• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bunu ben de merak ediyorum. Espresso için specialita ile karşılaştırıldığında + ve - ne olabilir?
Şu anda espressoperfetto'daki specialita'larda da indirim var bu ayki toplu alımdan gelen, o da uyguna geliyor. Ben de specialita ile df64arasında kalmıştım. İlk kez alıyorum diye halihazırda single doz tasarlanmış bir öğütücü almaya karar verdim. Ama elimde mignon olsaydı değiştirmeye değmez diye düşünürdüm muhtemelen.

Bunu ben de merak ediyorum. Espresso için specialita ile karşılaştırıldığında + ve - ne olabilir?
standart burr'lü model için konuşursak work flow dışında çok fark olmayacaktır. ben farklı kahveler denemek istiyorum, bir kahve alıp bitene kadar onu denemek istemiyorum diyorsanız, df64 sizin için ideal. yok ben zaten alıyorum kahveyi döküyorum hopper'a bitene kadar da kullanıyorum diyorsanız, bence specialita da sizin için yeterli olacaktır. fincana etkisi nasıl olur derseniz bence fark olmaz, olsa bile çok küçük nüanslarda olur. single dose her zaman bir avantaj, elinizde bulunun filtre kahveyi hadi bi de bunu espresso deniyim deme şansınız var mesela. tabii ki specialita'nın eklentisiz, fabrika çıkış hali üzerinden konuşuyorum, ancak körük,pompa gibi eklentiler bile df64 kadar verimli olmayacaktır single dose için.

Espresso icin Ingiltere den Niche getirtmeyi veya Turkiye den Specialita almayi dusunurken Gelbura nin on siparis indirimi ve kulube ozel indirimle birlikte siyah DF64 siparisimi verdim. Ozellikle disli upgrade etme imkani olmasi ve single dose avantajini dusunerek DF64 tercih ettim.

Biraz zaman sonra ozellikle forumda kullanici tecrubeleri paylasildiktan sonra ssp dislilerle ilgili daha saglikli karar verebilirim.

Yigit Bey e Turkiye de ev baristalarinin ulasabilecegi fiyat bandinda ilk single dose degirmeni getirdigi ve piyasaya sundugu icin tesekkurler.

@OkanT @NoDRaC eger secim sansiniz olsa bu arkadasi mi (kendi burrü ile, sspsiz)? Lagom miniyi mi, yoksa mignon specialita mi alirdiniz? Ne dersiniz?

Lagom Mini
48mm konik bıçakla aldığınızda 375 dolar artı kargo ve gümrük.

Mignon Specialita
Site fiyatı 6750lt indirimli fiyatını bilmiyorum.
Single dose veya sıfır kahve birikimi ile ilgili bir özellik yok
55mm bıçak

DF64
Kulüp indirimi ile 6 bin tl civarı
64MM düz bıçak
SSP Bıçak imkanı

Ceado E37J
Site fiyatı 11.5000 civarı kulüp indirimi ile 10 bin civarı
64mm düz bıçağa sahip.

Lagom mini konik bıçak yapısı ile diğerlerlerinden ayrılıyor. Konik bıçaklı bir değirmen bakıyorsanız Lagom mini yerine Niche Zero olabilir.

Düz bıçak düşünüyorsanız bahsettiğiniz modellerin bıçak özellikleri ve fiyatları ortada. Benzer özellikte ceado ile aralarında 4 bin tl fark var.

Niche Zero ve DF64 ün bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni en iyi değirmen olmalarından değil. Fiyat performans oranının yüksek olmasından kaynaklanıyor.

DF64 Multi Purpose ön sipariş verdim ben.

Son düzenleme:
@OkanT @NoDRaC eger secim sansiniz olsa bu arkadasi mi (kendi burrü ile, sspsiz)? Lagom miniyi mi, yoksa mignon specialita mi alirdiniz? Ne dersiniz?
Bu soruya cevap vermek zor, cunku hem elma ile armut (konik, flat) karsilastirmak istiyorsunuz Hemde burr den bagimsiz degirmen tercihi biraz kisinin workflow (isakisi) na, malzeme kalite tercihi, butce vs bagli) mini kullanmadim cok yeni, fakat lagom diger modeller malzeme, urun kalitesi olarak iyi, musteri iliskileri iyi.
lagom mini yi niche ile karsilastirmak uygun olur.
ne tip bir burr tercih edeceginizi onermek icin size en az 8-10 soru sorup net cevaplar almam gerekirki oneride bulunabileyim.

Mignon Specialita
55mm bıçak
6750 mi? piyasayı takip edememek böyle olsa gerek, 4000 bandında diye düşünüyordum.

₺4.000’i Specialita için mi dediniz?
ben aldığımda 3000 civarındaydı, cümlemin başını okursanız piyasayı takip edemediğimden aklımda 4000tl civarındadır diye geçiyordu. evet speciliata yı 4000 civarındadır diye düşünüyordum.

Peki tutarlılık anlamında ve fincandaki etkileri çok farklı mıdır acaba?
Konik bimodal bir öğütüm sağlıyor. Kabaca dağılım iki noktada toplanıyor bir tarafta büyük bir tarafta küçük parçalar. Bu size yüksek gövde, daha tutarlı sonuçlar olarak geri dönüyor. Büyükler az küçükler daha fazla demlenerek bir denge oluşuyor.

