• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

kafası karışık bir newbie:)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gizemmu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim düşüncem iyi değirmen+giriş seviyesi espresso makinesi ile daha bütçe dostu bir setup kurmanız ve kafanızdaki ilk sınır 15bin tlyi geçmemeniz. buradaki geek'ler dışında ortalama insan gaggia new classic ile bianca farkını bardakta anlamaz. ki bianca (tahmin ediyorum) daha karışıktır, öğrenmesi iştir, uğraşası gelmez çoğu kişinin.
düğmeye bas açılsın, düğmeye bas kahve aksın.. #biancanedirbenögrenciyim

Benim geçtiğim yollara benziyor sizin başlangıcınız.Ben de smeg ve delonghinin estetik makinalarına kafayı takmışken işin öyle olmadığını öğrendim.Şimdi biancayla gayet mesudum.Naçizane tavsiyem sıfır veya forumdaki temiz ikinci el bulabilirseniz lelit grace ve lelit fred ikilisi olur sonra bu işte ilerlemek isterseniz daha ileri düzey makinalara bakarsınız.

benim düşüncem iyi değirmen+giriş seviyesi espresso makinesi ile daha bütçe dostu bir setup kurmanız ve kafanızdaki ilk sınır 15bin tlyi geçmemeniz. buradaki geek'ler dışında ortalama insan gaggia new classic ile bianca farkını bardakta anlamaz. ki bianca (tahmin ediyorum) daha karışıktır, öğrenmesi iştir, uğraşası gelmez çoğu kişinin.
düğmeye bas açılsın, düğmeye bas kahve aksın.. #biancanedirbenögrenciyim
Aslında Bianca karışık değil, sadece yapılan işi aynı şekilde ama daha doğru düzgün ve vaadettiği şekilde yapıyor. :)
Yoksa tak portafiltreyi, kaldır şalteri ya da bas düğmeye, aksın kahve... Olay özetle bu... Tüm yarı otomatik makinelerde böyle.

Aslında Bianca karışık değil, sadece yapılan işi aynı şekilde ama daha doğru düzgün ve vaadettiği şekilde yapıyor. :)
Yoksa tak portafiltreyi, kaldır şalteri ya da bas düğmeye, aksın kahve... Olay özetle bu... Tüm yarı otomatik makinelerde böyle.
tamamdır, bianca💯💯💯💯💯💯 hemen suyu 96'dan 90'a düşürüp basıncı ve 6'dan 7'ye çıkarıp farklı bir akış profiliyle yeni çekirdekleri denemeye başlamalı. :)
milyarder olsam bile çocuğuma ehliyeti aldığı hafta ferrari almazdım sanırım.. bi porsche ile gazı freni öğrensin sonrasına bakarız.. :) belki çok mutlu olur ve ferrari istemez bile!

Açıkcası bu yatırım sürecine başladığımda kafamda mümkünse 15.000TL'yi geçmemekti. Fakat şu an ilk etapta maksimum 30.000 gerekirse 35.000TL'ye kadar çıkabilirim sanki diyorum.:)
35.000 bütçeniz varsa Ceado E37SD, Single Dose eklentili Atom Specialty, bulunabiliyorsa Niche Zero + Pid ve E61 gruplu bir makine öneririm. ECM, Rocket, Lelit bildiğimiz ve güvendiğimiz makineler... Sütlü nadiren olacaksa, daha çok amerikano ve espressoysa tek kazanlı, genelde sütlü olacaksa HX ibareli, ara sıra amerikano ve espresso, ara sıra da sütlü tüketilecekse de çift kazanlı seçenekleri öneririm. Çünkü 3-4 fincan espresso içilecekse ve o gün sütlü yapılmayacaksa buhar kazanını kapatıp enerjjiden tasarruf sağlamak mümkün oluyor. Yani enerji verimliliği konusunu düşünerek böyle bir öneri yapılabilir. Çünkü çift kazanlıların "kahve kazanı" HX kazanlar kadar büyük değil neticede.. Sürekli sütlü yapılacaksa da HX kazan, çift kazanlıdan daha az enerji tüketecektir diye düşünüyorum. Nadiren sütlü tüketileceği durumlarda da önce espressoları önden çeker makinenin buhar verebilmesi için kazanının 120 derece civarına ısınmasını beklersiniz. :)

tamamdır, bianca💯💯💯💯💯💯 hemen suyu 96'dan 90'a düşürüp basıncı ve 6'dan 7'ye çıkarıp farklı bir akış profiliyle yeni çekirdekleri denemeye başlamalı. :)
milyarder olsam bile çocuğuma ehliyeti aldığı hafta ferrari almazdım sanırım.. bi porsche ile gazı freni öğrensin sonrasına bakarız.. :) belki çok mutlu olur ve ferrari istemez bile!
Yok yahu Bianca alsın diye demedim zaten. :)
Dediğiniz şekilde ara gazı vermek de mümkün, zaten vermeyeceksen neden alasın? Bianca kullanım olarak karışık bir makine değil bunu anlatmak için söyledim. ;)

