• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhaba sage duo temp makinamda arka kisimda fazla basketleri koyma yerini disari cikardigimda saklama alaninin ici ve o kisimlarin tamami islanmis halde oluyor.Drip tray disinda hic bir yerde su olmamasi lazim degil mi?

Ekli dosyalar

• IMG_4700.jpeg
    IMG_4700.jpeg
    124.3 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba;

Aşağıdaki sepet Profitec Pro 400 ün orijinal çift ya da tek çıkışlı portafiltresine uyar mı?

Eğer tavsiye edeceğiniz başka sepetler varsa önerebilir misiniz? Sitelerde çok dolaştım ama bulamadım.

Merhaba;

Aşağıdaki sepet Profitec Pro 400 ün orijinal çift ya da tek çıkışlı portafiltresine uyar mı?

Eğer tavsiye edeceğiniz başka sepetler varsa önerebilir misiniz? Sitelerde çok dolaştım ama bulamadım.
Tahminimce uyar hocam herhangi bir 58 mm. Ama bunun yerine bep daha çok tavsiye ediyorlardı sanırım. Türkiye’den bulabileceğiniz bir de e&b lab var.

Portafilte içini ölçün hocam sepetlerin ölçüleri yazıyordur zaten. Naked olmadığı için 22 gr olan sığmayabilir ama 20 gr olan sığabilir tabi ölçmek lazım

Yeni bir portafiltre almak yerine tek çıkışlı olan portafiltre altını kestirsem nasıl olur? Titiz birisiyim, etrafa sıçrayıp batıracak diye de hiç yaptırmak istemiyorum ama merakta ediyorum. Birde kestirdikten sonra haliyle üzerinde bir kaplama olmayacak. Paslanma riski olmaz mı?

Yeni bir portafiltre almak yerine tek çıkışlı olan portafiltre altını kestirsem nasıl olur? Titiz birisiyim, etrafa sıçrayıp batıracak diye de hiç yaptırmak istemiyorum
Ufak tefek kanallanma ve etrafa sıçrama illa ki oluyor. Bu size sorun olacaksa ayrıca naked alın. Neouza'nın ürünleri uygun fiyatlı oluyor.

Merhabalar,

Son 2 yıldır Sage BES875 espresso makinesi kullanıcısıyım.
Haftada 4-5 shot espresso yapıyorum.
6-9 ayda bir makine temizliğini yapıyorum. Hem kireç temizliği hem de tekli sepete kör tıpa takıp temizleme tableti ile grup temizliği yapıyorum.

Fakat basınç göstergesi en fazla kırmızı ile işaretlediğim maksimum çizgisine kadar geliyor.
WhatsApp Image 2025-11-06 at 21.25.54.jpeg

Problemin öğütüm ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çekirdek öğütüm inceliğim genel olarak 1-3 tik aralığında. Ayrıca kör tıpa da bile en fazla kırmızı ile işaretli maksimum sınırına gelebiliyor.

Ahmet Ergin Karahan bey'in Youtube videosunda kendi makinesi için yaptığı temizlik videosunu izlediğimde makinesi ibresi son basınç sınırına kadar ulaşıyor.
@ahmeterginkarahan

İlgili Youtube videosu

"Clean Me" Sage Barista Express | Fast Clean Up

Sizce makinede bir problem olabilir mi ? Zira aldığımdan beri bu şekilde.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Aeropress omru ne kadar hocam ortalama her gün 1 defa kullansak
Düşürüp kırmadığınız sürece eskiyen tek parça piston ucundaki plastik, o da değiştirilebilir. 4 yıldır AeroPress kullanıyorum, hala ilk günkü kondisyonda.

Pesado He% M boy (17-19gr) sepet siparişi verdim. Bunun yüksekliği 23,5 mm, portafilte içi ise 25 mm. Bu sepetin 20 gram olan L boyu ise 25,5 mm. Riske atmak istemediğim için M boy tercih ettim. Kullanan varsa gerçek kullanıcı deneyimlerinden faydalanmak isterim. Profitec makinesinin stok sepeti ile arasındaki fark ne olur? Bu sepeti kullanacağım zaman kahveyi daha ince mi öğütmeliyim?

Merhaba Aeropress omru ne kadar hocam ortalama her gün 1 defa kullansak
Uzun süre kullanabilirsiniz. Ben yaklaşık 7 yıl kullandım eski aeropressimi. Sadece 1 defa ucundaki pistonu değiştirdim o kadar.

Geçenlerde tekrardan Türkiye'de bol bol stoğu bulunmaya başladı ve yeni aeropressimi satın aldım. Tahmini 50-60 adet filtre çıktı içinden. Satın alırken ekstra olarak yanına 350 tane filtre olan paketten almayı unutmayın, çünkü orjinal filtrelerin stoğu çok çabuk bitiyor. Ve bu filtreleri bir kere alıyorsunuz, 1 sene boyunca gidiyor. Ne yazık ki filtre tutucu ve aksesuar tutucu standı paketin içinden çıkmadı. Muhtemelen ayrı satmaya başlamışlar.

Aeropress ile kötü kahve yapmak imkansız gibi bir şey. İçtiğim en keyifli filtre kahveleri veriyor bana. Tiramisu gibi tatlılarda bile aeropressten demlediğim kahveyi kullanıyorum.

Espresso range'in içinde durduğu sürece bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sizin makinenizin versiyonu çok daha yeni olabilir. Makine temizliğini daha sık yapmanızı öneririm. Ben şahsen 3-4 haftada 1 kere temizlik tableti ile flush döngüsünü yapıyorum. 2-3 ayda 1 kere descale temizliği yapıyorum.

Çok uzman olduğumdan değil de OPV ile alakalı olabilir mi? Sizinkisi 9bar OPV'li olabilir o basınç göstergesinde sayı koymamışlar ama espresso range'i 6-15 diye tahmin etsek gayet uygun gözüküyor sizin makinedeki basınç.

Şunu da söyliyeyim Sage yeni makineleri 9bar OPV ile yolluyor. İnternette gördüğünüz daha eski olan makineler 15 bar OPV'li olabilir.

Son düzenleme:
Geri