• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

K-Ultra ve ZP6 yanına bir tane de C40 alsam mı diye düşünüyorum. Attan inip eşşeğe binmek gibi olacak ama maksat farklılık olsun. 🙃 Bekledim bu Alamanlar bir inovasyon yapacak mı diye ama belli ki böyle devam, ufukta yeni bir şey yok.
Geleneksel ve sade mekanizmanın artıları ve eksileri var.
Comandante'nin öğütümü her zaman iyidir. El değirmeni espresso için kullanılmayacaksa ya da espresso için ayrı bir değirmen varsa hâlen en iyi seçeneklerden biri. Özellikle ZP6'yla kör tadım testleri henüz yapmadım, ZP6 şöyle güzelce seasoning olsun diye bekliyorum.
Şu an ZP6 ve Bomber R3'ü kullandığım için Comandante'yi rafa kaldırdım ama gündelik kullanımda Comandante'nin geniş yapısı ve pratikliği diğer değirmenlerin kağıt üstündeki teknik üstünlüğünün önüne geçiyor diyebilirim.
Bu arada alırsanız üç kuruş fazla verip beğendiğiniz ahşap modeli alın derim, ben biraz daha ucuz diye siyah almıştım, yıllardır gözüm ahşaplarda kaldı. 😄

Geleneksel ve sade mekanizmanın artıları ve eksileri var.
Comandante'nin öğütümü her zaman iyidir. El değirmeni espresso için kullanılmayacaksa ya da espresso için ayrı bir değirmen varsa hâlen en iyi seçeneklerden biri. Özellikle ZP6'yla kör tadım testleri henüz yapmadım, ZP6 şöyle güzelce seasoning olsun diye bekliyorum.
Şu an ZP6 ve Bomber R3'ü kullandığım için Comandante'yi rafa kaldırdım ama gündelik kullanımda Comandante'nin geniş yapısı ve pratikliği diğer değirmenlerin kağıt üstündeki teknik üstünlüğünün önüne geçiyor diyebilirim.
Bu arada alırsanız üç kuruş fazla verip beğendiğiniz ahşap modeli alın derim, ben biraz daha ucuz diye siyah almıştım, yıllardır gözüm ahşaplarda kaldı. 😄
MKV çıkarsalar artık keşke, MKIV ihtiyarladı. Dıştan ayarlı falan. 🙃

ama gündelik kullanımda Comandante'nin geniş yapısı ve pratikliği diğer değirmenlerin kağıt üstündeki teknik üstünlüğünün önüne geçiyor diyebilirim.
K-Prom şikagoda gezindiğinden😁 1,5 haftadır comandante kullanıyorum ve rahatlıkla söyleyebilirim ki geniş yapının gereksizliği herhangi bir 1zp ya da timemore değirmeni kullanılınca ortaya çok net çıkıyor. Ayrıca üzgünüm ama cmd'nin öğütümde pratik olduğu tek araç dibektir. Ayar yapacağım diye tık tık klik saymak, küçük boyutlu öğütücü sebebiyle gar gar 2 saat öğütmek yeni nesil değirmenlerin çoktan aştığı konular.
Kötü değirmen mi? Asla. Gayet başarılı buldum ama yine de kendi değirmenlerime göre sıralamam;
Fellow ode gen 2 ≥ 1zpresso K-Pro > Comandande Mk4

Yeni başlayan arkadaşlar bu değerlendirmeme göre cmdyi kötü zannetmeye kalkmasınlar. Kahve dilinden bu sıralamayı tadım puanına çevirirsek 96,94,91 gibi bir sıralama ortaya çıkar, bilginize.

Gelsin Ankara.

308952,hitit-heykelijpg.png
İstanbul ve İzmir firmalarına oy atanlar anlık diyebilir miyiz 😂;

Uzundur dışarıda kahve içmiyordum. Evde alasını yapıyoruz şükür.
Bugün avrupa yakasında işlerim vardı, çoğumuzun sevdiği bi kavurucunun kafesine uğruyayım bi espresso atarım dedim. Fiyatı falan da sormadıydım 60-70 bandındadır diye. Double espressoya 115₺ verince baya büyük bi pişmanlık çöktü. Hani paket fiyatlarına falan aşinayız da cafe ortamlarına baya uzak kalmışız ama kalmaya da devam ederim heralde.

