• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selam arkadaşlar,
RDT için bir sprey şişesi arıyorum. Evde kolonya şişesi vardı bir sürü, kırkladım şişeyi yapmadığım şey kalmadı nasıl birşey ise kolonya kokusu çıkmıyor bir türlü sprey başlığından :) Böyle basit bir sprey şişesi var mı bildiğiniz tekli alabileceğimiz? Ya da bu elimdeki kolonya şişesinden kolonya kokusunu çıkarabileceğim alternatif yol biliyor musunuz?
üstad tam işine yaramı bilmem ama

beyaz sirke-karbonat işini çözer diye düşünüyorum.
beyaz sirke-su
karbonat-su

çalkalamayı da deneyebilirisin.
umarım işe yarar (y)

Teşekkürler, etrafta bir tane milyoncu gibi birşey vardı sanki. Oraya bir sorayım olmadı Gratis'e falan bakarım.
Watsonsda sene başı gördüğümde boş şişeler 20 lira civarıydı, edinmediyseniz eğer hala gratisde seyahat seti 30 lira içinde de boy boy boş spreyler vardı.

Herkeşe merhabalaarrr.
çevre ahbaplarım hiç ihtimam göstermemesine rağmen beni kendine geeel geel diye çeken kahve demleme sanatını ev hanem üzerine deneyerek geliştirmeye çalışırken nihayet kahvekllübü.net ile tanıştım. burada meğer nitelikli abiler ve nitelikli kahve tedarikçileri varmış. şükür beni size kavuşturana diyelim. velhasılı;
kötü bir chemex deneyiminden hemen sonra keşfettiğim V60 ve molent değirmen ile keyifli içimlikler hazırlayabildiğimi düşünürken Clever in benim için daha hızlı ve pratik olduğunu farkettim. hala da bu şekil yola devam ediyorumdur. Yalnız;
Kısa bir yurtdışı seyahatimde ilgimi çeken cadde ve sokaklardaki otomat espresso makinelerine dadandım. kahve üzerindeki krema ve içim sonrası kalan o tad bende bir hayranlık bıraktı ve kendini bana okadar hızlı özletti ki dönüşümden kısa bir süre sonra Phlips 3320/40 tam otomatik bir espresso makinesi alıverdim. Fekat yurtdışında içtiğim kahvenin tadını evdeki makinemde bulamadım. Üstadlarım bana bol kremalı acı olmayan bir kahve önerebilirmi. yada makine ile ilgili bir ayar vs tecrübesi olan bana bir yol yordam gösterebilirmi.
selamlar...
Güzel bir enerjiniz var hoşgeldiniz, bende espresso yok ama filtre konusunda her konuda yardimci olabilirim 😂

Herkeşe merhabalaarrr.
çevre ahbaplarım hiç ihtimam göstermemesine rağmen beni kendine geeel geel diye çeken kahve demleme sanatını ev hanem üzerine deneyerek geliştirmeye çalışırken nihayet kahvekllübü.net ile tanıştım. burada meğer nitelikli abiler ve nitelikli kahve tedarikçileri varmış. şükür beni size kavuşturana diyelim. velhasılı;
kötü bir chemex deneyiminden hemen sonra keşfettiğim V60 ve molent değirmen ile keyifli içimlikler hazırlayabildiğimi düşünürken Clever in benim için daha hızlı ve pratik olduğunu farkettim. hala da bu şekil yola devam ediyorumdur. Yalnız;
Kısa bir yurtdışı seyahatimde ilgimi çeken cadde ve sokaklardaki otomat espresso makinelerine dadandım. kahve üzerindeki krema ve içim sonrası kalan o tad bende bir hayranlık bıraktı ve kendini bana okadar hızlı özletti ki dönüşümden kısa bir süre sonra Phlips 3320/40 tam otomatik bir espresso makinesi alıverdim. Fekat yurtdışında içtiğim kahvenin tadını evdeki makinemde bulamadım. Üstadlarım bana bol kremalı acı olmayan bir kahve önerebilirmi. yada makine ile ilgili bir ayar vs tecrübesi olan bana bir yol yordam gösterebilirmi.
selamlar...
Hocam ne yaparsan yap basınç farkından dolayı yeterince verim alamazsın. Ama ev tipi makine kullanacaksan kaliteli bir single orijin kahvenin yoğun kavrulmuş halini deneyebilirsin. Yoğun kavrum istediğin kremayı verecektir. Lezzet ise single orijin kaliteli çekirdekten gelir. Mesela Kafein Kültür Brezilya Pink Star espresso kavrumu harikadır. Bir blend olmasına rağmen Coffee Factory Shot The Sheriff Blend çok güzeldir. Tavsiye ederim.

