkadaşlar e posta sistemi konusunda bir problem yaşamaktayım. Eğer aranızdan katılım için e posta atanlar varsa herkes e posta attım diye yazabilir mi buraya rica etsem? Ulaşmayan e posta varsa eğer e postanızı listeye alayım.

Arkadaşlar e posta sistemi konusunda bir problem yaşamaktayım. Eğer aranızdan katılım için e posta atanlar varsa herkes e posta attım diye yazabilir mi buraya rica etsem? Ulaşmayan e posta varsa eğer e postanızı listeye alayım.
Orkun Bey ben mail atmıştım yanıt alamadım.

Kenya kahvenizi bugün denedim gerçekten vaat ettiği ne varsa veriyor ne bir eksik ne bir fazla.
Sıcakken kumkatımsı bahsettiğiniz hissiyat çok yoğun. Yoğun ama çok zevkli benim ağız sulandıran diye tabir ettiğim sitrik asidite mevcut. Soğudukça tatlılık kendini belli ediyor ve bu güzel bir portakal hissi veriyor asidite ile birlikte. Daha da soğudukça tatlı kırmızı elma kesinlikle net. en soğuk hali de limonlu yeşil çay siyah çay arası gidip geliyor :)

Ben oldukça zevk aldım ilk demlememde, ellerinize sağlık. :)

Orkun Bey ben mail atmıştım yanıt alamadım.

Kenya kahvenizi bugün denedim gerçekten vaat ettiği ne varsa veriyor ne bir eksik ne bir fazla.
Sıcakken kumkatımsı bahsettiğiniz hissiyat çok yoğun. Yoğun ama çok zevkli benim ağız sulandıran diye tabir ettiğim sitrik asidite mevcut. Soğudukça tatlılık kendini belli ediyor ve bu güzel bir portakal hissi veriyor asidite ile birlikte. Daha da soğudukça tatlı kırmızı elma kesinlikle net. en soğuk hali de limonlu yeşil çay siyah çay arası gidip geliyor :)

Ben oldukça zevk aldım ilk demlememde, ellerinize sağlık. :)
Çok güzel yorumlar bunlar Ali Bey. :) Ellerinize sağlık, beğenmenize sevindim. :)

E posta atan arkadaşlara yayın linkini akşam atacağım. :) Eğer akşam benden size e posta ulaşmazsa özel mesajla bildirirseniz hemen durumu çözerim. :)

Honduras Caballero #5 reçetesi yayınlandı arkadaşlar. :) Yine aynı formatta iki farklı suya iki reçete. Henüz tavsiye edilen su denemelerini yapamadım. Brezilya reçetesi videosu üstüne çalışıyoruz. Etiyopya reçetesini paylaşmıştım daha evvel burada da. La Tanairi ve Kelloo Haru'nun videoları da önümüzdeki haftalarda yayında olacak. Sabrınız ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize. :)

espressolardan bir haber var mı? @orkunustel
Brezilya ana espresso profilini seçtik. Önümüzdeki hafta pazartesi gaz salınım süresini tamamlamış Brezilya espresso profili satışta olacak. Kalibrasyon videosunu haftaya çekiyor olurum, kalibrasyon bilgilerini video öncesinde burada da paylaşmış olurum satışa açıldığında. Alternatif espresso için henüz çalışmalara başlayamadım. Fakat tüm seçki deneme setinden tadımlarını yapan arkadaşların alternatif espresso bu olsun diye önerilerini alabilirim. :) Benim aklımdan Etiyopya ya da La Tanairi geçiyor. Önümüzdeki hafta denemelerini yapacağım profil için kahveyi seçtiğimde.