Merhaba, Espressoperfettodan sizlere de sürekli mail geliyor mu? nisan alımları için kahve aldım siparişlerim ulaştı fakat bugün saat 13:00 dan beri 44 tane siparişiniz kargoya verilmiştir maili geldi, halen daha gelmeye devam ediyor

K-Prom şikagoda gezindiğinden😁 1,5 haftadır comandante kullanıyorum ve rahatlıkla söyleyebilirim ki geniş yapının gereksizliği herhangi bir 1zp ya da timemore değirmeni kullanılınca ortaya çok net çıkıyor. Ayrıca üzgünüm ama cmd'nin öğütümde pratik olduğu tek araç dibektir. Ayar yapacağım diye tık tık klik saymak, küçük boyutlu öğütücü sebebiyle gar gar 2 saat öğütmek yeni nesil değirmenlerin çoktan aştığı konular.
Kötü değirmen mi? Asla. Gayet başarılı buldum ama yine de kendi değirmenlerime göre sıralamam;
Fellow ode gen 2 ≥ 1zpresso K-Pro > Comandande Mk4

Yeni başlayan arkadaşlar bu değerlendirmeme göre cmdyi kötü zannetmeye kalkmasınlar. Kahve dilinden bu sıralamayı tadım puanına çevirirsek 96,94,91 gibi bir sıralama ortaya çıkar, bilginize.
Dediğim gibi tasarımın artıları ve eksileri var. Ben değirmenin geniş yapıda oluşunu seviyorum. Devrilmiyor, paketten direkt kahve konabiliyor. Mesela elimdeki ZP6 aşırı dar, kendi kavanozu üst kısma oturmuyor, sap takılıyken devriliyor vb. Dıştan mekanizmanın kullanımdaki artıları elbette çok bariz. Fakat bu mekanizmanın içşnde gres var, aralıklardan içine sürekli kahve tozu kaçıyor, özellikle deneyimsiz kullanıcılar sıkıştırabiliyor. 1z'nin bence bir diğer büyük artısı sabit mil ve burr yapısı. Bu tasarım Comandante tasarımına göre çok daha iyi.
Şu an tek değirmen kullanacak olsam tercihim Comandante olmaz ama öğütümünü seviyorum. Ayrıca diğer değirmenlerde de yaptığım öğütüme baktığımda "Comandante'de 20 gibi" diye düşündüğümü fark ediyorum.😄 Basit, daha eski usül ama birden fazla değirmen kullanmayı sevenlerin bence deneyimlemesi gerek.

Kullandığınız su tadlarında bir değişiklik var mı? Bu aralar hangi suyu denesem kahvelerin tadları bir değişik oluyor işin içinden çıkamadım. Değişik reçeteler denedim meyvemsilik yok yani.

Kullandığınız su tadlarında bir değişiklik var mı? Bu aralar hangi suyu denesem kahvelerin tadları bir değişik oluyor işin içinden çıkamadım. Değişik reçeteler denedim meyvemsilik yok yani.
Tek marka su kullandığımdan böyle bir durum saptamadim ama genel bir ekipman temizliği habercisi de olabilir bu durum.Degirmen,dripper,kettle,karaf vb.

Merhaba, Espressoperfettodan sizlere de sürekli mail geliyor mu? nisan alımları için kahve aldım siparişlerim ulaştı fakat bugün saat 13:00 dan beri 44 tane siparişiniz kargoya verilmiştir maili geldi, halen daha gelmeye devam ediyor
Ben yarım saat önce falan sipariş verdim ama sadece onay maili geldi şimdilik. Whatsapp hatları çok hızlı cevaplıyor, oradan bir sorabilirsiniz.
🐻 ile tanışacağım için heyecanlıyım, umarım en azından kahvelerden biri degas olmuş şekilde gelir 😬

Tek marka su kullandığımdan böyle bir durum saptamadim ama genel bir ekipman temizliği habercisi de olabilir bu durum.Degirmen,dripper,kettle,karaf vb.
Bunlarla ilgili temizlik rutin ve sık yapıyorum. Sorun ya su da ya da kahve bayat. Buzluktan tekrar kahve çıkardım durum yine aynı. Vakumlu buzlukta duran kahve de bayatlamaz herhalde.😏

Bunlarla ilgili temizlik rutin ve sık yapıyorum.
Ellerinize sağlık.
Sorun ya su da ya da kahve bayat.
Geriye seçenek kalmıyor muhtemelen bu şekilde o zaman dediğiniz gibi.
Buzluktan tekrar kahve çıkardım durum yine aynı. Vakumlu buzlukta duran kahve de bayatlamaz herhalde.😏
Yani pek ihtimal vermiyorum açıkçası.Cikardigim beloya,uraga,el martillo,bombe kelada hala çok keyifli kimisindeki minimal farklar disinda.Degass tamamlayınca vakuma almıştınız değil mi?Vakumda ne kadar süre geçti?Küçük porsiyonladiysaniz direk öğütüp demleyebilirsiniz ama haftalık ya da 10 günlük porsiyonladiysaniz buzluktan çıkınca vakumu bozmadan oda sıcaklığına inmesini beklemenizi öneririm veya ihtiyacınız kadarını alıp kalanı tekrar hızlıca vakumlayip tekrar atabilirsiniz buzluğa.