Düz bıçak ise daha unimodal bir öğütüm sağlıyor tek bir boyut söz konusu. Bu nedenle gövdesi zayıf daha aromatik fincalar elde edebiliyorsunuz. Ama burada parçaları düzgün bir şekilde ekstrakte etmek gerekiyor.

Şunu unutmamak gerekiyor bu tanımlamalar kabaca.

Aşağıdaki konuyada bir göz atın isterseniz

Hocam merhabalar, çok fazla bilgi sahibi değilim ama bugüne kadar daha önceden starbucksta öğütülmüş kahveyi mokapot ile yaparak içiyordum. Şimdi bir manuel espresso makinesi temin ettim ve bir de öğütücü almak istiyorum. 1-2 bin lira bandındaki öğütücülerde olumlu yorumlar görmekte zorlanıyorum. Şansıma böyle bir ürüne denk geldim. Sadece espresso için biriyim standart ürünü satın alsam gerçekten tad konusunda bir evrim Yaşar mıyım? Belki de bugüne kadar hiç taze kahve içmemişimdir… bunun da dışında acaba bu öğütücü de Türk kahvesi de öğütebilir miyiz? Çok fazla başlangıç seviyesindeyim hoşgörüyle karşılayacağınıza inanıyorum hocam teşekkürler 🙂

Hocam merhabalar, çok fazla bilgi sahibi değilim ama bugüne kadar daha önceden starbucksta öğütülmüş kahveyi mokapot ile yaparak içiyordum. Şimdi bir manuel espresso makinesi temin ettim ve bir de öğütücü almak istiyorum. 1-2 bin lira bandındaki öğütücülerde olumlu yorumlar görmekte zorlanıyorum. Şansıma böyle bir ürüne denk geldim. Sadece espresso için biriyim
Hocam merhabalar, çok fazla bilgi sahibi değilim ama bugüne kadar daha önceden starbucksta öğütülmüş kahveyi mokapot ile yaparak içiyordum. Şimdi bir manuel espresso makinesi temin ettim ve bir de öğütücü almak istiyorum. 1-2 bin lira bandındaki öğütücülerde olumlu yorumlar görmekte zorlanıyorum. Şansıma böyle bir ürüne denk geldim. Sadece espresso için biriyim standart ürünü satın alsam gerçekten tad konusunda bir evrim Yaşar mıyım? Belki de bugüne kadar hiç taze kahve içmemişimdir… bunun da dışında acaba bu öğütücü de Türk kahvesi de öğütebilir miyiz? Çok fazla başlangıç seviyesindeyim hoşgörüyle karşılayacağınıza inanıyorum hocam teşekkürler 🙂
bu öğütücü farklı demleme metodları arasında geçişler için ve evde tek -iki kişilik doz öğütümler için uygun. Yavaş yavaş değirmen yükseltmek yerine direk bunu veya iyi manuel değirmenlerden birini almanız faydalı olacaktır

Lagom Mini
48mm konik bıçakla aldığınızda 375 dolar artı kargo ve gümrük.

Mignon Specialita
55mm bıçak

DF64
Kulüp indirimi ile 6 bin tl civarı
64MM düz bıçak
SSP Bıçak imkanı

Ceado E37J
Site fiyatı 11.5000 civarı kulüp indirimi ile 10 bin civarı
64mm düz bıçağa sahip.

Lagom mini konik bıçak yapısı ile diğerlerlerinden ayrılıyor. Konik bıçaklı bir değirmen bakıyorsanız Lagom mini yerine Niche Zero olabilir.

Düz bıçak düşünüyorsanız bahsettiğiniz modellerin bıçak özellikleri ve fiyatları ortada. Benzer özellikte ceado ile aralarında 4 bin tl fark var.

Niche Zero ve DF64 ün bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni en iyi değirmen olmalarından değil. Fiyat performans oranının yüksek olmasından kaynaklanıyor.

DF64 Multi Purpose ön sipariş verdim ben.
Merhaba Suat bey,

Df64 Multi Purpose siparişi verme sebebiniz Niche sahibi olmanızdan mı kaynaklanıyor?

Tek öğütücü hem espresso hem de filtre kahve demleme icin kullanilicaksa multi Purpose mi tercih edilmeli ?

Ssp(espresso) bicakli versiyon sadece espresso tuketimi icin multi purpose e gore daha iyi bir performans mi saglar ?
Tesekkurler

Df64 Multi Purpose siparişi verme sebebiniz Niche sahibi olmanızdan mı kaynaklanıyor?
Genel olarak Niche ve Bianca sahibi olmamdan. Modern espresso daha çok hoşuma gidiyor. Bianca hem akış/basınç hemde sıcaklık ile oynamama izin veriyor.

Espresso demlemeye yeni başlayan biri olsaydım multi purpose tercih etmezdim.

Bu mesajımada bakın isterseniz.

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...r-setleri-arasindaki-farklar.5187/post-138661

Geri