• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

V60 icin islem gormus cekirdeklerde nasil bir baslangic recetesi uyguluyorsunuz?
Uzun dönem degass istiyorlar genelde demlemek için acele etmiyorum bu yüzden.Gerekirse bloom da uzun tutulabilir ama ısı kaybi yaşanacağı göz önünde bulundurulmali,bunun haricinde düşük sıcaklık,parçalı dokusler ve kavruma göre ogutum ayarı kullanılabilir.Bitter tatlar oluşursa döküş sayısı azaltılıp öğütümde kalına doğru gidilebilir çünkü genelde kolay çözünen çekirdekler oluyorlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bu açıklama zihnimde şu soruyu uyandırdı:

Degassing süreleri kabaca ne kadardır?
Kavurucunun kullandığı profile bağlı değişkenlik gösterebilen bir durum, kavurucunun tavsiyesine uymak bu noktada en doğru tutum olur.Genelde 15 günün altında demleme yapmamaya çalışıyorum ama bazen de kavurucu oneriyorsa 8 haftaya kadar dinlendirebiliyorum.Taze kahve konusu en yanlış bilinen konulardan birisi ne yazık ki ama şöyle düşünülebilir
D) Karbonik Maserasyon
E) Anaerobik Fermentasyon
Bunları diğerlerinden fazla dinlendirmek gerekebilir.Demleme aşamasına geçerken kahve yatağından halen kabarciklar çıkıyorsa bloom uzatılabilir ya da bloom baslangicinda yatak ajite edilebilir(tur attırmak,kaşıkla karıştırmak vs.)

Bu açıklama zihnimde şu soruyu uyandırdı:

Degassing süreleri kabaca ne kadardır?

A) Natural çekirdek
B) Yıkanmış
C) Bal Proses
D) Karbonik Maserasyon
E) Anaerobik Fermentasyon
Kavurucu ne kadar öneriyorsa

K-Ultra ve ZP6 yanına bir tane de C40 alsam mı diye düşünüyorum. Attan inip eşşeğe binmek gibi olacak ama maksat farklılık olsun. 🙃 Bekledim bu Alamanlar bir inovasyon yapacak mı diye ama belli ki böyle devam, ufukta yeni bir şey yok.

Kmax, Xpros, İdose df64 ssp, konchero üzerine 2 ay öncede c40 aldım dayanamadım oldu 5 tane 😇 Hiç iyi değil işin sonu yok. C40 aldım 3 gün sonra zam geldi ama durmak lazım bir yerlerde

Kmax, Xpros, İdose df64 ssp, konchero üzerine 2 ay öncede c40 aldım dayanamadım oldu 5 tane 😇 Hiç iyi değil işin sonu yok. C40 aldım 3 gün sonra zam geldi ama durmak lazım bir yerlerde
Kredi kartınız okunmuş gibi vallahi
pos cihazı tarafından 😂
Allah bolluk bereket versin maşallah 😂Bu arada bu girdiyi okuyan kıymetli forumdaşlarımın bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum,sevdiklerinizle birlikte nice güzel bayramlara... 🍬☕

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kredi kartınız okunmuş gibi vallahi
pos cihazı tarafından
Allah bolluk bereket versin maşallah 😂Bu arada bu girdiyi okuyan kıymetli forumdaşlarımın bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum,sevdiklerinizle birlikte nice güzel bayramlara... 🍬☕
Amin cümlemize. Daha iyileri tüm kahveseverlere olsun canı gönülden. Aslında yazma sebebim kendime sitem ve @emrekocakurt yukarıda yazdığı gibi yeni ürün alacaklara uyarı 😃 Sürekli yeni ürün çıkıyor sonu yok durmak lazım. İhtiyacımız var yok düşünmeden alıp duruyoruz maalesef.
Ben de sağlıklı, hayırlı, bol geisha'lı nice bayramlar diliyorum size ve tüm arkadaşlara...

K-Ultra ve ZP6 yanına bir tane de C40 alsam mı diye düşünüyorum. Attan inip eşşeğe binmek gibi olacak ama maksat farklılık olsun. 🙃 Bekledim bu Alamanlar bir inovasyon yapacak mı diye ama belli ki böyle devam, ufukta yeni bir şey yok.
Set iyi bence CMD hiç bir şey katmaz bunlara, belki x-ultra olabilir daha taşınabilir, kompakt.

Ekli dosyayı görüntüle 33020

Bu adamlar artık ciddi manada bir Evgeny Grinko, bir Inna vaybı vermeye başladı bana.
Öncelikle şöyle bir bilgi ekleyelim: Bu kahve piyasada sıkça gördüğümüz Rodrigo Sanchez'in (Monteblanco, LaLoma, LasVeraneras vd.) ya da Elkin Guzman'ın (El Mirador) kendi çiftliklerine ait bir mikrolot değil, Null'un her yıl yeni hasadını getirdiği Huitaca gibi bir yöresel harman. El Puente Tesisi altyapı eksikliği ve maddi sıkıntılarla boğuşan ve mahsüllerini ucuza satmak durumunda kalan çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş bir tesis, Elkin ve Rodrigo yalnızca ortaklarından ikisi.

EspressoLab doğru düzgün bir künye paylaşmamış ama kahve şu olmalı:

Geri