• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Güncel filtre kağıdı tavsiyesi olan var mıdır? Şu an 40 lı hario kullanıyorum aklımda cafec traditional veya abacaya geçmek var fakat sanırım üretimden üretime kaliteleri değişiyor.
Traditional,Abaca ve th-3 aktif kullanıyorum memnunum.Abaca ve th-3 benzer hız ve tat profillerine sahipler ikisinden birini tercih edebilirsiniz ben olsam th3 alirdim Abaca bazen korkunç derece hızlı olabiliyor.Gecenlerde Montag El Mirador Tabi Laktik 30/500 K Max 50 klik de kaynar su demleme yapmıştım 2:25 gibi bitmişti,böyle bir hızdan bahsediyorum 😂

Güncel filtre kağıdı tavsiyesi olan var mıdır? Şu an 40 lı hario kullanıyorum aklımda cafec traditional veya abacaya geçmek var fakat sanırım üretimden üretime kaliteleri değişiyor.
Yeşil poşetli Hario 100'lüye geçebilirsiniz, onlar da Japonya üretimi artık, 40'lı ile aynı. Güncel yani, işinizi görür. Cafec Traditional, Abaca, TH-3 falan da kullanabilirsiniz. Bunların hepsi işinizi görür.

Yeşil poşetli Hario 100'lüye geçebilirsiniz, onlar da Japonya üretimi artık, 40'lı ile aynı. Güncel yani, işinizi görür. Cafec Traditional, Abaca, TH-3 falan da kullanabilirsiniz. Bunların hepsi işinizi görür.
Hario dan nedense pek verim alamadım gibi geliyor. Süreleri genelde tutturamıyorum ve aldığım çıktılar benimle aynı parametleri kullanıp sadece farklı filtre kullanan kişilerden daha az oluyor.

Hario dan nedense pek verim alamadım gibi geliyor. Süreleri genelde tutturamıyorum ve aldığım çıktılar benimle aynı parametleri kullanıp sadece farklı filtre kullanan kişilerden daha az oluyor.
Hollanda üretimi olanları kullanmayıp da süre tutturmada sıkıntı yaşıyorum, daha hızlısını arıyorum derseniz Cafec TH-3. Öğütüm, döküş, kanallanma gibi problemleriniz olmadığını varsayıyorum.

Orijinal paketi ile farkı valfli olmayışı ve bu sebeple kahveyi okside edecek havayı yeteri kadar boşaltamamanız. Orijinal pakediyle aromaları 3 günde gitmiyor. :) Ama ürün bize 250 gr, 100 gr gibi paketler halinde geldiği ancak bizim 15-20 gr şeklinde demleyişimizden ötürü kolaylık yaratmak adına porsiyonlayarak saklamayı deniyorum.
Merhaba efendim, saklama deneyimleriniz konusunda gelişme var mı? :)

Kettle İstanbul'a varmış da, bunun kullandığı soket nedir? Çin'de üç farklı soket kullanılıyormuş. Amazon linki atma şansınız var mıdır? :D
C13 güç kablosu soketi(bilgisayar güç kaynaklarında kullanılan) uyuyor @emrekocakurt Bey.Yaninda gelen kablo 0.75 mm kesit gibi emin değilim,ben duvar dibi konumlandırmalarda katlanmaması için L tip,içim rahat etsin diye de 1.5 mm kablo kesitli bir model bulmuş, ürünü alan arkadaşlara onu önermistim.Simdi baktım da ürün stokta yok görünüyor,size referans olması adına birkaç link ilistirecegim.Ürünler genelde 1mm kablo kesitli,duvar dibi nasıl konumlandırmak istiyorsanız tipini ona göre seçebilirsiniz.Yalnizca dik açılı ürün 0.75 mm kesitli(işinizi görür ama maksat gönlü rahatlatmak).
L Tip 1mm kesit
L Tip 1mm Kesit2
L Tip Dik açılı 0.75 mm Kesit
L Tip 1mm Kesit3
L Tip 1mm Kesit4

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kmax 60 klik Kproda tahminen kaç kliğe tekabül ediyor, bilen var mı?
Aynı, ürünlerde öğütülenler için haznenin gövdeye bağlanma biçimi (k pro yivli yani cevirmeli,k Max mıknatıslı) ve hacmi değişiyor.Max daha fazla ogutebiliyor tek seferde,küçük cekirdeklerle 40 Gr uzerini rahat gorebilir ama sınırı 40 kabul edebilirsiniz

2020 yılı verilerine göre ülkede kişi başına içilen kahve, yıllık 2kg imiş
Bu da böyle bi bilgi işte. Yarın öbürgün dost meclisinde şekil yaparsınız, ben bu kadarını hatta niteliklisini 2ayda içiyorum, içiriyorum dersiniz <3

Bir süredir ne aldığımı ne içtiğimi kayıt ediyorum.
2023 için toplamda 9.3 kg kahve almışım. Ortalama 1 kg kahveye 3.731 TL vermişim.
2022 için toplamda 10.1 kg kahve almışım. Ortalama 1kg kahveye 1.198TL vermişim.

