• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Evde filtre demlemelerim için kendi wdtmi yapmak istiyorum, iğne ve şarap mantarı falanla, pek iyi bir şey olmasina gerek yok zaten filtrede kullanıcam, bu iğnelerin belli bir ismi var mı Türkiyede satan bir yer falan, yoksa direk dikiş iğnesi toplu iğne falan alırım
Nozzle temizleme iğnesi diye aratırsan 10 tane olarak satılıyor genelde baya ucuza. Ama bunların boyu biraz daha kısa oluyor genelde ona dikkat etmek lazım

Evde filtre demlemelerim için kendi wdtmi yapmak istiyorum, iğne ve şarap mantarı falanla, pek iyi bir şey olmasina gerek yok zaten filtrede kullanıcam, bu iğnelerin belli bir ismi var mı Türkiyede satan bir yer falan, yoksa direk dikiş iğnesi toplu iğne falan alırım
Ben şu linkteki ürünü almıştım hocam.

Sizce bu çekirdekler defect midir ? 250 gram bi paketten yaklaşık 10 gram çıktı. Normal mi yoksa benim cahilliğim mi bilemediğimden sormak istedim. Renklere pek takılmadan ayıkladıklarım bu kadar.

WhatsApp Image 2023-03-24 at 19.06.17.jpeg

timemore c3 değirmen aldım yakın zamanda fakat çoğu tarifte referans olarak comandante click sayısı veriliyor. İki değirmenin click sayıları arasındaki ilişkiyi kurmanın bir yolu var mı? örneğin comandante 20 click, timemore c3 için 10 click'e tekabül ediyor gibi bir hesaplama yapılabilir mi?
13 klik ila 16 klik arasında dolanıyorum C3 ile. Bazı özel reçeteler için 10klige düşüp 18 klige çıkılabilir v60 için. Deneme yaptıkça uygun klikgi bulabilirsiniz 14 15 tam orta diyebilirim. 13 fine, 16 course doğru gidiyor.

Aldığım "nitelikli" kahve paketlerinin birinden tırnak büyüklüğünde taş çıktı. :D Paketi öğütücüye komple boşaltmıştım, bugün son kalan birkaç gramı da boşa çekip yeni paket ekleyeyim dedim, baktım ki tak tuk bir sesler çıktı. Durdurdum hemen, baktım taş... Allah'tan öğütücüye zarar gelmedi.

Siz siz olun paketi kontrol edin.

Aldığım "nitelikli" kahve paketlerinin birinden tırnak büyüklüğünde taş çıktı. :D Paketi öğütücüye komple boşaltmıştım, bugün son kalan birkaç gramı da boşa çekip yeni paket ekleyeyim dedim, baktım ki tak tuk bir sesler çıktı. Durdurdum hemen, baktım taş... Allah'tan öğütücüye zarar gelmedi.

Kavurucu ya da marka ismi alabilir miyiz?

Niteliğinin sorgulanmasi gerekir

Kiwi marka süt köpürtücüsü almayı düşünüyorum. Kiwi dışında ucuz yollu ve mümkünse şarjlı süt köpürtücü tavsiyesi varsa o modelleri değerlendirmek isterim.

Sizce bu çekirdekler defect midir ? 250 gram bi paketten yaklaşık 10 gram çıktı. Normal mi yoksa benim cahilliğim mi bilemediğimden sormak istedim. Renklere pek takılmadan ayıkladıklarım bu kadar.

Ekli dosyayı görüntüle 25293
Fotoğraftan çok anlaışmasa da bunların pek çoğu defect değil. Kırık ya da boş kabuk gibi gözüken çekirdekler yarışma için olmadığı sürece ayıklanmaya gerek olmayan ufak şeyler. Renk konusunda ise yeşil renklerini de görerek bakabilirsiniz çekirdeklerin. Her çekirdek türü homojen kavrum etkisini veremiyor. Renk renk gördüğünüz zaman bu her zaman kavurucunun hatası olmayabilir. Hatta hata da olmayabilir.

Süt köpürtmek için, espresso makinelerindeki buhar çubuğu gibi bir alet ayrı olarak mevcut mu acaba? Bir haznede suyu kaynatacak, borudan basınçlı olarak sıcak buharı verecek.

Mini bir pilli süt köpürtücü kullanıyorum, doğal olarak köpük sadece üstte oluyor, o kremamsı kıcam söz konusı değil. Bu iş için buhar çubuğu lazım, hem sütü ısıtacak hem de o kremamsı hale getirecek. Sırf bu iş için, kötü bir espresso makinesi almaktan başka çare yok mu? Moka pot ile yaptığım kahveden son derece memnunum, süt eklemeyi de seviyorum. French press nispeten daha iyi bir köpürtme sağlıyor ama onu temizlemesi zor geliyor.

Süt köpürtmek için, espresso makinelerindeki buhar çubuğu gibi bir alet ayrı olarak mevcut mu acaba? Bir haznede suyu kaynatacak, borudan basınçlı olarak sıcak buharı verecek.

