• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Aliexpress DHL ile mi yolladı
Siz söylemeseniz karıştırdığımla kalacaktım 😬 Kurasu siparişimle karıştırmışım. Teşekkür ederim.

Sizde vergi yüzde kaçtı hatırlıyor musunuz acaba? Ben de baktım şimdi ancak %50 vergi çıkıyor. Normalde %30 değil miydi vergi oranı ben mi birşey kaçırıyorum?
Benden de %50 almış hocam. Resmi gazetede %30 olarak belirtilmiş fakat özel tüketim vergisi uygulanan ürünlerden ise aldığınız ürün %20 ilave vergi uygulanıyormuş. O yüzden olsa gerek.

Kingrinder k6 kullanan biri yardımcı olabilir mi?Bugün elime ulaştı değirmenin kolu 2 clickte düşüyor açıkcası bunda pek sorun görmüyorum ama click -5 e kadar düşüyor ve maksimum 230 click oluyor herhangi birşeyi etkiler mi bu?0 noktasını tam ayarlak için bir trick var mı yada?

Kingrinder k6 kullanan biri yardımcı olabilir mi?Bugün elime ulaştı değirmenin kolu 2 clickte düşüyor açıkcası bunda pek sorun görmüyorum ama click -5 e kadar düşüyor ve maksimum 230 click oluyor herhangi birşeyi etkiler mi bu?0 noktasını tam ayarlak için bir trick var mı yada?
Eğer şansınız varsa sök-tak yaparak 0’a çekebilirsiniz fakat garantisi yok ve de zorlama bir çözüm yöntemi olduğu için iç aksamda problem yaratabilir.

1 klik gayet maruz görülebilecek aralık, bence 0 noktasını 0 olarak kabul edebilirsiniz.

Eğer şansınız varsa sök-tak yaparak 0’a çekebilirsiniz fakat garantisi yok ve de zorlama bir çözüm yöntemi olduğu için iç aksamda problem yaratabilir.

1 klik gayet maruz görülebilecek aralık, bence 0 noktasını 0 olarak kabul edebilirsiniz.
1 click konusunda bencede maruz görülebilecek nokta aslında bu konuda pek bir derdim yok ama kayıp 5 click var bu normal mi onu merak ettim 😄eksiye giden kısmıda sayarsak 235 de kalıyor tabi bu değerlere kadar zaten kullanmıyorum sadece meraktan sorayım dedim.Kingrinder uzmanımız @zebercet bir yorum yapabilir belki k4'de nasıldı 😄

K6 kullanan hemen herkeste benzer bir durum söz konusu, bildiğim kadarıyla 1zpressoların aksine 0 noktasını baştan ayarlanamıyor. Ek olarak dikkatli olsanız bile detaylı temizliklerden sonra 0 noktası ileri ya da geri kayabilir, aklınızda bulunsun. İleride size sıkıntı yaratacağından değil, olursa şaşırmayın diye belirtmek istedim.

1z lerde ic bicak somun ile sabitleniyor. Somun cevrilerek sifir nokta ayarlanmasina imkan saglanmis oluyor. K6 da ise pim ile sabitleniyor. Boyle olunca sifir noktasinin denk geldigi yeri degistirmek mumkun olmuyor. Bu durum kullanima engel degil. Bendeki de sizinki gibi. Sifir noktasini sifira ayarlamak mumkun degil. Nereye denk gelirse. Ayrica belirteyim degirmenden gayet memnunum.

Bende şuan memnunum öğütüm hızı ve kolaylığı güzel.Clickleride bulursam kendime göre mükemmel olacak.

Ben de bunlarda mikron hesaplama formulu var mi merak ediyorum. Klik basi 16 mikron deniyor. Bunu baz alarak bolme yapilinca degisik bir sonuc cikiyor.
Konuya hakim biri yanlışım varsa düzeltsin ama; mikron hesaplaması kingrinderlarda öğütüm bazında değil, bıçakların birbirleriyle dikey uzaklığı anlamında kullanılmış. O yüzden formüle edip bir hesaba koyulamıyor.
Örneğin comandante kendi klik aralığında her bir klik için 30 micron fark olduğunu belirtirken, öğütülen kahvenin bir klikle 30 mikron değişeceği ifade ediyor. Ama k6 için böyle bir durum söz konusu değil.