Bir süredir ne aldığımı ne içtiğimi kayıt ediyorum.
2023 için toplamda 9.3 kg kahve almışım. Ortalama 1 kg kahveye 3.731 TL vermişim.
2022 için toplamda 10.1 kg kahve almışım. Ortalama 1kg kahveye 1.198TL vermişim.
Acaba ülke genelindeki oranın düşüklüğü, türk kahvesi müptezelliğinden kaynaklı olabilir mi? Kahve gramajı düşük bardaklar mantığıyla düşünüyorum.
Misal italyada kelle başı yıllık 5,5 kilo. Yüksek gramajlı demlemeler gibi?

Brazilya mesela çok acayip. Dünyada yeşil üretimi/ticareti en fazla güney amerika/brazilya ancak kişi başı tüketim 2016da 6kiloyken 2020de 2kiloya inmiş.

2020 yılı verilerine göre ülkede kişi başına içilen kahve, yıllık 2kg imiş
Bu da böyle bi bilgi işte. Yarın öbürgün dost meclisinde şekil yaparsınız, ben bu kadarını hatta niteliklisini 2ayda içiyorum, içiriyorum dersiniz <3
Ekli dosyayı görüntüle 32447
kaynak : https://worldpopulationreview.com/country-rankings/coffee-consumption-by-country
Çok enteresan bir çalışma. ülkelerin nufus yoğunluğuda göz önünde bulundurulmalı, tabi bunun yanında ekonmik problemler vs..

ülkelerin nufus yoğunluğuda göz önünde bulundurulmalı
7.5milyon nüfuslu hong kong 13.84kg kişi başı
331,9 milyonluk ABD 4,7kg

Araştırmayı ülkeye giren kahve/nüfus olarak mı yapıyorlar bilmiyorum ancak bu mantıkla yaklaşırsak arap emirliklerinde çok az çıkıyor. 10milyonluk coğrafyada 1.59kg kişi başına kahve düşüyor.
Kahve müslüman şarabıdır diyen diğer 2 coğrafyada, 11milyonluk ürdün kişi başı 12+ kilo, 36milyonluk suudi arabistanda 12+ kilo çıkarımı var.

Özetle; Arap emirlikleri zengin
Keza ürdünde öyle.
Nüfuslar kafa kafaya ama aralarında 7kat tüketim farkı var.

7.5milyon nüfuslu hong kong 13.84kg kişi başı
331,9 milyonluk ABD 4,7kg

Araştırmayı ülkeye giren kahve/nüfus olarak mı yapıyorlar bilmiyorum ancak bu mantıkla yaklaşırsak arap emirliklerinde çok az çıkıyor. 10milyonluk coğrafyada 1.59kg kişi başına kahve düşüyor.
Kahve müslüman şarabıdır diyen diğer 2 coğrafyada, 11milyonluk ürdün kişi başı 12+ kilo, 36milyonluk suudi arabistanda 12+ kilo çıkarımı var.

Özetle; Arap emirlikleri zengin
Keza ürdünde öyle.
Nüfuslar kafa kafaya ama aralarında 7kat tüketim farkı var.
Amerikanize olan yerlerde kahve tüketimi artıyor gibi. Ofislerde durmadan çalışan filtre makineleri, kilometrekareye 10 sıtarbaks düşmesi, kahvenin keyif ürünü olmaktan çıkıp uyarıcı ve performans arttırıcı olarak tüketimi vs.

Bizdeki kahve miktarının düşük olmasının en büyük sebebi çay. Dünyada kişi başı en çok çay tüketen ülkeler sıralamasında 4. ve 5. ülkeleri üst üste koyunca Türkiye etmiyor.

Acaba ülke genelindeki oranın düşüklüğü, türk kahvesi müptezelliğinden kaynaklı olabilir mi? Kahve gramajı düşük bardaklar mantığıyla düşünüyorum.
Misal italyada kelle başı yıllık 5,5 kilo. Yüksek gramajlı demlemeler gibi?

Brazilya mesela çok acayip. Dünyada yeşil üretimi/ticareti en fazla güney amerika/brazilya ancak kişi başı tüketim 2016da 6kiloyken 2020de 2kiloya inmiş.
tr konusunda kesinlikle katılıyorum. 300 gün boyunca 7 gramdan türk kahvesi içen biri (bence kurukahveci mehmet efendi için bu porsiyon normal, yanılıyorsam düzeltin) 2100 gram kahve tüketmiş olacak. hiç içmeyenler, daha çok içenler, bizim gibi müptezelleri düşününce aşağı yukarı böyle gelir diye düşünüyorum.

güney amerika'da çalışmış biri olarak gözlemleme şansım oldu. nitelikli kahve ile alakaları yok. kolombiya'da filtre içilse de (ofis ortamında) brezilya, ekvador, peru gibi ülkelerde daha çok kapsül, granül tercih ediliyor. türkiye'deki gibi nitelikli kahve içeceğin sayısı ise çooook az. bir kolombiyalıya en iyi kahveyi sorunca juan valdez diyor, seviye bu :)

Geri