Ellerinize sağlık.

Geriye seçenek kalmıyor muhtemelen bu şekilde o zaman dediğiniz gibi.

Yani pek ihtimal vermiyorum açıkçası.Cikardigim beloya,uraga,el martillo,bombe kelada hala çok keyifli kimisindeki minimal farklar disinda.Degass tamamlayınca vakuma almıştınız değil mi?Vakumda ne kadar süre geçti?Küçük porsiyonladiysaniz direk öğütüp demleyebilirsiniz ama haftalık ya da 10 günlük porsiyonladiysaniz buzluktan çıkınca vakumu bozmadan oda sıcaklığına inmesini beklemenizi öneririm veya ihtiyacınız kadarını alıp kalanı tekrar hızlıca vakumlayip tekrar atabilirsiniz buzluğa.
Şöyle Ocak ayında toplu alım yapıp degass bitince vakumlamıştım. Vakumlarım her paket ya 60 Gr veya 100 Gr şeklinde. Özel kahveler tek kullanımlık. Vakumlu paketlerde herhangi bir şişme yok. Lakin kahvenin kuru kokusu çok yavan yani buram buram kokmuyor.Vakum işinde yeniyim tazelik falan ne kadar sürüyor tam bilgim yok makinem Caso.Buzluktan çıkardığım kahveyi direk öğütüp demliyorum ama tadları demleme sonucunda sıcak ılık soğukken çok yavan. Yani meyvemsilik çikolata karamel tadlarından herhangisi yok.Yavan donuk bir tad alıyorum. 5 gündür deniyorum kafayı yiyecem. V60 ve aeropress her ikisinde de durum benzer.

Şöyle Ocak ayında toplu alım yapıp degass bitince vakumlamıştım. Vakumlarım her paket ya 60 Gr veya 100 Gr şeklinde. Özel kahveler tek kullanımlık. Vakumlu paketlerde herhangi bir şişme yok. Lakin kahvenin kuru kokusu çok yavan yani buram buram kokmuyor.Vakum işinde yeniyim tazelik falan ne kadar sürüyor tam bilgim yok makinem Caso.Buzluktan çıkardığım kahveyi direk öğütüp demliyorum ama tadları demleme sonucunda sıcak ılık soğukken çok yavan. Yani meyvemsilik çikolata karamel tadlarından herhangisi yok.Yavan donuk bir tad alıyorum. 5 gündür deniyorum kafayı yiyecem. V60 ve aeropress her ikisinde de durum benzer.
Vakuma girmemiş taze kahveniz varsa bir de öyle deneyin isterseniz.Taze kahveden de sonuç çıkmazsa ne yazık ki paket su deneme veya arıtma ve mineralize etme calismalari,masrafları sizi bekliyor gibi 🫤☹️

Bende de aynı durum var, aynı suyla nasıl demlersem demleyeyim asidite çok düşük aromatiklik olmayan garip bi çıktı alıyorum öncesinde aldığım güzel sonuçların aksine.
Daha sert su ile karıştırarak bi nebze daha meyvemsi sonuçlar aldım birkaç denememde

mevsim geçişlerinde kaynak sularında sıkça yaşanan bir durum aslında bu. Hava sıcaklıklarına ve kaynağın akış debisine bağlı olarak taşıdığı mineral yoğunluğu değişebiliyor hele ki karlı bir bölgeden geliyorsa. ortalama sıcaklıklar dengeye oturana kadar biraz böyle gidebilir. Ben bu tarz durumlarda diğer ters ozmos düşük ppmli sularla dengeliyorum genelde.

Kronotrop Coffee :: Etiyopya Korcha Natural
Çekirdeği ben de sevmiştim ama bu denli karmaşık notalar alamamistim açıkçası,kakaolu puding ve kırmızı yaz meyveleri tarzında bir tadı vardı diye hatırlıyorum ve keyifliydi kesinlikle.Afiyet olsun tekrar 😊
Dire dawa,lemmu blendlerde robusta+arabica kullanıyorlar ve genel olarak paketlerden çok fazla defect çekirdek cikiyordu.Yine de nitelikli cekirdek kavurdugunu iddia eden "
images (35).jpeg
" ürünlerinden daha kolay demleniyordu çekirdekler 😅

kendilerini aradım ilgileneceğiz dediler, tabi bu sırada 540den fazla mail geldi ve halen çözülmedi maillerini engelledim bu sefer de SMS geliyor engelliyorum yine geliyor👁️

Geri