Tat kişiden kişiye değişir ama desibel ölçülebilir bir birim. Testlerde bana baya gürültülü geldi. İkisini de kullananlara bunu sormak gerekiyor asıl. Sonra çin malı alıp pişman olmasın kimse.
Gürültü net daha fazla df83'te. O konu çok net. Tat konusu da belirgin aslında yan yana içtiğinizde anlarsınız .

Df64 ile kıyaslamak doğru değil ses konusunda zaten belirgin olarak ses artışı farkı var. Mahlkonig ditting gibi sesi yüksek. İlk çalıştırdığımda direk ticari değirmeni hatırladım.

1 click konusunda bencede maruz görülebilecek nokta aslında bu konuda pek bir derdim yok ama kayıp 5 click var bu normal mi onu merak ettim 😄eksiye giden kısmıda sayarsak 235 de kalıyor tabi bu değerlere kadar zaten kullanmıyorum sadece meraktan sorayım dedim.Kingrinder uzmanımız @zebercet bir yorum yapabilir belki k4'de nasıldı 😄
Allahınızı severseniz kingrinderi yapıştırmayın benim üzerime:)

Kingrinder uzmanı değilde orta zekalı makul insan yorumu yapabilirim ama:)
5klik sapmasını(-5 klik olarak varsayıyorum, yani değirmen kolu düştükten 5 klik sonra 0 noktasına varırsak) şöyle çözebilirsiniz.
120kliğe geldiğinizde basit matematikle -5 yapın 115i kabul edin:) Daha ileri matematikle formüle ederseniz 40 yapar :F

Arkadaşlar selam.

Buharlı temizleyici araştırma ve bulma görevi verildi bana. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Gereksiz bulduğum bir ürün olduğu için kendimi tam anlamıyla araştırmaya veremiyorum galiba :D

Sadece yer silmek için değil, kıyı köşe temizlemek için de kullanılacak. Anladığım kadarıyla Kärcher diye bir marka var revaçta olan. Bu markanın ya da alternatif başka bir markanın hangi ürününü önerirsiniz? Kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum

Teşekkürler

Merhabalar,

Forumda görmediğim için yazıyorum. Hangi firmada yüzde kaç indirim olduğunun paylaşıldığı altında insanların fikir paylaşmadığı sadece firma ve indirim yüzdesinin yer aldığı bir başlık var mı_ Mesala "x coffee roastery firmasında xcoffee2024 kodu ile %20 indirim var" gibi. Mesala geçtiğimiz haftalarda Niji firması indirim tanımladı. Kodu bulmak için sayfalarca geriye gitmek zorunda kaldım. Faydalı olabileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Merhabalar, daha klasik tatlar atıyorum fındık, ceviz, badem ya da bu tarz asidite yönünden zayıf kahvelerin tadını, aromasını çıkarmak için hangi demleme yöntemini kullanmalıyız? Elinde ki Frinsadan sonra diğer kahveler çok solul gelmeye başladı ve hiç aroma alamadım açıkçası bu da moralimi bozdu biraz.

Arkadaşlar selam.

Buharlı temizleyici araştırma ve bulma görevi verildi bana. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Gereksiz bulduğum bir ürün olduğu için kendimi tam anlamıyla araştırmaya veremiyorum galiba :D

Sadece yer silmek için değil, kıyı köşe temizlemek için de kullanılacak. Anladığım kadarıyla Kärcher diye bir marka var revaçta olan. Bu markanın ya da alternatif başka bir markanın hangi ürününü önerirsiniz? Kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum

Teşekkürler
Black&Decker kullanıyorum. Eldivenli modeli ile rahat ettim. Bir bakabilirsiniz. Karcherlerin fiyatı normal artmadı resmen influencer shit oldu

Geri