Hayallerimizi büyütmeyin Bianca Ferrari dir , o diğerleri bu galaksiden değil 🤣

Decent, san remo, slayer...

Bir tane daha var aslında. Kees van der Westen sanırım

Açıkcası bu yatırım sürecine başladığımda kafamda mümkünse 15.000TL'yi geçmemekti. Fakat şu an ilk etapta maksimum 30.000 gerekirse 35.000TL'ye kadar çıkabilirim sanki diyorum.:)
Sahibinden de 2.el bianca var sıkı pazarlıkla onu alıp üstüne kalan para ile df 64 veya eureka oro single dose değirmen alabilirsiniz

ortalama insan gaggia new classic ile bianca farkını bardakta anlamaz.
Deneyimli biri ikisindende güzel shotlar alabilir ama:

Bianca hatayı daha kolay tolere eder, gaggia da huyunu suyunu öğrenmeniz gerekir.

Bianca ile her türlü kahveyi demleyebilirsiniz, hatta filtre kahve bile demleyebilirsiniz. Gaggia da bunu yapma şansınız yok.

Gaggia ile sütlü içecek eziyettir, bianca ile profesyonel seviyede sütlü içecek hazırlayabilirsiniz.

Parası olan için bence üst segmentte Bianca en iyi fiyat/perfornmans cihazdır.

35.000 TL mi offf çok iyi para

kafanızı daha da karıştırmak istemem ama bu parayla yapabileceklerinizi düşününce bunu tamamen kahve demlemeye yatırmak istediğinize gerçekten emin misiniz.
Kahveye ayırdığınız bütçe gibi diğer herşeye de bütçe ayırabiliyorsanız lafım yok ama 35000 de çok para be.

35000 TL elbette herkes için iyi para ; bence henüz hiçbirimiz alışamadık özellikle son 3 aydır olanlara ama bunlara biran önce alışmak zorundayız , korkarım ki bunlar bile iyi günlerimiz olabilir. Hep beraber her geçen gün fakirleşiyoruz, Hobisiz , zevksiz , kültürsüz bir topluma doğru sürükleniyoruz.
2300 € dan daha az bir eder , böyle bir hobi için normal olabilmeli aslında.

35000 TL elbette herkes için iyi para ; bence henüz hiçbirimiz alışamadık özellikle son 3 aydır olanlara ama bunlara biran önce alışmak zorundayız , korkarım ki bunlar bile iyi günlerimiz olabilir. Hep beraber her geçen gün fakirleşiyoruz, Hobisiz , zevksiz , kültürsüz bir topluma doğru sürükleniyoruz.
2300 € dan daha az bir eder , böyle bir hobi için normal olabilmeli aslında.
olabilmeli doğru bir yaklaşım değil, ekonomik gerçekleri göz ardı edemeyiz. 2300€ zenginleri konu dışına alırsak dünyadaki herkes için büyük para.

Not:Bireysel ekonomi de doğru yönetilmeli.

bunu tamamen kahve demlemeye yatırmak istediğinize gerçekten emin misiniz
O paraya bir iki yıl önce Rocket R9 One alınıyordu, Bianca'yı 12 bin lira iken pahalı bulduğumdan değil tercih etmediğimden ve hevesimden emin olamadığımdan tercih etmemiştim. O dönem ucuz bulduğum için La Pavoni almıştım. Artık Bianca alınabilir bir seviyede değil benim için. Ah şu ekonomi... :)
Bu arada her türlü hobi ülkemizde pahalı, bisiklete binmek bile. Kaldı ki kendi ülkemizde tatil bile yapamaz olduk, bu halkımız için sürdürülebilir bir durum değil.
Kendimize bunu reva görmeyelim. Dünyada en çok mesai yapan halklardanız, çok daha fazla refahı hak ediyoruz.

Geri