Ekonomik olarak tam bir F/P ürünü bir cihaz, güçlü ve ve tutarlı öğütümler veriyor. 20 gr kahve espresso ayarında 10 sn civarı sürüyordu beklenmeyecek bir güç. Ben yurt dışındayken denk almıştım.Espresso için elektrikli bir öğütücü bakıyorum, linkteki Hibrew G5 isimli ürünü gördüm. Bu makine/marka hakkında tecrübesi olan var mı? Ya da 150-200 euro arası makine tavsiyesi olan? Konchero ve Graef'ten iyi gibi geldi yorumlarına bakınca ama bilemedim.
Arıtma sisteminden veya Zero Water sürahi ile, piyasada satılan distile sular ile kahve yapmanızı önermiyorum.Saf su + mineral kullanan arkadaşlar saf suyu (distile) nerden temin ediyorsunuz ?
Neden önermiyorsunuz acaba diğer su bileşenleri eksik olduğu için falan mı yoksa hijyen açısından mı ?Arıtma sisteminden veya Zero Water sürahi ile, piyasada satılan distile sular ile kahve yapmanızı önermiyorum.
Bu sular endüstriyel cihazlarla yapılıyor ve genelde akü suyu, ütü suyu veya labaratuvar uygulamaları için kullanılıyor. İçmek veya içecek hazırlamak için uygun sular değil. Hangi şartlarda üretildiği bilinmediği için güvenilir olmayabilir. Arıtma sistemleri veya sürahileri içecek hazırlamak için daha uygundur.Neden önermiyorsunuz acaba diğer su bileşenleri eksik olduğu için falan mı yoksa hijyen açısından mı ?
Cevabınız için çok teşekkür ederim zero water stoklarda yok sanırım muadili bi ürün biliyor musunuz birde ro su ile zero water arasında fark olur mu ?Bu sular endüstriyel cihazlarla yapılıyor ve genelde akü suyu, ütü suyu veya labaratuvar uygulamaları için kullanılıyor. İçmek veya içecek hazırlamak için uygun sular değil. Hangi şartlarda üretildiği bilinmediği için güvenilir olmayabilir. Arıtma sistemleri veya sürahileri içecek hazırlamak için daha uygundur.
RO sular şebeke suyuna bağlı olarak membran çıkışından 0 ila 20ppm arası çıktı veriyor. RO sistemin post karbon çıkışından aldığımız suya mineral katkısı yaparak kahve suyu hazırlıyoruz. Zero water ise 0ppm su veriyor buna mineral katarak su hazırlayan arkadaşlarımız var. Ben tadım olarak post karbon çıkışı suyu daha çok beğeniyorum kahve demlemede daha asidik ve canlı çıktılar verdiğini düşünüyorum. Lab. pH testi sonuçlarına göre post karbon çıkışa nazaran Zero Water biraz daha asidik su veriyor bu sebeple kahvedeki asiditeyi daha az ön plana çıkartıyor olabilir.Cevabınız için çok teşekkür ederim zero water stoklarda yok sanırım muadili bi ürün biliyor musunuz birde ro su ile zero water arasında fark olur mu ?
Zero water sürahi.Saf su + mineral kullanan arkadaşlar saf suyu (distile) nerden temin ediyorsunuz ?
Türkiye burası hiç sanmam..3ay önce indirimli 820 tl ye aldığım Gordion Legend indirimli 1300 küsüre çıkmış. Bu artış dönemsel mi bilemiyorum ama belli bir süre sonunda normale dönme ihtimali var mı?
etiyopya damo vardı bir ara. kime içirdiysem ufku açılmıştı.Hiç unutamadığınız bir kahve çekirdeği oldu mu arkadaşlar? Benim oldu.. Onlarca kahve firması denedim, Houndras Pozo Azul kahvesinin verdiği o meyvemsi yoğun aromayı hiçbir kahvede bulamadım. Böyle bir çekirdek bi daha gelir mi acaba.. Veya buna yakın bi tat veren kahve varsa önerilere açığım..