• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clump Crusher sonrası makine çok farketti

Öncesinde var olan tıkanma kalmadı, daha homojen bir çıktı elde ediyorum.

Çok fazla deneme yapmadım ama net olarak değirmen kendine geldi

@turkalpmd sağolsun çok yardım etti
Estağfirullah abi, gerçekten akıyor resmen :D

Clump Crusher ile ilgili ek:

Değirmeni edindiğimden beri yaptığım en önemli geliştirme oldu.

Daha önce olan tıkanmanın ortadan kalkmasının yanı sıra, daha homejen öğütüm olduğu için demeleme süreleri de değişti. Önceki durumda beklenenden fazla toz üretiyordu değirmen, artık bu olmuyor.

SSP olsun veya olmasın, bu değirmeni satın alanların mutlaka yapması gereken bir geliştirme olduğunu düşünüyorum.

Clump Crusher ile ilgili ek:

Değirmeni edindiğimden beri yaptığım en önemli geliştirme oldu.

Daha önce olan tıkanmanın ortadan kalkmasının yanı sıra, daha homejen öğütüm olduğu için demeleme süreleri de değişti. Önceki durumda beklenenden fazla toz üretiyordu değirmen, artık bu olmuyor.

SSP olsun veya olmasın, bu değirmeni satın alanların mutlaka yapması gereken bir geliştirme olduğunu düşünüyorum.
Mythos one aparatı ile declumper modifikasyonu, uygulaması zor bir işlem mi ? Aparata ek delik açılması gerektğinden bahsedilmişti, basit bir işlemse dediğiniz gibi modifikasyonu yapmak şart gibi duruyor.

Mythos one aparatı ile declumper modifikasyonu, uygulaması zor bir işlem mi ? Aparata ek delik açılması gerektğinden bahsedilmişti, basit bir işlemse dediğiniz gibi modifikasyonu yapmak şart gibi duruyor.

zor bir işlem değil. Delik, değirmenin mevcut parçasını gövdeye rapteden vidayı ısıtarak açılabiliyor. Zor olsa bile, sonucu düşününce yapmak gerektiğini söylemeliyim.

Önce delikleri align edip bir sivri uçu vida ile marker sağladım. Ardından bu sivri vidayı ısıtarak buraları deldim.

Burada en önemli husus şu VİDAYI SONUNA KADAR SIKARSANIZ BIÇAKLARA DEĞEREK ONLARI SIKIŞTIRABİLİR. MUTLAKA BUNU VİDALADIKTAN SONRA EL YORDAMIYLA BIÇAĞI ÇEVİRİN Bİ YERE TAKILMIYORSA SORUN OLMAZ. @msacid abi umarım buna dikkat etmişsindir.

Önce delikleri align edip bir sivri uçu vida ile marker sağladım. Ardından bu sivri vidayı ısıtarak buraları deldim.

Burada en önemli husus şu VİDAYI SONUNA KADAR SIKARSANIZ BIÇAKLARA DEĞEREK ONLARI SIKIŞTIRABİLİR. MUTLAKA BUNU VİDALADIKTAN SONRA EL YORDAMIYLA BIÇAĞI ÇEVİRİN Bİ YERE TAKILMIYORSA SORUN OLMAZ. @msacid abi umarım buna dikkat etmişsindir.

1653640275248.png
Zira bu şekilde hasarlanır

Konuyu en başından beri takip ediyorum. Eureka Mignon ve Cafelat Robot kullanıyorum.
İki husus nedeniyle DF64’e geçip geçmeme hususunda soru işaretim var.
Birincisi Robot için bu öğütücü lüks mü kaçar? Genel olarak memnunum ama sonuçta ısı takibi yapamadığımız bir makine.

