• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Kalita 155, V60, Clever filtrelerini çok ince akan musluk suyu altında hafifçe çevirerek ıslatıyorum nicedir. Özellikle kalita 155 için elzem tam ortaya çok ince akacak şekilde suyu açıp sabit tutarak ıslatıyorum, zaten bu vesileyle başladım diğerlerini de musluk suyu altında ıslatmaya.
Kalitayı ıslattıktan sonra ufak bi baskıyla tam yapıştırmakta faydalı oluyor. Yoksa gene havada kalıyor, tam yapışmıyor dripper'a

Kalita 155, V60, Clever filtrelerini çok ince akan musluk suyu altında hafifçe çevirerek ıslatıyorum nicedir. Özellikle kalita 155 için elzem tam ortaya çok ince akacak şekilde su
Islattığınız suyun 50-70 ppm aralığında olmasını öneriyor SCA :)

Merhaba, her ay tüketebileceğim kadar kahve alıyorum ( Buzlukta vakumlayıp saklama imkanım yok şuan). Aldığım kahveleri kahve paketlerinin kilitleri ile kapatıp kullanıyorum. Böyle kullanmak kahvenin tadını ne kadar etkiler? Vakumlamak dışında saklama yöntemi var mı?

Merhaba, her ay tüketebileceğim kadar kahve alıyorum ( Buzlukta vakumlayıp saklama imkanım yok şuan). Aldığım kahveleri kahve paketlerinin kilitleri ile kapatıp kullanıyorum. Böyle kullanmak kahvenin tadını ne kadar etkiler? Vakumlamak dışında saklama yöntemi var mı?
Falkon tüp kullananlar da var . Lab malzemeleri satan yerlerde oluyor.

Her ay tüketebiliyorsunuz, hiçbir problem yok bence. Çoğu kahve zaten 2-4 hafta arası optimum hale geliyor.

Son düzenleme:
Nitelikli kahve dünyasına yeni başladım ancak tariflerde genelde 15 gram kahve ile tarifler var. Bu kadar kahve kullanınca gün boyu midem çok rahatsız oluyor ben de 7,5-10 gram arasında kullanıyorum, kahve gramajını düşürsem de genelde su miktarını 240 gram civarında tutuyorum.

Kahveden sizler gibi tatlar almak istiyorum ancak kullandığım reçete ile pek mümkün değil galiba, tavsiyeleriniz ne olur acaba?

Nitelikli kahve dünyasına yeni başladım ancak tariflerde genelde 15 gram kahve ile tarifler var. Bu kadar kahve kullanınca gün boyu midem çok rahatsız oluyor ben de 7,5-10 gram arasında kullanıyorum, kahve gramajını düşürsem de genelde su miktarını 240 gram civarında tutuyorum.

Kahveden sizler gibi tatlar almak istiyorum ancak kullandığım reçete ile pek mümkün değil galiba, tavsiyeleriniz ne olur acaba?

Benim de midem biraz sıkıntılıdır . Bu yüzden aç karnına kahve içmemeye dikkat ederim . Önceden mutlaka birşeyler yerim . Yada sonrasında . Gramaj düşürürseniz çok sulu keyifsiz çıktılar alırsınız . Hele 240 ml suya 7,5 gr gibi olursa 1/32 oran oluyor standart tariflerin 2 katı ..

Benzer dertten muzdarip biri olarak eğer espresso ise sütlü tüketmeyi ve açık kavrum/asidite baskın çekirdeklerden uzak durmayı tercih ediyorum.

Filtrede ise oranı koruyarak (1:16) kahve ve suyu eşit oranda azaltıp daha az miktarda veya bir eşlikçiyle (kurabiye olur, bisküvi olur) tüketiyorum. En önemlisi de aç karna tüketmiyorum.

İyi demlemeye de dikkat etmek gerekiyor, az veya çok demlenmiş bir kahve de rahatsız eder genelde. Çayda da böyle aslında.

Merhabalar, öncelikle hoşgeldiniz. hangi ekipmanları kullanıyorsunuz bilmiyorum ama öncelikle kahve/su oranı 1/15-1/17 arasında demleme yapmanızı öneririm.

Reçete olayına pek takılmayın. Farklı kahveler denemek ve aynı kahveyi farklı şekillerde demlemek (ince öğütüm/kalın öğütüm gibi) ve sonuçları üzerinde düşünmek damağınızı zaman içinde geliştirecektir.

Arkadaslar benim kahvelerim aci oluyor ne yaptiysam bir turlu cozemedim. Demlemeye yeni basladim ve elimde farkli bircok kahve var hepsinde ayni sorun. Frenchpress ve v60 ile demleme yapiyorum, degassing suresinde sikinti yok. Kahveve masasinin videosundaki pusuladan hareketle kahveyi artirip, ogutumu kalinlastiriyorum ve su sicakligini dusurup demleme suresini de kisaltiyorum ama yine acilik gitmiyor. Kullandigim su da da sorun yok ama yine de olmuyor. Bir yerde hata mi yapiyorum anlamadim gitti. Baska yapabilecegim birsey var mi? Hatta pusulayi da atayim buraya siz de bakin.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221013-030205.png
    Screenshot_20221013-030205.png
    277.1 KB · Görüntüleme: 26
Arkadaslar benim kahvelerim aci oluyor ne yaptiysam bir turlu cozemedim. Demlemeye yeni basladim ve elimde farkli bircok kahve var hepsinde ayni sorun. Frenchpress ve v60 ile demleme yapiyorum, degassing suresinde sikinti yok. Kahveve masasinin videosundaki pusuladan hareketle kahveyi artirip, ogutumu kalinlastiriyorum ve su sicakligini dusurup demleme suresini de kisaltiyorum ama yine acilik gitmiyor. Kullandigim su da da sorun yok ama yine de olmuyor. Bir yerde hata mi yapiyorum anlamadim gitti. Baska yapabilecegim birsey var mi? Hatta pusulayi da atayim buraya siz de bakin.
Ne yaptığınızı bilmeden nerede hata yaptığınızı da bilemeyiz. Ayrıntı verseniz iyi olur.

Merhaba, ben genelde buzlukta vakumda ya da cam sisede su linkteki ürünle tutuyorum. Şuana kadar aroma kaybı hic yasamadim.

n11'den Kırmızı Şarap Tazelik Koruyucu Vakum Pompası 6 Silikon Tıpa seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Ne zaman bir kavurucuya kahvelerini koyu/yanık bulduğumuzu söylesek neden "haha siz koyu kahve görmemişsiniz, starbucks kömürlerini gördünüz mü?" tarzı savunmaya geçiyor. Ben sizin kahvelerinizi bu tarz kavrumlarla karşılaştırıp koyu demiyorum ki, denediğimiz diğer "specialty" kahveler kıstasımız.

Ne zaman bir kavurucuya kahvelerini koyu/yanık bulduğumuzu söylesek neden "haha siz koyu kahve görmemişsiniz, starbucks kömürlerini gördünüz mü?" tarzı savunmaya geçiyor. Ben sizin kahvelerinizi bu tarz kavrumlarla karşılaştırıp koyu demiyorum ki, denediğimiz diğer "specialty" kahveler kıstasımız.

“Haha siz koyu kahve görmemişsiniz”

1666428872702.jpeg

Geri