• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
HU denemedim. Ama niche in yanına MP daha çok yakışıyor. MP hem kendi deneyimim hem çevremde kullananların yorumu. MP sonrası comandante ile kahve demlemek istemedikleri yönünde :)
Aynen daha önce de bahsetmiştiniz niche nin yanına mp çok uyumlu. benim kafamdaki soru aslında tam olarak şu anda niche yi espresso, perfetto yu pour over için kullanıyorum. fakat yerden tasarruf ve değişiklik için acaba df64 ü denesem mi diye düşündüm.

Topaklanma önleyici modifikasyon için 18-19 numara anahtar ve yıldız tornavida yeterli oluyor.

merhabalar,
ssp espresso burr kullanan arkadaşlara bir sorum olucak. Alignment yaptıktan sonra 0 noktanız kaç ve espresso aralığınız kaç acaba? Cihaz yeni bugun kullanıma başladım, alignmentı yaptım test sonucum gayet iyi. Üstüne yaklaşık 1 kg eski kahvem vardı onu öğüttüm biraz kendine gelsin diye. Fakat 0 noktam 30, espresso aralığım da çok kısa. 30 da bıçak değiyor 31 de 20 gramdan 46gramı 30 saniyede aldım(fena değil). fakat biraz çekirdekle oynayayim dediğim anda aralıkların çok kısa olduğunu fakettim. 35-36 ya çıktığımda 15 saniyede 20 grama 50 gram espresso veriyor. Normal gibi gelmedi.

Ben de mp burr ü bugün taktım. Ssp burr daha kalın olduğu için sıfır noktası 30 a kayıyor normal. Ben marker testi alt burr e yaptığımda altta %30luk kısım silinmedi. Şimdi alt burrde tam iki vida ortasına folyo mu atmam gerekiyor, yoksa hemen vida yakınına mı?

Ben de mp burr ü bugün taktım. Ssp burr daha kalın olduğu için sıfır noktası 30 a kayıyor normal. Ben marker testi alt burr e yaptığımda altta %30luk kısım silinmedi. Şimdi alt burrde tam iki vida ortasına folyo mu atmam gerekiyor, yoksa hemen vida yakınına mı?
Genel olarak bu linke bakarak yaptim ama assagi yukari hepsininde seyrettim youtube ta.

Kalin oldugunu biliyorum. 30 a kaysin o sorun degil fakat eger 30 0 noktasinise en az 10 birim bir espresso araligi bekliyordum 30-40 arasi gibi fakat 1 birim bile 5-6 saniye farkettiriyor + da - de ve 0 noktasinile ortalama bir espresso arasinda 1.5 birim flan var. en az 4-5 birim beklerdim ikisinin arasinda. 3 farkli cekirdek denedim acaba cekirdekten mi diye ama hepsinde 2 birimin icerisinde gidim gidim ayar yapmak zorunda kaldim yani 30-32 arasi yapabildim ayari.

Genel olarak bu linke bakarak yaptim ama assagi yukari hepsininde seyrettim youtube ta.

Kalin oldugunu biliyorum. 30 a kaysin o sorun degil fakat eger 30 0 noktasinise en az 10 birim bir espresso araligi bekliyordum 30-40 arasi gibi fakat 1 birim bile 5-6 saniye farkettiriyor + da - de ve 0 noktasinile ortalama bir espresso arasinda 1.5 birim flan var. en az 4-5 birim beklerdim ikisinin arasinda. 3 farkli cekirdek denedim acaba cekirdekten mi diye ama hepsinde 2 birimin icerisinde gidim gidim ayar yapmak zorunda kaldim yani 30-32 arasi yapabildim ayari.

Eger cast burr ise bahsettiginiz, 2 versiyonu var ilk versiyon ise bu sorun olabilir, sonradan duzelttiler.
genislikleride farkli, bende sordum distributore fakat cevap alamadim, yenimi eskimi versiyon olduguna dair, o yuzden almadim.
kahve ilede ilgili olabilir tabi, decaf, bayat yada fazla fermente kahveleri cok ince ogutmek gerebiliyor. Fakat normal sartlarda, normak bir cekirdek ile cast burr ile choke/tıkama edebilmelisiniz.

Eger cast burr ise bahsettiginiz, 2 versiyonu var ilk versiyon ise bu sorun olabilir, sonradan duzelttiler.
genislikleride farkli, bende sordum distributore fakat cevap alamadim, yenimi eskimi versiyon olduguna dair, o yuzden almadim.
kahve ilede ilgili olabilir tabi, decaf, bayat yada fazla fermente kahveleri cok ince ogutmek gerebiliyor. Fakat normal sartlarda, normak bir cekirdek ile cast burr ile choke/tıkama edebilmelisiniz.
Cast burr degil HU espresso red burrs

Degerli arkadaslar Declumber eklentisi edinmek istiyorum (SSP MP edindim yakin zamanda) nerden siparis verdiniz ogrenebilir miyim?

Etsy ‘de var en kotu oyle siparis vercem gelmesi zaman alcak bayram sonrasina kalir artik…

Öncelikle hayırlı olsun, aldığınız üründe gayet iş görecektir.

Ben öneri üzerine Kanguru Gıda firmasından "Myhtos One Clump Crusher" temin etmiştim. Aldığımda 195 TL civarında tutmuştu. Sonuçtan memnunum, modifikasyon sonrası aşağıda paylaştığım resimdeki gibi oldu.

IMG_2853.jpg

Merhaba yeni kullanmaya basladim değirmeni, benim dozlama kabim pek yerinde durmuyor düşüyor sizde de boyle mi?
Bir de declumperi modlamak cihazi garantiden cikartacak midir acaba

Dozlama kabinin takildigi kollarda ust bacaklardaki silikonlari cikartip alttakilere takarsan sorunsuz tutuyor, standart kutudan ciktiginda o silikon kiliflar ustte takili oluyor, oyle bir denemeni tavsiye ederim.

Yakında gelir ozaman, eğer ki kaybolmamışsa. Takipsiz olması sıkıntı oluyor, küçücük bir paket çünkü.

Geri