• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hifi sistemleri

Ya da İstanbul'da ikamet ediyorsanız olmadı bi yerde otururuz benim q3 u denersiniz ben de m60x i denemiş olurum falan. Maksat muhabbet olsun (:

@onurzirh @Murat Altıntaş

Sistemi cebimden para çıkmadan nasıl daha iyi ses verecek hale getirebilirim diye düşünüyordum ve son hali şöyle oldu:

Eski sistemde Dali Oberon 5 ve Bluetooth DAC vardı.

Yeni sistem
Amfi: Rega IO
Streamer: Wiim Pro
Hoparlör: Dali Zensor 3

Aslında Oberon 5'i verip Wiim Pro + Zensor 3 almış oldum.

Ses kalitesi çok değişti, sesteki o çamursu ve yorucu his gitti. Ancak bundaki büyük pay biliyorum ki Wiim Pro'ya ait. Oberon 5'ler odaya biraz büyük geliyordu, Zensor 3'ler daha ferah hissettiriyor. Wiim Pro + Room Correction ile Oberon 5'lerin nasıl çalacağını çok merak ettim ama geç oldu biraz :)

Zensor 3'ler baya fiyat performans çalıyor. Bir sonraki upgrade'im daha güçlü bir amfiye geçmek olur muhtemelen. Rega Elex R ya da bir Yamaha ile eşleştirmeyi düşünüyorum Dali'leri.
Dali hoparlörleri severim, tam bir fiyat performans araçlarıdır, ama bir yerden sonra tatmin etmiyorlar, zaten hifide giriş seviyelerinde sayılabilecek bir markadır. Zensör 1 leri yamaha AS 301 amfi ile bir müddet dinlemiştim, daha sonra zensör 7 kule tipi aldım onlarla da dinledim. Fakat başka setupları dinledikçe araştırdıkça tabiki bütçe dahilinde başka markalara doğru kaymaya başlıyor insan. Sonra Rega markası dikkatimi çekti, butik bir ingiliz markası, bir çok yorumları incelemeleri okudum ve sonunda rega elex-r aldım. Dinledikten sonra ilk tepkim yamaha teneke gibi çalıyormuş oldu :) e tabi oda giriş seviyesi fiyatına göre iyiydi ama bayağı fark vardı. Sonra dalileri sinema sisteminde kullanmaya başladım, regayı ise atc scm 11 hoparlör ile eşleştirdim, stereo sistemi bu şekilde çok daha keyif verdi.Rega gerçekten fiyatının üstünde çalan bir marka. Ama şimdilerde kafamda amfiyi bir tık daha yükseltmek var, düşündüğüm ise yine rega markasından aethos. Reganın ses renginden vazgeçmeden atc’ lere biraz daha güç vermek amacım.

Wiim Pro Amfi
Vestlyd 12C ile gruba katılmak üzereyim :)

Hoşgeldiniz diyelim şimdiden (: özellikle mi bu bookshelfleri tercih ettiniz ilk defa duyduğum bir marka?
Ben Hi-Fi yi hiç bilmiyorum ama yakın arkadaşlarım bu konuda oldukça tecrübeliler. Evlerinde 30-40 bin euroluk sistemler mevcut. Almanya'da düzenlenen Hi-Fi fuarlarına gidip bizzat deneyimliyorlar. Onların önerisi, birkaç YouTube incelemesi ve Do-Re mağazasında dinlemem ile karar verdim. Onların ve incelemelerin söyledikleri fiyatına göre üst düzey bir hoparlör olduğu. Bu arada dediğiniz gibi yeni bir marka.

Vestlyd için mi söylediniz bunu?

O amfinin o hoparlörü sürebileceğinden emin değilim. empedansı 4 ohm gözüküyor hoparlorün güçlü amfi almanız lazım.
Hem yukarıda bahsettiğim arkadaşlar hemde görüş aldığım bir kaç kişi wiim pro amfi ile problem yaşamayacağımı söylediler. Amfi 4-8 ohm veriyor. Aşağıdaki videoda kurmak istediğim setup ile ilgili video var. Do-Re müziktede benzer bir amfi(argon audio SA2) ile deneme yaptım.

Wiim Pro 4ohmda yaklaşık 120watt güç verebiliyor.
Argon Audio 4 ohmda yaklaşık 100watt güç verebiliyor.