Mini bir pilli süt köpürtücü kullanıyorum, doğal olarak köpük sadece üstte oluyor, o kremamsı kıcam söz konusı değil. Bu iş için buhar çubuğu lazım, hem sütü ısıtacak hem de o kremamsı hale getirecek. Sırf bu iş için, kötü bir espresso makinesi almaktan başka çare yok mu? Moka pot ile yaptığım kahveden son derece memnunum, süt eklemeyi de seviyorum. French press nispeten daha iyi bir köpürtme sağlıyor ama onu temizlemesi zor geliyor.
https://subminimal.com/products/nanofoamer Bu baya iyi diyorlar sütü kendiniz ısıtırsanız, sizdekinin gelişmiş versiyonu. Baya güzel microfoam yapıyormuş incelemelere göre. Hatta buralarda kullanan da vardı denk gelirse :)

Sütü de kendi ısıtsın derseniz pro versiyonu kickstarterda şu an:

Bu sonuncuya benzer aletler var süt köpürtücü diye ararsanız ama performansları nasıldır pek bilmiyorum. Örnek, stokta yok burda ama fikir vermesi açısından:

https://subminimal.com/products/nanofoamer Bu baya iyi diyorlar sütü kendiniz ısıtırsanız, sizdekinin gelişmiş versiyonu. Baya güzel microfoam yapıyormuş incelemelere göre. Hatta buralarda kullanan da vardı denk gelirse :)

Sütü de kendi ısıtsın derseniz pro versiyonu kickstarterda şu an:

Bu sonuncuya benzer aletler var süt köpürtücü diye ararsanız ama performansları nasıldır pek bilmiyorum. Örnek, stokta yok burda ama fikir vermesi açısından:

Isıtıcılı köpürtücüler temelde bir kettle, ve buna ilave olarak dip kısmında manyetik güçle dönen minik bir parça var, benim kullandığım pilli köpürtücünün ucundaki yay benzeri parça; hem ısıtma yapıyor hem de bunparça dönerek köpük yapıyor. Tchibo, Vestel vb markaların ürünlerini inceledim, espresso makinesinin yaptığı gibi değil, kullandığım pilli çırpıcıyla benzer bir köpük yapıyorlar.
Moka potla yaptığım kahveyi sade ve sütlü olarak severek içiyorum ama güzel bir kıvamlı süt elde etmek istiyorum. Bakalım "Sadece buhar çubuğu" şeklinde bir ekipman bulabilecek miyim...

@Haggard, nanofoamerın ikinci elini @seamlesstalks satıyormuş galiba. Bu ürünün tüm iddiası espresso makinesine yakın bir çıktı vermesi zaten diğerlerinin aksine. Ama bizzat kullanmadığım için çok yönlendirmek istemiyorum, fotoğraflar iddialı duruyor ama.

Çubuk formunda olanın bir inceleme videosunu bırakıyorum:

Forumda da başlığı vardı:

Son düzenleme:
@Haggard, nanofoamerın ikinci elini @seamlesstalks satıyormuş galiba. Bu ürünün tüm iddiası espresso makinesine yakın bir çıktı vermesi zaten diğerlerinin aksine. Ama bizzat kullanmadığım için çok yönlendirmek istemiyorum, fotoğraflar iddialı duruyor ama.

Teşekkür ederim, inceleyeceğim.

Bahsettiğiniz aletten bir kaç çeşit var. Hatta marzocco'nun da bir ürününün olması lazım. Uygun fiyatlı olarak da bellman var. Ama bence hepsi gereksiz pahalı

Bahsettiğiniz aletten bir kaç çeşit var. Hatta marzocco'nun da bir ürününün olması lazım. Uygun fiyatlı olarak da bellman var. Ama bence hepsi gereksiz pahalı
Bellman çok ilginçmiş.🙂 6-6500 TL aralığında satışta, daha yüksek basıçlı moka pot benzeri bir aletmiş, buhar çubuğuyla süt köpürtme imkanı da var. Bu fiyata gidip bir Gaggia gibi bir makine alınır elbette.
Aeropress'le kahve yaparken füzyon deneyi yapıyormuşum gibi tepki verenler, bu aleti görse acaba ne yapar? 😄 Manuel basınç göstergesi ile çok şirin bir zihhni sinir sşeti gibi duruyor.

Nanofoamer çok başarılı bir alet. Ben uzun bir zamandır kullanıyorum ve gerçekten nano köpük yapıyor. Birkaç örnek aşağıda.

Ekli dosyalar

• IMG_20221128_212857.jpg
    IMG_20221128_212857.jpg
    133.8 KB · Görüntüleme: 125
  • IMG_20221208_230553.jpg
    IMG_20221208_230553.jpg
    80.8 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20230204_202514.jpg
    IMG_20230204_202514.jpg
    109.1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20230219_190948.jpg
    IMG_20230219_190948.jpg
    82.8 KB · Görüntüleme: 76
Nanofoamer çok başarılı bir alet. Ben uzun bir zamandır kullanıyorum ve gerçekten nano köpük yapıyor. Birkaç örnek aşağıda.
Ben de bir inceledim, dediğiniz gibi diğer çırpıcı aletlerden çok daha iyi köpük yapıyor. Zaten aslında çırplaktan ziyade pervane şeklinde bir karıştırıcısı var, sütü ince metsl filtreden geçirip köpürtüyor. Benim işimi sanırım mevcut şartlarda bu görecek. Moka potla yaptığım kahveye bu kıvamlı köpüğü eklediğimde istediğim sonucu elde etmiş olacağım. Amazon'da toplam 1150 TL gibi bir fiyata pilli versiyonu var.

Geri