İkincisi ve daha önemlisi, öğütücünün yükseltmeye ihtiyaç duyması, yorumların genel olarak olumsuz izlenim bırakması, zahmetli aligment süreci tereddütlerimi artıyor. Benim beklentim, öğütücüyü tezgaha koyup ekstra bir uğraş gerektirmeden istediğim boyutta öğütüm yapmaktı, DF64 pek böyle bir öğütücü izlenimi uyandırmadı.

Konuyu en başından beri takip ediyorum. Eureka Mignon ve Cafelat Robot kullanıyorum.
Birincisi Robot için bu öğütücü lüks mü kaçar? Genel olarak memnunum ama sonuçta ısı takibi yapamadığımız bir makine.

İkincisi ve daha önemlisi, öğütücünün yükseltmeye ihtiyaç duyması, yorumların genel olarak olumsuz izlenim bırakması, zahmetli aligment süreci tereddütlerimi artıyor. Benim beklentim, öğütücüyü tezgaha koyup ekstra bir uğraş gerektirmeden istediğim boyutta öğütüm yapmaktı, DF64 pek böyle bir öğütücü izlenimi uyandırmadı.
Ben aynı şeyleri specialita içinde yapmak zorunda kaldım, hatta df64 single dose ve ssp bıçak alignment ile geldiği için specialitaya göre daha az bile uğraştım sayılır. Specialita alignment istiyor ama siz farkında değilsiniz herhalde.

Ben aynı şeyleri specialita içinde yapmak zorunda kaldım, hatta df64 single dose ve ssp bıçak alignment ile geldiği için specialitaya göre daha az bile uğraştım sayılır. Specialita alignment istiyor ama siz farkında değilsiniz herhalde.

Merhaba Specialita’yı @Kahveciningalaksirehberi ‘den almıştım, kendisi aligmenti yapmıştı bu konuda biraz şanslı sayılırım, ancak sıfır alsaydım aligment ile uğraşıp başarabilir miydim açıkçası bilemiyorum.

Aynen bunu söylemeyi unutmuşum ilk bende sıktım makine çalışmadı, daha sonra el yordamıyla neye takıldığına baktım direk gördüm. Allahtan çalışmadı alet
Zorlanınca çalışmıyor. Ben de arkadaşıma filtre kahve öğütüyordum ilk aldığım hafta. Tabi clumper ın tıkanma ihtimali aklıma gelmediği için jut çıkışına bakmıyorum, meğer bütün dişlilerin döndüğü yuva öğütülmüş kahveyle dolmuş artık dişliler dönemiyor. Çalıştırınca motor dönmüyordu hemen kapatıp içini temizledim :)

robot + df64 alignment clumper zart zurt yapmadan kullanıyorum. şüphesiz modlarla daha iyileşiyordur; ama ben farkı anlayamam. her halükarda aynı süre wdt yaparım, rutinim değişmez. yarım gün kadar terlememiş uğraşmamış olurum..

Ben de uğraşıp, biraz söylendim ilk başta :) fakat şu an çok memnunum, sırf SSP kesiciler için bile alınır.

Bunun olmaması için original declumber'ın ortasını keserek ( ya da 3D baskı modeli var) arada adaptör/spacer olarak kullanılması önerildiğini gördüm genelde

Merhaba, declumper takmak için açmıştım. Toparladım ancak ayar çemberini tam takamıyorum bir noktada takılıyor. Sizde şu jutun takılı olduğu siyah parça daha mı aşağıda?

Güncelleme: açık bıraktığım için yağı kurumuş o yüzden geçmiyormuş. Wd40 sıktım sorun çözüldü.

Ekli dosyalar

• 2C0AE0C9-EA6B-4A56-80A9-9EDAD60662B3.jpeg
    2C0AE0C9-EA6B-4A56-80A9-9EDAD60662B3.jpeg
    56 KB · Görüntüleme: 171
  • CDA6D691-2997-46AE-95C2-3249687959C7.jpeg
    CDA6D691-2997-46AE-95C2-3249687959C7.jpeg
    77.5 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
Geri