• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Cekirdekleri ögütmeden önce cekirdeklerin üzerine az miktarda su püskürtmek ne işe yarar. Bilgisi olan? V60 icin gerekli midir. Kahvenin tadına bir etkisi var mıdır
Kahve tadına bir etkisi yok. Özellikle ince öğütümlerde el değirmenimde çokça biriken partikülleri engelliyor.

Kahvede süt kullanıyor musunuz. Biliyorum bu forumda süt kullananları sevmiyorlar 😄Ben bazen v60 demlemelerimde french press ile süt köpürterek güzel köpüklü bir fincan elde ediyorum. Kahve için sizin önereceginiz şu süt daha iyidir güzel bir içim oluyor dediginiz bir süt markası var mıdır merak ettim.

Kahvede süt kullanıyor musunuz. Biliyorum bu forumda süt kullananları sevmiyorlar 😄Ben bazen v60 demlemelerimde french press ile süt köpürterek güzel köpüklü bir fincan elde ediyorum. Kahve için sizin önereceginiz şu süt daha iyidir güzel bir içim oluyor dediginiz bir süt markası var mıdır merak ettim.
Kahve için bilmiyorum ama şok market bakraç sütten mermer gibi yoğurt yapılıyor

Şunu öneririm.
Latte art barista sütü gibi havalı bir ismi de var. Mutfakta havalı ve güzel duruyor.🙂
Yoğurdu da iyi oluyor.

Vacu Vin ile koyu renkli cam şişelerde çekirdek saklamak mantıklı mı...?

Kumda kahve için hangi kumu/ürünü önerirsiniz?

Küçük bir yoğurt bakracı içinde ocak ile ısıtarak kumda kahve denilen hamleyi evde denemek istiyorum.

YT deki videolarda genelde akvaryum kumu önerilmekte, konuya vakıf arkadaş varsa ve bilgi paylaşabilirse çok iyi olur.

Keyifli fincanlar.

Ekleme: Dışarıda hiç kumda kahve içmedim zaten dandik bayat çekirdek kullandıklarından anlamı yok. Bulunduğum yerde bu kum kahve ocağı olsa değirmeni cezvemi çekirdeği hatta fincanı götürüp kendim yapıp parasını ödemeyi bile teklif ederdim. Anlayacağınız amacım sadece merakımı gidermek. 🙈

Son düzenleme:

Küçük bir yoğurt bakracı içinde ocak ile ısıtarak kumda kahve denilen hamleyi evde denemek istiyorum.

YT deki videolarda genelde akvaryum kumu önerilmekte, konuya vakıf arkadaş varsa ve bilgi paylaşabilirse çok iyi olur.

Keyifli fincanlar.

Ekleme: Dışarıda hiç kumda kahve içmedim zaten dandik bayat çekirdek kullandıklarından anlamı yok. Bulunduğum yerde bu kum kahve ocağı olsa değirmeni cezvemi çekirdeği hatta fincanı götürüp kendim yapıp parasını ödemeyi bile teklif ederdim. Anlayacağınız amacım sadece merakımı gidermek. 🙈
merakınızı giderin tabii ama kum ısıyı eşit şekilde dağıtmayacağından çok önerilmiyor.

birşah süt iyi sonuç veriyor diye hatırlıyorum.

Melodrip kadar sükse yapmayacaktır sanırım bu

Melodrip kadar pratik değil, fakat vadettiğini verirse biraz olsun başarı yakalar diye tahmin ediyorum. Tabii hedeflenen fiyat (67 dolar Super Early Bird seçeneğindeki) pek makul değil.
Tricolate yeni bir akım yarattı demek ki.

Kulağa hiç makul gelmiyor ya bu. Tricolate için yatak boyu çok önemli mesela, yatak kalınlaşınca demleme çok yavaşlıyor. Konik bir dripperde 15 gram bile koysanız ciddi bir yatak boyu olacak. Konik olduğu için akış da sadece dipteki küçük bir delikten. Her şey "tıkanacağım ben" diye bağırıyor. Niye bunla uğraşılsın anlamadım pek.

Kahveyi kendi kavuranlara bir sorum var. Yeşil çekirdek tedariğinde sıkıntı yaşıyor musunuz? Birde nitelikli yeşil çekirdek bulmak mümkün?
Ulusal Gıdadan 57 kg nitelikli çekirdek alımı yaptık geçen hafta. Tedarikçi sayısı belli ams yeni tedarikçiler keşfediyoruz arada :)

Keyifli fincanlar.

Sorunuza bir cevap değil ama yine de paylaşmak istedim. James Hoffman son videosunda Ali Express'ten kumda Türk kahvesi seti almış 😀 Videonun hemen başında

Selam, Buzdağı su aldım ve demleme denedim bugün. Bir konu başlığı açsam dedim ama nerenin altına yazacağımı kestiremedim. Acaba demleme altına mı yazsam?

Geri