• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Selamlar, fotoğraftaki dripperları tecrübe eden var mı? Sanırım sert plastikten imal edilmişler ve standart filtre kahve makine filtreleri ile kullanılabiliyorlar. Türkiye'de bu dripperları satan bir yer bulamadım..

Ekli dosyalar

• IMG_E0637.JPG
    IMG_E0637.JPG
    81.4 KB · Görüntüleme: 68
Selamlar, fotoğraftaki dripperları tecrübe eden var mı? Sanırım sert plastikten imal edilmişler ve standart filtre kahve makine filtreleri ile kullanılabiliyorlar. Türkiye'de bu dripperları satan bir yer bulamadım..
Bu sanırım clever dripper. Forumdaki başlığı şurada, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca neredeyse her ay farklı alışveriş platformlarında bu dripper'a indirimler tanımlanıyor. Takip ederseniz ha bugün ha yarın bir indirime denk gelebilirsiniz.

Clever dripper suyu döktüğünüzde hapsediyor, kupanın üzerine koyduğunuzda alttaki mekanizma suyun akışına izin veriyor. Bu dripper da o özellik yok. Demlemeye başladığınız anda (V60 türevleri gibi) çıktıyı direkt almaya başlıyorsunuz. Aslında dediğinizde haklılık payı var, cleverde server üzerinde direkt demleme ile aynı sonuç alınabilir..

Merhabalar. Espresso için bir bardak arıyorum fakat bu bardağı dışarıda kullanmak istiyorum. Plastik veya karton bardak sevmediğim için dışarıda kahve içmek istediğim zaman (birçok yerde karton bardak var) kullanabileceğim bir bardak arıyorum. Bir kafe vlogunda ufak boyutta termos özellikli bir bardak görmüştüm ve bu bardak double espresso için tasarlanmış gibiydi fakat o bardağı bir türlü bulamadım. Buna yönelik bir tavsiyeniz var mı acaba?

Clever dripper suyu döktüğünüzde hapsediyor, kupanın üzerine koyduğunuzda alttaki mekanizma suyun akışına izin veriyor. Bu dripper da o özellik yok. Demlemeye başladığınız anda (V60 türevleri gibi) çıktıyı direkt almaya başlıyorsunuz. Aslında dediğinizde haklılık payı var, cleverde server üzerinde direkt demleme ile aynı sonuç alınabilir..
Özür dilerim, o ayrıntıyı gözden kaçırmışım. Trapezoid plastiği görünce direkt clever dedim. :p
Kalita 102-D, 104-D diye aratabilirsiniz. Delik yapısı farklı olmakla birlikte Tchiboda'da seramik versiyonları var.
Cevap buymuş.🥳

Merhabalar. Espresso için bir bardak arıyorum fakat bu bardağı dışarıda kullanmak istiyorum. Plastik veya karton bardak sevmediğim için dışarıda kahve içmek istediğim zaman (birçok yerde karton bardak var) kullanabileceğim bir bardak arıyorum. Bir kafe vlogunda ufak boyutta termos özellikli bir bardak görmüştüm ve bu bardak double espresso için tasarlanmış gibiydi fakat o bardağı bir türlü bulamadım. Buna yönelik bir tavsiyeniz var mı acaba?
Merhaba, boyutu uygun olur mu bilmiyorum ama sanırım bu linkteki ürün amacınıza uygun.

Güzel bir ürüne benziyor fakat biraz pahalı gibi. Inceleyeceğim, teşekkür ederim.
Evet fiyatını hak eder mi meçhul ama daha yeni festival dönemi %25 indirimliydi, 11.11 de tekrar o indirimi alabilir.

1-merhaba, ofiste kullanmak için götürüp getirebileceğim taşınabilir kolay ekipman istiyorum. Bunun için aeropress düşündüm fikirlerinizi alabilir miyim? evde v60 demliyorum, ofiste de kullanabileceğim ekipman, idare edebilsin güzel bir sonuç alıyım dökümle vs ugraşmayım derdindeyim.

2-Bir de clever dripper var aklımda onun için v60 hario 40lı kutu filtre kağıdı kullanabilir miyim bunu bilmiyorum, v60 gibi başka bir ekipman almak yerine aeropress gibi farklı bir şey deneyimlemek de istiyorum kararsızım

1-merhaba, ofiste kullanmak için götürüp getirebileceğim taşınabilir kolay ekipman istiyorum. Bunun için aeropress düşündüm fikirlerinizi alabilir miyim? evde v60 demliyorum, ofiste de kullanabileceğim ekipman, idare edebilsin güzel bir sonuç alıyım dökümle vs ugraşmayım derdindeyim.

2-Bir de clever dripper var aklımda onun için v60 hario 40lı kutu filtre kağıdı kullanabilir miyim bunu bilmiyorum, v60 gibi başka bir ekipman almak yerine aeropress gibi farklı bir şey deneyimlemek de istiyorum kararsızım
olur da yarım litre kahve de demlemek isterim derseniz clever en mantıklı bu anlattığınızda. Hario filtrelerinin düzgün uyacağını zannetmem, kendisine özel filtreleri var. Taşınabilirlik açısından söylediğiniz şey ise aeropress'e daha uygun, aeropress daha küçük bir ekipman.

Bu arada kendi deneyimime bağlı olarak söyleyeyim, clever dediğimiz ekipman v60'a yakın olduğundan çok aeropress'e yakın bir sonuç veriyor.

olur da yarım litre kahve de demlemek isterim derseniz clever en mantıklı bu anlattığınızda. Hario filtrelerinin düzgün uyacağını zannetmem, kendisine özel filtreleri var. Taşınabilirlik açısından söylediğiniz şey ise aeropress'e daha uygun, aeropress daha küçük bir ekipman.

Bu arada kendi deneyimime bağlı olarak söyleyeyim, clever dediğimiz ekipman v60'a yakın olduğundan çok aeropress'e yakın bir sonuç veriyor.
clever'a sanki daha yakınım hocam, misafirlere falan da yaparım diye düşündüm evde. V60a göre risksiz :D (başkasına v60 yaptığımda hep kötü yapıyorum nedense tutturamıyorum). Aeropress o havayı vermez gibi geldi

clever'a sanki daha yakınım hocam, misafirlere falan da yaparım diye düşündüm evde. V60a göre risksiz :D (başkasına v60 yaptığımda hep kötü yapıyorum nedense tutturamıyorum). Aeropress o havayı vermez gibi geldi
O değişmez kural herhalde, misafir varken demlenen kahve hep en kötüsü olur 😄

Clever bence de iyi bir destek ekipmanı. Ben de yolculuklarda, düşünmeden kahve demlemek istediğimde ya da misafire yapacaksam tercih edebiliyorum. Keskin tatları biraz yuvarladığını düşünüyorum, bu yönüyle kahve tutkunu olmayan kişilere (her misafirim yani) daha uygun bir sonuç veriyor.

Bende ofis ortamında aeropress kullanıyorum bypass gibi yöntemlerle iki kişilik kahve yapılabiliyor. Aeropress in v60 en büyük farklı immersiyon olması berrak fincanlar yerine tortulu fincanlar çıkıyor ama natural kahvelerle güzel çıktılar alınabiliyor.

Ben clever götürüyorum. İki yöntem var demlemede kullandığım:
1) Önce su sonra kahve
2) Önce kahve sonra su
İlki sulu, gövdesiz olursa ikinci yönteme geçiyorum. Çok güzel kahveler içiyorum.

Geri