Eluna
Barista
- İsim
- Utku
noldu hocam sonuçlar? merak ediyorum ben.Bugün orijinal olan tarifle, bir de yatak kurumaya başladığında su dökerek deneme yapıp arada nasıl bir fark olduğunu gözlemleyeceğim.
noldu hocam sonuçlar? merak ediyorum ben.Bugün orijinal olan tarifle, bir de yatak kurumaya başladığında su dökerek deneme yapıp arada nasıl bir fark olduğunu gözlemleyeceğim.
Umarım atölye ücretsizdir.Şu an bir demleme atölyesindeyim. İsim vermiyorum.
Blooming kısmının midemize zararlı gazlar içerdiğini ve bu kısmın dökülmesi gerektiği öneriliyor. Sizce dökülmeli (!) mi?
Gramına 2 TELE verdiğim kahvenin utanmasam posasını yerim vallahi ahahaha.
Atölye ücretsiz, ama alana girmek ücretli ahahaha.Umarım atölye ücretsizdir.
Cold brewElimde ne zaman kavrulduğu belli olmayan tüm çekirdekleri tek bir yerde topladım. Tahminen 1-2 kg var bunlarla ne yapabilirim? Tavsiyesi olan var mı?
Valla tahmin ettiğim atölye ise, isminde zaten hata var. “3. Nesil kahve demleme atölyesi” ise sormak isterdim ordakilere, 3. Nesil kahveleri farklı mı demliyoruz diye?Şu an bir demleme atölyesindeyim. İsim vermiyorum.
Blooming kısmının midemize zararlı gazlar içerdiğini ve bu kısmın dökülmesi gerektiği öneriliyor. Sizce dökülmeli (!) mi?
Ben daha yeni başladığımda kendini kahve uzmanı diye tanıtan, adı güzel bi dostumuzun videosunda denk gelmiştim. O yapmıştı, şaak diye döktü kahveyi, o saf halimle bile israfa bak demiştim. Sonra aynı videoların devamında filtre kağıdını dripper’a yapıştırmak için boya fırçası kullandığını görünce, saldım.Şu an bir demleme atölyesindeyim. İsim vermiyorum.
Evet düşük miktarlarda yeşil çekirdek bulmak gerçekten sıkıntılıKahveyi kendi kavuranlara bir sorum var. Yeşil çekirdek tedariğinde sıkıntı yaşıyor musunuz? Birde nitelikli yeşil çekirdek bulmak mümkün?
Pahalı ama Incommon'a da bakılabilir bu arada. Kavrulmuş kahveden bir miktar daha ucuz olmak üzere seçeneklere "Green Coffee" eklemişler.Evet düşük miktarlarda yeşil çekirdek bulmak gerçekten sıkıntılı
Bende elektrikli kahve öğütme makinesi var. Böyle yapınca statik elektrik nedeniyle kahvenin uçuşması önleniyor. Tadı etkilediğini sanmıyorum. Burada da ıslak bir kaşıkla çekirdekleri karıştırıyor Hoffmann misalCekirdekleri ögütmeden önce cekirdeklerin üzerine az miktarda su püskürtmek ne işe yarar. Bilgisi olan? V60 icin gerekli midir. Kahvenin tadına bir etkisi var mıdır
Bu nemlilik zamanla ekipmana zarar vermez mi??Bende elektrikli kahve öğütme makinesi var. Böyle yapınca statik elektrik nedeniyle kahvenin uçuşması önleniyor. Tadı etkilediğini sanmıyorum. Burada da ıslak bir kaşıkla çekirdekleri karıştırıyor Hoffmann misal
bir iki damla sudan zarar gelmez diye düşünüyorum ama kesin de eminim diyememBu nemlilik zamanla ekipmana zarar vermez mi??
Bende elektrikli kahve öğütme makinesi var. Böyle yapınca statik elektrik nedeniyle kahvenin uçuşması önleniyor. Tadı etkilediğini sanmıyorum. Burada da ıslak bir kaşıkla çekirdekleri karıştırıyor Hoffmann misal
Çok toz üreten kahvelerideki statiklenmeyi alıyor.Çok gerekli bişey değil ama kahve çok toz ürettim demlemede tıkanma yaşayabilirsin bazen o durumlarda kullanılacak bir durum.Cekirdekleri ögütmeden önce cekirdeklerin üzerine az miktarda su püskürtmek ne işe yarar. Bilgisi olan? V60 icin gerekli midir. Kahvenin tadına bir etkisi var mıdır
Hürkan beyciğim, sorunuzu sahiplenmek isterim.Koyu kavrum kahvelerin öğütülmüş kokusunu balığa (hamsi) benzeten var mı? Biraz araştırdım ve şöyle bir şey buldum. İlk soruya "hiçbir zaman" cevabını vererek ben direkt eleniyorum ancak bundan bağımsız olarak koyu kavrum kahveler balık gibi kokuyor cidden...