Güzel bir enerjiniz var hoşgeldiniz, bende espresso yok ama filtre konusunda her konuda yardimci olabilirim 😂
Hosbuldum sevgili dostum. :)
Filtre kahve konusunda çok kere duvara tosladım. kötü ekipmandan alamadığım verimin yerini daha pahalı iyi ekipmanlar almaya başladı. chemex başarısızlığım nedeniyle V60 a hızlı geçiş, derken öğütücü, mecburen tartı, akabinde ibrikli cezve, server derken epey bir malzeme oldu. Kahveyi demlek de içmek kadar güzel. Şimdilerde molent değirmen, clever demliği kullanarak kahvemi stanley termosuma koyup dışarda kahve yudumluyorum. Geçende eşim server da ayran çalkaladığını gördüm. artık ev halkına filtre yapmıyorum :)
otomatik espresso makinesini de çok hızlı ve pratik olduğundan aldım. kullanım kolay, gerek ev halkı ve gelen misafirler latte yi daha çok seviyor.
clever da V60 kadar güzel kahve veriyor kullanımı daha pratik miş gibi bir hissiyatı var bende. sizcede öyle mi? farklı taktiklere açığım

Hosbuldum sevgili dostum. :)
Filtre kahve konusunda çok kere duvara tosladım. kötü ekipmandan alamadığım verimin yerini daha pahalı iyi ekipmanlar almaya başladı. chemex başarısızlığım nedeniyle V60 a hızlı geçiş, derken öğütücü, mecburen tartı, akabinde ibrikli cezve, server derken epey bir malzeme oldu. Kahveyi demlek de içmek kadar güzel. Şimdilerde molent değirmen, clever demliği kullanarak kahvemi stanley termosuma koyup dışarda kahve yudumluyorum. Geçende eşim server da ayran çalkaladığını gördüm. artık ev halkına filtre yapmıyorum :)
otomatik espresso makinesini de çok hızlı ve pratik olduğundan aldım. kullanım kolay, gerek ev halkı ve gelen misafirler latte yi daha çok seviyor.
clever da V60 kadar güzel kahve veriyor kullanımı daha pratik miş gibi bir hissiyatı var bende. sizcede öyle mi? farklı taktiklere açığım
Clever daha basit bir ekipman suyu koy karıştır kapat bekle süz, V60 demlerken olduğu gibi uğraştırmıyor bana kalırsa ilk başlarda hep clever öneriliyor çünkü hem demlerken yardımcı fazla ekipman istemiyor hem de hata toleransı yüksek, bende de var ama nedense hep v60 demliyorum çünkü onla uğraşmak daha çok hoşuma gidiyor 😂 Aman hocam server da ayran olsun da değirmende karabiber tuz falan öğütmesinler 😂

Hocam ne yaparsan yap basınç farkından dolayı yeterince verim alamazsın. Ama ev tipi makine kullanacaksan kaliteli bir single orijin kahvenin yoğun kavrulmuş halini deneyebilirsin. Yoğun kavrum istediğin kremayı verecektir. Lezzet ise single orijin kaliteli çekirdekten gelir. Mesela Kafein Kültür Brezilya Pink Star espresso kavrumu harikadır. Bir blend olmasına rağmen Coffee Factory Shot The Sheriff Blend çok güzeldir. Tavsiye ederim.
Makine kendi içinde takır tukur sesler çıkarıyor ama ne yapıyor göremiyoruz. basıncının sabit olabileceğini düşünüyorum ama kahve gramajı nekadar stabil muamma.
yurtdışında ki otomatlar da aynı mantıkda çalışıyordur diye düşünüyorum ama kahvesi mükemmeldi. sanki otomatın içinde bir barista vardı :) otomatik makineyi tercihim nedenide buydu aslında.
kendi tadıma uygun bir çekirdek ile buluşamadım zannımca. Kafein Kültürden Pink Star ön siparişi verdim. Heycanla bekliyorum. Bir arkadaş da niji haruki kahvesini önderdi. ivedilik ile ikisini de deneyeceğim inşallah. (y)

Forumda farkli degirmenlerin klik sayilarinin karsiliklarini gosteren bir konu veya mesaj vardi sankk Bulamadim. Yoksa da boyle bir liste vs var mi bilgisi olan var mi

Doğalgaz faturanız ne kadar geldi? :)

Ben OSB 'de işyerinde yaşıyormuşum haberim yokmuş.

Doğalgaz faturanız ne kadar geldi? :)

Ben OSB 'de işyerinde yaşıyormuşum haberim yokmuş.
Ben ne kadar geldi bilmiyorum (bilmez_dayı). şöyle yapıyorum;
elektrik, su, doğalgaz vb ödemeye macbur olduğum herşeye otomatik ödeme talimatı verdim.
fatura gelen kanalları da engelledim. mesaj dı mail di falan gelemiyor. benim kredi kartı ile aralarında hallediyolar.
bende kim ne fatura kesmiş bilmiyorum :) bilmemek mutluluk

Ben ne kadar geldi bilmiyorum (bilmez_dayı). şöyle yapıyorum;
elektrik, su, doğalgaz vb ödemeye macbur olduğum herşeye otomatik ödeme talimatı verdim.
fatura gelen kanalları da engelledim. mesaj dı mail di falan gelemiyor. benim kredi kartı ile aralarında hallediyolar.
bende kim ne fatura kesmiş bilmiyorum :) bilmemek mutluluk
bir şeyi bilmemekte sorun yok fakat hiçbir çaba sarf etmeden öğrenebileceğin bir şey bilinmez haline getirmek için çabalayıp bununla övünmek :unsure::unsure::unsure:

bilemiyorum altan.

Bitane websitesi vardı kahveler için wiki sayfası gibi olabilir güncel olarak trade edilen kahveleri oradan bulabiliyorduk. Kahvesinde bölgeyi rakımı belirtip çiftliği veya puanını belirtmeyen saçma sapan isimlendirilmiş kahvelerin asıl olarak ne olduğunu bulmak için kullanıyoduk. Başka kullanan hatırlayan var mı?

Geri