Samimiyetle söylüyorum Abaca hakkında bu kadar olumsuz bir görüş olduğunu bilmiyordum, yoksa direkt ilk reçeteleri Abaca ile hazırlamazdım. Ancak elimdeki Abacalarla kötü sonuç alsaydım zaten reçete hazırlığı yapmazdım.
Bana niye kullandığımı sorarsanız eğer, elimde son zamanlarda sadece Abaca filtre olduğu için o filtre ile hazırlığa başladım. Sonrasında bir arkadaşımdan daha olumsuz yorumlar duydum filtre ile ilgili ancak tavsiye ettiğim reçeteleri arkadaşlarım farklı filtreler ile denediklerinde kötü sonuç elde etmediler.
Uzun lafımın kısası, uyarınız için öncelikle teşekkür ediyorum.

Hem sizin öneri ve uyarınız hem arkadaşların önerileri doğrultusunda son iki reçete hazırlığında Abaca kullanmayacağım. Ancak dediğim gibi benim reçetelerimi kullanan arkadaşlar için, diğer filtrelerde süre bir miktar oynasa da hemen her reçetede benzer, yakın sonuçlar çıkıyor. Deneyebilirsiniz verdiğim reçeteleri.
Genel kendi reçetelerini kullanan arkadaşlar için tavsiyem 94-96 derece sıcaklık, alkalinitesi düşük olduğuna emin olduğunuz su veya Buzdağı Su ile 02:30-03:00 arası 15-16 gramda demlemeler yapabilirsiniz. Ek olarak fuarda SCA standında sevgili Kaan ile birlikte Kenya'yı Erikli su ile de demledik, Buzdağı kadar iyi sonuç vermese de ortalama iyi bir sonuç çıkarttı. Buzdağı bulamayanlara alternatif su Erikli olabilir belki. Denemelere devam edeceğim alternatif su ile ilgili.