Dükkanda denediğimde argon ile bile yarım seviyede çok şiddetli ses veriyordu.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar bende Elac DB63 ve wiim ile aranıza katıldım. Giriş seviye ama beni oldukça tatmin etti çok çok ileri seviye taşıdı müzik ve tv keyfimi. Oldukça da yumuşak çalıyorlar.

Çok merak ettiğim bir konu var. Belki de alakasız ama bu kadar sistem kurduktan, araştırdıktan ilgilendikten sonra ne dinliyorsunuz bu sistemlerde? Kayıt stüdyosu olan, hayatı mikser başında geçmiş, ses mühendisliği doktorası olan arkadaşlarımda bile bu kadar ekipman olduğunu hatırlamıyorum. Benim de hayatımın hatrı sayılır bir kısmı gitar amfilerinin/pedalların arasında geçti/geçmeye devam ediyor ama bir iki IEM kulaklık ve bi set Klipsch The Fives gayet yetiyo bana müzik dinlemek için. Sadece biraz daha iyi Mor ve Ötesi(aklıma başka mainstream ve düz bi grup gelmedi) dinlemek için bu kadar mesai harcamak bana Weber alıp ticari kahve içmek gibi geliyor biraz.

Çok merak ettiğim bir konu var. Belki de alakasız ama bu kadar sistem kurduktan, araştırdıktan ilgilendikten sonra ne dinliyorsunuz bu sistemlerde? Kayıt stüdyosu olan, hayatı mikser başında geçmiş, ses mühendisliği doktorası olan arkadaşlarımda bile bu kadar ekipman olduğunu hatırlamıyorum. Benim de hayatımın hatrı sayılır bir kısmı gitar amfilerinin/pedalların arasında geçti/geçmeye devam ediyor ama bir iki IEM kulaklık ve bi set Klipsch The Fives gayet yetiyo bana müzik dinlemek için. Sadece biraz daha iyi Mor ve Ötesi(aklıma başka mainstream ve düz bi grup gelmedi) dinlemek için bu kadar mesai harcamak bana Weber alıp ticari kahve içmek gibi geliyor biraz.
Çok bağlantılı örnekler değiller. Kayıt stüdyosu olan ve ses mühendisi olan kişiler referans monitörler ile keyifle dinleme değil analiz yapıyorlar. Tabiri caiz ise hata ayıklamaya uğraşıyorlar. O kişilerin hobileri arasında odyofil olmak olmayabilir. Her kavurucunun evinde hobi olarak Weber olmadığı gibi. Dolayısıyla kişisel zevki odyofil olmayan biri bu ekipmanları almak zorunda değil. Diğer nokta da kişinin durması gerektiği yeri bilmesi. Siz bu konuda başarılısınız(yada şanslılardansınız). Çünkü ileri seviyesi ekipman çılgınlığına ve gitarcılıktan aşina olacağınız GAS'a giriyor. Kişiyi kesiyorsa, ona yetiyorsa ne mutlu. Yoksa ödeyebilen her gün Panama Geisha içsin, hobilerin sonu ve sınırı yok.

Çok bağlantılı örnekler değiller. Kayıt stüdyosu olan ve ses mühendisi olan kişiler referans monitörler ile keyifle dinleme değil analiz yapıyorlar. Tabiri caiz ise hata ayıklamaya uğraşıyorlar. O kişilerin hobileri arasında odyofil olmak olmayabilir. Her kavurucunun evinde hobi olarak Weber olmadığı gibi. Dolayısıyla kişisel zevki odyofil olmayan biri bu ekipmanları almak zorunda değil. Diğer nokta da kişinin durması gerektiği yeri bilmesi. Siz bu konuda başarılısınız(yada şanslılardansınız). Çünkü ileri seviyesi ekipman çılgınlığına ve gitarcılıktan aşina olacağınız GAS'a giriyor. Kişiyi kesiyorsa, ona yetiyorsa ne mutlu. Yoksa ödeyebilen her gün Panama Geisha içsin, hobilerin sonu ve sınırı yok.
Evet onu diyorum zaten, stüdyolarında da yok bu kadar fazla ekipman. Evinde Moccamaster + Fellow Ode kullanan demleme şampiyonu bile var mesela, o zaten anladığım ve size katıldığım bir konu.

