- İsim
- Suat
Daha fazla
- İsim
- Suat
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca
- Değirmen
- Niche, Comandante
- Ekipmanlar
- V60, Chemex, Kalita, Melodrip
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- istanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- gaziosmanpaşa
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- taksim
SSP firması Güney Kore merkezli. 1991 yılından beri sektörün içindeler . Son yıllarda ürettikleri üstün kaliteli kahve bıçakları ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Değirmenlerin üzerinde gelen bıçaklara göre öğütüm kalitesini artırdığına dair pek çok kullanıcı yorumu mevcut. Son gelişmelerden sonra sanırım bizde daha sık bu bıçakları konuşuyor olacağız. Bu konu altında hem bıçakları hemde bıçak modelleri arasında bulunan farkları tartışma istiyorum. Bu bıçaklar ile ilgili sanırım en deneyimli kişi sevgili Togay @raistlin . Vakit bulduğunda bizlere bilgi verirse harika olur. Benim Homebarista.be sitesinden edindiğim bilgilere göre üç farklı bıçak mevcut ve bunlar arasında ki farkları aşağıda özetlemeye çalışacağım. Forumdan sevgili @Kahveciningalaksirehberi @OkanT @turkalpmd bu bıçakları kullanıyorlar yorumlarını bu başlık altında belirtirlerse fikir edinmek isteyen arkadaşlar için harika bir kaynak olur.
1) High Uniformity Espresso
Bu bıçaklar espresso için öneriliyor. Özellikle orta ve koyu kavrulmuş espresso çekirdeği tercih edenler için bu bıçaklar öneriliyor.
Espresso tad profili: yüksek gövdeli, asidite ve aromaların seviyesi daha düşük.
2) Multi Purpose
Önceliğiniz espresso demlemek ve pour-over demlemelerinizin kalitesini artırmak istiyorsanız bu bıçak seti öneriliyor.
Espresso tad profili: daha çok asidite, aromalar daha belirgin, gövde zayıf.
3) Brewing (demleme) Bıçak seti
Bu bıçak seti öncelikli olarak pour-over yavaş demlemeye öncelik veren kişiler için öneriliyor. Espresso açısından ise açık kavrulmuş kahve çekirdeklerini tercih eden kullanıcılar için öneriliyor.
Aşağıdaki görsellleri Home-Barista sitesinden aldım.

Üstteki Multi Purpose altta bulunan ise unimodal

So tarafta bulunan multi purpose sağda bulunan ise unimodal
1) High Uniformity Espresso
Bu bıçaklar espresso için öneriliyor. Özellikle orta ve koyu kavrulmuş espresso çekirdeği tercih edenler için bu bıçaklar öneriliyor.
Espresso tad profili: yüksek gövdeli, asidite ve aromaların seviyesi daha düşük.
2) Multi Purpose
Önceliğiniz espresso demlemek ve pour-over demlemelerinizin kalitesini artırmak istiyorsanız bu bıçak seti öneriliyor.
Espresso tad profili: daha çok asidite, aromalar daha belirgin, gövde zayıf.
3) Brewing (demleme) Bıçak seti
Bu bıçak seti öncelikli olarak pour-over yavaş demlemeye öncelik veren kişiler için öneriliyor. Espresso açısından ise açık kavrulmuş kahve çekirdeklerini tercih eden kullanıcılar için öneriliyor.
Aşağıdaki görsellleri Home-Barista sitesinden aldım.

Üstteki Multi Purpose altta bulunan ise unimodal

So tarafta bulunan multi purpose sağda bulunan ise unimodal
Son düzenleme: