• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Saf su + mineral kullanan arkadaşlar saf suyu (distile) nerden temin ediyorsunuz ?

Artık temiz kahve içmek istiyorum.

Espresso için elektrikli bir öğütücü bakıyorum, linkteki Hibrew G5 isimli ürünü gördüm. Bu makine/marka hakkında tecrübesi olan var mı? Ya da 150-200 euro arası makine tavsiyesi olan? Konchero ve Graef'ten iyi gibi geldi yorumlarına bakınca ama bilemedim.
Ekonomik olarak tam bir F/P ürünü bir cihaz, güçlü ve ve tutarlı öğütümler veriyor. 20 gr kahve espresso ayarında 10 sn civarı sürüyordu beklenmeyecek bir güç. Ben yurt dışındayken denk almıştım.

Neden önermiyorsunuz acaba diğer su bileşenleri eksik olduğu için falan mı yoksa hijyen açısından mı ?
Bu sular endüstriyel cihazlarla yapılıyor ve genelde akü suyu, ütü suyu veya labaratuvar uygulamaları için kullanılıyor. İçmek veya içecek hazırlamak için uygun sular değil. Hangi şartlarda üretildiği bilinmediği için güvenilir olmayabilir. Arıtma sistemleri veya sürahileri içecek hazırlamak için daha uygundur.

Bu sular endüstriyel cihazlarla yapılıyor ve genelde akü suyu, ütü suyu veya labaratuvar uygulamaları için kullanılıyor. İçmek veya içecek hazırlamak için uygun sular değil. Hangi şartlarda üretildiği bilinmediği için güvenilir olmayabilir. Arıtma sistemleri veya sürahileri içecek hazırlamak için daha uygundur.
Cevabınız için çok teşekkür ederim zero water stoklarda yok sanırım muadili bi ürün biliyor musunuz birde ro su ile zero water arasında fark olur mu ?

zero water ile konuştum 3 4 hafta sonra stoklara girecekmiş

Cevabınız için çok teşekkür ederim zero water stoklarda yok sanırım muadili bi ürün biliyor musunuz birde ro su ile zero water arasında fark olur mu ?
RO sular şebeke suyuna bağlı olarak membran çıkışından 0 ila 20ppm arası çıktı veriyor. RO sistemin post karbon çıkışından aldığımız suya mineral katkısı yaparak kahve suyu hazırlıyoruz. Zero water ise 0ppm su veriyor buna mineral katarak su hazırlayan arkadaşlarımız var. Ben tadım olarak post karbon çıkışı suyu daha çok beğeniyorum kahve demlemede daha asidik ve canlı çıktılar verdiğini düşünüyorum. Lab. pH testi sonuçlarına göre post karbon çıkışa nazaran Zero Water biraz daha asidik su veriyor bu sebeple kahvedeki asiditeyi daha az ön plana çıkartıyor olabilir.

Hiç unutamadığınız bir kahve çekirdeği oldu mu arkadaşlar? Benim oldu.. Onlarca kahve firması denedim, Houndras Pozo Azul kahvesinin verdiği o meyvemsi yoğun aromayı hiçbir kahvede bulamadım. Böyle bir çekirdek bi daha gelir mi acaba.. Veya buna yakın bi tat veren kahve varsa önerilere açığım..

3ay önce indirimli 820 tl ye aldığım Gordion Legend indirimli 1300 küsüre çıkmış. Bu artış dönemsel mi bilemiyorum ama belli bir süre sonunda normale dönme ihtimali var mı?

Bu siteden alışveriş yapan oldu mu hiç? Ya da bilen var mı?
Sanırım kurasu Türkiye'ye gönderimi kapatmış. Gezinirken bu siteye denk geldim origami üretici sayfası olabilir mi ? Emin olamadım.

Daha önce orea kullanmadığım için bir şeyi merak ediyorum. Gördüğüm kadarıyla orea yı çoğunluk kalita filtresiyle kullanıyor. Kalita filtresiyle kullandıktan sonra orea, kalita wave veya origami kullanmanın ne farkı kalıyor? Zero bypass özelliği kalmamış oluyor diye düşünüyorum.

Ben Orea'yı v60 ve Kalita filtreleriyle kullanıyorum. Düz kağıt bulursam onunla zero by-pass da kullanacağım.

Diğer ekipmanlarda akış tasarım gereği sabit. Orea ile farklı tabanlarda farklı akış elde edebilirsin. Bende Kalita metal ve Origami Air S de var. Hepsinin farklı estetiği var, demlerken bile (sonuçtan bağımsız olarak) her ekipmanda süreç farklı hissettiriyor.

Hiç unutamadığınız bir kahve çekirdeği oldu mu arkadaşlar? Benim oldu.. Onlarca kahve firması denedim, Houndras Pozo Azul kahvesinin verdiği o meyvemsi yoğun aromayı hiçbir kahvede bulamadım. Böyle bir çekirdek bi daha gelir mi acaba.. Veya buna yakın bi tat veren kahve varsa önerilere açığım..
etiyopya damo vardı bir ara. kime içirdiysem ufku açılmıştı.

Geri