Gitardaki ekipman çılgınlığı bir şeyler üretenler(evde oturup başkasının şarkısını çalanlar değil) için bi noktada gerekli olabiliyor(bende bu durum yine yok ama 12-13 tane fuzz pedalı olan arkadaşım var mesela hepsiyle de en az 1-2 kayıt almışlığı vardır). Odyofili bir şey ürettiğiniz bir hobi değil ama mesela enstrümanların aksine. Tam tersine tamamen tüketmek üzerine kurulu. Sadece aklımda odyofil diyince bu kişilerin ne dinlediği canlanmıyor ve müzikle(enstrümanla, yapımcılıkla, müzisyenlikle alakası yok söylediğimin) ilgili bir yetkinlik söz konusu değilse ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Ki iyi müzik dinlemek Panama Geisha içmenin aksine sınıf, gelir, imkan vb. şeylerden muaf bi olgu günümüzde. Bana sadece evinde LaMarzocco makine olup öğütülmüş kahve kulllanmak gibi bir imaj veriyor mesela kitlesini çok da tanımadığım için. Yargılamaktan çok, bilmediğim için kafamda ne oluşması gerektiğini bilmiyorum. Herkes kalite iğneli pikap bağlayıp Coltrane dinliyorsa mesela, ne mutlu. Spotify'dan Coldplay(ilk albümünü çok severim mesela, sıfır yargılama) dinliyorsa mesela overkill biraz bana göre(yanlış da olabilirim, sıkıntı yok). Ben daha çok ne dinliyo bu kitle onu sormak istemiştim.

Evet onu diyorum zaten, stüdyolarında da yok bu kadar fazla ekipman. Evinde Moccamaster + Fellow Ode kullanan demleme şampiyonu bile var mesela, o zaten anladığım ve size katıldığım bir konu.

Gitardaki ekipman çılgınlığı bir şeyler üretenler(evde oturup başkasının şarkısını çalanlar değil) için bi noktada gerekli olabiliyor(bende bu durum yine yok ama 12-13 tane fuzz pedalı olan arkadaşım var mesela hepsiyle de en az 1-2 kayıt almışlığı vardır). Odyofili bir şey ürettiğiniz bir hobi değil ama mesela enstrümanların aksine. Tam tersine tamamen tüketmek üzerine kurulu. Sadece aklımda odyofil diyince bu kişilerin ne dinlediği canlanmıyor ve müzikle(enstrümanla, yapımcılıkla, müzisyenlikle alakası yok söylediğimin) ilgili bir yetkinlik söz konusu değilse ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Ki iyi müzik dinlemek Panama Geisha içmenin aksine sınıf, gelir, imkan vb. şeylerden muaf bi olgu günümüzde. Bana sadece evinde LaMarzocco makine olup öğütülmüş kahve kulllanmak gibi bir imaj veriyor mesela kitlesini çok da tanımadığım için. Yargılamaktan çok, bilmediğim için kafamda ne oluşması gerektiğini bilmiyorum. Herkes kalite iğneli pikap bağlayıp Coltrane dinliyorsa mesela, ne mutlu. Spotify'dan Coldplay(ilk albümünü çok severim mesela, sıfır yargılama) dinliyorsa mesela overkill biraz bana göre(yanlış da olabilirim, sıkıntı yok). Ben daha çok ne dinliyo bu kitle onu sormak istemiştim.

Spotify da dinlese plak da dinlese ekipman farkı kendini hissettiriyor.

Spotify da dinlese plak da dinlese ekipman farkı kendini hissettiriyor.
Elbette ediyordur da(sonuçta enstrüman dünyasında da öyle, pedalda tek knobu birazcık oynatsanız her şey değişebiliyor) buna değecek şeyler çalıyor mu o hoparlörlerden onu diyorum. İyi sistemle Ajdar dinliyosanız da ses fark ediyordur zaten ama sonuçta Ajdar dinliyosunuzdur, Adamlar dinliyosunuzdur. Merak ettiğim, benim için bilinmez olan ses değil kitlenin dinlediği müziğin kendisi. Öğütücüde öğütümün farkı değil Pink Bourbon mu giriyo Rio Minas mı giriyo o öğütücüye onu merak ediyorum. Daha nasıl anlatayım.

Geri