• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhabalar, daha klasik tatlar atıyorum fındık, ceviz, badem ya da bu tarz asidite yönünden zayıf kahvelerin tadını, aromasını çıkarmak için hangi demleme yöntemini kullanmalıyız? Elinde ki Frinsadan sonra diğer kahveler çok solul gelmeye başladı ve hiç aroma alamadım açıkçası bu da moralimi bozdu biraz.
Kahveyi olabildiğince ince öğütüp bloom + stabil bir şekilde yavaşça tek döküşle 2.30 gibi bir süreyi hedefleyebilirsiniz. Orkun Üstel’in 4x60 metodunun da genel olarak iyi işlediğini düşünüyorum. Abant, uludağ gibi düşük ppm sular yerine daha ortalama buzdağı ya da nestle su tercih edebilirsiniz. Ek olarak demlemenizde kahve su oranını 1/14, 1/15 civarlarında deneyebilirsiniz. Ama nihayetinde kullandığınız kahvede iş yoksa bu parametrelerin de çok bir esprisi olmayacaktır.

Kahveyi olabildiğince ince öğütüp bloom + stabil bir şekilde yavaşça tek döküşle 2.30 gibi bir süreyi hedefleyebilirsiniz. Orkun Üstel’in 4x60 metodunun da genel olarak iyi işlediğini düşünüyorum. Abant, uludağ gibi düşük ppm sular yerine daha ortalama buzdağı ya da nestle su tercih edebilirsiniz. Ek olarak demlemenizde kahve su oranını 1/14, 1/15 civarlarında deneyebilirsiniz. Ama nihayetinde kullandığınız kahvede iş yoksa bu parametrelerin de çok bir esprisi olmayacaktır.
Elimde French Press, Aeropress, Moka ve V60 var, hangisiyle ben bu fındık, çikolata tatlarını daha iyi alabilirim. Kahveleri aynı yerden aldığım için belli bir kalitenin üzerinde olduğunu düşünüyorum, kahveye yeni başladığım için muhtemelen acemilik bendedir.

Asiditesi düşük, nispeten koyu kavrum tatlı kahvelerse 90-92 derece civarı su ile aeropress iyi çalışacaktır. Yine de v60'da bahsettiğim parametrelerde de sizi memnun edecek bir fincan çıkacaktır.

Kendi sitesinden Kumtel vakum makinesi satın aldım. Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, adamlar hiçbir şeye sarmadan dümdüz ürünü kutusuyla yollamışlar.

Kapıyı bir açtım, karşımda dümdüz ürünün şu kutusuyla duruyor. Üzerine Aras Kargo stickerı yapıştırmışlar. Kutunun da biraz tadı kaçmış gibi göründü, dedim hiç açmayayım.(Temsili)
hq720.jpg

Son düzenleme:
Kendi sitesinden Kumtel vakum makinesi satın aldım. Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum, adamlar hiçbir şeye sarmadan dümdüz ürünü kutusuyla yollamışlar.

Kapıyı bir açtım, karşımda dümdüz ürünün şu kutusuyla duruyor. Üzerine Aras Kargo stickerı yapıştırmışlar. Kutunun da biraz tadı kaçmış gibi göründü, dedim hiç açmayayım.
Ekli dosyayı görüntüle 31365
Bana da aynı şekilde geldi,ben n11 den almıştım dedim satıcının işbilmezligi ama sizin paketi görünce...

merhabalar, ben de hario kahve öğütüsücüs ve standart phlips kağıt filtre kahve makinasi var. benim sorum bu hario ile çok ince olmasa da ince öğütme yapmaya çalışıyorum. mesela atıyorum bir kişiye 10 gram kahve koyarsam 2 kişiye 20 gram koyuyorum diyelim. bazen tek kişilik kahve yaptığım zaman iki kişilik yaptığım kahve kadar lezzetli olmuyor. bunu aşmak için çift demele mi yapmalıyım ya da daha mı ince öğütmeliyim yoksa tek kişilik kahve yapıyorsam daha fazla mı kahve koymalıyım? bir de bu tip bir ekipmanla hario ile ne kadar ince öğütmeliyim?

Merhaba kahvesever arkadaşlar 👋
Grizzly El Salvador Finca La Fany Anaerobic Natural kahvem var daha önce demlemiş olan arkadaşlar reçete paylaşabilir mi benimle? Ben standart Orkun Üstel metodu 4x60 93 derece su ile demledim beğendim de ama daha iyi sonuç alan yada şöyle demleseniz daha iyi olur diyen arkadaşlar yazarsa sevinirim 🙏🙏🙏

Türk kahvesini filtre ile süzüp içeniniz oldu mu? Deneyim paylaşabilecek var mı?

aylık kahve alım konularına daha önceden cevap yazabiliyordum ama artık yazamıyorum. galiba başka konularda gevezelik yapmak gerekecek :) kaç mesaj gerektiğini bilen var mı acaba?

gokhanselamet'in sitesinden anaerobic (ve anaerobik) şeklinde aradığımda 3cores'un uygun fiyatlı kahvelerine denk geldim. kahve alım anketlerinde de kimsenin oy vermediği bir kavurucu. konusu da hiç açılmamış forumlarda. mesaj aramasında çok önceden birkaç mesajda olumsuz olarak bahsedildiğini gördüm (taze kavrum olmadığından bahsetmiş birisi). instagramları da pek faal değil. yakın zamanda deneyen oldu mu acaba? mesela şunu denemek istedim:

Geri