Brezilya ana espresso profilini seçtik. Önümüzdeki hafta pazartesi gaz salınım süresini tamamlamış Brezilya espresso profili satışta olacak. Kalibrasyon videosunu haftaya çekiyor olurum, kalibrasyon bilgilerini video öncesinde burada da paylaşmış olurum satışa açıldığında. Alternatif espresso için henüz çalışmalara başlayamadım. Fakat tüm seçki deneme setinden tadımlarını yapan arkadaşların alternatif espresso bu olsun diye önerilerini alabilirim. :) Benim aklımdan Etiyopya ya da La Tanairi geçiyor. Önümüzdeki hafta denemelerini yapacağım profil için kahveyi seçtiğimde.
2 gün önce La Tanairi demlerken bunu düşünüyordum. İlk 2-3 demlemede bir şeyler eksik gelmişti ama zamanla kahve çok daha iyi performans verdi. Gövdesi ve tatlılığıyla espressoya yakışacağını düşünüyorum ben. Olmadı filtre kavrumuyla birkaç deneme yaparım :)

merhaba orkun bey genel olarak filtre demlemelerinde chestnut x genelinde 11-0.6 clıck mı kullanıyorsunuz en yakın zamanda bende kahvelerinizi deneyeceğim inşallah

2 gün önce La Tanairi demlerken bunu düşünüyordum. İlk 2-3 demlemede bir şeyler eksik gelmişti ama zamanla kahve çok daha iyi performans verdi. Gövdesi ve tatlılığıyla espressoya yakışacağını düşünüyorum ben. Olmadı filtre kavrumuyla birkaç deneme yaparım :)
Ben de buradaki denemelerimden dolayı güncelleme yapayım. Kahvelerde filtre profilleri için en az 1,5-2 hafta gaz salınım süresi tavsiye ediyorum. Kahveler dinlendikçe tatları daha da belirginleşiyor. Espresso makineniz varsa ve filtre profilini denerseniz deneyiminizi bizle paylaşırsanız ben çok sevinirim. Hem ortaklaşa bir karar ile alternatif espresso seçilecek ve profillenecek kahveyi karar vermiş oluruz. :)

Videosu çıkana kadar Brezilya'da çalıştığım reçeteyi paylaşıyorum arkadaşlar.

Buzdağı su için reçete

16 gram kahve
256 mililitre su
97 C derece su sıcaklığı
60-120-180-256
Döküş bitişi: 01:40
Toplam süre: 03:00-03:10 arası

Döküş süreleri 10-12 saniye.

Alan ve demleyenelere afiyetler diliyorum. :)

Dün ve bugün Kenya Ichuga AB'yi denedim.

Önce Aeropress sonra Crystal Eye/V60 ile.

Bugün yaptığım denemede ideale yaklaştığımı düşünüyorum. Bu kahve elinde olanlara tavsiye babında birkaç bilgi vereyim

Su-Aquacode-80 ppm (4.0 ppm Ca, 11.0 ppm Mg, 0.3 ppm Na, 0.4 ppm K, 59 ppm Sertlik - Çok detay oldu, kusura bakmayın).

23 CMD
16/240 oran
Dört döküş (Klasik Orkun Üstel tarifi)
2:18 bitiş

Bu şekilde gayet dengeli bir fincan elde ettim.

İlk izlenimim, çekirdeğin ince öğütümü pek kaldırmadığı yönünde. Ama bu birçok denemeden süzülmüş bir yorum değil, birkaç deneme üzerine serdedilen bir görüş. Denemeye devam...

Netice: Bu çekirdeği içmek için tekrar alırım. O hissiyatı ve lezzeti bana sundu.

Dün ve bugün Kenya Ichuga AB'yi denedim.

Önce Aeropress sonra Crystal Eye/V60 ile.

Bugün yaptığım denemede ideale yaklaştığımı düşünüyorum. Bu kahve elinde olanlara tavsiye babında birkaç bilgi vereyim

Su-Aquacode-80 ppm (4.0 ppm Ca, 11.0 ppm Mg, 0.3 ppm Na, 0.4 ppm K, 59 ppm Sertlik - Çok detay oldu, kusura bakmayın).

23 CMD
16/240 oran
Dört döküş (Klasik Orkun Üstel tarifi)
2:18 bitiş

Bu şekilde gayet dengeli bir fincan elde ettim.

İlk izlenimim, çekirdeğin ince öğütümü pek kaldırmadığı yönünde. Ama bu birçok denemeden süzülmüş bir yorum değil, birkaç deneme üzerine serdedilen bir görüş. Denemeye devam...

Netice: Bu çekirdeği içmek için tekrar alırım. O hissiyatı ve lezzeti bana sundu.
Ellerinize, emeklerinize sağlık ve paylaşım için teşekkürler. :)

Geri