• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Eğer 55-60 larda az çözünme kaynaklı bir ekşilik varsa bunun öğütümle alakalı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım, çünkü 55 gerçekten epey ince. Dolayısıyla değirmen temelinde bir önerim olmaz bu durumda. @Secron un dediği gibi çözünmeyi arttırmayı deneyebilirsiniz. Dilinden çok anlamadığım bir kahve olduğunda 100 derece su ile demleyip test ederim genelde. Geçenlerde Kurasu'dan gelen bir kahve vardı misal. O kadar açık kavurmuşlar ki 97 derecenin altına inince bildiğimiz ot tadı geliyordu. 100 derece ile gayet keyifli fincanlar çıktı. Bunun dışında çoklu döküşler de bir çözüm olabilir. Kahvenin karakteri gereği asidite yüksekse o ayrı tabii ki.

Edit: Şimdi aklıma geldi, çoğu zaman o kadar inceye gitmek de iyi olmayabilir, çünkü çok ince öğütümler kanallanmaya, sonuç olarak da dengesiz çözünme ve ekşiliğe sebebiyet verebilir.
Farklı dereceler ile denemeler yapabilirim o zaman. Ben genelde 92-93 dereceleri kullanıyorum. Gerekirse 100 ile de bir tat denemesi yapılabilir. Teşekkür ederim.

Hocam ekşiliğin nedenini tam olarak anlayamadım aslında. Oldukça meyvemsi olduğu söylenen Funky Berry kahvesinden hiçbir meyvemsi tat alamadım. Kuru kokuda sorun yok fakat iş demlemeye gelince sonuç olarak çıkan fincan oldukça sulu ve ekşi oluyor. Demleme aşamasındaki her parametreyi değiştirdim ve tekrar tekrar denemeler yaptım. Sonuç hep aynıydı. Kahve orta kavrum sayılır aslında. Bu kahve bazında önerilen V60 reçetesine de rastlamadım forumda. Sizin bir bilginiz var mı acaba?
O çekirdeği denemedim hocam. Under extractiona bağlı ekşilik genelde çiğ, tahılımsı, mideyi rahatsız edici bir tonda oluyor. Belki de içtiğiniz kahvenin çözünmesinde sorun yoktur ama kahvenin genel olarak asiditesi yüksektir. @noahsark ın da dediği gibi döküm sayınızı arttırabilirsiniz. Aynı zamanda daha sert döküşler ve swirl yapabilirsiniz. Çözünmeyi arttıracaktır.

Merhaba, Jura S8 için espresso çekirdeği önerisi olan var mı?

Merhaba, konuda açtım ama cevap alamadım yemeksepeti markette satılan everyday roastery marka kahvelerden içen ve o tada benzer çekirdek kahve satan marka varka varmıdır flat whiteları çok başarılı sütlü kahvelerde kahve aroması bu kadar yüksek başka kahve içmedim makinemi yeni aldım her seferinde farklı kahve alıyorum ama o tadı yakalayamadım.

Hocam ekşiliğin nedenini tam olarak anlayamadım aslında. Oldukça meyvemsi olduğu söylenen Funky Berry kahvesinden hiçbir meyvemsi tat alamadım. Kuru kokuda sorun yok fakat iş demlemeye gelince sonuç olarak çıkan fincan oldukça sulu ve ekşi oluyor. Demleme aşamasındaki her parametreyi değiştirdim ve tekrar tekrar denemeler yaptım. Sonuç hep aynıydı. Kahve orta kavrum sayılır aslında. Bu kahve bazında önerilen V60 reçetesine de rastlamadım forumda. Sizin bir bilginiz var mı acaba?
@Secron üstad gerekli tüm açıklamayı yapmış aslında dostum ama kafa karıştırmak istemesem de yakın zamanda çok benzer bir deneyimi Kernelin Bellavistasında yaşadım 97-98 sıcaklık ince öğütüm, çoklu döküş hiçbiri kâr etmedi, hep ekşi sonuçlar aldım ta ki suyu değiştirene kadar. Suyu değiştirince kahve kolaylıkla çözünüp keyifli sonuçlar verdi.
Funky için kullandığım reçetem vardı. Bakıp yazacağım

Merhaba, konuda açtım ama cevap alamadım yemeksepeti markette satılan everyday roastery marka kahvelerden içen ve o tada benzer çekirdek kahve satan marka varka varmıdır flat whiteları çok başarılı sütlü kahvelerde kahve aroması bu kadar yüksek başka kahve içmedim makinemi yeni aldım her seferinde farklı kahve alıyorum ama o tadı yakalayamadım.
hocam aldığınız kahvenin tadım notaları, menşei vs belliyse paylaşmanız daha hızlı sonuç getirir.

Değerli kahve severler espresso/mocapot/frenchpress şeklinde ilerlerken biraz drip işlerine gireyim tribine girdim. Ancak comandanteyi alırken (gerçi onu da ikinci el aldım ya) pintilik yapmamama rağmen brewerlar dripperlar kuğu boyunlu kettlelar falan derken optimal ürün seramik mi, cam mı, plastik mi derken gttim kamp tipi bir metal filtre aldım amazondan çok beğendim açıkçası. Comandante 25 klikte yaptım ama biraz daha sert olsa memnun olabilirim, size demlemeye ilişkin genel bir mantık sorsam? Hatta belki fizik kuralı bu bilmiyorum. Daha ince öğütünce daha mı acı oluyor suyla daha çok bütünleştiği için? Yani daha sert istiyorsam mesela 22 klik falan mı denemeliyim? Bardak üstüne koyuyorum zaten su standart. Çok selamlar

Hario V60 01 için cafech th3 01 yerine cafec th3 4 Cup olan filtreyi kullansam sorun yaratır mı?

Geri