• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

kafası karışık bir newbie:)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gizemmu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
olabilmeli doğru bir yaklaşım değil, ekonomik gerçekleri göz ardı edemeyiz. 2300€ zenginleri konu dışına alırsak dünyadaki herkes için büyük para.

Not:Bireysel ekonomi de doğru yönetilmeli.
Dünyanın neresinden baktığınız önemli elbette , polemik olsun istemem ama en çok Türk yaşadığı İçin oradan örnek verecek olursak Almanya da asgari ücret ile çalışan biri saatte 12 € kazanıyor, günde 8 saat çalışarak 24 günde 2300 € kazanıyor. Hafta sonu tatilleri ile kabaca 1 aylık maaşı ile kazanabiliyor. Zenginlik de göreceli bir kavram hayattan ne istediğinize , beklentilerinize , hedef ve hayallerinize , ihtiyaç ve zevklerinize vs…. göre değişir.

Dünyanın neresinden baktığınız önemli elbette , polemik olsun istemem ama en çok Türk yaşadığı İçin oradan örnek verecek olursak Almanya da asgari ücret ile çalışan biri saatte 12 € kazanıyor, günde 8 saat çalışarak 24 günde 2300 € kazanıyor. Hafta sonu tatilleri ile kabaca 1 aylık maaşı ile kazanabiliyor. Zenginlik de göreceli bir kavram hayattan ne istediğinize , beklentilerinize , hedef ve hayallerinize , ihtiyaç ve zevklerinize vs…. göre değişir.
Avrupa’da çalışma saatleri biraz daha az ama mesaisiz ortalama 40 saat çalıştıklarından dolayı ABD sanki Türkiye modeline daha yaklaşık bir örnek olur. Yıllarca okuyup çalışıp yaşadığım hatta melezlikten dolayı anne tarafının büyük çoğunluğu hala orada yaşadığı için şunu çok çok rahat ifade edebilirim ki beyaz yakalı için $2600 cidden komik bir para. Kahve hobisi olan bir Amerikalı bu bütçeyi taş çatlasın 4 ayda oluşturur.

O paraya bir iki yıl önce Rocket R9 One alınıyordu, Bianca'yı 12 bin lira iken pahalı bulduğumdan değil tercih etmediğimden ve hevesimden emin olamadığımdan tercih etmemiştim. O dönem ucuz bulduğum için La Pavoni almıştım. Artık Bianca alınabilir bir seviyede değil benim için. Ah şu ekonomi... :)
Bu arada her türlü hobi ülkemizde pahalı, bisiklete binmek bile. Kaldı ki kendi ülkemizde tatil bile yapamaz olduk, bu halkımız için sürdürülebilir bir durum değil.
Kendimize bunu reva görmeyelim. Dünyada en çok mesai yapan halklardanız, çok daha fazla refahı hak ediyoruz.
35.000 tl'lik hobi mi olur ya. :)
Aylık gelirin yüzde 20sini hobiye harcayabilen birini düşünün 20k kazansa bile 8 aylık hobi bütçesi demek bu. :) 8ay diyorum yaaa tek hobisi bu olması lazım insanın bunu yapması için. Yada çok zengin olması lazım.

:) bence de yaa para onun sonuçta ben gidip devasa bir bütçeyi ayırmazdım onu söylüyorum. O parayla neler yapılır bi düşündüm de. Kahve makinesine vermem için kafama silah dayamaları lazım sonıcunu çıkardım. Yoksa bana ne tabi.
Bkz: karavan kiralama
Bkz: yat kiralama
Bkz: dalgıç ekipmanları ve eğitim maliyetleri.... çooook şey yapılabilir çok.

Konunun ilk başlığında 10 bin TL’lık Lelit Kate konuşulurken sonunda 100 bin TL’lık Dalla Corte setinde karar kılınmış. Yakından görme fırsatım olmuştu , çok güzel bir alet. Güle güle kullanın

@NoDRaC a ilaveten ev kullanımı için daha minimal bir öğütücü de bulunabilir diye düşünüyorum.
Bütçenizi o kadar çıkarabileceğinizi düşünseydik LM linea mini yi de tavsiye edebilirdik.

Daha iyi bir öneriniz var mı?
Bu değirmene ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Ona göre bir öneride bulunayım?

O fiyat bandında Delta Corte Mina yerine Linea Mini düşünebilirsiniz veya LM Gs3

@NoDRaC a ilaveten ev kullanımı için daha minimal bir öğütücü de bulunabilir diye düşünüyorum.
Aynı fikirdeyim. Yakın arkadaşıma uygun fiyate Ceado E37S almıştık bir yıl dayanamadan sattı.

Bu değirmene ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Ona göre bir öneride bulunayım?

O fiyat bandında Delta Corte Mina yerine Linea Mini düşünebilirsiniz veya LM Gs3
Aslında şöyle bir durum var. Bu set-upu ikisi birlikte 3800 Euroya alıyorum, arkadaşım yurtdışına taşındığı için. Eğer öğütücüyü almaktan vazgeçer isem 500 Euro olarak düşenebiliriz.

Eğer öğütücüyü almaktan vazgeçer isem 500 Euro olarak düşenebiliriz.
O fiyata Eureka nın yeni gelecek single dose değirmenini veya Df64 ü bekleyebilirsiniz sıfır değirmen almış olursunuz.

Geri kalan 3300 Euro ile Lamazarzocco Türkiye ile iletişime geçmenizi öneririm.

Herkese Merhaba,

Araştırmalarım doğrultusundan aşağıdaki set-up doğrusunda ilerlemeye karar verdim. Bütçemden biraz daha yukarı çıkacağım

Dalla Corte Mina ve öğütücü olarak ise DC'nin Max ile ilerleyeceğim.

Herkese teşekkürler.
Az daha ekleyip kafe açın olsun bitsin. :)

Geri